Εμετος - Μηπως είναι ίωση;

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Τις τελευταιες 4 μερες ο Τσαρλι καθε πρωι που ξυπναμε κανει εμετο.
Το χρωμα του τις δύο πρωτες μέρες ήταν πρασινο ενω χθες και σήμερα καφε.
Τρωει κανονικα και τα κοπρανα ειναι φυσιολογικα οπως και η ορεξη του για παιχνιδι, χαδια κλπ.

Καλεσα το κτηνιατρο αλλα είχε χειρουργείο και περιμενω να με καλεσει για να τον ενημερωσω.

Η Λορα δεν ειχε ορεξη να φαει σήμερα και πριν απο λίγο εκανε κι αυτη εμετο.. Το χρώμα ήταν κιτρινο.

Δεν τους έχω δωσει τιποτα αλλο απο ξηρα τροφη (RC).
Ο Τσαρλι την παρασκευη που μας περασε πηγε να γλειψει κοπρανα γατας και πρεπει να το έκανε για μερικα δευτερολεπτα μεχρι να τον σταματησω.

Φανταστηκα ότι τις δύο πρωτες μερες ο εμετος ήταν απο αυτο.
Αλλα η Λόρα;

Ξερετε αν κυκλοφορει καποια ιωση;

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Πόσο χρονών είναι και τα δύο αντίστοιχα;Μας είπες πως τα δίνεις μόνο αποκλειστικά ξηρή τροφή οπότε και αποκλείουμε το να έφαγαν κάτι και να τους έχει πειράξει,μάλλον να έχει πειράξει πρώτα τον έναν και μετά τον άλλον!Αυτό όμως με τα κακά γάτας αξιοπερίεργο πολλές φορές το έχω ακούσει αυτό,σκυλιά να προσβάλλονται απο κάποιο μικρόβιο με μία τέτοιου είδους κίνηση!
Για πιο σίγουρα όμως θα σου πεί και ο κτηνίατρος σου!
Γνώμη μου πάντως,να τα αφήσεις νηστικά για μία-δύο μέρες μέχρι το στομάχι τους να επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα!Βέβαια αυτό μόνο αν τα σκυλιά είναι υγιεί!

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
Κίτρινο εμετό έκανε η δικιά μου οταν είχε κρυώσει..και της έδινα λίγο pimperan για το στομάχι....τι να σου πώ..περαστικά να είναι!

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Ο Τσαρλι ειναι 14 μηνων και η Λόρα περιπου τριών χρονων.
Ο κηπος μας είναι γεματος απο κοπρανα γατας κι όσο και να τον καθαριζω γεμιζει σε μια μερα.
Εχουμε παρα πολλες αγριογατες εδω και αν και υπαρχει ολοκληρη φύση να αφοδευσουν, αυτες έρχονται στον κήπο..

Εχει γλειψει και στο παρελθον κοπρανα γατας αλλα δεν έχει εμφανισει καποιο σύμπτωμα.
Οι πιθανοτητες να εχουν φαει κατι extra εκτος απο ξηρα τροφη ειναι μηδαμινες, μιας και έχω τα ματια μου καρφωμενα πανω τους και στη βολτα και στον κηπο.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Εχουμε πολλα κρουσματα γαστρεντεριτιδας.Και περισυ τετοια εποχη παλι ειχαμε.
Πολλα σκυλια και γατες εχουν ,κραταει 3-4 μερες περνουν flagyl και primperan η tagamet, ειδικη διαιτα συνηθως i/d και τελος.
Ευχομαι γρηγορα περαστικα!!!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ο μεγάλος έκανε σήμερα το πρωί λίγο υγρό εμετό. Η συμπεριφορά του κανονικότατη χωρίς περιέργα κόπρανα κτλ.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Εχουμε πολλα κρουσματα γαστρεντεριτιδας.Και περισυ τετοια εποχη παλι ειχαμε.
Πολλα σκυλια και γατες εχουν ,κραταει 3-4 μερες περνουν flagyl και primperan η tagamet, ειδικη διαιτα συνηθως i/d και τελος.
Ευχομαι γρηγορα περαστικα!!!
Κι εγω κατι τετοιο υποψιαζομαι..Γαστρεντεριτιδα.
Εκτος απο εμετο έχει και καποιο άλλο συμπτωμα η γαστρεντεριτιδα;

Ευχαριστω για τα περαστικα :)

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Εκτος απο τον εμετο μπορει να κανουν και διαρροια για αυτο δινουμε και το flagyl,οταν δηλ εχουμε και διαρροικα συμπτωματα.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Κίτρινο με πράσινο... γμτ την δυσχρωματοψία μου! :D
:p
Οποτε κι εσυ τον παρακολουθεις να δεις τι γινεται.

Εκτος απο τον εμετο μπορει να κανουν και διαρροια για αυτο δινουμε και το flagyl,οταν δηλ εχουμε και διαρροικα συμπτωματα.
Ευτυχως διαρροια προς το παρον δεν εχουμε.

Αυτο το χειρουργειο του γιατρου πολυ καθυστερει..:rolleyes:

Last edited:

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Μολις μιλησα με το γιατρο.
Μου είπε ότι το πιθανοτερο ειναι να κολλησαν καποια γαστρεντιδα με την διαρροια να μη εχει εκδηλωθει ακομα.
Μου συνεστησε να τους δωσω για τρεις μερες τρια γευματα τη μερα κοτοπουλο με ρύζι και να δουμε πως θα πανε με την αφοδευση.

Σας ευχαριστω πολυ όλους για τη συμπαρασταση :)