Εμετός ανά τακτά διαστήματα....

christos|

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
65
0
Καλημέρα σε όλους.

Πριν ανοίξω το θέμα να τονίσω ότι έχω διαβάσει σχετικά θέματα εδώ μέσα και καταλαβαίνω ότι δεν περιμένω ιατρικές συμβουλές.Απλά ήθελα να το μοιραστώ και ίσως κάποιος να είχε παρόμοια προβλήματα με το σκυλάκι του/της και μου πει απλώς την γνώμη του/της.

Το σκυλάκι μου είναι ημίαιμο,με στοιχεία pincher και είναι σχεδόν 7,5 μηνών και 7,5 κιλά περίπου.

Πριν από 2 μήνες άρχισε να κάνει εμετό αλλά σε πολύ αραιά διαστήματα...Ρώτησα τον γιατρό και από ότι κατάλαβα και εγώ ήταν από το ότι έτρωγε τα πάντα!

Εδώ και 3 περίπου εβδομάδες θα προσπαθήσω να περιγράψω,το τι γίνεται.

Η Balou μου άρχισε να έχει συσπάσεις και έκανε εμετό.Ηταν κίτρινο και μου είπε ο γιατρός ότι είναι τα γαστρικά της υγρά.Της έδωσα Maalox Plus και φαίνεται να ανακουφίστικε.

Παράλληλα την απέτρεπα να μην τρώει πλαστικό,ξύλο τρίχες κτλ.Τώρα τελευταία άρχισε να κάνει ένα καφέ υγρό και λίγες σταγόνες από αίμα.Δεν φαινόταν παρά μόνο αφού το μάζευα με χαρτί κουζίνας,το χρώμα του.Το καφέ υγρό είχε και αυτό λίγο κόκκινο μέσα.

Μιλώντας με τον γιατρό μου είπε ότι το καφέ-κόκκινο είναι επειδή έχει αίμα στο στομαχάκι της και οι σταγονίτσες αίματος ίσως είναι από τον οισοφάγο της.Μου είπε επίσης ότι ίσως έχει φάει κάτι (πλαστικό ή ξύλο και έχει τρυπήσει το στομαχάκι της)

Ξεκινήσαμε την Πέμπτη 1-3 μία απλή αγωγή με Zantac 1/4 του χαπιού,2 φορές την ημέρα και 3ml Maalox Plus 3 φορές την ημέρα.

Για 5 μέρες και μέχρι την Τρίτη 6-3 δεν είχε κάνει εμετό και της έδινα περίπου 2 κουταλιές της σούπας,ξηρά τροφή.Οχι παραπάνω.

Την Τετάρτη 7-3 ξαναέκανε εμετό και αφού πήρα τον γιατρό μου είπε ότι,επειδή δεν είχε κάνει εμετό τόσες μέρες,αποκλείουμε το τρύπιο στομάχι και στο να βγάλουμε ακτινογραφία.Μου είπε να συνεχίσω την αγωγή με Maalox και να δούμε πως θα πάει μέχρι αύριο Δευτέρα 12-3.Επίσης μου ανέφερε ότι τα σκυλάκια αυτής της ράτσας (pincher) είναι γενικώς ευαίσθητα στο στομαχάκι τους και εκκρίνουν αρκετά γαστρικά οξέα.

Σήμερα στις 9 το πρωί έκανε αρκετό εμετό (καφε-κόκκινο υγρό) και πάλι.......

Το κακάκια της δεν είναι μαύρα παρά είναι ένα καφέ χρώμα φυσιολογικό και το λέω αυτό γιατί μου είπε ότι αν ήταν μαύρα θα είχε μεγάλη αιμορραγία στο στομαχάκι της.
Επίσης το κουταβάκι μου είναι πάντα γεμάτη ενέργεια,ακόμη και αφού κάνει εμετό!!!

Αν μου επιτρέπετε ,θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα:

1.Υπάρχει περίπτωση να την ενοχλεί το φαγητό της?Είνια Belcando Puppy και αυτό τρώει από την πρώτη μέρα και της αρέσει!

2.Μπορεί να πάθει κάτι χειρότερο μέχρι να ολοκληρωθεί η αγωγή?

3.Μήπως πρέπει εντέλει να κάνει ακτινογραφίες ή κάτι άλλο?Ο γιατρός είπε ότι δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθεί το σκυλάκι,αλλά αν χρειαστεί θα κάνει.

4.Το κουταβάκι μου "γλείφει τον αέρα" αφού φάει.Μόνο τότε.Διάβασα για αυτό και αναφέρετε σε θέματα του στομάχου.Δυστυχώς δεν το ανέφερα στο γιατρό αλλά θα το κάνω αύριο.Το έχει συναντήσει κανείς αυτό?

Ο γιατρός είναι πολύ καλός και η Balou δεν τον φοβάται.Δεν έχω λόγω να πιστεύω ότι δεν κάνει καλά την δουλειά του.Στην θέση μου θα παίρνατε και μια δεύτερη γνώμη?

Ευχαριστώ και συγνώμη για το τόσο μεγάλο θέμα αλλά το λατρεύω το σκυλάκι μου (όπως όλοι μας!) και θέλω να ξέρω ότι κάνω ότι καλύτερο.

Ευχαριστώ και πάλι

Χρήστος

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
ακτινογραφίες και υπέρηχο έκανε;

edit: δεν είχα προσέξει το 3, ναι πρέπει να κάνει επιπλέον εξετάσεις

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.412
1. Μάλλον απίθανο.
2. Ναι.
3. Ναι. Τι να ταλαιπωρηθεί; Ηδη ταλαιπωρείται. Μπορεί να της κάνει υπέρηχο ή και ακτινογραφία χωρίς να την ναρκώσει.
4. Δεν μου λέει κάτι.

Στην θέση σου θα επέμενα στον γιατρό μου, για περαιτέρω εξονυχιστικότατη διερεύνηση του προβλήματος.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Να κανετε και αλλες εξετασεις να δειτε γιατι αιμορραγει το στομαχακι της. Μπορει να εχει καταπιει καποιο αιχμηρο αντικειμενο και τα πραγματα να χειροτερεψουν

christos|

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
65
0
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

@Alexia...Πολύ λυπητερό και καταλαβαίνω ότι πρέπει να της κάνω και άλλες εξετάσεις και ακτινογραφίες.

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Ο κτηνιατρος μπορει να ειναι καλος και να μην το φοβαται το σκυλακι σου οπως λες, αυτο ομως δεν λεει κατι απο μονο του...
Απο τη στιγμη που τα συμπτωματα παραμενουν, πηγαινε κ σε αλλον να παρεις δευτερη γνωμη και αν χρειαστει, που δεν σου το ευχομαι, να παρεις και τριτη.
Προσφατα, ειχα ενα περιστατικο με την δικια μου σκυλα, που αν το αφηνα ετσι απλα χωρις να παρω 2,3 γνωμες ακομα, θα την ειχα χασει.
Δεν λεω οτι και εσυ θα παθεις το ιδιο, λεω ομως να το ψαξεις περαιτερω. Αξιζει!

P.s τι εννοει οταν λεει οτι ισως οι σταγονιτσες αιματος να ειναι απο τον οισοφαγο της; Κι αν δεν ειναι δλδ κ ειναι απο το στομαχι; Γτ δεν κανετε μια ακτινογραφια με βαριο π.χ η εναν υπερηχο, για να δειτε ακριβως αν υπαρχει ξενο σωμα στο στομαχι και τι ειναι αυτο; Αν οντως ειναι απο τον οισοφαγο μετα τι; Αυτα τα ισως δεν μου αρεσουν. Ειναι θεμα υγειας. Βρες καποιον να σου πει τι ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ γιατι με τα ισως τα συμπτωματα παραμενουν και κανουν την κατασταση δυσκολοτερη. Οσο δεν ξερεις τι προκαλει ολο αυτο, θα μπορουσε να παθει πολλα. Δεν μπορουμε να ξερουμε τι ομως γιατι δεν ξερουμε τι ακριβως συμβαινει... Η ταλαιπωρια στο ζωακι ειναι το τελευταιο που πρεπει να σκεφτεις απο την στιγμη που υπαρχει προβλημα υγειας. Και μη κοιτας οτι εχει κεφια και αφου κανει εμετους. Εχει γιατι ισως ανακουφιζεται οταν τα βγαζει, αλλα αν συνεχισει ετσι πολυ γρηγορα θα ερθει η καταπτωση.

Last edited:

christos|

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
65
0
Καλημέρα!

Λοιπόν πήγα την Balou σήμερα στον κτηνίατρό της για να της βγάλει ακτινογραφία,μετά από παρότρυνσή σας.

Το μικρό μου έχει φάει ένα "ρόκα".Το πλαστικό στήριγμα που στερεώνουμε τα καλώδια! Καθώς είμαι ηλεκτρολόγος,θα μου έπεσε από κάποια τσέπη (ευτυχώς δεν είχε το καρφί πάνω) και έφαγε μόνο το πλαστικό!

Μου είπε επίσης ότι αυτό πρέπει να ήταν πρόσφατο γιατί κανονικά θα έπρεπε να το είχε αποβάλει με τόσους εμετούς που έχει κάνει.Επίσης αν δεν το βγάλει με τα κακά της ,κανονικά τα γαστρικά υγρά της θα το λειώσουν.

Θα την ξεκινήσουμε με Primperan δύο φορές την ημέρα και κοτοπουλάκι με ρυζάκι (80 gr τρεις φορές την ημέρα) για 4-5 μέρες και θα την παρακολουθώ.

Επίσης μου είπε να της πάρω και ένα φίμωτρο (για τις ημέρες που δεν θα μπορώ να την παρακολουθώ) γιατί αυτό το κουταβάκι τρώει τα πάντα!!!!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.412
Επίσης μου είπε να της πάρω και ένα φίμωτρο (για τις ημέρες που δεν θα μπορώ να την παρακολουθώ) γιατί αυτό το κουταβάκι τρώει τα πάντα!!!!!!
Πες του...2012 έχουμε...
Φίμωτρο για οσες ώρες δεν μπορείς να την παρακολουθείς; Είναι δυνατόν;
Κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ για crate. Και μετά ενημέρωσε και τον γιατρό σας ;)

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα!

Λοιπόν πήγα την Balou σήμερα στον κτηνίατρό της για να της βγάλει ακτινογραφία,μετά από παρότρυνσή σας.

Το μικρό μου έχει φάει ένα "ρόκα".Το πλαστικό στήριγμα που στερεώνουμε τα καλώδια! Καθώς είμαι ηλεκτρολόγος,θα μου έπεσε από κάποια τσέπη (ευτυχώς δεν είχε το καρφί πάνω) και έφαγε μόνο το πλαστικό!

Μου είπε επίσης ότι αυτό πρέπει να ήταν πρόσφατο γιατί κανονικά θα έπρεπε να το είχε αποβάλει με τόσους εμετούς που έχει κάνει.Επίσης αν δεν το βγάλει με τα κακά της ,κανονικά τα γαστρικά υγρά της θα το λειώσουν.

Θα την ξεκινήσουμε με Primperan δύο φορές την ημέρα και κοτοπουλάκι με ρυζάκι (80 gr τρεις φορές την ημέρα) για 4-5 μέρες και θα την παρακολουθώ.

Ειδες; Καλα που εκανες ακτινογραφια...
Και κανονικα επρεπε να σε παροτρυνει ο κτηνιατρος να την κανεις, οχι εμεις απο δω!
Δλδ αν δεν εμπαινες εδω να ''ετρωγες την πριζα'' να το ψαξεις κ αλλο μετα τι θα γινοτανε;
....Θα καταπολεμουσε την ροκα με zantac?

P.s Δεν ειναι απαραιτητο οτι θα μπορεσει να το βγαλει με τον εμετο. Αυτο παιζεται. Ασε που στην προσπαθεια να βγει θα μπορουσε να ειχε κολλησει στο λαιμο του κ να γινοτανε κατι χειροτερο...

Last edited:

G.M.Z.K.

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2010
192
0
Αλεξανδρούπολη, Έβρος
CHRISTOS
Περαστικά!
Ρώτα το γιατρό σου αν μπορεί να σου αλλάξει το primperan π.χ. με cilroton! Το primperan δεν είναι ένα αθώο χάπι!! Αν μπορεί να στο αλλάξει με κάτι άλλο άλλαξέ το!
Και πάλι περαστικά!

christos|

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
65
0
CHRISTOS
Περαστικά!
Ρώτα το γιατρό σου αν μπορεί να σου αλλάξει το primperan π.χ. με cilroton! Το primperan δεν είναι ένα αθώο χάπι!! Αν μπορεί να στο αλλάξει με κάτι άλλο άλλαξέ το!
Και πάλι περαστικά!
Σε ευχαριστώ πολύ! Τι εννοείς ότι δεν είναι "αθώο" χάπι??? Μπορείς να μου εξηγήσεις?

Ενα θέμα μου ,πέρα από αυτό που έχει φάει,είναι ότι τρώει τα πάντα.....Τρώει την κουβέρτα της,το σεντονάκι της,την εφημερίδα της (πάνα)....τα πάντα.Τι να κάνω?

Ψάχνω τα κακάκια της να δω αν το έχει βγάλει (αυτό το ρόκα που είναι στο στομάχι της,αλλά δεν βλέπω τίποτα.Χθές που έκανε κακά και τα ψαχούλευσα,είδα μέσα κομμάτια από μπογιά!!! Φλίδες δηλαδή.Είναι δίπλα από το καλοριφέρ και έχει φάει την μπογιά που είναι βαμμένες οι σωλήνες του καλοριφέρ και αυτό είναι τοξικό,ρε γαμώτο......

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.412
Ενα θέμα μου ,πέρα από αυτό που έχει φάει,είναι ότι τρώει τα πάντα.....Τρώει την κουβέρτα της,το σεντονάκι της,την εφημερίδα της (πάνα)....τα πάντα.Τι να κάνω?

...Είναι δίπλα από το καλοριφέρ και έχει φάει την μπογιά που είναι βαμμένες οι σωλήνες του καλοριφέρ και αυτό είναι τοξικό,ρε γαμώτο......
Κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ για crate.
.

christos|

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
65
0
Εχω κάνει αναζήτηση για crate και δεν μου κάνει.Θέλω ένα χώρο 2mΧ2m τουλάχιστον.Tέλος πάντων,για να μην βγαίνω και off topic,θα πρέπει να φτιάξω κάτι εγώ από μεταλλικό πλέγμα.

cesar millan

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2012
101
0
Εχω κάνει αναζήτηση για crate και δεν μου κάνει.Θέλω ένα χώρο 2mΧ2m τουλάχιστον.Tέλος πάντων,για να μην βγαίνω και off topic,θα πρέπει να φτιάξω κάτι εγώ από μεταλλικό πλέγμα.
& ομως πρεπει να το σκεφτεις το θεμα @crate, ειναι βασικο αντικειμενο στην εκπεδευση του σκυλιου σου... Και φυσικα αν το χρησιμοποιουσες εξ' αρχης δεν θα ειχες αυτο το προβλημα που μας αναφερεις εδω!!!!

Αν παλι επιμενεις...
Δες για σκυλοπαρκα ετοιμα που τα εγκαταστεις σε μια γωνια του σπιτου σου, θα σε βγαλει απο τον κοπο στο να φτιαξεις κατι εσυ ο ιδιος και θα ειναι & πιο σιγουρο....

Η αποφαση δικη σου... Απλα επιμενω στο crate εγω ....

christos|

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
65
0
Καλημέρα!!

Λοιπόν,μια χαρά από την Δευτέρα που ξεκινήσαμε την αγωγή με Zantac και κοτόπουλο με ρυζάκι και χθές έκανε 7 φορές εμετό....Ηταν καφέ ανοικτό και κάποιο άλλο είχε και κόκκινο μέσα.Υποθέτο αίμα...Πήρα τον κτηνίατρο και μου είπε ότι δεν γίνεται και ότι μου "κλέβει" κάτι,δηλαδή τρώει πάλι πράγματα που δεν πρέπει.Το μόνο που δεν τρώει είναι το μέταλλο (ευτυχώς!)

Οπότε καταργώ το fleece,το σεντονάκι που της έχω βάλει για να κοιμάται (γιατί σπιτάκι δεν φτουράει.)Το έφαγε το προηγούμενο.Επίσης σκέφτομαι σοβαρά το φίμωτρο αλλά αν μου κάνει εμετό και το φοράει?

Για το crate δεν έχω αντίρηση και ναι θα είχα λύση τα προβλήματα μου αλλά είναι μικρό και που θα κάνει την ανάγκη της?Δεν έχει μάθει να τα κρατάει και "κάνει" μεγάλες ποσότητες η άτιμη....!

Τέλος πάντων,αύριο θα βρώ πλέγμα μεταλλικό και θα της το βάλω.Αναγκαστικά θα κοιμάται στο ξύλινο πάτωμα (όσο και να μην το θέλω) και θα δω πως θα είναι.Αν σταματήσει τον εμετό τελείως τότε όντως θα μου "έκλεβε" κάτι.

Υπάρχει τρόπος να την σταματήσω από αυτό το ελλάτωμα?Το κάνουν και άλλα σκυλάκια?Θα σταματήσει σε κάποια ηλικία?Και εν πάσει περιπτώση μήπως θα χρειαστεί εκπαιδευτή για να σταματήσει να τρώει τα πάντα?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.412
Υπάρχουν και μεγάλα crate που χωράνε μέσα ακόμη και πάνα. Λεφτά να έχεις...
Αλλιώς με ένα πάρκο, μια χαρά δουλειά θα κάνεις.
Γιατί είπαμε να κοιμάται στο πάτωμα και όχι σε κάποιο φθηνό πλαστικό κρεβάτι πχ;
Φίμωτρο, αν εννοείς για μέσα στο σπίτι, σε καμμία περίπτωση.

christos|

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
65
0
Υπάρχουν και μεγάλα crate που χωράνε μέσα ακόμη και πάνα. Λεφτά να έχεις...
Δύκολες εποχές...Για τι τιμές μιλάμε?

Αλλιώς με ένα πάρκο, μια χαρά δουλειά θα κάνεις.
Αν είναι από πλαστικό ή ξύλο δεν μπορώ να της πάρω πάρκο.

Γιατί είπαμε να κοιμάται στο πάτωμα και όχι σε κάποιο φθηνό πλαστικό κρεβάτι πχ;
Γιατί ότιδήποτε πλαστικό ή ξύλινο ή οποιοδήποτε υλικό εκτός από μέταλλο το τρώει.

Φίμωτρο, αν εννοείς για μέσα στο σπίτι, σε καμμία περίπτωση.
Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί?

Σε ευχαριστώ

Χρήστος

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.412
Πάρκα υπάρχουν και μεταλλικά.

Για το ότι ενα σκυλάκι 7,5 κιλά μπορεί να "φάει" ένα σκληρό πλαστικό κρεβάτι όπως αυτό ας πούμε, αμφιβάλλω κάπως. Να προσπαθήσει ok. Να το γρατζουνίσει με τα δόντια του ok. Ισως κάποτε να καταφέρει να του κόψει κανένα μικρό κομματάκι. Αλλά να το φάει...τι να πω; Δεν μου έχει τύχει ποτέ.

Τέλος το φίμωτρο είναι εντελώς περιττό, αν τις ώρες που δεν την έχεις υπό την επίβλεψή σου, είναι μέσα στο πάρκο της. Αλλιώς πόσες ώρες θα το φοράει; Ολη μέρα; Είναι δυνατόν; Προσωπικά το θεωρώ βασανιστήριο.

christos|

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
65
0
Ναι δυστυχώς θα το φάει το πλαστικό....

Βρήκα πάρκο E-interpet και πιστεύω θα λυθεί το πρόβλημά μου (αν δεν είναι από άλλους παράγοντες)

Για το φίμωτρο,το βρίσκω και εγώ βασανιστικό και θα προσπαθήσω να το αποφύγω,αν μπορώ.