Εμετός ανά τακτά διαστήματα....

G.M.Z.K.

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2010
192
0
Αλεξανδρούπολη, Έβρος
Christos
Για το primperan... Δυστυχώς έχω δει να φέρνουν εικοσάχρονη στα επείγοντα με έντονους σπασμούς λόγω χρήσης ενός μόνο χαπιού. Έχει παρενέργιες οι οποίες όμως είναι συχνές.

christos|

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
65
0
Σε ευχαριστώ πολύ για αυτήν την πληροφορία.Καλώς ή κακώς της σταμάτησα το primperan και την ξηρά τροφή και της δίνω (με δικιά μου πρωτοβουλία) μόνο κοτόπουλο με ρύζι λαπά.Αυτό το κάνω γιατί πιστεύω,παρ'όλο και με όλη την καλή διάθεση και τις γνώσεις του κτηνιάτρουπου μου είπε να της δίνω 3 φορές την ημέρα από 80 γραμμάρια φαγητό και με υπερ-έκκριση γαστρικών οξέων,το φαγητό ήταν πολύ λίγο.Δικιά μου άποψη και επειδή και εγώ έχω ένα θέμα με το στομάχι.

Μέχρι τώρα είναι μια χαρά και χωρίς εμετό.Επίσης σήμερα παρέλαβα το πάρκο που παράγγειλα και είναι μεταλλικό μαύρο με ηλεκτροστατική βαφή,οπότε πουθενά δεν υπάρχει "πρόσβαση" σε πλαστικό,ξύλο και μπογιά από το καλοριφέρ (!) Το fleece το αντικατέστησα με ένα σεντόνι (το οποίο μέχρι τώρα δεν βλέπω να το κάνει κομματάκια και να τα καταπίνει) οπότε θα δω αν ηρεμήσει το στομάχι της,μια και δεν μπορεί να φάει τίποτα παρά μόνο το φαγητό που της δίνω και θα καταλάβω αν ήταν από αυτό.

Αν δω ότι συνεχίζει (θα της δώσω 1 εβδομάδα για να καθαρίσει το στομαχάκι της) θα την πάω σε άλλον κτηνίατρο,αν και μέχρι τώρα βλέπω ότι έχει ηρεμήσει!

christos|

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
65
0
Καλημέρα σε όλους!

Σε συνέχεια του θέματός μου θα ήθελα την συμβουλή σας.Δεν πρόκειται (πιστεύω) για Ιατρική,οπότε κάθε βοήθεια θα την εκτιμούσα,καθώς η κουταβίνα μου θα με τρελλάνει!

Λοιπόν,όπως ανέφερα,τοποθέτησα το μεταλλικό πάρκο και τώρα πια δεν τρώει τίποτα!

Καλό είναι αυτό και λύθηκε το πρόβλημα του εμετού.Εχω τώρα ένα πρόβλημα στο οποίο δεν μπορώ να βρω λύση και εκεί είναι που θέλω την βοήθεια σας.

Δεν ανοίγω άλλο θέμα γιατί και αυτό έχει να κάνει με εμετό αλλά υπό άλλες συνθήκες.

Οπως ξέρετε,λόγο του προβλήματος που είχε τις έκανα αγωγή με Zantac,Maalox και Primperan.Παράλληλα μου είχε συστήσει ο κτηνίατρος να της δίνω κοτόποθλο βραστό με ρύζι λαπά,για να καλμάρει το στομαχάκι της.

Εδώ είναι το πρόβλημα.Αφού έγινε καλά της ξεκίνησα πλαι ξηρά τροφή,όπου μετά από 2-3 μέρες που την έτρωγε άρχιζε να την κάνει εμετό,μετά από κάποια ώρα.Δεν είχε αίμα μέσα (όπως τις προηγούμενες φορές) και ήταν καθαρά η τροφή.

Βλέποντας αυτό της έδωσα κοτόπουλο με ρύζι πάλι και όλα καλά.Επαναλαμβάνοντας πάλι με ξηρά τροφή...το ίδιο συνέβαινε.

Αυτήν την τροφή,Belcando Puppy της την δίνω από 2 μηνών μέχρι και πρίν 1 μήνα.Μπορώ να πω ότι έχει φάει πάνω από 10 κιλά και δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Παίρνοντας τον κτηνίατρο και λέγοντας του το πρόβλημα μου συνέστησε να της λιώνω (ενσωματώνω) την ξηρά τροφή με λίγο κοτόπουλο και ρύζι,για να εξικοιωθεί και πάλι.Το δοκίμασα αλλά ξεχώριζε μια-μια τις κροκέτες από την ξηρά τροφή και έτρωγε το υπόλοιπο!

Αφού μίλησα και πάλι με τον γιατρό,τον ρώτησα αν ενδέχεται να την πειράζει η συκεκριμένη ξηρά τροφή,στο στομάχι της και να δοκιμάσω κάποια άλλη μάρκα και μου είπε ότι ενδέχεται να συμβαίνει και αυτό.

Λοιπόν πήγα σε ένα κατάστημα όπου αναφέροντας την μάρκα Belcando Puppy μου είπε ότι είναι η χειρότερη και δεν την συστήνει.Δεν θέλω να κάνω δυσφήμιση ή διαφήμηση αλλά αναφέρω τις μάρκες,μήπως υπάρχει όντως πρόβλημα με αυτές (αν πρέπει να τις σβήσω,παρακαλώ να μου πει κάποιος) Μου δίνει μια μάρκα FLATAZOR PUPPY όπου έχει μέσα κοτόπουλο,πάπια και κρέας και Ω3 (γιατί της πέφτουν τα μαλλιά,αρκετά ενώ δεν είχε αυτό το πρόβλημα στην αρχή) και ένα δείγμα από μια άλλη μάρκα NUTRAN (καναδέζικη) για να δοκιμάσω και αυτήν.

Αφού είναι νηστικιά της βάζω την τροφή FLATAZOR και βλέπω να την πλησιάζει,να την μυρίζει και να απομακρύνεται και το ίδιο με την NUTRAN....Της βάζω κοτόπουλο βραστό ανάμεικτο και πάλι τίποτα.Τις ανακατεύω και ρύζι...τίποτα.Το πετάω και της βάζω κοτόπουλο με ρύζι και μέσα σε 30 δευτερόπλεπτα είχε εξαφανιστεί....

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω αν έχει καλομάθει ή δεν της αρέσει η συγκεκριμένη τροφή.Το πρόβλημα είναι ότι δεν τρώει και κάνει εμετό μόνο γαστρικά υγρά.Δεν μπορώ να της δίνω για πάντα κοτόπουλο φιλέτο βραστό με ρύζι ή μακαρόνι αλλά και δεν μπορεί να κάνει εμετό από έλλειψη τροφής.

Είχε το πρόβλημα με άλλη αιτία,τώρα αποκτήσαμε πρόβλημα από την άρνησή της να φάει ξηρά τροφή..

Ζητάω συγνώμη για το μεγάλο post αλλά ήθελα να σας δώσω να καταλάβετε με λεπτομέρειες το πρόβλημα και ίσως μπορέσετε να βοηθήσετε.

Ευχαριστώ θερμά!

Χρήστος

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.412
* Μου την δίνουν τρελλά, οι επαγγελματίες που για να πουλήσουν το δικό τους προιόν, πρέπει να βγάλουν τα άλλα σκάρτα :mad:

* Η Belcando είναι μια χαρά τροφή. Φαντάζομαι της την έχεις δώσει λιωμένη με νεράκι, όπως προτείνει η εταιρία ε;

* Πιθανότατα έχει καλομάθει με κοτόπουλο και ρύζι. Εγώ θα την άφηνα νηστική.

christos|

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
65
0
* Μου την δίνουν τρελλά, οι επαγγελματίες που για να πουλήσουν το δικό τους προιόν, πρέπει να βγάλουν τα άλλα σκάρτα :mad:

* Η Belcando είναι μια χαρά τροφή. Φαντάζομαι της την έχεις δώσει λιωμένη με νεράκι, όπως προτείνει η εταιρία ε;

* Πιθανότατα έχει καλομάθει με κοτόπουλο και ρύζι. Εγώ θα την άφηνα νηστική.
Καταλαβαίνω την προσπάθεια κάποιων "επαγγελματιών" να πουλήσουν.Σαφώς δεν την πίστεψα όταν μου είπε ότι και το δικό της σκυλάκι με το FLTAZOR το είχε μεγαλώσει (!) Δεν το αγόρασα γιατί την πίστεψα,αλλά γιατί ήθελα να δοκιμάσω κάποια άλλη τροφή.

Όσο για την BELCANDO όντως δεν είχα κανένα πρόβλημα.Αυτό που ανέφερες δεν το έχω δοκιμάσει.Δηλαδή λιωμένη με νεράκι.Ισως θα πρέπει να το δοκιμάσω.

Πιθανότατα να έχεις δίκιο και να έχει καλομάθει.Την άφησα νηστική 20 ώρες σχεδόν (!) και δεν ακούμπησε την ξηρά τροφή της.

Δεν ξέρω πόσες ώρες μπορώ να την αφήσω νηστική για να "της σπάσω το πείσμα της" αλλά δεδομένου της κατάστασης που έχει περάσει δεν ξέρω πόσο μπορώ να αφήσω το στομάχι της άδειο από τροφή...

Σε πρώτη φάση θα δοκιμάσω να λιώσω την ξηρά τροφή με νεράκι.Να ρωτήσω αν θα την λιώσω πλήρως?Δηλαδή να την κάνω σε μικρότερα κομμάτια ή σκόνη?

Επίσης δεν ανέφερα κάτι που ίσως επηρεάζει την συμπεριφορά της (μπορεί να μην έχει σημασία) Είναι 8,5 μηνών και πρίν από 5 μέρες της έχει έρθει η περίοδος της.

Αυτά

Ευχαριστώ και πάλι

Χρήστος

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.412
Η Belcando κυρίως, διαλύεται με νεράκι. Δες την συσκευασία, πρέπει να έχει οδηγίες :wink:

20 ώρες; Εγώ σου μιλάω για μέρες. Οχι ώρες. Ο δικός μου έχει μείνει μέχρι και 5 μέρες νηστικός, γιατί δεν γούσταρε την ξηρά του. Η οποία βεβαίως ήταν στην διάθεσή του, την ώρα που έπρεπε και για όση ώρα έπρεπε. Απλώς δεν έμενε να τον περιμένει, αν και πότε θα του ερχόταν όρεξη. Την επόμενη μέρα πάλι.

Θα μπορούσε όντως η περίοδός της, να επηρεάζει την συμπεριφορά της. Αλλά είναι ένα κομμάτι που δεν το κατέχω.

christos|

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
65
0
Καλημέρα και καλό μήνα!

Δεν ήθελα να επανέλθω σε αυτό το θέμα που άνοιξα αλλά η Μπαλού δεν θα μας αφήσει σε ησυχία....

Μετά από το τελευταίο μου post από χθές άρχισε να κάνει εμετό και πάλι.Δεν τρώει ξένα αντικείμενα πια και είναι ενεργητική όπως πάντα.

Να ξεκινήσω λέγοντας ότι άλλαξα την τροφή της και πήρα "Hill's Science Plan Veterinary Formulated" από την Belcando που της έδινα.Ελπίζω να έκανα καλά.

Την τροφή την έτρωγε κανονικά και της άρεσε.Χθες μετά από 2 ώρες αφού έφαγε,έκανε εμετό (λίγο και καφέ ανοιχτό) ;να κάνω μια παρένθεση λέγοντας ότι κάνει πολύ "πίπι" και πίνει γενικώς πολύ νερό.

Τά κόπρανα είναι φυσιλογικού χρώματος και σκληρά.Η διαθεσή της είναι εξαιρετική και καθόλου νωχελική.Την ταιζω 5 φορές την ημέρα από μικρά γευματάκια.

Σήμερα δεν είχε φάει (από το τελευταίο της γεύμα που ήταν στις 10 χθες το βράδυ) Είδα στο σεντιονάκι της ότι είχε κάνει πάλι εμετό (το βράδυ) Της έβγαλα το μπωλάκι με το φαγητό της .Πριν από 2 ώρες έκανε 2 φορές εμετό,όπου την πρώτη ήταν καφέ ανοιχτό και την δεύτερη κόκκινο....

Θα την παώ στον κτηνίατρο αύριο και θα ζητήσω να κάνουμε αιματολογικές.Της έδωσα 1/2 primperan στις 1 το μεσημέρι σήμερα.Μπορώ να της δώσω και Zantac?Επίσης ποιες άλλες εξετάσεις θα προτείνατε (από προσωπική εμπειρία και όχι Ιατρική) να κάνει η κουταβίνα μου?

Ευχαριστώ πολύ

Χρήστος

christos|

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
65
0
Καλημέρα σε όλους!

Εκει που πηγαίναμε εξαιρετικά,ήρθε και πάλι ο εμετός...

Χωρίς να σας κουράσω.Πριν από 3 μέρες η Μπαλού άρχισε να κάνει εμετό και πάλι.Συνολικά πάνω από 25 φορές (5 εκ των οποίων έξω από το Ιατρείο).Στον εμετό της βρήκα ένα κομμάτι από τρίχες;όχι δικές της και το πήγα το δείγμα στον κτηνίατρο.

Αφού της έκανε μια ένεση (δεν ξέρω για ποιο πράγμα και Maalox;με πολύ πάλη γιατί δεν το θέλει με τίποτα) της έβγαλε ακτινογραφία όπου διαπίστωσε ότι πέρα από τις τρίχες,όλο το εντεράκι της είναι γεμάτο αέρα.....

Αυτό μου είπε ότι γίνεται με (μόνο?) με χορτάρι και χαρτί.Το σίγουρο είναι ότι δεν ήταν από χορτάρι οπότε μένει το χαρτί (όπου κατά καιρούς αρπάζει αλλά δεν έχω δει να τρώει;σαν παιχνίδι πιο πολύ θα έλεγα).Για τις τρίχες δεν έχω ιδέα από που μπορεί να τις βρήκε,καθώς το σπίτι το καθαρίζω καθημερινά και δεν βγαίνει στα μπαλκόνια.

Η αγωγή είναι μισό χάπι Zitac 200mg κάθε μέρα.
Τις 2 πρώτες μέρες ήταν υποτονική,δεν σηκωνόταν δεν έπινε νερό και δεν έτρωγε.
Καταλαβαίνω την αδυναμία της και μετά από αρκετά τηλεφωνήματα με καθησύχασε ότι θα καλυτερέψει.

Σήμερα την 3η μέρα είναι καλύτερα και σηκώνεται και περπατάει.Ξέχασα να αναφέρω ότι της έδινα 4-5 γουλιές νεράκι να πιει αλλά το έκανε εμετό μετά από 5 λεπτά.

Επανέρχομαι και όπως είπα,σήμερα την είδα όρθια και περπατάει μαζί μου στο σπίτι.Της έδωσα λίγο νεράκι να πιει αλλά και πάλι το έβγαλε....από φαγητό δε,τίποτα....

Ολες αυτές τις μέρες την έχουμε δίπλα μας (εγώ και η κοπέλλα μου) και της μιλάμε,λέγοντας ότι θα γίνει καλά και γενικώς θετικά.

Η βοήθεια που θέλω και η γνώμη σας,από εμπειρία,είναι πόσο μπορεί να αντέξει χωρίς φαγητό και νερό?Πρέπει να ανησυχώ,ή να ηρεμήσω λιγάκι?

Νεράκι τώρα της δίνω,βρέχοντας το χέρι μου,αλλά δεν πίνει ποσότητα.Είναι πολύ αδύναμη και η αποχή από νερό και φαγητό θα χειροτερέψει την κατάσταση της? (παρ'όλο που βλέπω βελτίωση σε ότι αφορά την διάθεσή της)Εμετό δεν έχει κάνει (παρά μόνο όταν της δίνω νερό να πιει.Αυτό είναι ένα καλό σημάδι.

Μου είπε ότι θέλει να δει τα κακά της (όταν κάνει) τι χρώμα και υφή θα έχουν αλλά πως θα κάνει αφού δεν έχει φάει 3 μέρες τώρα.

Ευχαριστώ πολύ για οποιαδήποτε γνώμη ή άποψη.

Χρήστος

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.412
Εξετάσεις αίματος και βιοχημικές όλο αυτό τον καιρό, της έχεις κάνει;

Edit: τελικά σε άλλο γιατρό πήγες για δεύτερη γνώμη;

Last edited:

christos|

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
65
0
Εξετάσεις ζήτησα και μου είπε,να δούμε πως θα παέι και εφ'όσον υπήρχει αιτία (ξένο αντικείμενο στο στομάχι της;πριν από αυτή την περίπτωση κτλ) και υπάρχει αιτία και τώρα( τρίχες και χαρτί που έφαγε) δεν θεωρεί ότι χρειάζεται....

Χθες,πριν την παω είχα κλείσει ραντεβού σε μια άλλη κτηνίατρο και ήταν να την παώ στις 5 το απόγευμα αλλά μου είπε ότι είχε να κάνει μια επέμβαση με ολική ανισθησία σε ένα σκυλάκι και θα αργούσε.

Η Μπαλού όμως έκανε συνέχεια εμετό οπότε την άρπαξα και πήγα στον δικό μου.

Μετά κατά της 7 το απόγευμα,με πήρε η άλλη κτηνίατρος και αφού της είπα τι έγινε και τι φάρμακο μου έδωσε (Zitac) μου είπε ότι είναι καλό και θα πρέπει να κάνει αγωγή για 25 μέρες.

Θέλω να της κάνω εξετάσεις αλλά μου λένε ότι υπάρχει η αιτία (όλα αυτά τα υλικά και αντικείμενα που έχει φάει κατά καιρούς).

Το πρόβλημά μου είναι η τροφή και το νερό.

Υ.Γ.Τον ρώτησα αν υπάρχει περίπτωση να είναι δηλητηρίαση και με διαβεβαίωσε όχι,γιατί θα είχε σπασμούς και αφρό από το στόμα της.

Last edited:

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Το σκυλακι θα αφυδατωθει,θα πρεπει να μπει στον ορο αφου δεν αντεχει να πει ουτε λιγο νερο και το κανει εμετο.
Χρειαζεται ενδελεχης κτηνιατρικος ελεγχος και μια τροφη σιγα σιγα,χαμηλη σε λιπαρα που να μπορει να την αντεξει πχ I/D.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.412
Χρήστο, πάρε το σκυλάκι σου χ θ ε ς και πήγαινε σε έναν άλλο γιατρό να κάνετε τουλάχιστον μια γενική αίματος και οπωσδήποτε βιοχημικές.

Συνεννοήσου πρώτα τηλεφωνικά, τι πρέπει να κάνεις με τα διάφορα φάρμακα που της δίνεις.
Εννοώ πόσες μέρες δεν θα πρέπει να τα έχει πάρει, για να βγουν σωστές οι εξετάσεις, αν τυχόν τις επηρεάζουν.

Ταλαιπωρείται ήδη πάρα πολλές μέρες το σκυλί, για να έχετε την πολυτέλεια της έξτρα αναμονής.

Αν θέλεις, πες μας ποιά περιοχή σε εξυπηρετεί, μήπως μπορούμε να συστήσουμε κάποιον γιατρό.

christos|

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
65
0
Το σκυλακι θα αφυδατωθει,θα πρεπει να μπει στον ορο αφου δεν αντεχει να πει ουτε λιγο νερο και το κανει εμετο.
Χρειαζεται ενδελεχης κτηνιατρικος ελεγχος και μια τροφη σιγα σιγα,χαμηλη σε λιπαρα που να μπορει να την αντεξει πχ I/D.
Το καταλαβαίνω ότι θα αφυδατωθεί και είναι αδύναμο.Πόσο πρέπει να περιμένω (που μου λέει) να αρχίσει να δίνει σημάδια βελτίωσης (ως προς την τροφή και το νερό)

Είναι σωστό να πω σε έναν κτηνίατρο ότι πρέπει να μπει σε ορό.Αυτό είναι που δεν ξέρω....

Η Μπαλού πριν φάει τις τρίχες και το χαρτί (υποθετικά το τελευταίο) ήταν τέλεια.Δηλαδή η διάγνωση και η αγωγή του κτηνιάτρου ήταν σωστή την προηγούμενη φορά.

christos|

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
65
0
Χρήστο, πάρε το σκυλάκι σου χ θ ε ς και πήγαινε σε έναν άλλο γιατρό να κάνετε τουλάχιστον μια γενική αίματος και οπωσδήποτε βιοχημικές.

Συνεννοήσου πρώτα τηλεφωνικά, τι πρέπει να κάνεις με τα διάφορα φάρμακα που της δίνεις.
Εννοώ πόσες μέρες δεν θα πρέπει να τα έχει πάρει, για να βγουν σωστές οι εξετάσεις, αν τυχόν τις επηρεάζουν.

Ταλαιπωρείται ήδη πάρα πολλές μέρες το σκυλί, για να έχετε την πολυτέλεια της έξτρα αναμονής.

Αν θέλεις, πες μας ποιά περιοχή σε εξυπηρετεί, μήπως μπορούμε να συστήσουμε κάποιον γιατρό.

Εχεις δίκιο πιστεύω.Μένω Γαλάτσι.

christos|

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
65
0
Κέστης Απόστολος
2106800255
Θα πάρω τον δικό μου σε λίγο και αναλόγως τι θα μου πει,θα πράξω.Πέρα από αυτό θα πάρω τηλέφωνο τον κτηνίατρο που μου προτείνεις για μια δεύτερη γνώμη.

Ευχαριστώ πολύ και θα ενημερώσω για την εξέλιξή της Μπαλού.