Εμετός σε κουτάβι

trellokoutavos

New Member
2 Ιουνίου 2021
4
5
36
Καλημέρα σας και καλώς σας βρήκα.

Έχω υιοθετήσει ένα ημίαιμο κουταβάκι από κάποια φιλοζωική εταιρεία, είμαστε μαζί σχεδόν 3 μήνες και η ηλικία του είναι 4,5 μηνών. Έχει κάνει όλα του τα εμβόλια, όπως πρέπει και έχουμε βγει τις πρώτες βόλτες.
Γενικά είναι λίγο ατίθαση, μωρό κουτάβι, οπότε φαντάζεστε πώς είναι οι πρώτες του βόλτες, τραβάει και θέλει να φάει ότι βλέπει στο δρόμο. Σε μια από τις βόλτες μας, την περασμένη Παρασκευή συγκεκριμένα, ήμουν κι εγώ απρόσεκτος και έφαγε από κάτι σαν μαγειρεμένο φαγητό σε ένα μπολάκι στο δρόμο. Εννοείται ότι την τράβηξα αμέσως και θεωρώ ότι η ποσότητα που έφαγε ήταν ελάχιστη, στο μέγεθος ενός κορόμηλου. Αφού τη μάλωσα, γυρίσαμε σπίτι, παίξαμε και κοιμηθήκαμε.
Το ξημέρωμα μου έκανε εμετό δύο φορές, εμένα μου μπήκαν ιδέες μήπως η τροφή που έφαγε στο δρόμο ήταν για άσχημο σκοπό. Το πρωί του Σαββάτου την πήρα και την πήγαμε στον κτηνίατρο, της έκανε κάποια ένεση για να μην κάνει εμετό, μας έδωσε και ένα χάπι για το στομάχι που της δίνω κάθε πρωί και βράδυ. Μου είπε ότι πρέπει να μείνει νηστική και χωρίς νερό για 24 ώρες και να "φτιάξει" το στομαχάκι της και μετά να της χορηγήσω για κάποιες μέρες μια συγκεκριμένη τροφή της RC.
Πέρασαν οι 24 ώρες και το πρωί της Κυριακής τρώει και πίνει νεράκι τα οποία κάνει εμετό μετά από 3 ώρες περίπου. Επικοινωνώ τηλεφωνικά με τον κτηνίατρο, και μου λέει πάμε για ένα ακόμη 24ωρο με μερικούς σπόρους φαγητό και μερικές σταγόνες νερό. Το κουτάβι την υπόλοιπη Κυριακή είναι πολύ κακοδιάθετο και κοιμάται όλη την ημέρα, φαντάζομαι είναι λογικό λόγω της ελλιπούς ποσότητας φαγητού και νερού.
Δευτέρα, ξυπνάμε, τρώμε και πίνουμε και είναι πιο ευδιάθετη και χαρούμενη από ποτέ. Την Τρίτη το ίδιο, λέω ευτυχώς το ξεπεράσαμε. Σήμερα το ξημέρωμα, όμως, ξυπνάμε επειδή η μικρή κάνει πάλι εμετό. Μόλις γυρίσαμε από το κτηνιατρείο, κάνουμε πάλι ένεση, κάναμε μια ακτινογραφία στην οποία δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι, πέρα από κάποια φλεγμονή στο εντεράκι της (πάει τουαλέτα κανονικά), και κάναμε και γενικές αίματος. Σε διάφορες ερωτήσεις που μου έκανε ο κτηνίατρος, με ρώτησε αν είχαμε ποτέ τσιμπούρι, που όντως από τη φιλοζωική μας το στείλανε με δωράκι. Οπότε θα κάνουμε προληπτικά και την εξέταση της ερλιχίωσης. Αν και από τις εξετάσεις αίματος δεν βρεθεί κάτι, θα πάμε σε υπέρηχο.

Επειδή δεν είχα ποτέ σκύλο, εσείς από τις εμπειρίες σας, έχετε αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο;
Μπορώ να κάνω κάτι επιπλέον για να μην ταλαιπωρείται η μικρή;
Σας ακούγεται οκ η αντιμετώπιση από τον κτηνίατρο;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.137
1.169
29
εμενα δεν μου ακουγεται οκ η αντιμετωπιση του κτηνιατρου. το κουταβι ειναι πιθανο να εφαγε καποιου ειδους γατοτροφη η καποιο μαγειρευτο φαγητο που προοριζοταν για γατακια, και να του εκατσε βαρυ και να εκανε εμετο. απολυτα φυσιολογικο. η αντιδραση σου ως νεος κηδεμονας ειναι κατανοητη, εδω εμεις που ειμαστε πιο εμπειροι παθαινουμε σοκ οταν τρωνε τα σκυλια μας κατι απο κατω. ομως αυτος ως κτηνιατρος δεν επρεπε να ειχε κανει ολα αυτα, και συν της αλλης να σου πασαρει και την "ειδικη" τροφη. το κοβω πολυ απερισκευτο εκ μερους του. δεν νομιζω επισης πως ενα 24ωρο νηστειας ειναι σωστο. ο εμετος που κανει μετα την νηστεια ειναι σκετο υγρο? διαφανο, λιγο κιτρινο? αν ναι, τοτε ειναι απλα στομαχικα υγρα και ειναι απο την αφαγεια. το φαγητο και το νερο που τα εκανε εμετο πολυ πιθανο να τα εκανε γιατι το στομαχι επαθε κοκομπλοκο, πρωτα με αυτο που εφαγε εξω, μετα με την νηστεια και τις ενεσεις κλπ κλπ.
οι εξετασεις για την ερλιχια καλο ειναι να γινουν βεβαια εννοειται. αλλα περαν αυτου ειλικρινα νομιζω πως υπαρχει μια τεραστια υπεραντιδραση για το τιποτα. απο την περασμενη παρασκευη αν ηταν να ειχε παθει κατι, θα το ειχε παθει εδω και μερες.
επισης, μην το μαλωνεις after the fact, δεν καταλαβαινει τον λογο. δεν μπορουν να κανουν συσχετισμους οι σκυλοι και αν σκεφτουν οτι "α με μαλωνει γιατι εκανε το ταδε λαθος". απλως να προσεχεις λιγο παραπανω και να σκαναρεις τον δρομο μπροστα σου για τυχον φαγητα.

trellokoutavos

New Member
2 Ιουνίου 2021
4
5
36
Καλημέρα και ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Ο κτηνίατρος μου πρότεινε τρεις διαφορετικές τροφές, εγώ επέλεξα της RC καθώς αυτή χρησιμοποιώ και ώς κανονική τροφή της.
Το πρόβλημα δεν είναι ότι έκανε μια φορά εμετό, αλλά ότι είναι επαναλαμβανόμενος.
Μετά τη νηστεία δεν είχαμε εμετό, είχαμε μετά τα γεύματά της και έβγαζε την τροφή της.

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.137
1.169
29
λες μετα απο αυτο που εφαγε εκανε εμετο 2 φορες. απολυτα νορμαλ, απλα την πειραξε.
μετα πηγατε κτηνιατρο, εκανε ενεσεις και εμεινε νηστικη 24 ωρες, σωστα? παθαινει λοιπον κι αλλο σοκ το στομαχακι της.
μετα απο τις 24 ωρες την ταιζεις και μετα απο λιγο τα κανει εμετο.
μετα ξανακανεις νηστεια 24 ωρες με πολυ ελαχιστο φαγητο. να και αλλο σοκ για το στομαχακι.
περνανε μετα μερες χωρις εμετο και σημερα τεταρτη, ξανακανει.
εμενα μου φαινεται απλα πως ο οργανισμος της επαθε ενα σοκ απο τις τοσες αφαγειες, και θελει λιγο καιρο να ερθει στα ισα του. μπορει να κανω και λαθος βεβαια. αλλα μεσα σε 6 μερες, αν ηταν να ειχε παθει κατι απο αυτο που εφαγε, θα το ειχε παθει.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.918
7.490
Τι εμετό έκανε σήμερα; Με ίχνη φαγητού μέσα ή γαστρικά υγρά (κιτρινη βλέννα με άσπρο αφρό);

Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
529
50
εγώ πάντως..όταν το μπουμπούκι μου παθαίνει το στομαχάκι της. δίνω κοτοπουλάκι βραστό με ζουμάκι και λιγο ρυζάκι...νομίζω ότι η ξηρά τροφή, έστω και η ειδική, πέφτει πιο βαριά απ αυτό...η κτηνίατρος μου το είπε αλλά το έχω διαβάσει και σε πολλάsites/forums κλπ...απλά ξεκινάς 4-5 φορές την ημέρα από πολυ λίγο για να μην πέσει βαρύ στο στομαχάκι του..

trellokoutavos

New Member
2 Ιουνίου 2021
4
5
36
Καλησπέρα σας και πάλι
Ο εμετός της έχει το φαγητό της μέσα. Άλλες φορές σχεδόν αυτούσιο και άλλες πολτοποιημένο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr