Εμετός το πρωί

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Υπαρχει περιπτωση ρε παιδια ο αληταρας να προσπαθει να κανει εμετο το πρωι γιατι ξερει οτι θα σηκωθω απο το κρεβατι?
Ειχε κανει 2 φορες πιο παλια αλλα ηξερα τον λογο. Ειχε φαει κατι βατομουρα απο τον δρομο.
Μετα το ξαναεκανε και σκεφτηκα μηπως φταινε τα Dentastix.
Τα εκοψα και αυτα.
Η αληθεια ειναι οτι τα ΣΚ σηκωνομαι πιο αργα.
Κανει εναν χαρακτηριστικο ηχο και βγαζει μια κουτσουλια , πεπτικα υγρα και σαλια , πρωι πρωι δεν εχει τιποτα αλλο.
Μολις σηκωθω και με δει το κοβει μαχαιρι.
Μεχρι σημερα του εδινα 3 γευματα.

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Μήπως επειδή είναι απλά συνηθισμένος να τρώει μια συγκεκριμένη ώρα (από τις καθημερινές), είναι άδειο το στομάχι του , πεινάει κ τα βγάζει..;;; Κ γι'αυτό βγάζει κ τα υγρά από το στομάχι..

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Τοσο πολυ τον πειραξαν 2-3 ωρες διαφορα? Αν και νομιζω οτι μου το εχει κανει και καθημερινη.
Τωρα που του εκανα 2 τα γευματα τι θα κανει δηλαδη.
Νομιζω οτι το 2ο γευμα πρεπει να του το δινω το βραδυ και οχι το απογευμα οπως εκανα σημερα.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
μια ημερα εχει 24 ωρες... οποτε τα γευματα τα χωριζουμε ανα 6 ωρες η 8 ωρες η 12 ωρες η 24 ωρες αναλογα με την ηλικια του σκυλου τη ρατσα του την ασκηση του κλπ.... το καλοκαιρι με τη ζεστη το μεσημερι του δινουμε ενα μικρο γευμα η και καθοολου,,, βεβαια ο εμετος ουδεμια σχεση εχει με τη συχνοτητα των γευματων,,, πιο πιθανο ειναι να εφαγε τριχα,, κατσαριδα,, χορτα.. κλπ και να τον πειραξαν,,,

christos|

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
65
0
Κανει εναν χαρακτηριστικο ηχο και βγαζει μια κουτσουλια , πεπτικα υγρα και σαλια , πρωι πρωι δεν εχει τιποτα αλλο.
Καλησπέρα.Αυτό που αναφέρεις συνήθως το ερμηνεύουμε σαν εμετό αλλά είναι βήχας.Πεπτικά υγρά και σάλια είναι από το αναπνευστικό.Αν ήταν εμετός θα είχε κάποια τροφή.Βέβαια αναφέρεις πρωί πρωί.Αν στο κάνει και μετά από το φαγητό (όχι αμέσως) και πάλι βγάζει μόνο υγρά τότε μάλλον δεν είναι εμετός.

Το ίδιο έχει και η μικρή μου.Θα την πάω για εξετάσεις αύριο ή μεθαύριο.Ο γιατρός μου είπε ότι είναι είτε kennel cough ή κάποια μορφής αλλεργία.

Θα δούμε.....

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Καλησπέρα.Αυτό που αναφέρεις συνήθως το ερμηνεύουμε σαν εμετό αλλά είναι βήχας.Πεπτικά υγρά και σάλια είναι από το αναπνευστικό.Αν ήταν εμετός θα είχε κάποια τροφή.Βέβαια αναφέρεις πρωί πρωί.Αν στο κάνει και μετά από το φαγητό (όχι αμέσως) και πάλι βγάζει μόνο υγρά τότε μάλλον δεν είναι εμετός.

Ο ηχος που βγαινει ειναι βαθυς και φαινεται να προερχεται απο τις συσπασεις που κανει εκεινη την ωρα το στομαχι του. Δεν το εχει κανει αλλες στιγμες. Μονο 4-5 πρωινα και τα 2 απο αυτα εγινε γιατι ειχε φαει βατομουρα απο το δρομο.

Πείνα εγώ ψηφίζω.

Του δινω την ποσοτητα που πρεπει και 3 γευματα. Τι αλλο να εκανα? Θα δω πως θα παει στην πορεια.

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με την συχνότητα των γευμάτων τόσο (αν είναι 2ή 3, δηλαδή).
Η Άλμπα μου το έίχε κανει μέχρι 7-8 μηνών, κάποιες φορές τα ΣΚ που κ εγώ ξυπνάω λίγο πιο αργά..κ ήταν πάντα γαστρικά υγρά.. τότε έτρωγε 2 γευμάτα , ανά 12ώρο..8.30 το πρωί και 20.30 το βράδυ.. κ μπορεί εγώ το πρωί να ξύπναγα στις 10 π.χ.

Το είχα συζητήσει με τον γιατρό κ μου είχε πει πως πεινάει, γιατί ξέρει ότι έχει περάσει η ώρα που τρώει κανονικά.. οπότε κ ξύπναγα..
τώρα που είναι περίπου 16 μηνών, δεν το κάνει πια.. όσο αργά κ να ξυπνήσω.. (αν κ οκ..δεν την έχω αφήσει ποτέ τρελλές ώρες.. το πιο αργά πρέπει να είναι 10-11)

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.980
7.563
Κι εμένα μου έκανε το ίδιο με της Albas στην ίδια ηλικία, όπως επίσης και όταν ακολούθησα τις φαεινές "άστον και χωρίς ένα γεύμα να μάθει να τρώει τις κροκέτες, δεν παθαίνει τίποτα". Και εμετό έκανε το πρωί και δεν τις έτρωγε :p
Ποτέ ξανά δεν καθυστέρησα να ξυπνήσω ή δεν τον ξανάφησα νηστικό για να του μάθω να φάει την κροκέτα. Και καλύτερα το 2ο κατά την ταπεινή μου άποψη αφού αλλάξαμε κ διατροφή.

Στην τελική παίζει να είναι φαγανό το παιδί! Δώσε 5-10-15 κροκέτες παραπάνω ανά μερίδα. Απλά μην καταλήξεις να δώσεις άλλο τόσο :)
Στην ανάπτυξη είναι τα καίει :p:p:p

Last edited:

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Ρε παιδια το ξαναεκανε. Πλεον του δινω 2 γευματα που σημαινει μεγαλυτερη ποσοτητα στο γευμα , τρωει πιο αργα , δηλαδη στις 9.
Ξερασε στις 7 το πρωι. Δηλαδη τρωει πιο πολυ , πιο αργα και πειναει ακομα πιο πρωι ?
Η το κοπροσκυλι το κανει επιτηδες για να με βασανιζει ή θελει να του βαζω 2 κιλα τροφη στο γευμα να γινεται σαν τσιμπουρι.

ΈλεναΚικ

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2013
101
0
38
Χαλκίδα
Το κάνει κ η δικιά μου καμιά φορά το μήνα. Ακριβώς έτσι το πρωί ξερνάει τα γαστρικά υγρά πριν να έρθει η ώρα της να φάει. Το ανέφερα στον κτηνίατρο αφού είδα ότι το προκαλεί μάλλον μόνη της κ μου είπε ότι είναι αγχωτικό για κάποιο λόγο στρεσάρεται..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3