Εμετός!

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Μόλις έκανε ο μπούλης εμετό, κιτρινωπό και υγρό. Πήγε και μασούλησε πρώτα ένα φυτό, έκανε εμετό, τον έφαγε, ξαναξέρασε, το ξαναέφαγε και πήγε και ξάπλωσε.

:confused: :neutral: :-&

Από διάθεση είναι ίσως λίγο πιο ήσυχος από ότι συνήθως, ίσως και όχι. Μέτρια κατάσταση.

Να ανησυχήσω?
Δεν έχει φάει ακόμα, να τον ταΐσω κανονικά?

:neutral:

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Ναι, λογικό ακούγεται όπως το λες. Αλλά έγινε σε δευτερόλεπτα, το ένα πίσω από το άλλο.
Επίσης, στο παρελθόν έχει δείξει κτητικότητα με τον εμετό (σαν να του παίρνεις το φαγητό) οπότε όπως και να είχε θα περίμενα να φύγει από μόνος του για να το μαζέψω.
Πάντως και να ήθελα να τα μαζέψω αμέσως, θεωρητικά, δεν θα μπορούσα, αμέσως μόλις σταμάτησε να ξερνάει τα έγλυψε.

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Τον σκύλο τον έχετε από κουτάβι ή τον υιοθετήσατε σε μεγάλη ηλικία???*

Πάρε και ένα τηλ. τον κτηνίατρο σου...εμένα πάντως όταν κάνει εμετό τον ταΐζω κανονικά, αν δεν θέλει δεν σηκώνεται να φάει.

*Το βρήκα το θέμα σου που παρουσιάζεις τον σκύλο. Τον έχετε από κουτάβι.

Last edited:

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Από κουτάβι, τα θέματα συμπεριφοράς είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Δεν μπορώ να θυμηθώ, στο παρελθόν που είχε φάει κομμάτι από την κουβέρτα του νομίζω μου είχε πει να μην τον ταΐσω για κάποια ώρα. Αλλά δεν είμαι και σίγουρη. :?

Έχω την εντύπωση πάντως ότι τα κίτρινα υγρά μόνο δεν είναι κάτι σούπερ ανησυχητικό. Καλά έχω καταλάβει? Τα φώτα σας, παρακαλώ! :|

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
απλα εφαγε χορτα
συνηθως το κανουν οταν τα ενοχλει κατι
φυσικη καταληξη τις περισσοτερες φορες εχει τον εμετο
εγω δεν θα ανησυχουσα εκτος αν εβλεπα αυριο η μεθαυριο οτι δεν ειναι καλα.

bolek7

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2013
86
0
για ποιον λογω τρωνε χορτα πολλα σκυλια ? ειναι μια απορια που εχω...αλλοι λενε για την πεψη τους, ισχυει?

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Πάλι έκανε εμετό, δύο φορές... :-&
Με βλέπω για γιατρό αύριο :-?

(υπάρχει πιθανότητα να μην του κάθεται η τροφή και να φταίει αυτό? έχει και χάλια κακά...)

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
δεν ξέρω κατά πόσο έχει να κάνει με το ότι μπορεί να μη του κάθεται η τρόφή... εννοώντας τον εμετό.

Από κει και πέρα εφόσον κανει εμετό και οι αφοδεύσεις του δεν ειναι καλές, το καλύτερο που έχεις να κάνεις, όντως, είναι να πας μια βόλτα από τον γιατρό!

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Πήγαμε λοιπόν τον μπούλη σήμερα στον γιατρό. Μας είπε ότι δεν είναι ανησυχητικό το ότι έκανε εμετό, έστω και δύο φορές, αλλά θα είναι ανησυχητικό αν κάνει ξανά. Ρυζάκι με κοτόπουλο για λίγες μέρες (πάρτυ θα κάνει ο χοντρός ).
Και μου είπε ότι δεν έχει απαραίτητα σχέση η τροφή με τον εμετό, αλλά να την αλλάξω οπωσδήποτε αφού έχει μαλακά κακά.

Για εξετάσεις που είπα γενικές μου είπε από Νοέμβριο καλύτερα.

Ουφ ξεαγχώθηκα κάπως... :nerv:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Εννοώ, γιατί κατηγορούμε την τροφή για τους εμετούς και τα κακά του;
Την άλλαξες πρόσφατα και από τότε πάνω-κάτω, άρχισαν τα συμπτώματα;
Τι έδινες πριν και τι δίνεις τώρα;

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Την έδινα και παλιότερα, αλλά πριν από αυτό το σακί είχε πάρει η μαμά μου κατα λάθος άλλο κωδικό της ίδιας μάρκας και το φάγαμε. Με το που ξεκινήσαμε αυτό το σακί άρχισε αμέσως να μην κάνει καλά κακά.
Για τους εμετούς δεν την κατηγόρησα, απλώς αναρωτήθηκα αν μπορεί να σχετίζεται.

Γενικά, τώρα τελευταία είμαι υποψιασμένη για το πώς πρέπει να είναι τα κακά, οπότε δεν μπορώ να θυμηθώ πώς ήταν πιο παλιά. Με τον προηγούμενο κωδικό ήταν κάπως πιο σφιχτά αλλά όχι καλά. Δυστυχώς, δεν ήξερα και δεν φρόντιζα καθόλου τις μεταβάσεις από τροφή σε τροφή. Και έχω αλλάξει 4-5 κωδικούς από χαζομάρες, τώρα έμαθα ότι δεν είναι σωστό. :neutral:

Πολύ πολύ πρόσφατα έμαθα ότι δεν είναι καλή τροφή αυτή που του δίνω. Νόμιζα ότι είναι πολύ σούπερ (δεν ξέρω γιατί το νόμιζα :confused: ) και δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα.

Τώρα είμαι σε αναζήτηση καλύτερης τροφής, είτε ξηρά είτε κάτι άλλο, αλλά όσο και να διαβάσω πιο πολύ μπερδεύομαι! :-k

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Είσαι σίγουρη, ότι δεν του δίνετε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα, απ'ότι σηκώνει το έντερό του;

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Είσαι σίγουρη, ότι δεν του δίνετε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα, απ'ότι σηκώνει το έντερό του;
Η συσκευασία γράφει για 25-45 κιλά, 370-580 γραμμάρια τη μέρα.
Ο δικός μου είναι 40 κιλά και του έδινα 500 γραμμάρια.

Τον ταΐζαμε μία φορά τη μέρα, συμβουλή του προηγούμενου εκπαιδευτή για να ελέγχει καλύτερα τα κακά γιατί είχαμε πισωγυρίσματα στο θέμα της τουαλέτας. Σήμερα μου είπε ο γιατρός να τον ταΐζω πρωί-βράδυ οπωσδήποτε, για το στομάχι του.