Ενημέρωση του κοινού από το Δήμο Λάρνακας Κύπρου για κατοχή σκύλων


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.969
Πειραιάς
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής Νομοθεσίας οι κάτοχοι σκύλων έχουν την υποχρέωση να εξασφαλίσουν άδεια/ες κατοχής για το/ους σκύλο/ους τους, εφόσον το/α αναφερόμενο/α ζώο/α σας είναι ηλικίας έξι (6) μηνών και άνω. Η άδεια κατοχής σκύλου ισχύει για ένα χρόνο, από την ημερομηνία έκδοσής της».

Προστίθεται ότι «οι κάτοχοι σκύλων καλούνται να φροντίσουν το ταχύτερο για την εξασφάλιση της/ων αναγκαίας/ων άδειας/ών από τα Γραφεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας στο Δήμο Λάρνακας στη γωνία της οδού Νικολάου Λανίτη και Λεωφόρου Αθηνών στον 3ον όροφο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «για την έκδοση / ανανέωση της/ων αναφερόμενης/ων άδειας/ών είναι αναγκαία η προσκόμιση της άδειας του προηγούμενου χρόνου, εάν υπάρχει, το έντυπο σήμανσης σκύλου (Microchip) από τον κτηνίατρο, το δελτίο παρακολούθησης και εμβολίων του/ων σκύλου/ων από τον Κτηνίατρο και το πιστοποιητικό/α εγγραφής του/ων ζώου/ων συντροφιάς στο μητρώο των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών».

Στην ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας σημειώνεται πως «δικαίωμα κατοχής σκύλου έχουν άτομα ηλικίας άνω των 16 ετών ενώ τα δικαιώματα για την αναφερόμενη άδεια είναι €20,50 για αρσενικό, θηλυκό, ή στειρωμένο σκύλο. Για επικίνδυνες φυλές (America Pit Bull [ o_O ], Pit Bull Terrier [ :cautious: ], Dogo Argentino, Fila Brazileiro [sic], Japanese Tossa [sic]) τα δικαιώματα είναι €170. Οι σκύλοι που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία (επικίνδυνες φυλές) πρέπει να στειρώνονται βάσει Νόμου», ενώ «οι κάτοχοι σκύλων πρέπει να έχουν πινακίδα στην εξώπορτα / καγκελόπορτα του σπιτιού με την επιγραφή (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΥΛΟΣ)».

Σημειώνεται ότι «στην περίπτωση που δεν υπάρχει ανταπόκριση προς τα ανωτέρω, ο Δήμος Λάρνακας δεν θα έχει άλλη επιλογή από τη λήψη των προβλεπόμενων, από τη σχετική Νομοθεσία, μέτρων».

πηγη: http://www.sigmalive.com/news/local/492314/enimerosi-apo-dimo-larnakas-gia-katoxi-skylon
 
  • Like
Reactions: mareco






d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.286
Guadalajara, Jalisco
Αχαχαχαχα....

Έτσι να εισπράττει το κράτος. Άντε και τέλος βλακείας να γεμίσει ο δημοτικός κορβανας να δημοπρατηθεί τίποτα να φάει ο κολλητός εργολάβος
 


archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Εκτός τ εισπρακτικού δυσκολεύομαι ν καταλάβω γιατί τοποθέτείται ετήσιο χαράτσι;;;; Ναι δέχομαι ν υπάρχει έλεγχος αλλά όχι ετήσια στο δήμο κ μ τέτοια ποσά. Που βοηθά αυτό στην ήδη υπάρχουσα κατάσταση; Αγώνας ευζωίας τν σκύλων υπάρχει τώρα
 
  • Like
Reactions: Eroe


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.646
19.876
Θα μπορούσε με κάποιο μαγικό τρόπο, να χρηματοδοτεί φιλοζωικές, το χαράτσι αυτό.
 
  • Like
Reactions: eddieK




bouf

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2011
181
330
Τα 20 ευρω οκ, ειδικα αν χρησιμοποιηθουν για ενισχυση των φιλοζωικων η ως ανταποδοτικο τελος (που πολυ αμφιβαλω αλλα λεμε).
Τωρα τα 170 για 5 συγκεκριμενες φυλες τι να πω. Δεν ξερω τι νοοτροπια κυριαρχει στην Κυπρο αλλα αν γινοταν εδω πιστευω βραχυπροθεσμα θα επηζαν οι δρομοι σε πιτ μπουλ και ντογκο και μακροπροθεσμα θα βλεπαμε ελαχιστα να κυκλοφορουν. Τη θεση τους θα επαιρναν ροτβαιλερ και μαστιφ φανταζομαι.
Το οτι χαρακτηριζονται επισημα επικινδυνες φυλες ασχολιαστο. Επισης δεν ξερω αν και ποσα αδεσποτα παιζουν στην Κυπρο, αλλα αν παιζουν μαλλον οσα σκυλια των ανω φυλων περιμενουν για υιοθεσια σε καταφυγια ψιλοχαντακωθηκαν.
 
Last edited:


Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Δεν τους φτάνουν τα ηδη υπαρχοντα αδεσποτα πιτμπουλοειδή. Οκ.
Αλλά καθαρά νομικα-πολιτικά δεν μπορώ να καταλάβω αυτη την κίνηση. Πχ με τον φορο εισοδηματος υποτίθεται ότι ο φορολογούμενος ανταμειβει το κράτος για τις υπηρεσίες που το κράτος του παρεχει και κανει μια επενδυση στην αναπτυξη τους.
Ποια ειναι η νομικη φυση αυτης της π@π@ρας μου ειναι αγνωστο, καθως ο δημος δεν παρεχει ΤΠΤ για τη συντηρηση του σκυλου ενος ιδιωτη, ουτε δωρεαν κτηνιατρο ουτε εγκαταστασεις για εκπαιδευση ουτε σκατοσακουλα. Σαν να πληρωνεις χαρατσι για τα παπουτσια που φορας.
 


Akardos

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2015
128
64
48
θεσσαλονίκη
Κάποια μέτρα είτε δεν έχουν λογική εξήγηση είτε ο τρόπος που είναι να εφαρμοστούν είναι λάθος....
όντως αυτό το μέτρο 'μπάζει' από παντού....από συγκεκριμένες μόνο φυλές, από ηλικία κλπ κλπ.

Δεν βλέπω νομικό έρισμα και τουλάχιστον θα μπορούσε να καταστήσει σαφές ότι το χαράτσι αυτό, αν μπορει να ειπωθεί έτσι, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ευζωϊα των αδέσποτων, στείρωση και γενικά για κυνοκομεία τα οποία δεν είναι για ζώα on deah row
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.076
Athens
Άσχημο βραχυπρόθεσμα για τις φυλές της λίστας.
Χρήσιμο μακροπρόθεσμα γιατί ο κάθε κάγκουρ θα το σκεφτεί δεύτερη φορά να πάρει σκύλο κατηγορίας "τούμπανο" που θα καταλήξει σε μάντρα ή στα δάση.
Αυτοί οι φόροι έχουν νόημα όταν έχουν και αντίκρυσμα για τον ιδιοκτήτη: Σκυλοπάρκα, μεταφορά στα ΜΜΕ, είσοδος σε καταστήματα κλπ. όπως γίνεται σε βόρειες χώρες.
Το "license for a dog" το βρίσκω επίσης καλό μέτρο. Αν το είχαμε και εδώ θα είχαμε 2-3 posts μόνο στο "Απρόοπτα στην βόλατα".
 


d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.286
Guadalajara, Jalisco
Ναι αλλά η λίστα αποφεύγεται εύκολα.οοως γίνεται Αγγλία και λοιπές χώρες που υπάρχει απαγόρευση.

Λάθος μέτρο για εμένα. Το σωστό είναι πρόστιμα για παραβάσεις στον Θεό.

Σκατό αμαζευτο=500
Λυτο σκυλί=1000
Ατσιπαριστο=5000

Και όχι στολές για την επιβολή, πολιτικά και με σκυλάκι να πιάνουν και κουβέντα.
 
  • Like
Reactions: ThodorisV and Eroe


archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Θα μπορούσε με κάποιο μαγικό τρόπο, να χρηματοδοτεί φιλοζωικές, το χαράτσι αυτό.
Οι φιλοζωικές που συνεργάζονται με το δήμο χρηματοδοτούνται από κονδύλια της ευρωπαϊκής ένωσης. Λίγο γνωρίζοντας από φιλοζωικές μεταξύ τν περισσοτέρων γίνεται ¨άτυπη¨ διαμάχη για το ποιος έχει τ περισσότερα αδέσποτα!!!
 






archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Πληρώνουμε τέλη σκύλου;
Ναι οι κτηνίατροι δίνουν χαρτί που πρ.επει ν προσκομίσουμε στο δήμο μας. Προσωπικά τ έχω κ για τους δύο σκύλους μου, όμως ούτε τ ελχω πάει
 


AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Για επικίνδυνες φυλές (America Pit Bull [ o_O ], Pit Bull Terrier [ :cautious: ], Dogo Argentino, Fila Brazileiro [sic], Japanese Tossa [sic]) τα δικαιώματα είναι €170. Οι σκύλοι που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία (επικίνδυνες φυλές) πρέπει να στειρώνονται βάσει Νόμου»
Όρεξη που την έχουν οι κουμπάροι !! Πολύ απλή λύση και για τα υπερβολικά τέλη και για την υποχρεωτική στείρωση, ο χαρακτηρισμός του σκύλου ως ημίαιμου. Ποιός, με ποιά γνώση και ποιά κριτήρια θα κρίνει διαφορετικά ;

(Αν αμφισβητηθεί η ιδιότητα του ημίαιμου, εκτυπώνεις μερικές σελίδες από το παρόν φόρουμ στις οποίες κυριαρχεί η θέση/θέσφατο οτι όπου δεν υπάρχει pedigree, ο σκύλος αξιωματικά είναι ημίαιμος !! Εξαφανίζεις το όποιο pedigree και καθάρισες !!)
 




mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.646
19.876
Ναι οι κτηνίατροι δίνουν χαρτί που πρ.επει ν προσκομίσουμε στο δήμο μας. Προσωπικά τ έχω κ για τους δύο σκύλους μου, όμως ούτε τ ελχω πάει
Τι σχέση έχει αυτό που λες, με την πληρωμή τελών;