Εντρόπιο σε κόκερ

sofia

Active Member
28 Ιανουαρίου 2009
37
0
Καλημέρα, έχουμε ένα κοκερ 5 ετών και τον τελευταίο μήνα μας παρουσίασε πολλές τσίμπλες και δάκρυα, επισκεφτήκαμε την κτηνίατρο μας μίλησε για εντρόπιο, μας έδωσε το gel και χτες που το ξαναπήγαμε για να τον δει μας είπε οτι ναι μεν πάει καλύτερα αλλά χρειάζεται χειρουργείο γιατί υπάρχει περίπτωση να υποτροπιάσει και να έχουμε σοβαρότερα θέματα να αντιμετωπίσουμε τότε. Η κτηνίατρος είναι πολύ καλή, δεν την έχουμε βέβαια πολύ καιρό αλλά και με την ωτίτιδα μας βοήθησε πολύ και με μια γαστρ/γία που είχε ο Φιντέλ. Έχουμε όμως προβληματιστεί ιδιαίτερα, αρχικά γιατί δεν έχουμε ξαναμπει σε τέτοια διαδικασία και ένα θέμα με την ολική νάρκωση το έχουμε, έπειτα η κτηνίατρος είναι πολύ καλή αλλά την γνωρίζουμε λίγους μήνες, μας την σύστησαν, και όσο να είναι μια μικρή επιφύλαξη την έχουμε. Και το τελευταίο είναι οτι μας είπε οτι ο Φιντέλ θα πάει στο ιατρείο το μεσημέρι, εμείς θα φύγουμε και θα επιστρέψουμε το βράδυ να τον πάρουμε. Πώς θα γίνει αυτό βρε παιδιά??? Γίνεται? Δεν ξέρω μπορεί και να παραλογιζόμαστε όλοι οικογενειακώς αλλά αυτό μας φάνηκε το χειρότερο απο όλα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Ζητείστε να καθήσετε εκεί όλη μέρα και να περιμένετε.
Που το δύσκολο;
Τα περισσότερα ιατρεία βέβαια, κλείνουν μεσημέρι. Δεν ξέρω η συγκεκριμένη γιατρός. Οπότε θα πρέπει να βρείτε κάπου εκεί γύρω, να περάσετε 2-3 μεσημεριανές ώρες. Και πάλι πίσω.

Αλλά...τι ακριβώς θα προσφέρετε στον σκύλο σας, αν κάθεστε όλη μέρα απ'έξω και περιμένετε;

sofia

Active Member
28 Ιανουαρίου 2009
37
0
Ζητείστε να καθήσετε εκεί όλη μέρα και να περιμένετε.
Που το δύσκολο;
Τα περισσότερα ιατρεία βέβαια, κλείνουν μεσημέρι. Δεν ξέρω η συγκεκριμένη γιατρός. Οπότε θα πρέπει να βρείτε κάπου εκεί γύρω, να περάσετε 2-3 μεσημεριανές ώρες. Και πάλι πίσω.

Αλλά...τι ακριβώς θα προσφέρετε στον σκύλο σας, αν κάθεστε όλη μέρα απ'έξω και περιμένετε;
σε ευχαριστώ για την απάντηση, αυτό που γράφεις και εσύ σκέφτομαι, οτι η γιατρός το μεσημέρι μπορεί να κλείνει, ο Φιντέλ θα είναι σε ένα ιατρείο μόνος του?? και αν ξυπνήσει γιατί να στρεσαριστεί το σκυλάκι μένοντας μόνος του 3 ώρες, και αν κάνει εμετό απο την νάρκωση? πολλά τα αν στο δικό μας μυαλό για αυτό αναρωτιέμαι αν παραλογιζόμαστε όλοι οικογενειακώς. Απλά με εντυπωσιάζει οτι ο προηγούμενος κτηνίατρος αντιμετώπιζε διαφορετικά τέτοιες καταστάσεις, ο Φιντέλ απο μωρό έχει θέματα με το στομάχι του, χρειάστηκε να μείνουμε στο κτηνιατρείο ώρες ποτέ δεν μας είπαν φύγε και ξανα έλα. Περιμένοντας απο έξω σίγουρα δεν μπορώ να του προσφέρω τίποτα, δική μας ανάγκη είναι δεν είναι του Φιντέλ. Και εγώ χειρουργήθηκα με σκωληκ/τιδα απέξω ήταν οι δικοί μου, εγώ με νάρκωση ήμουν ούτε που θυμάμαι τί γινόταν, εκείνοι όμως ήταν εκεί γιατί αυτό θέλανε.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Στη θεση σου παντως πριν κανω οποιοδηποτε χειρουργιο σε σκυλι μου σιγουρα θα
επαιρνα και μια δευτερη γνωμη. Αν το εντροπιο του ειναι ελαφριας μορφης ισως και
να μην χρειαζεται να χειρουργηθει. Οποτε γιατι να φαει τσαμπα ναρκωση.
Μηπως να πηγαινες και μια βολτα προς τον Λιαπη?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Κλείνουν για το κοινό τα ιατρεία.
Δεν παρατάνε χειρουργημένα και μη σκυλιά και φεύγουν.
Αντιθέτως, δεν δέχονται πελάτες για να μπορούν να ασχοληθούν αποκλειστικά, με αυτές τους τις περιπτώσεις. Ούτε νύχτα δεν μένουν μόνα, σκυλιά που μπορεί να χρειασθούν κάτι. Τουλάχιστον, στα ιατρεία που γνωρίζω εγώ.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.877
8.094
Sofia πολύ καλός για οφθαλμολογικά θέματα και όχι μόνο είναι και ο Λιαπής στο Χαλάνδρι. Πάρε και μια δεύτερη γνώμη αν σε βολεύει η περιοχή.

sofia

Active Member
28 Ιανουαρίου 2009
37
0
Sofia πολύ καλός για οφθαλμολογικά θέματα και όχι μόνο είναι και ο Λιαπής στο Χαλάνδρι. Πάρε και μια δεύτερη γνώμη αν σε βολεύει η περιοχή.

μάλλον έτσι θα κινηθούμε, θα πάρουμε και μια δεύτερη γνώμη και μετά βλέπουμε τί θα κάνουμε
, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Μήπως κάποιος έχει κάνει στο σκυλάκι του τέτοιο χειρουργείο? Επανήλθε γρήγορα?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
μάλλον έτσι θα κινηθούμε, θα πάρουμε και μια δεύτερη γνώμη και μετά βλέπουμε τί θα κάνουμε
, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Μήπως κάποιος έχει κάνει στο σκυλάκι του τέτοιο χειρουργείο? Επανήλθε γρήγορα?

Με θεματα ματιων μονο Λιαπης!!!!

Εμεις δεν καναμε χειρουργειο εντροπιου- αλλα η Κοκερινα μας εκανε αφαιρεση ματιων στον συνκεκριμμενο ιατρο. Το πρωτο τον Φθηνοπορο που μας περασε- και το δευτερο πριν απο ενα μηνα περιπου. Σαφος ειναι πολυ πιο πολυπλοκη εμπεμβαση η αφαιρεση ολου του βολβου, απο μια βλεφαροπλαστικη- και η σκυλιτσα μας ηταν μια χαρα!
Την αφησαμε το μεσημερη στο ιατρειο και αργα το απογευμα/βραδακι την πηραμε πισω. Το ιδιο βραδυ εφαγε και ηταν πολυ καλα. Την επομενη κοιμοταν λιγο πιο πολυ απο το συνηθησμενο- αλλα κατα τα αλλα ηταν εντελος οκ!
Επειδη δεν προσπαθησε καν να ξυστει στα ραμματα, την αφηναμε και σχεδον αμεσως χωρις το κολλαρο ( το βαζαμε οποσδηποτε, εαν την ηταν εξασφαλισμενη η επιτρηρηση!).

sofia

Active Member
28 Ιανουαρίου 2009
37
0
Στη θεση σου παντως πριν κανω οποιοδηποτε χειρουργιο σε σκυλι μου σιγουρα θα
επαιρνα και μια δευτερη γνωμη. Αν το εντροπιο του ειναι ελαφριας μορφης ισως και
να μην χρειαζεται να χειρουργηθει. Οποτε γιατι να φαει τσαμπα ναρκωση.
Μηπως να πηγαινες και μια βολτα προς τον Λιαπη?
μόλις τώρα είδα το μνμ σου, είχαμε ξαναμιλήσει για αυτό το θέμα, δεν ξέρω αν το θυμάσαι, τελικά κλείσαμε ραντεβου την Δευτέρα το πρωϊ με τον Λιαπή οπότε θα περιμένουμε να δούμε τί θα μας και εκείνος. Απο Δευτέρα θα έχω νέα, σας ευχαριστώ πολύ!

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Το εντρόπιο εμφανίζεται η πολύ νωρίς η όταν είναι προς senior το σκυλί.Στην πρώτη περίπτωση είναι κληρονομικό στη δεύτερη δημιουργείται απο διάφορες αιτίες..
Εσεις ανήκετε στη δεύτερη περίπτωση νομίζω όπου είναι κ η περίπτωση που έχει περισσότερες πιοανότητες ο σκύλος να αποφύγει το χειρουργείο.Ακόμα κ να αποφευχθεί θα χρειαστεί να δίνετε gel και κολύρια για την υπόλοιπη ζωή του όμως για να καταπραυνθούν οι πόνοι..

Αν μπείτε στο youtube θα δείτε και κάποιες μεθόδους χειρουργικής που έχει για να καταλάβετε πέρι τίνος πρόκειται.Έχουμε την κλασική με το νυστέρι και με το λείζερ.Αν γίνει με λείζερ είναι super ,καυτηριασμός του βλέφαρου στην ουσία ενώ στο άλλο έχουμε πόνο κ αίμα φυσικά :cool:

(Θα έβαζα links αλλά μπαίνω απο κινητό κ δε μου είναι εύκολο να ψάξω)

Άν θες πες μας κ λίγο ταρίφα από Λιαπή που θα πας κ γενικά το κόστος!

Περαστικά σας!

Sent from my Galaxy NOTE II using tapatalk

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ναι το θυμαμαι αλλα ειπα να στο ξαναπω Σοφια! ;) Θα περιμενουμε τα νεα σας!
Μιχαλη, η ταριφα στο Λιαπη ειναι αναλογα με το ποσο σοβρο ειναι το εντροπιο.
Δεν εχει στανταρ τιμη.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3