Εξωτερικό και πιθανό Καλαζάρ


JohnC

Member
8 Απριλίου 2011
7
0
Sweden
Γειά σας και δυστηχώς το πρώτο μου post οχι και τόσο ευχάριστο το καλοκαίρι του 2008 αποφάσισα και μετακόμησα, στην Σουηδία, φυσικά πηρα και τον μικρό μαζι. (Γερμανικός ποιμενικός 38 κιλά)

Εδώ και λίγο καιρό ο μικρός έχει σκασμένη μυτη σαν να σπάει τον πήγα λοιπόν στο κοντινοτερο κτηνιατρείο και μου είπαν απλα dry nose, όμος την τελευταία βδομαδα έκανε αιμοραγία απο την μύτη (ΠΟΛΥ, κρεβάτι, πατώματα μέσα στο αίμα) και τον ξαναπήγα το ίδιο κτηνιατρείο μου πε ότι δεν μπορούν να δουν βαθειά στην μύτη και οτι ειναι κρύωμα πάρε αυτήν την αντιβίωση και βλέπουμε αν δεν 2 βδομάδες δεν ειναι καλύτερα θα σε στείλουμε αλλου.

Πρίτς ομος την επόμενη μέρα ξανα αίμα σε μικρότερο βαθμό και την επόμενη μέρα απλα τον πήγα σε μια μεγάλη κλινική για ζώα 200 χιλιόμετρα μακριά, στο αυτοκίνητο μέσα άνοιξε πάλι η μύτη και στην κυριολεξεία πεταγόταν το αίμα ποτάμι ευτυχώς είμασταν κοντά 2 χιλιόμετρα ειχαν μίνει, φυσικά και εμείς και το αυτοκίνητο λες και είχαμε βγεί απο ταινία τρόμου αλλα λίγο μας ενδιαφέρει το αμάξι.

Φτάνοντας εκεί αφού τον κοίμησαν (είναι πολύ δύστροπος) μας είπαν οτι το αίμα πεταγετε έτσι γιατι ειναι αρτηρία.

Εν τέλει κάναν ακτινογραφίες θώρακα εξετάσεις αίματος και βγήκαν ολα οκ ομώς κοιτόντας την μύτη 3 γιατροί μας είπαν οτι έχει μια τρύπα μέσα και οτι οι βλενογόνοι εχοθν παράξενους χρωματισμούς που δεν έχουν ξαναδεί.

Ρωτόντας μια γιατρός απο που είμαι εγώ μου είπε οτι θα στίλει εξέταση στην Στοκχόλμη για Λεισμανίαση (Τήν ήξερε την αρρώστια) και οτι αν βγεί θετικός δεν υπάρχουν φάρμακα στην Σουηδία, προφανώς δική μου σκέψη είναι ότι δεν θα μου πούν καν το ποσοστό του Καλαζάρ, 1/100, 1/200, 1/400 κτλ κτλ, και ρωτάω εγώ, πες οτι βγεί θετικός στο καλαζάρ τι μπορώ να κάνω για να τον θεραπεύσω έστω και μόνος μου, ελπίζοντας οτι δεν θά χουν πειραχτεί ζωτικά όργανα σε σημείο που να μην πέρνει θεραπεία.

Το Σκυλί ζυγίζει 38 κιλά τρώει κανονικά, και είναι φυσιολογικό στην συμπεριφορά του.

Μπορώ εγώ να του κάνω θεραπεία με κάποιο τρόπο εισάγοντας φάρμακα απο Έλλάδα η και γώ δεν ξέρω που?, με λίγο ψάξιμο διάβασα οτι υπάρχει και σιρόπι πλέον.

Δεν είναι Σίγουρο οτι έχει καλαζαρ αλλα εφόσον υπάρχει η υποψία και οι γιατροί εδώ δεν έχουν ιδέα πώς και γιατί, και δέν πρόκειτε να κάνουν κατι η να με βοηθήσουν ρωτάω απο τώρα ωστέ να είμαι ενημερωμένος περί τρόπου θεραπείας να μην χάνω χρόνο και να κινηθώ άμεσα.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
 




JohnC

Member
8 Απριλίου 2011
7
0
Sweden
Μένουμε Βόρέια οπότε μας είπαν περίπου σε μία βδομάδα θα χουμε απάντηση απο Στοκχόλμη και ναί θα βρώ κάποιον να μου τα στίλει αλλα δεν ξέρω τι να ζητήσω και σε τι ποσότητες.
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Αυτοί οι παράξενοι χρωματισμοί στους βλεννογόνους παρουσιάζονται στην λεισμανίαση ?και σε αυτό οφείλεται η τρύπα που είδαν ?
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
τα συμπτώματα αιμοραγίας από τη μύτη που περιγράφεις ταιριάζουν και με την ερλιχίωση ( περισσότερο κι απο το καλααζαρ). Μήπως να ζητήσεις και αυτήν την εξέταση (άσχετα με το αν θα βγει αρνητικός ή θετικός στο καλααζαρ). Θεραπεια και για τα δυο μπορείς να κάνεις και μόνος σου (με τη συνδρομή κάποιου κτηνίατρου που να σου δώσει οδηγίες) αλλά μου φαίνεται περίεργο να μην την ξέρουν την αρρώστια εκεί. Ακόμα κι αν δεν είναι τόσο διαδεδομένη, αν γίνει η διάγνωση, θα πρεπει να μπορούν να κάνουν και τη θεραπεία.
 


JohnC

Member
8 Απριλίου 2011
7
0
Sweden
Δεν ξέρουν που παρουσιαζόντε για αυτό το λόγο στείλαν αίμα Στοκχόλμη και πιστεύουν οτι η τρύπα εχεί δημιουργηθεί απο την αιτία η πλάκα είναι οτι πρίν φύγω απο Ελλάδα του είχα κάνει τέστ και είχε βγεί καθαρός, επίσης χρησιμοποιούσα τα πάντα για προφύλαξη , Λουράκι Scalibor, Citronella, και ότι άλλο υπήρχε.

Μπορώ να λινκάρω και φοτογραφίες απο την αιμοραγία να καταλάβετε για τι μιλάω
 
Last edited:


aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Πριν φύγεις απο την Ελλαδα είχες καποιον κτηνιατρο που εμπιστευοσουν;
Αν ναι, μολις βγουν οι εξετασεις, στειλτες στο γιατρο σου να σου πει τι να κανεις.
Υπαρχει πραγματι σιροπι αλλα δεν ενδύκνειται για όλες τις περιπτωσεις για πολλους λογους.
Καλο θα ήταν να κανετε εξετασεις ερλίχειας μαζι.
Ενας μικρος τιτλος λεισμάνιας σε συνδιασμο με καποιο τιτλο ερλίχειας δεν σημαινει απαραίτητα ότι
ο σκλυλος είναι μολυσμενος και στα δύο.
Το καλο της υποθεσεως ειναι ότι μπορεις με mail να στειλεις τα αποτελεσματα των
εξετάσεων μαζι με το ιστορικο σε καποιον "καλο" γιατρο για να σε κατευθυνει.
 


JohnC

Member
8 Απριλίου 2011
7
0
Sweden
Δυστηχώς δεν είχα καποιον κτηνιατρο που να εμπιστευόμουν απλά η σκέψη μου είναι οτι εγώ απο ελλάδα έφυγα 3 χρόνια πρίν ειναι δυνατον να βγάλει ο σκύλος τέτοια συμπτώματα απο ερλίχεια 3 χρόνια μετά? εδώ Σουηδία δεν υπάρχει το τσιμπούρι που την προκαλεί με μια έρευνα που έκανα, ουτε και η ρημάδα η σκνύπα αλλα η λεισμανίαση οπως ξέρω μπορεί να βγάλει συμπτώματα μετα απο καιρό.
 


aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
αλλα η λεισμανίαση οπως ξέρω μπορεί να βγάλει συμπτώματα μετα απο καιρό.
Ακριβως.
Συμφωνα με αυτο μπορει ο σκύλος να εμφανισει συμπτωματα ακομα και τρία χρόνια μετα!
Όταν έφυγες απο την Ελλαδα είχες κανει εξετάσεις;
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Αφού είπες οτι πριν φύγεις απο Ελλάδα είπες οτι έκανες εξετάσεις και ήταν καθαρός σωστά ? Μήπως είναι κάτι άλλο ? Δεν ξέρω αν υπάρχουν τα τσιμπούρια στην Σουηδία ή η σκνίπα. Τώρα θα πω και κάτι ....που μπορεί να είναι και βλακεία...αλλά εδώ στην Ελλάδα η κτηνιατρική σχολή του πανεπιστημίου κάνει εξωτερικά ιατρεία στην Σουηδία τι παίζει ? Εκεί θα υπάρχει μεγαλύτερη εμπειρία ....δεν ξέρω και τι απόσταση είναι απο σένα..λέω τώρα..
 


JohnC

Member
8 Απριλίου 2011
7
0
Sweden
Ναί πριν φύγω έκανα εξετάσεις και ηταν καθαρός , εγώ δυστηχώς μένω πολύ μακριά απο την πρωτεύουσα που ίσως να υπάρχουν και περισσότερες γνώμες περίπου 600 χιλιόμετρα, παραθέτω μια φωτο με το αίμα στο πάτωμα (προσοχη οποιος δεν τα μπορει τα αιματα γιατι ειναι πολλα) ευτυχώς πέρα απο εκείνη την μέρα που κάνε 5 τετοιές οι μετέπειτα ειναι πολύ πιο λίγες και μάλλον γιατρεύεται η αρτηρία (όπως ειπε η γιατρός)

http://i55.tinypic.com/2aooip.jpg
 


JohnC

Member
8 Απριλίου 2011
7
0
Sweden
Μόλις ελαβα τα αποτελέσματα απο την SVA (Αντιστοιχο του Παστερ εδω) και δεν έχει Λεισμανία θα παω την δευτέρα να κάνουμε εξετάσεις και για ερλιχίωση και ο θεός βοηθός.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εχει χάσει βάρος, φαίνεται υποτονικός κτλ? Αν είναι ερλιχίωση για να φτάσει να αιμοραγεί, πρεπει να'ναι πολύ προχωρημένη, οπότε θα εμφάνιζε κι άλλα συμπτώματα..... Μακάρι να'ναι απλά κατι απλο τοπικό.
 




JohnC

Member
8 Απριλίου 2011
7
0
Sweden
Καρκίνος εχει αποκλιστεί ήδη δόξα τους άγιους πάντες και δεν έχει χάσει βάρος, η αλήθεια ειναι οτι κοιμάται αρκετά αλλα έχει ζωριστεί τελευταίες μέρες και αποφεύγω να πέζω μαζί του για να μην του ανίξει η μύτη παλι, αν όμως κάνω οτι πιάσω το παιχνίδι του ξυπνάει το θερίο μάλιστα μας δώσανε και χάπια για να ηρεμίσει αμα χριαστεί και εχει καμία αιμοραγία γιατι είναι υπερκινητικός.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.822
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU