Επιγονατίδα Bull Terrier

teodrak

New Member
14 Αυγούστου 2013
2
0
Γεια σε όλους, αντιμετωπιζω ενα προβλημα με το σκυλακο μου, το πισω αριστερο ποδι, εμφανιζει εξαρθρωση στην επιγονατιδα. ολα ξεκινησαν πριν 2 χρονια, οπου κ δεν δοθηκε σημασια απο τον κτηνιατρο. Πλεον οταν κατεβαινει σκαλες είναι εμφανες το προβλημα, ή ακομη και μετα απο εντονο παιχνιδι.τον πηγα σε ενα ειδικο ορθοπαιδικο κτηνιατρο καπου στην Ν. Σμυρνη, ο οποιος μου έιπε πως έχει εξαρθρωση επιγονατήδος 3ου βαθμου, και χρειαζεται χειρουργειο κόστους (2000 με 2500 Εuros!!!). Τι γνωμη έχετε για τα παραπάνω, επισης γνωρίζει κάποιος, εναν καλό ορθοπαιδικο κτηνίατρο??
Ευχαριστώ πολύ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Ο συνδιασμός Ν.Σμύρνης με τα νούμερα που αναφέρεις, υποδεικνύουν Βλαχόπουλο. Αν είναι όντως, τότε θεωρητικά έχεις ήδη πάει στον καλύτερο ορθοπεδικό. Μπορείς όμως πάντα [και καλό θα ήταν έτσι κι αλλιώς], να πάρεις κι άλλες γνώμες. Κρίμα που το αφήσατε τόσο. 2 χρόνια είναι πολλά για να μείνει ένα πρόβλημα άλυτο.

Περαστικά του.

* Αν ο σκύλος σου είναι από εκτροφέα [το ελπίζω ειλικρινικά], επικοινώνησε μαζί του. Ισως μπορεί να σε βοηθήσει περισσότερο με τις γνώσεις του. Αν και...δύο χρόνια μετά...:( Ενδέχεται, το πρόβλημα να έχει κληρονομικές καταβολές.

Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
Καλως ηρθες...
Αντιμετωπισα ενα προβλημα με την σκυλα μου οταν ηταν 6 μηνων..Αποσπαστικο καταγμα κνημιαιου κυρτωματος..
Η λυση στα ορθοπεδικα ειναι η γρηγορη κ σωστη γνωματευση για την αντιμετωπιση τους εφοσον υπαρχει ο καταλληλος γιατρος-ορθοπεδικος.
Το σκυλι χειρουργηθηκε πολυ γρηγορα με 100% επυτυχια, κοστισε αρκετα χρηματα,αλλα κ μονο που την βλεπω τωρα υγειης κ το ποδι της ειναι πιο γερο κ απο πριν ΧΑΛΑΛΙ της..

Ο σκυλος σου εχει μεινει μεγαλο διαστημα με το προβλημα,το κακο ειναι οτι τα χειρουργεια τα ορθοπεδικα κοστιζουν πολυ.
Ευχομαι να παρεις την σωστη αποφαση κ περαστικα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.873
8.086
Αν όντως πήγες στον Βλαχόπουλο εκεί χειρούργησα τον σκύλο μου. Όντως οι τιμές του είναι φαρμακείο αλλά το αποτέλεσμα μας αντάμειψε, και κυρίως τον σκύλο που είναι πλέον σαν να μην είχε ποτέ πρόβλημα.
Εγώ έχω καλή εμπειρία και από τον Ερρίκο Τσιπιανίτη στον Χολαργό.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Πόσων ετών είναι ο σκύλος; Σε ρωτάω γιατί αν είναι αρκετα μεγάλος σε ηλικία ίσως να μην αξίζει να τον βάλεις σε τέτοια διαδικασία στην περίπτωση που δεν έχει σοβαρό κινητικό πρόβλημα. . Όχι για το κόστος αλλά για την ταλαιπορία που θα τραβήξει.
Αν το ζώο είναι νεαρό αλλάζουν όλα βέβαια.
Ο γιατρός πάντως αν είναι αυτός που λέει η mareco είναι top.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Εξαρθρωση 3ου? δεν ειχε δειξει σημαδια, πόνο κλπ και εφτασε 3ου?
Δν ξερω αν πηγες σε αυτόν που λενε τα παιδια, αλλά η τιμη ειναι σχεδον 10πλασια από την τιμη που εκανε τετοια επεμβαση γνωστη μου στην θεσσαλονικη.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.873
8.086
Δεν μπορούμε να ξέρουμε όμως ghelly αν η φίλη σου στην Θεσ/κη είχε το πρόβλημα πρόσφατο και αν ο χρόνος που έμεινε χωρίς θεραπεία ο σκύλος δυσχερένει την επέμβαση.
Όπως και αν έχει κι εγώ όταν χειρουργούσα τον σκύλο μου είχα βρει εντελώς άλλη τιμή σε άλλον ορθοπεδικό αλλά με εντελώς άλλη τεχνική . Είναι πολλά που πρέπει να εξετάσεις πριν καταλήξεις ότι είναι πραγματικά ακριβός ένας γιατρός.
Γενικά τα ορθοπεδικά χειρουργεία στην Ελλάδα κοστίζουν πολύ και δεν υπάρχουν και ασφάλειες να καλύπτουν τα έξοδα αυτά.

ath_ch

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2013
85
0
Athens
Γεια σε όλους, αντιμετωπιζω ενα προβλημα με το σκυλακο μου, το πισω αριστερο ποδι, εμφανιζει εξαρθρωση στην επιγονατιδα. ολα ξεκινησαν πριν 2 χρονια, οπου κ δεν δοθηκε σημασια απο τον κτηνιατρο. Πλεον οταν κατεβαινει σκαλες είναι εμφανες το προβλημα, ή ακομη και μετα απο εντονο παιχνιδι.τον πηγα σε ενα ειδικο ορθοπαιδικο κτηνιατρο καπου στην Ν. Σμυρνη, ο οποιος μου έιπε πως έχει εξαρθρωση επιγονατήδος 3ου βαθμου, και χρειαζεται χειρουργειο κόστους (2000 με 2500 Εuros!!!). Τι γνωμη έχετε για τα παραπάνω, επισης γνωρίζει κάποιος, εναν καλό ορθοπαιδικο κτηνίατρο??
Ευχαριστώ πολύ
Η δικια μας σκυλιτσα εμφάνισε εξάρθρωση επιγονατιδας στο πισω αριστερό πόδι οταν ήταν ενός έτους(τώρα ειναι 18 μηνών).Ο κτηνίατρος που την παρακολουθεί (ο κ.Αποστολος Κεστης) μας είπε ότι ειναι ανάμεσα στο στάδιο 2(δε χρειάζεται χειρουργείο)και στάδιο 3(χρειάζεται) και μονο αν πονάει και το σηκώνει θα πρεπει να προχωρήσουμε σε χειρουργείο.Υπαρχουν 2 τρόποι χειρουργειου,ο ένας ειναι αρκετά απλός(τροχιζει το κόκκαλο και φτιάχνει ένα μεγαλύτερο ''αυλάκι'',έτσι ώστε να μη βγαίνει η επιγονατιδα) και ο δεύτερος ειναι πολυ πιο συνθέτος και δύσκολος(νομίζω πειράζει και κάποιον μυ-δε θυμάμαι ακριβώς).Σε εμάς πρότεινε την πρώτη μέθοδο,αν τελικά χρειαστεί.(προς το παρόν να χτυπησω ξύλο,δεν εχει ξανασηκωσει το πόδι της)Επισης μας είπε να διατηρούμε το βάρος της χαμηλό γιατί επιβαρύνει το πρόβλημα.

Παντως αν θέλεις να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη,θεωρώ ότι ο κ.Κεστης εχει αρκετα μεγάλη εμπειρία σε αυτά τα περιστατικά και τα εχει αντιμετώπισει πολλές φορές

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Χθες μιλουσα με 1 που εχει Πιτμπουλ το οποιο τραυματιστηκε.Του διεγνωσαν εδω στην Αθηνα δυσπλασια και οτι ο σκυλος πρεπει να χειρουργηθει.Τελικα πηγε τον σκυλο Θεσσαλονικη στην κλινικη και με 350 ευρω ο σκυλος χειρουργηθηκε γιατι ειχε παθει ρηξη χιαστου.Πως ειναι δυνατον τους ειπε ο σκυλος 3 χρονων να μην κουτσαινε ποτε και να επαθε δυσπλασια?Αφου τραυματιστηκε πανω στο παιχνιδι.Δηλαδη θα του χειρουργουσαν τον σκυλο για προβλημα το οποιο δεν ειχε και θα του επαιρναν 2000-3000€?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Εγώ θα ελεγα να παρεις και γνώμη από τον Καλογερόπουλο.

I.Kyveli αυτο στη θεσσ με γ΄βαθμου εξαρθρωση επιγονατιδα και στα 2 ποδια και με προβλημα βάρους που δυσχεραινε την αναρρωση και πληρωσε για τα δύο χειρουργεια 680 η κοπέλα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.873
8.086
350 για ρήξη χιαστού ε; Εμάς εδώ με την μέθοδο μοσχεύματος μας την χρεώνουν 700 την επεμβαση:p
Για TTA δε 1600 ^^

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Ειπε οτι του στοιχησαν ολα καπου 700€.Δηλαδη με τα μεταφορικα εξοδα κλπ.Το χειρουργειο ομως μαζι με τις εξετασεις 350-400€.Ο σκυλος απ'οτι λεει ειναι μια χαρα αφου βεβαια του εκανε αποθεραπεια καποιο διαστημα,βολτες μονο με λουρι κλπ.

teodrak

New Member
14 Αυγούστου 2013
2
0
Πόσων ετών είναι ο σκύλος; Σε ρωτάω γιατί αν είναι αρκετα μεγάλος σε ηλικία ίσως να μην αξίζει να τον βάλεις σε τέτοια διαδικασία στην περίπτωση που δεν έχει σοβαρό κινητικό πρόβλημα. . Όχι για το κόστος αλλά για την ταλαιπορία που θα τραβήξει.
Αν το ζώο είναι νεαρό αλλάζουν όλα βέβαια.
Ο γιατρός πάντως αν είναι αυτός που λέει η mareco είναι top.
Ο σκύλος μου είναι 6 χρονών..Το θέμα είναι πως δεν δείχνει πόνο, το σικώνει λίγο, μετα απο άσκηση, τρέξιμο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.873
8.086
Με εξαρθρωμένες επιγονατίδες ο σκύλος απλά δεν πρέπει να τρέχει. Διόρθωσε πρώτα το πρόβλημα και μετά τρέχει, προς το παρόν περπάτημα και αυτό ανάλογα με τις συμβουλές του γιατρού, αν πρέπει να είναι πολύ ή λίγο.