Επιδοτήσεις και κυνηγετικές οργανώσεις


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Θέμα: Αποφάσεις και Ενέργειες του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το Κυνήγι, τα Αδέσποτα και την Κτηνοτροφία


Aξιότιμοι κύριοι Πρόεδροι & κύριε Πρωθυπουργέ,


Δια της παρούσης, ο Σύλλογός μας «Πολίτες για τα Δικαιώματα της Φύσης και της Ζωής» εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτησή του προς τις αποφάσεις του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κιλτίδη, όσον αφορά το κυνήγι, τα αδέσποτα και την κτηνοτροφία.

Συγκεκριμένα:

Πρώτον: Η ανακήρυξη των κυνηγών σε «οικολόγους-περιβαλλοντολόγους» προκειμένου να καταστούν δικαιούχοι «πράσινων» κοινοτικών ενισχύσεων με το πρόσχημα ότι «συνεισφέρουν τα μέγιστα και με δικά τους μάλιστα έξοδα σε διάφορες δράσεις προστασίας της άγριας ζωής», αποτελεί προσβολή και ασέβεια προς την οικολογική μας συνείδηση και υποβιβάζει τη νοημοσύνη μας, αφού εξισώνει την οικολογία με τη στυγνή δολοφονία της πανίδας και για λόγους διασκέδασης και ψυχαγωγίας! Θεωρούμε ότι το κυνήγι, και κάθε απόφαση ενθάρρυνσης και στήριξής του, προσβάλλει το ήθος μας, την παιδεία μας και τον πολιτισμό μας, ενώ καταπατά παράφορα τα δικαιώματα των ζώων. Επίσης, αποτελεί σκάνδαλο το γεγονός να μπορούν να λαμβάνουν οι εκ φύσεως αντι-οικολογικές κυνηγετικές οργανώσεις «πράσινα» κονδύλια μόνο με μια απλή τροποποίηση του καταστατικού τους, όταν άλλες που είναι εκ φύσεως οικολογικές και που δημιουργήθηκαν με την πρωτοβουλία κάποιων εθελοντικών φορέων, αγωνίζονται με τους πενιχρούς πόρους που διαθέτουν, να ζωντανέψουν και να διατηρήσουν στη ζωή το μόνο ανθρωπιστικό, οικολογικό ή φιλοζωικό έργο που γίνεται σ’αυτή τη χώρα

Είναι οι κυνηγετικές οργανώσεις «φιλο-περιβαλλοντολογικές»?
Θα πρέπει να εισπράττουν επιδοτήσεις από κοινοτικά κονδύλια ή όχι?

http://www.skai.gr/master_avod.php?id=91238&cid=1485&bc=1485&lsc=1
 




ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Οικολογία = Η μελέτη του μεγέθους και της διάδοσης των πληθυσμών των ζώντων οργανισμών, καθώς και του τρόπου με τον οποίο οι ιδιότητες αυτές επηρεάζονται από την αλληλεπίδραση μεταξύ των οργανισμών και του περιβάλλοντός τους.

Οι κυνηγοί μπορεί να είναι και οικολόγοι? Πως μπορεί να είναι οικολόγος κάποιος που όχι μόνο δεν φροντίζει για την διάδοση των πληθυσμών των ζώων, αλλά αντιθέτως τους συρρικνώνει σκοτώνοντας για ευχαρίστηση?

Γιατί αυτοί οι άνθρωποι βάζουν το προσωπείο του «οικολόγου» και διεκδικούν κοινοτικά κονδύλια και μάλιστα με τις «ευλογίες» της κυβέρνησης?
Τον Κιλτιδη πότε θα τον «ξηλώσουν»? Αυτός ο άνθρωπος θα μείνει στην ιστορία σαν ο υφυπουργός που έκανε πράξη το παράλογο...
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Οι κυνηγοί μπορεί να είναι και οικολόγοι? Πως μπορεί να είναι οικολόγος κάποιος που όχι μόνο δεν φροντίζει για την διάδοση των πληθυσμών των ζώων, αλλά αντιθέτως τους συρρικνώνει σκοτώνοντας για ευχαρίστηση?
Φυσικά, δεν είναι αντιφατικές έννοιες.
Κάποιοι (όχι ολοι φυσικά) εξασκούν αυτήν την δραστηριότητα με κύριο ώφελος την επαφή με τη φύση και την ύπαιθρο. Είναι ένας τρόπος να ξεφεύγεις από την καθημερινότητα και να ζείς διαδραστικά με το περιβάλλον. Αν γνωρίζεις και τηρείς τους νόμους και τους κανόνες, αν προστατεύεις και αγαπάς το δάσος και αν συμμετέχεις σε κάθε είδους δραστηριότητες που αναπλάθουν και προσφέρουν ζωή το ωφελος είναι μεγαλύτερο από το κακό που κάνεις. Το ότι δεν φροντίζουν για την ανάπτυξη των πληθυσμών δεν νομίζω να ισχύει παντού. Ακόμα και εκεί που ισχύει (και είναι ένας τομέας που ξέρω πολύ καλά) - στο υποβρύχιο ψάρεμα με ελεύθερη κατάδυση - που είναι σχεδόν αδύνατον να κάνεις κάτι - εκτός από συμμετοχή σε εκδηλώσεις καθαρισμών ακτών - προστασίας θαλάσσιας πανίδας (κυρίως χελώνας και φώκιας) κλπ οι περισσότεροι των περισσοτέρων ανθρώπων που έχω γνωρίσει ειναι άκρως οικολόγοι με την ορθή έννοια, στο στοιχείο αυτό βέβαια μπαίνει και η οπτική του αθλήματος, της εσωτερικής ήρεμίας και επαφής με το άγνωστο κλπ, κάτι που ομολογουμένως δεν το βλέπω στο κυνήγι, ούτε μπορώ να το καταλάβω. Παρ'όλα αυτά το σέβομαι. Γιατί να το κάνεις ενώ μπορείς μόνο να προσφέρεις? Δεν ξέρω. Θεωρώ ότι είναι πολύ αρχέγονα ένστικτα που μας παρασύρουν σε αυτό. Συνολικά αν το δείς, θα υπήρχαν έτσι κι αλλιώς λιγότεροι καθαρά οικολόγοι αν δεν τους ''έλκυαν'' σε νεαρές ηλικίες αυτές οι δραστηριότητες ...

Γιατί αυτοί οι άνθρωποι βάζουν το προσωπείο του «οικολόγου» και διεκδικούν κοινοτικά κονδύλια και μάλιστα με τις «ευλογίες» της κυβέρνησης?
Γιατί (όσοι φορούν προσωπείο) γνωρίζουν πολύ καλά ότι ειναι μία από τις πιο αξιολογήσιμες μάζες ψηφοφόρων. Τους παίρνει και το κάνουν. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιταχθεί σε αυτήν την μάζα, είναι παντοδύναμη.

Το θέμα είναι (και μετά την ύπαρξη του - ας πούμε δεδικασμένου) , τί κάνουν οι καθαρά οικολογικές οργανώσεις εκτός του να υστεριάζουν ? Υπάρχουν καθαρά οικολογικές οργανώσεις ? Και γιατί δεν διεκδικούν αυτά τα κονδύλια επίσης ?

Τον Κιλτιδη πότε θα τον «ξηλώσουν»? Αυτός ο άνθρωπος θα μείνει στην ιστορία σαν ο υφυπουργός που έκανε πράξη το παράλογο...
Μόλις κάποιος στείλει ένα σοβαρό κείμενο που να εξηγεί γιατί είναι παράλογο αυτό που κάνει ... ;)
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
denis said:
Κάποιοι (όχι ολοι φυσικά) εξασκούν αυτήν την δραστηριότητα με κύριο ώφελος την επαφή με τη φύση και την ύπαιθρο. Είναι ένας τρόπος να ξεφεύγεις από την καθημερινότητα και να ζείς διαδραστικά με το περιβάλλον. Αν γνωρίζεις και τηρείς τους νόμους και τους κανόνες, αν προστατεύεις και αγαπάς το δάσος και αν συμμετέχεις σε κάθε είδους δραστηριότητες που αναπλάθουν και προσφέρουν ζωή το ωφελος είναι μεγαλύτερο από το κακό που κάνεις.
Μήπως αυτά είναι το «περιτύλιγμα» και η ουσία είναι άλλη? Τι ευχαρίστηση μπορεί κανείς να αντλήσει από το θάνατο? :confused:

Εάν θέλει να ζήσει κάποιος διαδραστικά με το περιβάλλον ας επιδοθεί σε αναδάσωση και όχι σε κυνήγι! Εάν πάλι κάποιος επιθυμεί να έρθει σε επαφή με τη φύση και την ύπαιθρο μπορεί να κάνει πεζοπορία, rafting, canyoning κτλ για να αφήσει στη φύση μόνο τα ίχνη από τις πατημασιές του (και όχι κάλυκες) και να πάρει μαζί του μόνο όμορφες αναμνήσεις (και όχι κουφάρια ζώων).

denis said:
Υπάρχουν καθαρά οικολογικές οργανώσεις ?
Και βέβαια υπάρχουν και μερικές από αυτές έχουν βραβευτεί για το έργο τους και απολαμβάνουν παγκόσμιας αναγνώρισης:

Greenpeace
WWF Ελλάς
Ελληνικη εταιρεια προστασιας της φυσης
Αρκτούρος
ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΦΩΚΙΑΣ
ΑΡΧΕΛΩΝ
Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
ΠΟΦΥΖΩ

κτλ

denis said:
Το θέμα είναι (και μετά την ύπαρξη του - ας πούμε δεδικασμένου) , τί κάνουν οι καθαρά οικολογικές οργανώσεις εκτός του να υστεριάζουν ?
Φωνάζουν, αλλά ποιος τους ακούει..? :( (είπαμε 230.000 ψηφοφόροι είναι αυτοί…)

"Την πεπατημένη ακολούθησε και εφέτος η Ρυθμιστική για το Κυνήγι 2008-2009, αγνοώντας όχι μόνο την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, αλλά και τις βασικές αρχές διαχείρισης περιβάλλοντος. Παρά τη διάθεση και πρόθεση διαλόγου που εκφράζει η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η πρακτική, για την ώρα τουλάχιστον, παραμένει διαφορετική.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, απαγορεύεται ρητά το κυνήγι κατά την μεταναστευτική και αναπαραγωγική περίοδο και αποκλείει τις κλιμακωτές ημερομηνίες. Ωστόσο, όπως επανέλαβαν και εφέτος η ΕΟΕ και οι υπόλοιπες περιβαλλοντικές οργανώσεις, η συγκεκριμένη νομοθεσία εξακολουθεί να παραβιάζεται μέσω της εφαρμογής κλιμακωτών ημερομηνιών, οι οποίες δημιουργούν ένα σωρό εξαιρέσεις και «παραθυράκια.»"

Απογοητευτική η Ρυθμιστική για το Κυνήγι 2008 – 2009

Ο σύλλογος Πολίτες για τα δικαιώματα της Φύσης και της Ζωής δεν θα πάψει να ζητά την οριστική κατάργηση του κυνηγιού γιατί το κυνήγι, το σκότωμα, η σύλληψη, η δηλητηρίαση, η εισαγωγή και ο εμπλουτισμός, η άμεση ή έμμεση ανθρωπογενή παρέμβαση στα ζώα μόνο δυσοίωνες αλλαγές στους βιοτόπους και υποβάθμιση της βιοποικιλότητας μπορεί να επιφέρει.

http://pandoiko.gr/orgnews-pofyzo1/

denis said:
Μόλις κάποιος στείλει ένα σοβαρό κείμενο που να εξηγεί γιατί είναι παράλογο αυτό που κάνει ...
Επιστολή ΠΟΦΥΖΩ στην Κυβέρνηση
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Απάντησα ήδη σε αυτό ...
Δεν μπορείς να το εξηγήσεις και δεν μπορείς να το απαγορεύσεις, δεν είναι τυχαίο που εκατοντάδες χιλιάδες το κάνουν, οπως και το ψαρεμα. Μπορείς μόνο να το εντάξεις στις σύγχρονες ανάγκες και καταστάσεις. Είναι πολύ ισχυρό το συναίσθημα. Θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά χμμμ ... οικολόγο σε σχέση με τον μέσο όρο τουλάχιστον. Θα καταψήφιζα αυτομάτως οποιαδήποτε κυβέρνηση απαγόρευε το υποβρύχιο ψάρεμα - ακόμα και αν ήταν η καλύτερη των καλυτέρων Σουηδίας να ήταν θα έτρωγε μαύρο.

Να ζητάς την πλήρη απαγόρευση σε κάνει εκ των πραγματων ασόβαρο.

Υπάρχουν ΧΙΛΙΑΔΕΣ άλλοι τροποι να βγείς κερδισμένος, και τιποτα δεν γίνεται γιατί και οι των κυβερνήσεων είναι άχρηστοι - πολύ απλά.

Σχετικά με τις επιδοτήσεις αυτές γιατί δεν τις παίρνουν και οι οργανώσεις της λίστας αυτής που παρέθεσες να κάνουν την δουλειά τους ?
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
denis said:
Μπορείς μόνο να το εντάξεις στις σύγχρονες ανάγκες και καταστάσεις. Είναι πολύ ισχυρό το συναίσθημα.
Είναι ισχυρό το συναίσθημα διότι αυτομάτως ο κυνηγός, αποφασίζοντας για τη ζωή και το θάνατο ενός άλλου πλάσματος, γίνεται θεός και ξεχνάει την δουλοπρέπεια του, τις σφαλιάρες του αφεντικού του και την παντοφλα της γυναικας του.

Από «ανθρωπάκι», θεός! Δεν είναι και λίγο! Άλλο αυτό όμως και άλλος ο ισχυρισμός περί «επαφής με τη φύση και την ύπαιθρο». Εκτός εάν λέγοντας «επαφή» εννοεί κάποιος την επαφή με τα σκάγια.

denis said:
Να ζητάς την πλήρη απαγόρευση σε κάνει εκ των πραγματων ασόβαρο.
Ασοβαρο δεν σε κάνει, ανίσχυρο σε κάνει (είπαμε πολλές οι ψήφοι…) και για να ησυχάσουν δια παντός από τις ενοχλητικές φωνές σου, σου βάζουν την ταμπέλα «γραφικός» και ησυχάζουν μια και καλή.

denis said:
Υπάρχουν ΧΙΛΙΑΔΕΣ άλλοι τροποι να βγείς κερδισμένος, και τιποτα δεν γίνεται γιατί και οι των κυβερνήσεων είναι άχρηστοι - πολύ απλά.
Κερδισμένη να βγει η πανίδα με τόσα «παραθυράκια», αποκλείεται. Θα ήθελα, παρ’ όλα αυτά να ακούσω κάποιους από τους τρόπους.

denis said:
Σχετικά με τις επιδοτήσεις αυτές γιατί δεν τις παίρνουν και οι οργανώσεις της λίστας αυτής που παρέθεσες να κάνουν την δουλειά τους ?
Υποθέτω (αν και οι περισσότερες είναι μη κυβερνητικές οργανώσεις) πως ναι. Αυτό όμως δεν αλλάζει και πολύ την κατάσταση. Εξακολουθούν και «κολυμπούν ενάντια στο ρεύμα»…
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Δεν νομίζω ότι είναι για αυτό ισχυρό το συναίσθημα. Αυτό εξάλλου θα μπορούσες να το μεταφράσεις ώς ''ξεφεύγει από τα προβλήματα της καθημερινότητας'' :) Δεν είναι αυτό. Δεν ξέρω εξάλλου και κανέναν γιάπι να πάει για κυνήγι τα Σαββατοκύριακα ... :p

Δεν υπάρχει ρεύμα.

Οταν οι ψηφοφόροι που θα απαιτούν την κατάργηση του κηνυγιού γίνουν περισσότεροι από τους κηνυγούς, πιο οργανωμένοι και πιο τσαμπουκαλεμένοι, θα καταργηθεί την επομένη το πρωί ... ;)

Οσο για τους τρόπους ... είναι πολύ αργά τώρα :rolleyes:
 


lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Όπως έχω ξαναπεί ΟΛΟΙ είμαστε έμεσα κυνηγοί από την στιγμή που τρώμε ένα νεκρό ζώο. Και όπως έχω ξαναπεί ποιός είναι ο χειρότερος κυνηγός, εγώ που τρώω κρέας από κάποιο ζώο που ζεί σε άθλιες συνθήκες, που υποφέρει κατά την θανάτωσή του, που αρρωσταίνει από αυτά που το ταϊζω ή αυτός που σκοτώνει κάτι ακαιριαία το οποίο έχει ζήσει ελεύθερο και που ο φυσικός νόμος λέει ότι είναι η τροφή μας;

Πριν γνωρίσω αυτούς τους ανθρώπους (κυνηγούς) είχα και εγώ τις ίδιες αντιλήψεις με εσάς και φυσικά υπάρχουν πολλοί που κρύβονται πίσω από τον όρο κυνηγός αλλά ουσιαστικά είναι δολοφόνοι, όμως οι οργανώσεις τους έχουν προσφέρει πολλά στην οικολογία. Πολλές μελέτες, πολλές απελευθερώσεις πουλιών όταν ο πληθυσμός μειώνετε (βλέπετε θέλουν να κυνηγήσουν και του χρόνου) και πολλές περιθάλψεις άγριων ζώων.

Αυτό που απασχολεί εμένα είναι που πηγαίνουν τα κονδύλια που εισπράτουν οι οικολογικές οργανώσεις; πόσες από αυτές προσφέρουν έργο; αλλά πραγματικό έργο όχι διαφημίσεις...
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
denis said:
Δεν ξέρω εξάλλου και κανέναν γιάπι να πάει για κυνήγι τα Σαββατοκύριακα ...
Εγώ δεν ξερω κανένα κυνηγό που να μην είναι στην ουσια ένα καταπιεσμένο θρασύδειλο ανθρωπάκι.

lone wolf said:
Όπως έχω ξαναπεί ΟΛΟΙ είμαστε έμεσα κυνηγοί από την στιγμή που τρώμε ένα νεκρό ζώο. Και όπως έχω ξαναπεί ποιός είναι ο χειρότερος κυνηγός, εγώ που τρώω κρέας από κάποιο ζώο που ζεί σε άθλιες συνθήκες, που υποφέρει κατά την θανάτωσή του, που αρρωσταίνει από αυτά που το ταϊζω ή αυτός που σκοτώνει κάτι ακαιριαία το οποίο έχει ζήσει ελεύθερο και που ο φυσικός νόμος λέει ότι είναι η τροφή μας;
Δεν συμφωνώ. Άλλο τρώω μια μπριζόλα από ζώο που εκτράφηκε για να σφαγή και άλλο σκοτώνω το ελάφι και περιφέρω το κουφάρι του σαν τρόπαιο καμαρώνοντας και κομπάζοντας! Εάν φάω μια μπριζόλα δεν μετατρέπω σε θρίαμβο το θάνατο! ;)

lone wolf said:
Πολλές μελέτες, πολλές απελευθερώσεις πουλιών όταν ο πληθυσμός μειώνετε (βλέπετε θέλουν να κυνηγήσουν και του χρόνου) και πολλές περιθάλψεις άγριων ζώων.
Εγώ ρωτώ το εξής: Εάν στη φύση δεν υπήρχε πανίδα να κυνηγήσουν, θα έδιναν σημασία στην ...χλωρίδα? Υπήρχε δηλαδή περίπτωση (ένεκα της ανάγκης τους για "επαφή με τη φύση") να ξεκινήσουν ….δεντροφυτευση?
Σε πληροφορώ πως δεν θα έδιναν δεκάρα! Ο μόνος λόγος που ασχολούνται είναι για να έχουν απόθεμα θυμάτων. Τώρα γιατί αυτοί οι άνθρωποι βαπτίζονται οικολόγοι και διεκδικούν κοινοτικά κονδύλια…. είπαμε είναι πολλά τα συμφέροντα.
Έχει, για παράδειγμα, κανείς αντίρρηση πως ο Κιλτιδης θα βγει πανηγυρικά στις επόμενες εκλογές?;)

lone wolf said:
Αυτό που απασχολεί εμένα είναι που πηγαίνουν τα κονδύλια που εισπράτουν οι οικολογικές οργανώσεις; πόσες από αυτές προσφέρουν έργο; αλλά πραγματικό έργο όχι διαφημίσεις...
Και βέβαια! Μπες στις ιστοσελίδες τους και διάβασε σχετικά με τις εκστρατείες και τις δράσεις τους! Για μένα το σημαντικότερο που προσφέρουν είναι η αντιδραση και η φωνή τους (έστω και αδύναμη).
Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι που αντιτίθενται στον παραλογισμό. Εάν δεν υπήρχαν έστω και αυτοί οι λίγοι «γραφικοί» δεν θα είχε μείνει ούτε πούπουλο στα δάση….
 


Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
Το κυνήγι ήταν ,είναι και θα είναι ένα χόμπυ.Ενα αιμοσταγές χόμπυ.
Πώς είναι οι ταυρομαχίες?Πού είναι αποτρόπαιο αλλα έθιμο κ το γουστάρουν?
Ισως κάπως έτσι.Και χειρότερα,γιατί δεν υπάρχει ''παράδοση'' της Ελλάδας στο κυνήγι,α δικαιολογεί το οτιδήποτε...

Είναι ένα χόμπυ των ανδρών που θέλουν να δείξουν την δυναμη τους και φυσικά,ποιος ευκολοτερος στόχος απο τα πουλιά και τα ζώα που δεν μπορουν να κανουν τίποτα στο πυροβολισμο ενός όπλου?
Ας τα κυνηγουσαν με μαχαίρι,με τα πόδια κλπ,να μας λέγανε τότε ότι έχει νόημα,σκοπό,παιρνάνε 1 μηνμα στο δάσος και το κάνουν για επιβίωση,να πω οκ!

Περιφέρονται με μια καραμπίνα και μόλις τους ειδοποιήσουν τα ΣΚΥΛΙΑ τους για ζώο,απλά πυροβολούν.Ουαου...Κόπωση.

Και μην ξεχνάμε την κατάσταση των σκυλιών των κυνηγών.
Προσωπικά δεν ξέρω ούτε έναν κυνηγό που να έχει τα σκυλιά του σαν ζώα συντροφιάς και όχι σαν ένα ακόμα εργαλείο,όπως η καραμπίνα του.

Πόσα κυνηγόσκυλα βρίσκονται κάθε μήνα πεταμένα στο δρόμο γιατι δεν κυνηγούν ούτε γάτα ή γιατί είναι υπερήλικα?Πριν 5-6 χρόνια,έδεσαν στο πάρκο δίπλα στο σπίτι μου ένα υπέροχο ποιντερ με εναν ογκο στη κοιλιά.
Το πηγα στο γιατρό και ο ογκος ηταν καλοηθης.Ουτε καν στο γιατρό δε το πηγαν να το δουν αυτό,γιατί δε τους ενδιεφερε και ουτε ήθελαν να μπουν σε έξοδα!

Σε τι συνθήκες μεταφέρονται τα κυνηγόσκυλα?Σε μπαγκαζιέρες δήθεν καταλληλες για σκύλους(εχουν κατι τρύπες να αερίζονται) στη σχάρα ή στη πισω μερια του αυτοκινητου,στην Εθνική,με 150 χιλιομετρα,και την ασφαλτο να καιει???

Πώς κρατάνε τα σκυλιά στο σπίτι τους όταν δεν κυνηγούν?
Οσους κυνηγους ξέρω στη γειτονιά μου τα χουν ΔΕΜΕΝΑ με αλυσίδα 1 μετρο το πολύ,μες στο σκ$$$,δεν τα πανε ΠΟΤΕ βόλτα,δεν τους έχω δει ποτέ μου,και είναι τα μονα σκυλια που ουρλιάζουν και γαυγίζουν περισσότερο στη γειτονιά.

Σ εναν μαλιστα ειχα προτείνει καποτε να του τα βγαζω βολτα καθε μερα,χωρίς κανενα ανταλλαγμα και αρνηθηκε.
Ειχε 2 ποιντερ τα οποια ΠΝΙΓΗΚΑΝ ενα βραδυ πανω στη προσπάθεια τους να λυθουν απο τα λουρια τους(τα λουρια της βολτας) με τα οποια τα χε δεμενα σε 2 δεντρα του κήπου του.Μετά είχε 3 beagle τα οποία επνιξαν ολες τις γατες που είχαν κοντα στο σπίτι τους γιατί δεν τα ελεγχε και τωρα εχει ενα Σεττερ κ ενα Ποιντερ,δεμενα με 1 μετρο αλυσίδα διπλα στα σπιτάκια τους,τα βγαζει καθε Κυριακή για να πλυνει το χωρο και τα δενει στο διπλανο αδειο οικοπεδο με λιγο μακρυτερη αλυσιδα και αυτή είναι η ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ τους???
Αυτός πηγαινε μονο καθε Κυριακή για κυνηγι,πλεον έχει 3-4 παιδιά και το χει κοψει και τα σκυλιά παραμενουν διακοσμητικα στοιχεία...

Ο ''καλύτερος'' σαν ανθρωπος κυνηγος που έχω γνωρίσει στη γειτονια μου έχει 1 επανιελ μπρετον,το οποίο το χει πολυ καλα,με δικο του χωρο κλπ,όταν ομως του κανανε παρατηρηση οι γειτονες που γαυγιζε,το πηγε σε πανσιον για 2 χρόνια!!!Πώς δινεις αλλού το σκυλο σου για 2 χρόνια?Γιατί απλά δεν είναι σκύλος σου,αλλά εργαλείο.Και τον επαιρνε απο την πανσιον οποτε πηγαινε για κυνηγι!!!Κ μετα παλι πισω στην πανσιον!

Πώς ξεφορτωνονται οι κυνηγοι τα σκυλια που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους,εκτός απο το να τα εγκαταλείψουν στο δρόμο?(ΜΑΡΤΙΟΣ 2008..ΚΩΣ)








Δεν μπορεί,θα υπαρχουν και κυνηγοι που αγαπούν τα σκυλιά τους και τα καμαρώνουν και τα φροντίζουν.Γιατί βλέπουμε όμως μόνο τους παραπανω???

Πώς μπορούν αυτοί οι κυνηγοί λοιπον να θεωρουνται ότι βοηθουν το περιβαλλον και το προστατεύουν οταν δε σεβονται τη ζωή???:eek:
 


joncr

Well-Known Member
23 Ιουλίου 2008
116
0
ydrefsi.blogspot.com
Eχω γνωρισει 2 ειδών κυνηγους στη ζωή μου. Το ενα ''είδος'' ειναι τα ξαδέρφια μου στο χωριο που το κυνηγι ειναι μέρος της ζωης τους , της καθυμερινοτιτά τους με πραγματική αισθηση του τι κάνουν και με πραγματική αγάπη για το περιβαλλον τους. Θυμάμαι μια φορά που μου ειπε ο ενας μου ξαδερφος μες τα νευρα και την απελπισια οτι ενας μ@λ@κ@ς Αθηναίος σκωτοσε 40 παπιά με την επαναλυπτικά και αμα τον εβρισκε θα του αλλαζε τα φωτα. Τι τα ηθελε τοσο πουλιά; 2 δεν του εφταναν; Οσο για το σκυλο , ειναι πραγματικό μελλος της οικογένειας σε τετοιο σημειο που φετος που ο ενας αδερφός ελειπε εκτος για δουλειες ο αλλος δεν πηγε διακοπες για να κρατείσει ο ιδιος το σκυλο (ενα φανταστικό ποιντερ :) )...
Το αλλο ειδος ειναι οι χομπιστες που καθε Κυριακή μεσημέρι μαζεβονται στα καφενεία ''και τις μετράνε'' και οποιος εχει τη μεγαλυτερη παρνει και το βραβείο του πιο μ@λ@κ@. Δε τους αντεχω με τίποτα , και μαλιστα σε ενα Καφενειο στην Ερυθραία που ειναι το στέκι των κυνηγων της περιοχης και ολοι μου ερχονται να πιουν το κρασακι τους με τη στολη της παραλαγης , εδω και 15 χρόνια που πηγαίνω , δεν εχω δει ουτε ενα σκύλο να φερουν μαζί τους (και το μαγαζι ειναι σε πλατεία....)