Επιθεση απο σκυλο στην βολτα.


silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Ναι,τον εχω δει αρκετες φορες να λεει στα σκυλια του-Ποιος ειναι αγορι μου?Παρτον!Παρτον!Ποιος ειναι?Και ο σκυλος να ειναι λυτος η και δεμενος και να λυσαει!Να του λεω τι κανεις ρε?Αγριευεις τα σκυλια ετσι,ειναι λαθος αυτο.Οταν τον πλησιαζει καποιος και ειναι τα σκυλια κοντα του αυτα αγριευουν,ειδικα το πιτ το θυληκο.Ο ποιμενικος αγριευει αν πλησιασει σκυλος,αγριεψε ακομα και σε 1 παιδακι.Ακομα αφηνει τα σκυλια να κυνηγουν γατες.
Απαράδεκτος και επικίνδυνος. Αυτό μας έλειπε....Άλλος ένας καταπιεσμένος τραμπούκος, που χρησιμοποιεί τα σκυλιά του σαν μέσο κάλυψης της επιθετικότητας που ο ίδιος δεν μπορεί να εκδηλώσει άμεσα. Ήσουν πολύ επιεικής στους χαρακτηρισμούς σου. Να κινηθείς νομικά (απορώ γιατί δεν το χεις κάνει ήδη)
Ακόμα και η επιλογή "των αδέσποτων" δεν είναι τυχαία. Γερμανικός Ποιμενικός, πιτ μπουλ...Σκυλιά με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που μπορούν άνετα να χρησιμοποιηθούν για φύλαξη ή καταστολή άλλων σκυλιών. Ευτυχώς που δεν βρέθηκε αδέσποτο κανένα καυκάσιο. Ο τύπος είναι δημόσιος κίνδυνος και έχει πρόβλημα. Μια συζήτηση να κάνει κάποιος μαζί του για τα σκυλιά, θα το καταλάβει
 


panoulis

Member
1 Ιανουαρίου 2012
20
0
ghelly anathewrise tin leksi mpatsos kai pes tin swsta ''astynomikos''!! uparxoun allou eidous site gia na ekfrasteis tis proswpikes sou apopseis gia koinwnika themata.
 




Staffordshire

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2011
350
3
Την 1η φορα που δαγκωθηκε ο σκυλος ηταν σε περιφραγμενο αλλα τεραστιο χωρο με ελαιωνες.Τον πηγαινα για μηνες εκει και ποτε δεν ειχε συμβει κατι.1 μερα εγινε το κακο γιατι καποιος αφησε 2 αδεσποτα σκυλια μεσα στον χωρο αυτον 1 αρσενικο και 1 θυληκοαπο 1 τρυπα στην περιφραξη που ειχε κοψει ο ιδιος.Ο δικος μου απομακρυνθηκε,τον φωναζα,δεν γυριζε.Οταν ετρεξα ηταν αργα.Εχω γραψει το συμβαν στο φορουμ.
Την 1η φορα πιστευω οτι ημουν ατυχος,ηταν η κακια στιγμη.Στο μερος αυτο για μηνες δεν υπηρχε ποτε σκυλος.Και δεν υπηρχε προσβαση απο πουθενα να μπει σκυλος.Μονο 1 πορτα συρματινη την οποια εκλεινα οταν εμπαινα.Ηταν το μονο μερος που μπορουσα να αφηνω τον σκυλο ελευθερο.
Απο την στιγμη που αφηνα τον σκυλο λυτο με αλλον αρσενικο καταλαβαινω οτι ειναι ρισκο αν γινει κατι.


Την 2η φορα που δαγκωθηκε ηταν απο τον Ποιμενικο που εχει ο πιτσιρικας.Τα ειχαμε και τα 2 λυτα σε γηπεδακι.Ποτε ο Ποιμενικος δεν ειχε πειραξει τον δικο μου,αδιαφορουσε.Οταν περνουσαμε απο το σπιτι του πιτσιρικα και πλησιαζε ο Ποιμενικος,ο δικος μου υποτασσοταν.Στον μονο σκυλο που εχει υποταχθει ανασκελα.Οταν ο πιτσιρικας εδειξε 1 κομματι ταπητα απο το γηπεδο και το κουνησε σαν παιχνιδι τοτε ο δικος μου ετρεξε κατα πανω του για το παιχνιδι.Πριν φτασει καν προσπαθησα να τον πιασω αλλα δεν τα καταφερα και ο Ποιμενικος τον εβαλε κατω.Τελικα καταφεραμε με δυσκολια να τα χωρισουμε.Εγω τραβουσα τον σκυλο, ο αδερφος μου του εριχνε κλωτσιες και ο πιτσιρικας εβαλε τα χερια του στο στομα του Ποιμενικου για να τον αφησει και του αφησε δαγκωνια.
Ηταν θαυμα που του εκανε μονο 1 τρυπα στον αυχενα και καποιες γρατζουνιες.Τα αλλα 2-3 δαγκωματα ηταν επιφανειακα.Εν το μεταξυ του ειχα πει ποτε να μην παιζει με τα σκυλια του με αντικειμενα η παιχνιδια οταν ειναι λυτα τα σκυλια.Και με το πιτ το θυληκο εχω αφησει τον δικο μου και δεν τον εχει πειραξει.Απο τοτε δεν εχω αφησει τον σκυλο λυτο με αλλον αρσενικο,ουτε με το θυληκο,μονο με μικροσωμα θυληκα.
Ναι,το μετανιωσα πολυ που αφησα λυτο τον σκυλο μου με τον Ποιμενικο και ορκιστικα να μην τον ξαναφησω με οποιοδηποτε αρσενικο,ακομα και με μικροσωμο.
Εκεινη την φορα ομως δεν του ζητησα ευθυνες,μονο του ειπα οτι ηταν λαθος που εκανε την κινηση αθελα του με το παιχνιδι.

Αυτην την φορα ομως ειχα τον σκυλο δεμενο οπως παντα στην βολτα.Οπως και να'χει σε 1 συμπλοκη αναμεσα σε 2 σκυλους βγαινει χαμενος αυτος που εχει τον πιο μικροσωμο,η τον πιο αδυναμο σωματικα.
Καταρχάς σε εμένα δεν θα μιλάς επιθετικά ούτε με ύφος, σου γράφω επειδή ζήτησες βοήθεια πάνω στο θέμα τι θέλεις να σου πω δηλαδή; Για την χρηματική αποζημίωση σε ρωτάο αν όντως αυτό θέλεις; Που είναι το κακό και με ρωτάς αν σε ξέρω από χθες; Από ότι κατάλαβα εσύ θέλεις να τιμωρηθεί εκείνος έτσι ώστε να μην κινδυνέψει άλλος κόσμος, άλλος θα έκανε μήνυση για να πάρει χρηματική αποζημίωση από τα έξοδα που προξένυσε ο σκύλος του σε εσένα και στο δικό σου κατοικίδιο, είδες μερικοί στα γράψανε εδώ μέσα αλλά είναι εντελώς λάθος τρόπος.

Μερικοί τα γράφουν απλά για να τα γράψουν εδώ να πας να κάνεις μήνυση και να φέρεις μάρτυρες, μην παίρνουν τα μυαλά σου αέρα από αυτά που διαβάζεις γιατί στο τέλος θα είσαι εσύ αυτός που θα βγάλει το φίδι από την τρύπα, για τους μάρτυρες που με ρωτάς είναι το μόνο σίγουρο ότι θα γίνονταν αυτό στο τέλος από μια κοινωνία που κοιτάει μόνο την μπάρτη του ο καθένας τι περιμένεις; Σε τόσα σκηνικά για άλλα θέματα άνθρωποι που ζήτησαν την βοήθεια μαρτύρων είπαν θα έρθουν και στο τέλος κανένας δεν έρχεται.


Μην ξεχνάς ότι τον είπες πιτσιρικά και εσύ που σημαίνει ότι είναι σε μια ηλικία που δεν καταλαβαίνει, μπορεί με αυτά που έλεγε να ήθελε απλά να δείξει μαγκιά προς τα έξω και μην τα εννοεί αυτά που λέει, τώρα αν τα λέει και τα εννοεί υπάρχει κάποιο πρόβλημα αλλά είναι σπάνιο αυτό.


Αυτά που σου είπανε για τα έξοδα και τους δικηγόρους ναι είναι αλήθεια, από εδώ μέσα δεν θα σε βοηθήσεις κανείς χρηματικά και αν είδες σου λένε πήγαινε κάνε κάνε μήνυση χωρίς να σου πούνε τι σε περιμένει μετά, εύκολο είναι να τα γράφουμε χωρίς να ξέρουμε. Αν θέλεις να προχωρήσεις νομικά να ξέρεις ότι πρέπει να έχεις ένα 100€ για αρχή στην τσέπη σου να πληρώσεις τα παράβολα, μην διανοηθείς να πας χωρίς μάρτυρες γιατί δεν θα βγάλεις άκρη μετά και θα ταλαιπωρείσαι άσκοπα.


Γιατί δεν πας να του μιλήσεις και να του πεις για τις ζημιές που σου προξένησε ο σκύλος του και να του πεις αν δεν συμμορφωθεί θα το προχωρήσεις νομικά; Αν δεν βλέπεις αποτέλεσμα απευθύνσου και σε μια φιλοζωική και μίλα με ανθρώπους τις γειτονιάς σου και βρείτε μια λύση από κοινού και προχώρα το νομικά το θέμα.

Δεν χρειάζεται να τα βάζεις μαζί μου εγώ προσπαθώ να σου πω πως έχουν τα πράγματα.
 


russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Staffordshire δεν εχω κατι μαζι σου,απλα σε παρεξηγησα με τον τροπο που εγραψες αυτο για την χρηματικη αποζημιωση.Δεν υπαρχει προβλημα...


Πιτσιρικα τον αποκαλω γιατι δεν θελω και δεν υπαρχει λιγος να αναφερω το ονομα του και 2ον γιατι ειναι πιτσιρικας σε σχεση με την ηλικια μου,εχουμε καποια χρονια διαφορα.Δεν ειναι παιδακι ομως,ειναι 24-25 χρονων ενηλικος και με το παραπανω.


Το να παω να του μιλησω ναι,θα ηταν σωστο,αλλα δεν το εχω κανει μεχρι τωρα για 2 λογους.
1ον γιατι θα μου πει οτι θα προσεχει,θα τον εχει δεμενο κλπ.Και στην πορεια δεν θα κρατησει τις υποσχεσεις του.Αν τον αφησει παλι λυτο σε 1 εβδομαδα η μηνα και γινει κατι δεν θα μπορω να του κανω κατι νομικα γιατι δεν θα του εχω κανει εισαγγελικη παραγγελια.Και μετα φτου και απο την αρχη.
2ον γιατι δεν μου ζητησε καν συγνωμη και να με ρωτησει αν ειμαι καλα εγω και ο σκυλος μου.Περιμενει απλα να περασει ο καιρος και να ηρεμησουν τα πραγματα.


Απο την ημερα που εγινε το συμβαν εχει κρυψει το Πιτ μπουλ σε αλλο σπιτι και κανει περιφραξη γυρω απο την αυλη του που σημαινει οτι περιμενει να ηρεμησουν τα πραγματα και να ξαναφερει τον σκυλο στην αυλη του.Εχει σβησει ακομα και το προφιλ του στο FB εμαθα.


2ον γιατι δεν μου ζητησε καν ουτε συγνωμη και να με ρωτησει αν ειμαι καλα εγω και ο σκυλος μου.Ουτε η μητερα του,ουτε ο αδερφος του.Σαν να μην τρεχει τιποτα,ολα καλα.Το να μου εδινε τα 50 ευρω που ξοδεψα δεν λεει τιποτα.Η ουσια ειναι οτι τα πραγματα θα μπορουσαν να ειχαν γινει πολυ πιο ασχημα,να μου ειχε κατασπαραξει τον σκυλο η και εμενα.


Βασικα αυτος ηθελε να αποκτησει Πιτ μπουλ,αλλα δεν ειναι ικανος για κατι τετοιο,ειναι ανευθυνος.Οταν του χαρισε ο πετσοπας το θυληκο ημιαιμο πιτ μας ρωτουσε αν ειναι καθαροαιμο,αν ειναι τουμπανο,αν εχει μεγαλωσει και τετοια ψωνιστικα.Ειχε ρωτησει μεχρι και κτηνιατρο αν ειναι καθαροαιμο.Εφοσον πριν λιγες ημερες βρηκε το λευκο πιτ που μου επιτεθηκε στην γειτονια το μαζεψε.


Και τα 3 σκυλια εινια εξω απο το σπιτι του και γαβγιζουν σε ανθρωπους που περνουν,ειδικα σε μεταναστες που κουβαλουν καροτσακια κλπ.Οταν αυτοι φοβουνται και τα διωχνουν αυτα αγριευουν και αλλο.Η διαφορα ειναι ο Ποιμενικος μονο γαβγιζει,αλλα το θυληκο πιτ δαγκωνει,δεν χαριζει και πολλα.Το εχει ολη μερα εξω ελευθερο και καποιες ωρες το βαζει στην αυλη του και το εχει μαζι του στην βολτα.Αυτη την στιγμη ειναι εξω και προχθες εμαθα οτι κυνηγουσε καποιον εξω.


Προσωπικα εγω οπως και οσους μας γνωριζουν τα 2 σκυλια(το θυληκο πιτ και ο Ποιμενικος) δεν μας πειραζουν,τα χαιδευουμε και το θυληκο πιτ μας κανει και χαρες.Αλλα αν πλησιασει αγνωστος εξω απο το σπιτι του αγριευουν.Ειναι προστατευτικα προς το αφεντικο τους.


Εχει κανει και το αλλο το κορυφαιο-Ειχε οπως παντα ελευθερο το πιτ και ζευγαρωσε περυσι με τον Ποιμενικο.Γεννηθηκαν 9 κουταβια,εζησαν τα 7.Τα 6 τα εδωσε και εμεινε 1 στον δρομο αδεσποτο που τελευταια το μαζεψε καποιος γνωστος του,πιθανον αυτος που κρατα τωρα το λευκο πιτ.Εκει που το κρυβει.


1 μερα εβγαλα τον σκυλο βολτα και ειδα οτι το θυληκο πιτ εχει 1 σκισιμο στην κοιλια του.Αμεσως τον ειδοποιησα και με την παρεμβαση 1 κυριας της γειτονιας που ειχε σχεση με φιλοζωικη ειδοποιηθηκε το Δικεπαζ.Αφου ο ιδιος ειναι αφραγκος να υητην πηγαινε σε κτηνιατρο.Η σκυλα θεραπευτηκε και στειρωθηκε.Απ'οτι εμαθα ειχε και αλλα εμβρυα μεσα της και ακαθαρσιες και οτι μπορει να πεθαινε.Παρ'ολο που εγινε ανεπιθυμιτη γεννα πιτσιρικας ηθελε να την ζευγαρωσει με αλλο πιτ(πριν στειρωθει).


Αδικα του ελεγα οτι δεν υπαρχει λογος να ζευγαρωσει το πιτ,του εξηγουσα και τους λογους.Αν δεν ειχε στειρωθει θα την ξαναζευγαρωνε!!!


Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ στο μεγαλειο της!!!


Οταν ειχε σπασει την μυτη του εγω τον πηγα στο νοσοκομειο 1 βραδυ.Επισης τον ειχα παει με τον Ποιμενικο σε κτηνιατρο γιατι ο σκυλος δεν ηταν καλα 2-3 ημερες,ειχε σχεδον καταρευσει.Ειχε μαλλον δηλητηριαστει.Και στο τελος τι κερδισα?ΤΙΠΟΤΑ.Αντιθετως εχασα...




Δεν μπορω και δεν ειμαι υποχρεωμενος να βαλω μυαλο στον καθε αμυαλο,γιατι χανω την προσωπικη μου ζωη.Ολη η γειτονια μιλαει για τα χειροτερα λογια για αυτον αλλα κανεις δεν εχει κανει ακομα κατι.Ουτε καν αυτοι που τους δαγκωσε το θυληκο πιτ.1 κουκος δεν φερνει την ανοιξη.


Οποτε απο'δω και περα θα απεχω γενικα απο ολα αυτα..............


Περασε 1 εβδομαδα για να μην πονα το ποδι μου και να μην κουτσαινω.Αλλα χαλαστηκα και αρκετα ψυχολογικα.Για αυτους τους λογους αλλα και για να φυγει απο αυτον το πιτι που μου επιτεθηκε σκεφτομαι να του κανω την Εισαγγελικη παραγγελια.Ετσι ωστε την επομενη φορα που θα δω το λευκο πιτ ελευθερο να ενημερωσω την αστυνομια και να του παρουν τον σκυλο.


Ειναι δημοσιος κινδυνος ο τυπος.
 


russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Καλησπερα σε ολες-ους.Τα νεα ειναι τα εξης

Πριν λιγο ειδα 1 παιδι να πηγαινει προς το σπιτι του πιτσιρικα με το λευκο Πιτ μπουλ δεμενο με λουρι και κατεβηκα να του ζητησω εξηγησεις και να καταλαβω τι σχεση εχει με τον σκυλο.Οταν του ειπα το συμβαν μου ειπε οτι ηταν μαζι με τον πιτσιρικα την ημερα που εγινε.Απλα ειπε οτι βγαζει βολτες τον σκυλο.Τον ρωτησα αν τον κρατα σπιτι του και ειπε οχι.
Του ειπα οτι με την σταση του υποστηριζει τον πιτσιρικα και να δωσει τον σκυλο σε αυτον να αναλαβει τις ευθυνες του.Τον φοβισα και λιγο λεγοντας του οτι θα βρεθει νομικα μπλεγμενος και οτι δεν εχει καταλαβει την σοβαροτητα της καταστασης γιατι ειναι μολις 16 χρονων.

Εκεινη την στιγμη βρισκομασταν εξω απο το σπιτι του πιτσιρικα και βγηκε εξω και ο αδερφος του με την μητερα του.Μετα απο λογομαχια οχι μονο δεν ζητησαν συγνωμη αλλα δεν αποδεχτηκαν καθολου ευθυνες.Ο πιτσιρικας απλα δεν μιλουσε και η μητερα του ηταν ηρεμη γιατι απλα ειχαν αδικο.Ο αδερφος του ομως βγηκε και ειπε οτι τον ξυπνησαμε και να μην φωναζουμε εξω απο το σπιτι του.Και οτι θα καλεσει την αστυνομια.Ε καν'το του λεω,ας μου κανετε παρατηρηση για διαταραξη της κοινης ησυχιας.

Θα βγαλει ειπε βιβλιαριο στον σκυλο και του ειπα αν θελει να τον κρατησει να τον τσιπαρει και να τον δηλωσει στο ονομα του.Του ειπα οτι το βιβλιαριο δεν λεει κατι,αν συμβει παλι κατι,απλα θα τον αφησει και θα ισχυριστει οτι ειναι αδεσποτος.Μας απειλησε κιολας,θα μας δειρει ολους κλπ κλπ.Κατι που δεν μπορει ομως να κανει.Οταν του ειπα οτι εκανα 1 εβδομαδα να συνελθω και οτι τρεχω σε γιατρους,οτι επισης δεν ζητησαν ουτε 1 συγνωμη και απλα σιωπουσαν σαν να μην συμβαινει τιποτα,ο αδερφος του μου ειπε-Μονος σου επεσες κατω και χτυπησες!!!!Εχεις χαρτι απο γιατρο?Εχω του λεω!


Ε αυτο ηταν ΤΕΛΟΣ!!!Πηγα στο τμημα για να κανω εισαγγελικη παραγγελια και μου ειπαν να παω στην πρωην σχολη Ευελπιδων στην Κυψελη γιατι εκει υπαρχει ο Εισαγγελεας.Και οτι κακως το αφησα 1 εβδομαδα το θεμα.Ειπαν οτι αυτος θα μου δωσει χαρτι το οποιο θα προσκομισω στο τμημα.Δεν με νοιαζει οτι συνεπειες και να εχουν.Το σωστο ειναι να τους αφαιρεθουν και τα 3 σκυλια!!!Πρεπει να τους αφαιρεθει το δικαιωμα να εχουν σκυλο.

Χθες η μητερα μου ειδε οτι το πιτ μπουλ που μου επιτεθηκε τους εφυγε απο την αυλη και προλαβαν και το μαζεψαν.Δηλαδη ειναι θεμα χρονου να γινει κατι παλι.Ε θα κανω οτι μπορω για να μην γινει.


Αν δεν με καλυψει νομικα η Εισσαγελικη παραγγελια που δεν νομιζω, θα του κανω ακομα και μυνηση.Τα σκυλια πρεπει να πανε σε καταφυγιο.Λυπαμαι για τα σκυλια αν θα γινει αυτο αλλα αυτη ειναι η λυση,δεν υπαρχει καποια ενδιαμεση λυση.

Καταραμενος να ειναι αυτος που παρατησε το λευκο Πιτ μπουλ.Μακαρι να ειχε τσιπακι δηλωμενο το πιτ και θα κυνηγουσα νομικα τον πραγματικο "ιδιοκτητη"Απο αυτον ξεκινησε το κακο.
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Πραγματικά δυστυχως δικαίωσες τη σκέψη των περισσότερων μας όταν λεγαμε να μην το αφήνεις.
Από τη στιγμή που εδειχνε ανεύθυνος ως προς το σκύλο ήταν θεμα χρόνου να γίνει αυτό που περιγράφεις. Κακώς νόμιζες ότι θα συνετιστεί και θα βάλει την ουρα στα σκέλια.
Τουλάχιστον τώρα ξέρεις και μπορείς να γλυτώσεις αλλους από το να πάθουν τα ίδια με εσένα.
 


Staffordshire

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2011
350
3
Καλησπερα σε ολες-ους.Τα νεα ειναι τα εξης

Πριν λιγο ειδα 1 παιδι να πηγαινει προς το σπιτι του πιτσιρικα με το λευκο Πιτ μπουλ δεμενο με λουρι και κατεβηκα να του ζητησω εξηγησεις και να καταλαβω τι σχεση εχει με τον σκυλο.Οταν του ειπα το συμβαν μου ειπε οτι ηταν μαζι με τον πιτσιρικα την ημερα που εγινε.Απλα ειπε οτι βγαζει βολτες τον σκυλο.Τον ρωτησα αν τον κρατα σπιτι του και ειπε οχι.
Του ειπα οτι με την σταση του υποστηριζει τον πιτσιρικα και να δωσει τον σκυλο σε αυτον να αναλαβει τις ευθυνες του.Τον φοβισα και λιγο λεγοντας του οτι θα βρεθει νομικα μπλεγμενος και οτι δεν εχει καταλαβει την σοβαροτητα της καταστασης γιατι ειναι μολις 16 χρονων.

Εκεινη την στιγμη βρισκομασταν εξω απο το σπιτι του πιτσιρικα και βγηκε εξω και ο αδερφος του με την μητερα του.Μετα απο λογομαχια οχι μονο δεν ζητησαν συγνωμη αλλα δεν αποδεχτηκαν καθολου ευθυνες.Ο πιτσιρικας απλα δεν μιλουσε και η μητερα του ηταν ηρεμη γιατι απλα ειχαν αδικο.Ο αδερφος του ομως βγηκε και ειπε οτι τον ξυπνησαμε και να μην φωναζουμε εξω απο το σπιτι του.Και οτι θα καλεσει την αστυνομια.Ε καν'το του λεω,ας μου κανετε παρατηρηση για διαταραξη της κοινης ησυχιας.

Θα βγαλει ειπε βιβλιαριο στον σκυλο και του ειπα αν θελει να τον κρατησει να τον τσιπαρει και να τον δηλωσει στο ονομα του.Του ειπα οτι το βιβλιαριο δεν λεει κατι,αν συμβει παλι κατι,απλα θα τον αφησει και θα ισχυριστει οτι ειναι αδεσποτος.Μας απειλησε κιολας,θα μας δειρει ολους κλπ κλπ.Κατι που δεν μπορει ομως να κανει.Οταν του ειπα οτι εκανα 1 εβδομαδα να συνελθω και οτι τρεχω σε γιατρους,οτι επισης δεν ζητησαν ουτε 1 συγνωμη και απλα σιωπουσαν σαν να μην συμβαινει τιποτα,ο αδερφος του μου ειπε-Μονος σου επεσες κατω και χτυπησες!!!!Εχεις χαρτι απο γιατρο?Εχω του λεω!


Ε αυτο ηταν ΤΕΛΟΣ!!!Πηγα στο τμημα για να κανω εισαγγελικη παραγγελια και μου ειπαν να παω στην πρωην σχολη Ευελπιδων στην Κυψελη γιατι εκει υπαρχει ο Εισαγγελεας.Και οτι κακως το αφησα 1 εβδομαδα το θεμα.Ειπαν οτι αυτος θα μου δωσει χαρτι το οποιο θα προσκομισω στο τμημα.Δεν με νοιαζει οτι συνεπειες και να εχουν.Το σωστο ειναι να τους αφαιρεθουν και τα 3 σκυλια!!!Πρεπει να τους αφαιρεθει το δικαιωμα να εχουν σκυλο.

Χθες η μητερα μου ειδε οτι το πιτ μπουλ που μου επιτεθηκε τους εφυγε απο την αυλη και προλαβαν και το μαζεψαν.Δηλαδη ειναι θεμα χρονου να γινει κατι παλι.Ε θα κανω οτι μπορω για να μην γινει.


Αν δεν με καλυψει νομικα η Εισσαγελικη παραγγελια που δεν νομιζω, θα του κανω ακομα και μυνηση.Τα σκυλια πρεπει να πανε σε καταφυγιο.Λυπαμαι για τα σκυλια αν θα γινει αυτο αλλα αυτη ειναι η λυση,δεν υπαρχει καποια ενδιαμεση λυση.

Καταραμενος να ειναι αυτος που παρατησε το λευκο Πιτ μπουλ.Μακαρι να ειχε τσιπακι δηλωμενο το πιτ και θα κυνηγουσα νομικα τον πραγματικο "ιδιοκτητη"Απο αυτον ξεκινησε το κακο.
Δυστυχώς με το προηγούμενο ποστ και αυτό τώρα μου επιβεβαιώνεις πλήρως τι χαρακτήρας είναι, προσπάθησες να σώσεις κάπως την κατάσταση αλλά δεν υπήρξε καμία θετική αντίδραση από την άλλη πλευρά, να έχεις μαζί σου όλα τα χαρτιά καθώς και τις αποδείξεις από τις ζημιές που προξένησε ο σκύλος του σε εσένα και στο δικό σου σκύλο.

Για την χρηματική αποζημίωση που σε ρώτησα μην σου είναι περίεργο, άλλοι θα είχαν κινηθεί νομικά νομίζοντας ότι θα βάλουν ζεστό χρήμα στην τσέπη τους και αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα ότι μπορεί να γίνει κάποιο πρόβλημα. Εσύ όπως βλέπω ενδιαφέρεσε και για τους υπολοίπους καθώς και για τον ευατό σου και τα σκυλιά τα οποία κακομεταχειρίζεται ο άλλος.

Ενημέρωσε για νεότερα.
 


russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Και χαρτι απο ιατροδικαστη αν χρειαστει θα παρω.Θα μιλησω αυριο με Εισαγγελεα και πιστευω οτι με αυτα που θα του πω θα καταλαβει την σοβαροτητα της καταστασης.Ευτυχως τις επομενες 4 ημερες δεν εργαζομαι και θα εχω τον απαιτουμενο χρονο να κινηθω νομικα.

Δεν μου ειπε ομως ο αστυνομικος τι θα γινει μετα την Εισσαγελικη παραγγελια.Λογικα θα ειδοποιησουν το Δικεπαζ να παρει τα σκυλια.Εκει θα τους δω..Θα κλαινε με μαυρο δακρυ οι θρασυτατοι.Ειναι τρελα να φοβαμαι να βγω με τον σκυλο μου απο το σπιτι μου και να εχω τον φοβο μηπως εμφανιστει το πιτ μπουλ στον δρομο μου.

Αν ειχα να αντιμετωπισω υπευθυνα ατομα που θα καταλαβαιναν την σοβαροτητα της καταστασης και οτι δεν θα ξανααφηναν τον σκυλο λυτο δεν θα εκανα κατι νομικα.Θα τους συγχωρουσα.Αν ηταν η κακια στιγμη,πχ αν του εφευγε το πιτ απο το λουρι,η κατι τετοιο.Δεν προκειται για ατυχημα.

Δεν κινηθηκα νομικα εξαρχης γιατι ημουν πολυ αναστατωμενος και δεν θα ηθελα να κανω κατι για το οποιο θα μετανιωνα.
 


russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Δυστυχώς με το προηγούμενο ποστ και αυτό τώρα μου επιβεβαιώνεις πλήρως τι χαρακτήρας είναι, προσπάθησες να σώσεις κάπως την κατάσταση αλλά δεν υπήρξε καμία θετική αντίδραση από την άλλη πλευρά, να έχεις μαζί σου όλα τα χαρτιά καθώς και τις αποδείξεις από τις ζημιές που προξένησε ο σκύλος του σε εσένα και στο δικό σου σκύλο.

Για την χρηματική αποζημίωση που σε ρώτησα μην σου είναι περίεργο, άλλοι θα είχαν κινηθεί νομικά νομίζοντας ότι θα βάλουν ζεστό χρήμα στην τσέπη τους και αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα ότι μπορεί να γίνει κάποιο πρόβλημα. Εσύ όπως βλέπω ενδιαφέρεσε και για τους υπολοίπους καθώς και για τον ευατό σου και τα σκυλιά τα οποία κακομεταχειρίζεται ο άλλος.

Ενημέρωσε για νεότερα.

Αν ειχα ως σκοπο την χρηματικη αποζημιωση και το καταφερνα θα τους κατεστρεφα οικονομικα.Μονο η μητερα του εργαζεται με καποιον χαμηλο μισθο.Ο σκοπος μου δεν ειναι να τους κανω οικονομικη ζημια.Ουτε καν με ρωτησαν αν ξοδεψα χρηματα για κτηνιατρο και για εμενα τουλαχιστον να μου τα εδιναν ως πραξη μετανοιας.Θα εκτιμουσα την κινηση αυτη,αλλα δεν εκαναν ουτε αυτο.Αν πχ ο σκυλος ηταν πιο σοβαρα και εκεινο το βραδυ νοσηλευοταν σε κλινικη και εδινα 200 ευρω?

Σε 1 μηνα δηλαδη θα μου ελεγαν οτι δεν συνεβη κατι τετοιο,δεν ξερουμε τιποτα.

Με οποιον μιλαω εξω που εχει σκυλο ολοι τον βριζουν και θελουν να τον δειρουν.Φοβουνται για τα σκυλια τους.

Μεχρι τωρα εχω μονο
1)Την αποδειξη του κτηνιατρου
2)Το χαρτι στο οποιο με την επωνυμια του κτηνιατρειου μου εγραψε την αντιβιωση
3)Το χαρτι στο οποιο μου εγραψε την αντιβιωση ο χειρουργος αλλα ανωνυμα χωρις σφραγιδες σε χαρτι του ΙΚΑ(Με εχει ομως γραψει στο βιβλιο του ΙΚΑ)
4)Την αποδειξη του φαρμακειου που αγορασα 1 σπρευ επουλωτικο και 1 αλοιφη

5)Εβγαλα καλου κακου φωτογραφιες το τραυμα του σκυλου και τα δικα μου τραυματα.Ειμαι σαν να εχω πεσει απο το μηχανακι.

Αν προχωρησει αργοτερα το θεμα σε μυνηση και ξοδεψω χρηματα για δικαστηρια ισως τα απαιτησω.Δεν νομιζω να φτασουμε μεχρι εκει.
 


Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
41
πατρα
Και εγω μια φορά που εκανα το λάθος να σηκώσω τη Σελιν από σκυλι που την γαύγιζε εκεινο πηδούσε πάνω μου να την πιάσει. Μόλις το διαβασα, τα δικά μου θυμήθηκα.
και η αρια το εχει κανει αυτο με την σελιν .... αλλα δεν εγινε επεισοδιο...ρε παιδια ειναι θεμα ιδιοκτητη και θεμα αγελης οταν το πιτ ειναι μονο του και κανει αγελη οπου να'ναι λογικο ειναι να θελει να ειναι αρχηγος....εγω οταν ειναι η αρια λυτη μετα απο συζητηση και με τον πετρο για το θεμα αυτο συμμετεχω στην αγελη αρα παραμενω αρχηγος.στον σκυλο ΜΟΥ.ετσι δεν υπαρχει θεμα κυριαρχιας απο την αρια στο να βλαψει...
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.860
russellkind, αν δεν έχεις ήδη πάει...που έπρεπε από την πρώτη στιγμή...

Σου ξαναλέω, κάτσε και γράψε τα δεδομένα του περιστατικού όπως πραγματικά έγιναν. Ημερομηνία, τοποθεσία, ώρα. Με τα στοιχεία τα δικά σου και τα στοιχεία τα δικά του [βοηθάει τους αστυνομικούς να μην χάνουν χρόνο, για να τον ψάξουν]. Καλό θα ήταν, να αναγράψεις και τι επιδιώκεις με αυτή σου την κίνηση. Απλώς να ενημερωθεί; Να υποχρεωθεί να ασχοληθεί με τα σκυλιά του, όπως επιτάσσει ο Νόμος; Να του αφαιρεθούν τα σκυλιά, ως επικίνδυνα ή ως κακοποιημένα ή παραμελημένα, αν αυτό είναι εφικτό; Οτι τέλος πάντων "απαιτείς" από όλο αυτό. Εκτύπωσέ το, επισύναψε και τις φωτό [κράτα απ'όλα φωτοτυπίες για σένα] και πήγαινε στην Ευελπίδων, στο κτίριο 16, στον Εισαγγελέα Ακροάσεων. Πριν στηθείς στην ουρά, κατέβα στο υπόγειο στην καντίνα!!! και πάρε ένα ****όσημο, δεν θυμάμαι πως ακριβώς το λένε, ο καντινάς ξέρει. Μάλλον θα σου χρειαστεί.

Και πήγαινε πάνω δεξιά και στήσου στην ουρά, πριν εξαφανιστούν οι πληγές σου. Εξήγησε στον Εισαγγελέα όμορφα και ωραία, με ευγένεια και ανάλογο ύφος, αλλά χωρίς εντάσεις, τι έγινε. Πες και για τις "συζητήσεις" στις οποίες δεν δείχνουν όχι απλά καμμία μεταμέλεια, αλλά αποποιούνται των ευθυνών και απειλούν κιόλας. Θα στο σφραγιδώσει και θα σου πει, να πας να το παραδώσεις στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα, το οποίο και θα κάνεις άμεσα. Αυτοί είναι υποχρεωμένοι, να τον βρουν, να τον καλέσουν και να του ζητήσουν να απολογηθεί. Τίποτα παραπάνω. Και θα επιστρέψουν τον φάκελλο στην εισαγγελία. Χωρίς λοιπόν κόστος για σένα, εκτός από την τρεχαλίτσα, θα τους βάλεις σε μια διαδικασία λαχτάρας. Μπορεί να ταραχτούν, μπορεί και όχι. Σίγουρα εσύ, θα έχεις πράξει όλα τα απαραίτητα, για να προβληματιστούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, χωρίς να τους κάνεις στην ουσία "ζημιά". Την επόμενη φορά όμως, ή αν το αποφασίσεις [εντός 3μήνου] να προχωρήσεις σε μύνηση, θα υπάρχει καταγεγραμμένο και το ιστορικό αυτής της εισαγγελικής παραγγελίας.
 
  • Like
Reactions: POOK


silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Χρυσός οδηγός το post της Mareco, για ανάλογες περιπτώσεις. Κατατοπιστικότατο.

Αυτό που βλέπω, είναι -ενώ περίμενες μια συγγνώμη, που δεν άκουσες ποτέ και μια αλλαγή συμπεριφοράς,που δεν έγινε ποτέ, για να διαιωθείς "ηθικά"- ότι ουσιαστικά "παραφυλάς" για να βρεις περισσότερα "σκοτεινά σημεία" στο χαρακτήρα του, με αποτέλεσμα να εισέρχεσαι σε ανούσιες συζητήσεις και περιττούς τσακωμούς. Έτερη ικανοποίηση...Αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης υπάρχει και έχει περιγραφεί πλήρως. Χρησιμοποίησε τον και ενημέρωσε μας για την εξέλιξη, να ξέρουμε και μεις:rolleyes:
 


russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Τελικα πηγα σημερα το πρωι κατα τις 08.30 και περιμενα να ερθει ο Εισαγγελεας στις 9 που τελικα ηρθε στις 9.30.Ευτυχως ημουν 3ος στην σειρα.Μπαινω μεσα και πριν προλαβω να του πω για τη κατασταση προκειται και το συμβαν,σε 1 λεπτο με ρωτησε ποιο ειναι το αιτημα μου.Του ειπα να συμμορφωθει ο υπαιτιος και να αναλαβει τις ευθυνες του,να του κανουμε συσταση.

Μου εδωσε 1 χαρτι παραπονων πως και σε αλλους το οποιο συμπληρωσε 1 κυρια στο διπλα γραφειο το οποιο γραφει οτι εγω ως παραπονουμενος προς τον υπαιτιο(ονομαστικα εμενα και αυτον) επιθυμω να τον καλεσουν στο τμημα(εφοσον εξετασουν την βασιμοτητα τους)για την διευθετηση της διαφορας μας.Και πιο κατω γραφει οτι αν δεν επιτυχει ο συμβιβασμος οτι εχω το δικαιωμα να προσφυγω στα δικαστηρια..Επισης οτι περιληψη της υποθεσης θσ καταχωρηθει στο βιβλιο συμβαντων.(στο βιβλιο του τμηματος λογικα θα εννοει).Την ρωτησα πως μπορω να παρω ιατρικη γνωματευση αν θελω να κανω μυνηση και ειπε οτι εφοσον κανω μυνηση μπορω να παω για ιατρικη γνωματευση,απο δημοσιο νοσοκομειο.Μαλλον δεν καταλαβε καλα,εκεινη την στιγμη εγραφε κατι σε 1 βιβλιο.


Εγω νομιζα οτι θα με ακουσει ο Εισαγγελεας για 5 λεπτα τουλαχιστον,αλλα νομιζω οτι αυτο που ηταν να γινει εγινε,δηλαδη η Εισαγγελικη παραγγελια.Βασικα κοιτουσαν να ξεμπερδευουν με τον κοσμο γρηγορα.

Οταν παω το χαρτι στο τμημα θα τους υπενθυμισω παλι πως εχει η κατασταση,γιατι καθε φορα μπορει να ειναι και διαφορετικοι αστυνομικοι.

Mareco σε ευχαριστω για τις συμβουλες σου,οντως ηταν στο κτιριο 16,αλλα δεν χρειαστηκε καποιο χαρτοσημο η κατι τετοιο.Πιστευω οτι αξιζε τον κοπο...Για 2 λογους

1)Οτι θα φοβηθει λιγο και

2)Οτι σε περιπτωση που γινει κατι ξανα ο νομος θα ειναι πιο αυστηρος μαζι του γιατι θα του εχει γινει ηδη η συσταση.

Αλλα φοβαμαι οτι δυσκολα θα κρατησω την ψυχραιμια μου αν ξαναγινει κατι.


Βασικα εφοσον εγινε η Εισαγγελικη παραγγελια,μπορει η αστυνομια να επεμβει αν εγω η καποιος αλλος αναφερει οτι συνεχιζει να αφηνει ελευθερο το μαυρο θυληκο Πιτ μπουλ και ας μην εχει γινει κατι?Γιατι το να συμορφωθει σημαινει να εχει και τα 2 σκυλια του δεμενα.Αυτος εχει δεμενο το λευκο πιτ μονο που μου επιτεθηκε,τον ειδα χθες να το βγαζει βολτα δεμενο.Αλλα το θυληκο το αφηνει ελευθερο γιατι μπορει να θεωρει οτι ειναι ακινδυνο,η δεν τον νοιαζει και πολυ για δεν του εκανε καποιος κατι,ουτε καν αυτο που εκανα εγω και ας εχει δαγκωσει τοσα ατομα.Οσο για τον Ποιμενικο αυτος ειναι αδεσποτος ελευθερος εδω και 7 χρονια,αλλα δεν εχει δαγκωσει καποιον,μονο γαβγιζει σε καποιους που περνουν εξω απο το σπιτι του.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.860
Αν δεν γίνει μύνηση, η αστυνομία δεν μπορεί να παρέμβει.
Αν δεν υπάρχει εντολή εισαγγελέα, η αστυνομία με το ζόρι και δειλά-δειλά, μπορεί να του χτυπήσει το κουδούνι.

Αν συμβεί ξανά κάποιο περιστατικό, θα καλέσεις επί τόπου το 100 και θα φροντίσεις μετά να πάρεις αντίγραφο από το βιβλίο συμβάντων, για μελλοντική σου χρήση.

Αν υπάρχουν μάρτυρες, είναι το ιδανικό.

Φωνές, εκνευρισμός κλπ από μέρους σου, δεν είναι καλή συνταγή.

Εκφραση αγανάκτησης και φόβου και απόγνωσης, λειτουργούν καλύτερα.
 


russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Χθες πηγα την Εισσαγγελικη παραγγελια στο τμημα.Τους ρωτησα πως θα ειδοποιησουν τον υπαιτιο,αν θα στειλουν περιπολικο στο σπιτι του η αν του στειλουν ειδοποιηση και ειπαν οτι αυτο ειναι δικη τους δουλεια.Λογικα θα κανουν το 2ο γιατι ηθελαν οπωσδηποτε ακριβη διευθυνση,οχι μονο την οδο αλλα και τον αριθμο της οικιας.1 απο τους αστυνομους ειπε οτι το συμβαν θα καταγραφει(οπως γραφει και η Εισσαγγελικη παραγγελια) στο βιβλιο του τμηματος αλλα χωρις λεπτομερειες.

Μου ζητησαν το κινητο μου και ρωτησαν αν το σηκωσω κιολας.Γιατι αυτο,για να με ενημερωσουν οτι τον καλεσαν στο τμημα?Υπαρχει περιπτωση να μας καλεσουν και τους 2 ταυτοχρονα στο τμημα?
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.860
Κανονικά, δεν υπάρχει περίπτωση να σας καλέσουν συγχρόνως. Δεν υπάρχει κανένας λόγος. Αυτός όμως θα ενημερωθεί, ποιός του έκανε την καταγγελία. Θα προσπαθήσουν πρώτα να τον βρουν τηλεφωνικώς και να τον καλέσουν στο τμήμα. Αν δεν τον βρούν, θα πάνε από το σπίτι του, να αφήσουν ειδοποίηση. Αν είναι ψιλιασμένος και..."'έμπειρος", μπορεί και να μην εμφανιστεί σε τίποτα απ'όλα αυτά. Επίσης, δεν συνηθίζεται να σε ενημερώνουν για το τι έχει γίνει. Καλό θα ήταν, με την πάροδο κάποιων ημερών, να κάνεις μια αίτηση, να σου δώσουν αντίγραφο από το Βιβλίο Συμβάντων.
 


tffields

New Member
4 Ιουλίου 2014
2
0
62
Καλησπερα.Θα σας περιγραψω κατι ασχημο που εγινε.Την Κυριακη το βραδυ βγηκα με τον σκυλο και τον αδερφο μου στο παρκο ως συνηθως και οπως παντα με δεμενο τον σκυλο στο φλεξι.

Με το που φτανουμε στο παρκο ερχεται πανω μας 1 ημιαιμο Πιτμπουλ θυληκο το οποιο γνωριζουμε και ειναι φιλικο μαζι μας και με τον σκυλο μας.Οπως γνωριζουμε και τον "ιδιοκτητη" του.Κανει κατι χαρες λιγα δευτερα με τον δικο μου και φευγει,ολα καλα.

Μετα απο λιγα δευτερα ερχεται και 1 λευκο πιτμπουλ αρσενικο και με το που μας βλεπει απο τα 15 περιπου μετρα ερχεται προς τα εμενα που εχω τον σκυλο με το πασο του χωρις να εχει αγριεψει,αλλα να εχει το βλεμα του στον σκυλο μου.Παιρνω αγκαλια τον σκυλο μου 7 κιλα που ειναι,γιατι γνωριζα οτι ο αλλος δεν ερχοταν για καλο και οτι ηταν σκυλος προσφατα παρατημενος στην γειτονια μας τον οποιο ειχε υπο την προστασια του ο πιτσιρικας που ειχε και το θυληκο πιτ μπουλ.Με πλησιαζει,γαβγιζει ο δικος μου και το πιτ μπουλ αρχιζει να κανει αλματα για να γραπωσει τον σκυλο μου.

Τον αποφευγω 1,2 και την 3η φορα καταφερνει και αρπαζει τον σκυλο μου απο την μουσουδα.Τον κατεβαζει κατω και αναγκαστικα επεσα και εγω κατω γιατι αν κρατουσα τον σκυλο μου ισως ηταν χειροτερα.Αρχισα να φωναζω,φρικαρα!Εκεινη ηταν η χειροτερη στιγμη της ζωης μου.Δεν υπολογισα τιποτα,ειχε πιασει τον σκυλο μου και δεν τον αφηνε.Πιστεψα οτι τελειωσαν ολα.Προσπαθησα να ανοιξω το στομα του Πιτ μπουλ με τα χερια μου αλλα ματαια,ενιωσα το στομα του να πιεζει και αλλο τα χερια μου και εκεινη την στιγμη πιστεψα οτι θα μου κοψει κανα δαχτυλο.Τρελαθηκα!!!Εριξα στον σκυλο 5 μπουνιες στο κεφαλι αλλα δεν καταλαβε τιποτα.

Ολα ειχαν θολωσει και δεν εβλεπα τιποτα αλλο ουτε τι κανει ο αδερφος μου.Σαν απο θαυμα,δεν καταλαβα πως αλλα τελικα το πιτ μπουλ αφησε τον σκυλο μου και εκει εληξε η ανιση μαχη.Παιρνω τον σκυλο και βλεπω γυρω μου καμια 20 αρια ατομα.

Βλεπω τα γονατα μου και τον αγκωνα μου μεσα στα αιματα και αρχιζω να ψαχνω που δαγκωθηκε ο σκυλος.Ειχα και στα 2 μου δαχτυλα απο 2 μικρες τρυπες απο τα δοντια του.Ημουν ταραγμενος και αποσομπορουσα να δω τον ειχε δαγκωσει κατω απο το σαγονι και στο χειλος,ο σκυλος μου εβγαζε σαλια-αφρους απο το στομα του.

Ο "ιδιοκτητης" του Πιτ μπουλ δεν εκανε απολυτως τιποτα και οταν εφτασε δεν ξερω αν προλαβε καν να δει οτι εγινε.

Δεν ηξερα τι να κανω.Να παω εγω στο νοσοκομειο,η τον σκυλο?Να σπασω στο ξυλο τον πιτσιρικα που με κοιτουσε σαν χαζος?Ο αδερφος μου μου ειπε πιο μετα οτι προσπαθησε να τραβηξει το Πιτ μπουλ αλλα ματαια,χτυπησε και αυτος.


Γυρισαμε σπιτι,με ειδε και η μητερα μου ετσι και πηγε στο τμημα της περιοχης.Μετα απο λιγο πηγα και εγω στο τμημα και περιεγραψα τι συνεβη και τι περιθωρια χρονου εχω για να κανω μυνηση.Ο αστυνομικος μου ειπε οτι μπορω εντος 3 μηνων αλλα θα μπλεξω με δικαστηρια και θα χρειαστω χρηματα για δικηγορους κλπ.Αλλα ειπε οτι μπορω με εισαγγελικη παραγγελια να παει σπιτι του,δεν ειπε ομως τι θα συνεβαινε μετα.Θα του παρουν τον σκυλο?Και τα 3 σκυλια?Τι θα φταιει οι σκυλος αν του κανουν ευθανασια?Μετα απο κανα 2ωρο εστειλαν περιπολικο στο σπιτι του πιτσιρικα που μενει απεναντι μας εδω και χρονια,τους γνωριζουμε.Εγω δεν ημουν εκει γιατι ειχα ηδη φυγει για 1 νοσοκομειο στα επειγοντα να παρω 1 γνωμη γιατρου και με το σκεπτικο να παρω 1 ιατρικη γνωματευση η οποια θα μου χρησιμεψει σε περιπτωση που κινηθω νομικα.Δεν με ειδε ομως γιατρος γιατι εφυγα,επρεπε να περιμενω ωρες.Σημερα πηγα παλι στα επειγοντα του ΙΚΑ αλλα ειχε παλι κοσμο και εφυγα.Εντω μεταξυ επειδη ημουν ανεργος και πριν 3 μηνες επιασα δουλεια δεν μπορω ακομα να αφαλιστω και να εχω ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη.Αγορασα απο φαρμακειο 1 σπρευ και 1 αλοιφη για εμενα.Τουλαχιστον για 2 ημερες πονουσαν τα ποδια μου και δεν μπορουσα να κοιμηθω,πονουν ακομα και οταν σηκωνομαι,ειναι χαλια γδαρμενα.

Εκεινο το βραδυ και οι 3 κτηνιατροι που πηρα ηταν σε διακοπες.Τον σκυλο τον πηγα την επομενη ημερα το απογευμα σε κτηνιατρο.Μας ειπε οτι ημασταν τυχεροι που δεν του εσπασε το σαγονι.Εχει 1 τρυπα κατω απο το σαγονι του και 2 χαρακιες.1 αλλη μικρη τρυπα στο χειλος του στο πλαι και σημερα ειδα οτι εχει και δαγκωμα στην ακρη του ματιου του εξωτερικα.Εκανε στον σκυλο 1 ενεσιμη αντιβιωση και μας εγραψε την ιδια για 1 εβδομαδα.Ευτυχωςο σκυλος μασαει κανονικα σχεδον.

Ο "ιδιοκτητης" του Πιτ μπουλ δεν εκανε απολυτως τιποτα και οταν εφτασε δεν ξερω αν προλαβε καν να δει οτι εγινε...


Το συγκεκριμενο ατομο περιθαλπτει 1 ημιαιμο Γερμανικο ποιμενικο εδω και χρονια,1 αλλο Πιτ μπουλ θυληκο που του το χαρισε 1 πετσοπας που ηταν μεχρι 6 μηνων σε κλουβι και πριν λιγες ημερες πηρε στην αυλη του και το λευκο Πιτ μπουλ που μας επιτεθηκε.Δεν του ειχε καν περιλαιμιο ωστε να μπορεσουμε να τον πιασουμε.Εχει κανει τα σκυλια αυτα υπερπροστατευτικα προς αυτον και οτι τον πλησιαζει κινδυνευει,εκτος απο τους γνωστους του συν εμενα.Το θυληκο πιτ μπουλ που εχει εχει δαγκωσει τουλαχιστον 3 ατομα στην γειτονια και κανεις δεν του εκανε μυνηση.Τον εχει δει ο ιδιος να λεει στα σκυλια του -Ποιος ειναι και τετοια και να τα αγριευει.

Την Κυριακη βραδυ που εγινε το συμβαν δεν υπηρχε κτηνιατρος,πηρα 3 και ηταν διακοπες.Τον σκυλο τον πηγα την επομενη ημερα το απογευμα σε κτηνιατρο της περιοχης μου που θα ανοιγε.Μας ειπε οτι ημασταν τυχεροι που δεν εσπασε το σαγονι του σκυλου.Του εκανε ενεσιμη αντιβιωση και μου εγραψε την ιδια σε χαπια για 1 εβδομαδα.Ο σκυλος εχει 1 2 χαρακιες κατω απο το σαγονι,1 τρυπα,αλλη 1 μικρη στο χειλος στο πλαι και σημερα ειδα οτι στην ακρη του ματιου του εχει και εκει δαγκωμα.


Θα ηθελα τις γνωμες σας τι να κανω.Μυνηση?Εισαγγελικη παραγγελια?Σκεφτηκα να επικοινωνησω με τον Φιλοζωικο Συλλογο Περαματος να μου πουν την γνωμη τους.Και για το τι προκειται να απογινουν τα σκυλια του.
 


tffields

New Member
4 Ιουλίου 2014
2
0
62
Καλημέρα φίλε μου αν και βλέπω ότι το ποστ σου είναι παλαιό, θα σου διηγηθώ και την δική μου περιπέτεια που είναι καρμπόν σαν την δική σου.

Χτες το βράδυ βγήκα και εγώ με το beagle μου βόλτα μαζί με την σύζυγο μου στην γειτονιά, όπως πάντα με το σκυλάκι μου με λουρί.

Σε κάποια στενά πιο πάνω που προχωρήσαμε βλέπω στο απέναντι πεζοδρόμιο ένα πιτ μπουλ θηλυκό ελεύθερο, χωρίς να φαίνεται κάποιος ιδιοκτήτης πουθενά. Είδα το βλέμμα του να κλειδώνει πάνω μας, και με ύφος "βρήκα το θήραμα μου" να έρχεται κατά πάνω μας με εχθρικές διαθέσεις.

Αμέσως υπολογίζοντας την μεγάλη απειλή παίρνω αγκαλιά το σκυλί μου 10 κιλών γιατί φυσικά κατάλαβα ότι το άλλο δεν ερχόταν για καλό. Και τότε το πιτ μπουλ άρχισε να κάνει άλματα για να γραπώσει τον σκυλί μου.

Τον αποφεύγω όπως και σύ 1,2,3 φορές αλλά το πιτ μπουλ επέμενε και κατάφερε τελικά να αρπάξει το σκυλί μου από το λαιμό. Το κατεβάζει κάτω και η αντίδραση μου ήταν και εγώ να πέσω κάτω και να ματώσω τα γόνατα μου γιατί αν δεν το κρατούσα και εγώ το σκυλί μου θα ήταν τελειωμένο.

Άρχισα και εγώ να φωνάζω βοήθεια, φρίκαρα πολύ! Εν το μεταξύ μαζεύτηκαν καμιά 50αριά άνθρωποι, και απλώς κοιτάγανε. Σταματημένα αυτοκίνητα , μηχανάκια, κόσμος βγήκε από τα σπίτια τους, κανείς δεν επενέβη.

Το πιτ μπουλ είχε κλειδώσει τα σαγόνια του πάνω στο λαιμό του σκυλιού μου και τραβούσε και δεν το άφηνε με τίποτα. Λέω πάει τέλος, ένοιωσα αβοήθητος και θα είχαμε τραγική κατάληξη και μάλιστα μέσα σε τόσο κόσμο.

Ταυτόχρονα κρατώντας το σκυλί μου με το αριστερό χέρι και με όλη μου την δύναμη με το δεξί του βάραγα μπουνιές στη μούρη, αλλά δεν χαμπάριαζε, ήταν σαν να κοπάναγα σάκο του μποξ. Προσπάθησα να ανοίξω το στόμα του πιτ μπουλ, μάταια όμως με την δύναμη που είχαν τα σαγόνια του.

Ήρθε τελικά κοντά ένα παλικάρι που φάνηκε ότι ξέρει από πιτ μπουλ και μου έδινε οδηγίες, λέγοντας να μην προσπαθώ να ανοίξω το στόμα του γιατί πιθανόν να δαγκώσει και μένα. Αλλά περνώντας τα λεπτά , το σκυλί μου να ουρλιάζει συνεχώς από τον πόνο και το σοκ , συνέχιζα με όλη μου την δύναμη να κοπανάω το πιτ μπουλ στην μούρη.

Μετά το ίδιο παλικάρι ήρθε από πίσω από το πιτ μπουλ και του έπιασε τα αυτιά και το τράβαγε. Αυτό τίποτα ακλόνητο. Μου είπε το παιδί, ρίξε του νερό στην μύτη για να το αφήσει ελεύθερο. Είχα εν το μεταξύ ένα μπουκάλι νερό στην τσάντα μου, αλλά που να αφήσω το σκυλί μου να το φτάσω, και φώναζα "ρε παιδιά, ας με βοηθήσει κάποιος να πάρει το νερό από την τσάντα μου να του ρίξει.

Ο κόσμος να μαζεύεται περισσότερος από τις φωνές μου και τα ουρλιαχτά του σκυλιού μου, άλλα κανείς άλλος όμως δεν κουνήθηκε. Βέβαια πρέπει να πω ότι και ο κόσμος δικαιολογημένα, που να ρισκάρει τον κίνδυνο κανείς να τα βάλει με πιτ μπουλ.

Τότε η σύζυγος μου παρ’ όλο το σοκ της πήρε το νερό απ’ την τσάντα μου και το έχυσε στην μύτη του αλλά τίποτα και πάλι. Μέχρι που μέσα στην απελπισία της πέταξε και το κινητό της πάνω στο πιτ μπουλ, και αποτέλεσμα το κινητό να διαλυθεί.

Εκεί που όλα πλέον είχαν θολώσει γύρω μου, ο κόσμος πολύς να παρακολουθεί θέαμα και εγώ αβοήθητος, ξαφνικά τρέχει ένας νεαρός γύρω στα 20 με 25 χρονών ημίγυμνος με ένα σορτσάκι, που απ’ ότι φάνηκε ήταν ο ιδιοκτήτης του και το άρπαξε και το τραβούσε φωνάζοντας το όνομα του σκύλου του. Αυτό και πάλι τίποτα, συνέχιζε να έχει γραπωμένο το σκυλί μου. Άρχισε και αυτός να του βαράει δυνατές μπουνιές στη μούρη μέχρι που κατάφερε να μας απεγκλωβίσει.

Μόλις ελευθερώθηκε το σκυλί μου το πήρα αγκαλιά και ρώτησα αν κάποιος από τους ανθρώπους τριγύρω ξέρουν κάποιο κτηνιατρείο κοντά να πάω το σκυλί μου. Μια κοπέλα πρόθυμη με οδήγησε στην κτηνίατρο της με τα πόδια εκεί κοντά, αλλά δυστυχώς ήταν κλειστά και τελικώς έτρεξα σπίτι να πάρω το αυτοκίνητο μου να πάω στην δικιά μου κτηνίατρο.

Δεν ξέρω μέχρι που φτάσανε τα δόντια του, αλλά το σκυλί μου δεν είχε πολλά αίματα, το σοκ μου όμως ήταν μεγάλο.

(Γιατί θα πρέπει επίσης να σου διηγηθώ για το πόσο μεγάλο ήταν το σοκ μου , που την ίδια ακριβώς μέρα, μόλις λίγες ώρες πριν από το περιστατικό ήμουν στη κηδεία ενός αδερφικού μου φίλου. Λέω από μέσα μου έχασα τον φίλο μου, και να χάσω και το σκυλί μου την ίδια μέρα).

Από κει και πέρα δεν ξέρω τι έγινε , γιατί έτρεξα για τον κτηνίατρο. Γιατί πάνω απ’ όλα έβαλα το σκυλάκι μου, να το πάω σε γιατρό παρά να κάτσω να τσακωθώ με έναν νεαρό ιδιοκτήτη σκύλου που είχε και συμπεριφορά «και τι έγινε μωρέ, πως κάνετε έτσι?». Βέβαια δεν ήταν το δικό του σκυλί το θύμα!

Μου διηγήθηκε η γυναίκα μου μετά το υπόλοιπο της ιστορίας, και καλά που έφυγα γιατί εκείνη έμεινε πίσω και διαπληκτίστηκε με τον νεαρό (και με το δίκαιο της) και με αυτά που της είπαν με έκαναν έξαλλο, και με την ψυχολογία της στιγμής εκείνης σίγουρα θα πιανόμασταν στα χέρια με τον νεαρό. Μου διηγήθηκε μετά η σύζυγος μου ότι άτομα από το περιβάλλον του νεαρού είπαν στην γυναίκα μου τις φράσεις «Κάνατε τόσο ντόρο για το τίποτα» και « τι θες κυρά μου, να σου πληρώσουμε και το σπασμένο κινητό?» Ακούστε απίστευτο θράσος. Είμασταν «και κλαμένοι και δαρμένοι».

Βέβαια εδώ επιτρέψτε μου να σχολιάσω τον απίστευτο «εγωισμό» και «θρασύτητα» μην πω και «φασιστική συμπεριφορά» που διακατέχει πολλούς συμπολίτες μας. Χωρίς να θέλω να θίξω κάποια ομάδα ανθρώπων αλλά ούτε να θίξω την πλειοψηφία των ιδιοκτητών σκυλιών τύπου πιτ μπουλ και παρόμοιας ράτσας. Τέτοιες συμπεριφορές συμπολιτών μας εγώ προσωπικά έχω βιώσει πολλές φορές στον δρόμο που οδηγώ.

Τελικά στον κτηνίατρο ευτυχώς το τραυμα του σκυλιου μου δεν ήταν πολυ βαθύ και δεν χρειάστηκαν ράμματα. Του έκαναν κάποια ένεση και συστήθηκε αγωγή 8 ημερών με αντιβίωση. Τα νοσήλια πήγαν 30 ευρώ. Και εγώ 2 χρόνια άνεργος δεν χρωστούσα τίποτα ούτε να πληρώσω αλλά ούτε να ζήσω αυτό το σοκ.

Θα ήθελα να ρωτήσω, από την εμπειρία σου πως μπορώ να κινηθώ από δω και πέρα. Και τι μπορεί να κάνει κανείς ώστε να μην ξανασυμβεί το ίδιο και σε άλλον.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.609
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3