Λοιπόν υποψιάζομαι ότι τα έχω κάνει σκατά.(συγνώμη για το ωμό του λόγου μου)Ο Ήρωας είναι περίπου 5 μηνών τώρα.Είναι πολύ έξυπνος μα καθόλου υπάκουος.Έχει μάθει πολλές εντολές και τις εκτελεί αλλά δεν έχει κανένα όριο.Κάνει ζημιές και δεν δέχεται να τον ζορίσεις,ούτε να του επιβληθείς.Όμως τελευταία έχει γίνει αρκετά επιθετικός.Ενώ είχε σταματήσει να δαγκώνει χέρια και να αρπάζει πόδια (με πολύ κόπο και πολλές λιχουδιές) στις διακοπές των Χριστουγέννων που ήμασταν Αθήνα στους γονείς μου(είμαι φοιτήτρια και σπουδάζω εκτός της πόλης μου) άλλαξε τελείως συμπεριφορά.Με δάγκωσε για πρώτη φορά σοβαρά(ανοιγόκλεισε σαγόνι με μίσος) γιατί άρπαξε ένα κομμάτι ψωμί και πήγα να του το βγάλω από το στόμα και μετά από λίγες μέρες ξανά το ίδιο(με χαρτί βασιλόπιτας αυτή τη φορά)και πάντα πάει να δαγκώσει-ψεφτοδαγκώσει,όποιον απ'το σόι πάει να τον χαιδέψει συμπεριλαμβανομένης εμού,λιγότερο βέβαια.Είναι σκληρός άντρας γενικά.Δεν θέλει χάδια.Όμως έχει αλλάξει.Πριν 2 μέρες του είπα πήγαινε για ύπνο,και χωρίς καθόλου να το περιμένω έτσι όπως ήμουν σκυμένη πήδηξε και μου δάγκωσε την μύτη!!Για να καταλήξω κάπου..Βάλθηκαν όλοι να με πείσουν ότι τον έχω τελείως κακομαθημένο(συμπεριλαμβανομένης μιας θείας μου που έχει το πιο ήρεμο και χαδιάρικο rott που ξέρω,και την εμπιστεύομαι πολύ)και άλλα σχόλια του τύπου ρίχτου και καμία στην μούρη δεν θα πάθει τίποτα.Απ'όταν ήρθαμε λοιπόν αποφάσησα να του βάλω όρια γιατί αν μη τι άλλο θέλω να μπορώ να κάτσω να διαβάσω χωρίς να ανησυχώ συνέχεια μήπως πάει και κάνει κάποια ζημιά,ή να μην μ'αφήνει τραβώντας μου τα ρούχα ή να μην μπορώ να φτιάξω ένα καφέ επειδή έχει μαγαρήσει τα πάντα(δεν μπορώ να τα βάλω όλα πάνω στο ψυγείο να μην τα φτάνει!!!Στο τέλος θα πρέπει να ανέβω κι εγώ).Αυτό που κάνω όταν με δαγκώνει εδώ και 2 ημέρες είναι να τον πιάνω απ΄το λουρί κι επειδή δεν σταματάει να ανοιγοκλείνει στόμα τον ακινητοποιώ στο πάτωμα...2 φορές αφηνίασε και τον έβγαλα αμέσως στο μπαλκόνι.Αποτέλεσμα?Με το που μπαίνει μέσα μου γαυγίζει σαν τρελός και πέφτει πάνω μου με νεύρο κι επιθετικότητα προσπαθώντας πάλι να με δαγκώσει.Δηλαδή το μόνο που κατάφερα είναι να τον κάνω ακόμα πιο επιθετικό και να χαλάσω και την σχέση μας.Απλά δεν ξέρω καθόλου τι να κάνω.help