Επικείμενη γέννα Σαρ-Πέϊ

Status
Κλειδωμένο θέμα

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Εγώ δεν ήθελα σώνει και καλά να γίνει η σκύλα μου μάνα. Δεν ήθελα σώνει και καλά να ξοδέψω τα ωραία μου λεφτάκια, τον πολύτιμο χρόνο μου και την ψυχική μου ηρεμία με εξετάσεις, εκθέσεις, ζευγαρώματα, γέννες, κουτάβια, δικηγόρους για ιδιωτικά συμφωνητικά για τους νέους "ιδιοκτήτες" κλπ.
τι εννοεις οταν λες οτι εσυ δεν ηθελες να γινει η σκυλα σου μανα?δλδ σε πιεσαν καποιοι κ το κανεις με το ζορι?η στο ζητησε η ιδια γιατι ξυπνησε το μητρικο ενστικτο μεσα της κ ειπες να μην της χαλασεις χατηρι?

επισης εκτος απο τα ωραια λεφτακια που θα χαλασεις φανταζομαι θα εισπραξεις ακομα πιο ωραια,διοτι δεν νομιζω τα κουταβια να χαριστουν,διοτι αν τα χαρισεται θελω κ εγω ενα!
κ απο την στιγμη που αναφερεσαι σε δικηγορους κ ιδιωτικα συμφωνητικα κατι για οργανωμενη εκτροφη μου φαινεται κ συνιδιοκτησιες!
τελος παντων επειδη δεν μου αρεσει να γινομαι ειρωνικη,απαντησε μου στο εξης ερωτημα:ποιος ο λογος της συγκεκριμενης γεννας κ ποιοι σε πιεσαν να το κανεις?

mirsini

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2009
46
0
Συγνώμη πλάκα μας κάνεις;Θεωρούσες την στείρωση δεδομένη,δεν ήθελες η σκύλα σου να γίνει μάνα και τελικά αποφασίζεις να ζευγαρώσεις το σκυλί.Τελικά κατάφερες να μας μπερδέψεις.:confused::confused::confused:

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Να πω τι κατάλαβα πάλι?...

Το eye tacking ΔΕΝ είναι χειρουργείο, αλλά μια απλή επεμβασούλα όπου ράβεις λίγο δέρμα...Σωστά?

Επίσης ΔΕΝ το κάνεις σε σκυλιά που έχουν εντρόπιο ή άλλη πάθηση του ματιού.

ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ προληπτικά σε σκυλιά που ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ να αποκτήσουν τέτοιο πρόβλημα.

Το eye tacking ΚΑΠΟΙΕΣ φορές είναι αρκετό, άλλες όχι.

Τώρα σαν προληπτικό μέτρο λοιπόν, προτείνετε σε όλα τα σκυλιά?
Δηλαδή έρχετε ο πελάτης να πάρει κουταβάκι και του λέμε "Καλό θα ήταν να κάνετε και αυτή την επεμβασούλα"?

Και κάτι τελευταίο, είναι πλέον κοινά αποδεκτό το γεγονός ότι το Σαρ-Πέϊ έτσι πρέπει να είναι?..."Πακέτο" με την επεμβασούλα που δεν είναι και τίποτα?

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
[ame]http://www.youtube.com/watch?v=iitLv8LTRYI&feature=channel_page[/ame]

αυτη πρεπει να ειναι η επεμβασουλα που εγινε?

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Θεωρούσες την στείρωση δεδομένη,δεν ήθελες η σκύλα σου να γίνει μάνα και τελικά αποφασίζεις να ζευγαρώσεις το σκυλί.
τι εννοεις οταν λες οτι εσυ δεν ηθελες να γινει η σκυλα σου μανα?δλδ σε πιεσαν καποιοι κ το κανεις με το ζορι?η στο ζητησε η ιδια γιατι ξυπνησε το μητρικο ενστικτο μεσα της κ ειπες να μην της χαλασεις χατηρι?
Σας παρακαλώ, χαζές δεν είστε, μην κάνετε τις χαζές και με βάζετε να σας εξηγώ τα ολοφάνερα.
Θεωρούσα τη στείρωση δεδομένη όταν την πήρα
Δεν ήθελα σώνει και καλά να γίνει μάνα.

Που πάει να πει δεν είμαι από αυτούς που για τους αμέτρητους λόγους που όλοι κράζουμε θέλουνε να γίνει η σκύλα τους μάνα και ο σκύλος τους "άντρας".
Που πάει να πει ότι ήτανε μια απόφαση που δεν ήτανε εύκολη, που δεν την πήρα με ελαφριά καρδιά και δε θα την ζευγάρωνα αν ήτανε ότι να 'ναι σκύλα. Στην τελική όλο αυτό για εμένα είναι ένας μεγάλος μπελάς έτσι σωστά και υπεύθυνα όπως σκοπεύω να το κάνω.

επισης εκτος απο τα ωραια λεφτακια που θα χαλασεις φανταζομαι θα εισπραξεις ακομα πιο ωραια,διοτι δεν νομιζω τα κουταβια να χαριστουν,διοτι αν τα χαρισεται θελω κ εγω ενα!
Πρώτον ΑΠΑΙΤΩ να μου ζητήσεις συγνώμη εδώ και τώρα!
Τη σκύλα μου κουμπαρά δε θα την έκανα ποτέ όπως κάποιοι άλλοι, μην μπερδεύεσαι.
Δεύτερον, και να τα χάρισω ποιός σου είπε ότι θα έδινα ποτέ σκυλί μου σε εσένα;
Για το οικονομικό ρεζουμέ της υπόθεσης, αν τόσο νομίζεις ότι σε αφορά, μπορώ να σου πω πόσα θα χάσω για να είμαι σπίτι με τα κουτάβια για τουλάχιστον δυο μήνες και να απέχω από τη δουλειά μου (γιατί αυτό σκοπεύω να κάνω). Ειναι τέτοια η δουλειά μου που θα χάσω πάρα πολλά λεφτά.
κ απο την στιγμη που αναφερεσαι σε δικηγορους κ ιδιωτικα συμφωνητικα κατι για οργανωμενη εκτροφη μου φαινεται κ συνιδιοκτησιες!
Τρίτον, κουτάβι (αλλά και οποιοδήποτε σκυλί, ρατσάτο ή ημίαιμο, χλιδάτο ή αδέσποτο) που θα φύγει από τα χέρια μου ούτε στο Θεό δεν το δίνω χωρίς ιδιωτικό συμφωνητικό!
Εσύ έτσι θα κάνεις αν και όταν ζευγαρώσεις το μπασέ; Θα δώσεις τα κουτάβια κι άντε γεια σας;

Και για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά, μπας και σου λυθούνε όλες οι απορίες.
Τη σκύλα μου δεν την πήρα από pet shop, έψαχνα πάνω από ένα χρόνο για να την βρω και να την πάρω, ξέρω ποιά είναι στα αλήθεια (δεν έχει πλαστά χαρτιά), γιατροί, εκτροφείς (και όχι "εκτροφείς") και κριτής αποφάσισαν ότι είναι "άξια" για αναπαραγωγή.
Όταν την πήρα έκανα συμφωνία με την εκτροφέα της να μην κάνω του κεφαλιού μου. Η εκτροφέας της διάλεξε τον αρσενικό, που γνωρίζει τις γραμμές και τα αίματα της εκτροφής της (δεν ξέρω την ορολογία των εκτροφέων) και ο αρσενικός για διάφορους λόγους, που δε σε αφορούν, της ταιριάζει γάντι (με όσα μπορεί να σημαίνει αυτό).
Αν ήθελα κουταβομηχανή, θα έβγαζα εγώ η άσχετη με 200 ευρώ μια επωνυμία εκτροφείου. Επειδή όμως θεωρώ τον εαυτό μου σοβαρό άνθρωπο και όχι κομπλεξικό, προτίμησα τη συνιδιοκτησία (στην Ελλάδα ζούμε, μπορεί να σου φαίνεται παράξενο αλλά εγώ είμαι ανοιχτόμυαλος άνθρωπος).

Σωστά σου φαίνεται λοιπόν, η εκτροφή (αναπαραγωγή θα το πω εγώ) είναι οργανωμένη. Δεν έχω μια σκύλα ό,τι να 'ναι που δεν ξέρω από πού κρατάει η σκούφια της και αποφάσισα να την ζευγαρώσω με το σκύλο του γείτονα επειδή έχει ωραίο χρώμα, τσακίρικα μάτια ή με βολεύει που είναι στα δέκα μέτρα με σκοπό να βγάλω χαρτζιλίκι.

απαντησε μου στο εξης ερωτημα:ποιος ο λογος της συγκεκριμενης γεννας
Σε οποιονδήποτε άλλον να απαντήσω, σε εσένα που οι ερωτήσεις και οι ανησυχίες σου για τη σκύλα μου δε μου φαίνονται καλοπροαίρετες, δεν απαντώ.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
απο FCI Standard]ELIMINATING FAULTS :
·...
·Skin, folds or hair disturbing the normal function of the eye.
·...

Θα είχε πρόβλημα στην έκθεση, αν δεν είχε γίνει αυτή η επέμβαση στο κουτάβι?
Δες και μόνη σου. Αυτό είναι το κεφάλι της σκύλας μου και δεν έχει γίνει καμιά διορθωτική επέμβαση, δεν έχει κοπεί τίποτα.

Attachments

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
loukia 1ον δεν μπερδευομαι κ δεν ισχυριστηκα ποτε οτι η σκυλα σου ειναι απο πετ σοπ κ δεν καταλαβαινω γιατι το τονιζεις.
2ον δεν ειπα επισης οτι η σκυλα σου δεν ξερεις απο που κραταει η σκουφια της,ουτε για πλαστα χαρτια αυτα ειναι λογια δικα σου κ ειλικρινα δεν καταλαβαινω γιατι τα αναφερεις κ χτυπιεσαι!
3ον δεν ειπα οτι κανεις τη σκυλα κουμπαρα,απλα κλαιγεσαι οτι απ αυτη τη γεννα μονο χασιμο εχεις.
4ον οταν κανεις συνιδιοκτησια γνωριζουμε ολοι πολυ καλα οτι περα απο το κοστος του κουταβιου,χρεωνουμε κ τον εκαστοτε ιδιοκτητη με (γεννες για τα θηλυκα)κ (επιβασεις για τα αρσενικα) που συνεπαγεται η λεφτα η κουταβια!
5ον παρα πολυ καλα κανεις κ κανονιζεις ζευγαρωμα με την εκτροφεα σου κ με αξιολογο αρσενικο απο τζακι αλλα οχι με θηλυκο που εχει κληρωνομικη παθηση.
6ον προσωπικα δεν εχω μαζι σου,ουτε καν σε ξερω σου απαντω οπως θα απαντουσα στον καθενα απο εδω μεσα.ουτε εχω προσωπικα με τη σκυλα σου ειναι εντελως παιδιαστικα αυτα που λες.

εξηγησε μου ομως κατι σε παρακαλω,αν ειχα εναν γ.π με πολυ χαλαρους συνδεσμους στα ισχυα...κ εκανα ενα "προληπτικο"χειρουργειο θα ηταν σωστο να κανω γεννα?
η θα το ειχα αναφερει εδω κ δεν θα μου πεταγαν ντοματες?
καλως η κακως εκανες μια διορθωτικη επεμβαση για το καλο ενος ζωου που δυστυχως ουτε ο εκτροφεας που την πηρες φροντισε να προσεξει!
μην κανεις κ εσυ το ιδιο λαθος κ μην τα βαζεις μαζι μου γιατι δεν ειμαι η μονη που γνωριζω κ εκφραζομαι για την επεμβαση.απο αλλο μελος ξεκινησε αν θυμασαι,μαλλον εσυ εχεις προσωπικα μαζι μου!
οσο για το συγνωμη......ασχολιαστο!

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
1ον δεν μπερδευομαι κ δεν ισχυριστηκα ποτε οτι η σκυλα σου ειναι απο πετ σοπ κ δεν καταλαβαινω γιατι το τονιζεις.
2ον δεν ειπα επισης οτι η σκυλα σου δεν ξερεις απο που κραταει η σκουφια της,ουτε για πλαστα χαρτια αυτα ειναι λογια δικα σου κ ειλικρινα δεν καταλαβαινω γιατι τα αναφερεις κ χτυπιεσαι!
Δε χτυπιέμαι για τίποτα, περιγράφω απλά μια κατάσταση.
Τα αναφέρω γιατί πολύ απλά η σκύλα μου είναι μια σκύλα δεν αγοράστηκε από όπου να 'ναι, ξέρω ποιά είναι, και έχουνε τσεκαριστεί οι πρόγονοί της και τα αδέλφια της.
Αυτό το τσεκάρισμα δεν προϋποθέτει (μεταξύ άλλων) η σωστή εκτροφή;

3ον δεν ειπα οτι κανεις τη σκυλα κουμπαρα,απλα κλαιγεσαι οτι απ αυτη τη γεννα μονο χασιμο εχεις.
Δεν κλαίγομαι αγαπητή Δέσποινα (δεν είναι του στυλ μου) διευκρινίζω ότι δεν το κάνω για το χρήμα.
Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις;

4ον οταν κανεις συνιδιοκτησια γνωριζουμε ολοι πολυ καλα οτι περα απο το κοστος του κουταβιου,χρεωνουμε κ τον εκαστοτε ιδιοκτητη με (γεννες για τα θηλυκα)κ (επιβασεις για τα αρσενικα) που συνεπαγεται η λεφτα η κουταβια!
Έχεις λάθος εικόνα για το τί πάει να πει συνιδιοκτησία.
Η συνιδιοκτησία προστατεύει το σκυλί από το να γίνει κουταβομηχανή, τόσο απλά.
Η συνιδιοκτησία δεν έχει σχέση με χρήματα, ούτε και επιβάλει σε κανέναν να κάνει ζευγαρώματα, αλλά αν αποφασίσει να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο μπορείς να έχεις τον έλεγχο ότι θα κάνει εξετάσεις και δε θα κάνει ένα τυχάρπαστο ζευγάρωμα αλλά θα διαλέξει μαζί με εσένα (που ξέρεις υποτίθεται) ένα καλό ταίρι. Ελέγχεις και προστατεύεις το σκυλί που φεύγει από τα χέρια σου, τί καλύτερο από αυτό; Σε καμιά περίπτωση δεν έχει οικονομικό όφελος κάτι τέτοιο.
Κι εγώ τη σκύλα μου την έχω συνιδιοκτησία γιατί όταν κάποιοι άνθρωποι με βοηθάνε αφιλοκερδώς προσφέροντας μου το χρόνο και τις γνώσεις τους η ηθική μου και το ακομπλεξάριστο και ανοιχτό μυαλό μου με οδήγησε στο να μην τους "χρησιμοποιώ", απλά αλλά να τους εμπιστευτώ.
5ον παρα πολυ καλα κανεις κ κανονιζεις ζευγαρωμα με την εκτροφεα σου κ με αξιολογο αρσενικο απο τζακι αλλα οχι με θηλυκο που εχει κληρωνομικη παθηση.
Ο αρσενικός είναι ένας σκύλος από την Αμερική που η εκτροφέας της Μάρθας ήθελε να αγοράσει αλλά οι Αμερικάνοι προτίμησαν να τον στείλουν σε εκτροφείο της Ελλάδας.
Η σκύλα μου, είτε μπορείς να το καταλάβεις είτε όχι δεν έχει κληρονομική πάθηση. Αυτό που λες είναι παραπληροφόρηση και αφού σε ενδιφέρει τόσο το θέμα θα πρότεινα να το συζητήσεις με ανθρώπους που γνωρίζουνε πραγματικά για αυτό.

εξηγησε μου ομως κατι σε παρακαλω,αν ειχα εναν γ.π με πολυ χαλαρους συνδεσμους στα ισχυα...κ εκανα ενα "προληπτικο"χειρουργειο θα ηταν σωστο να κανω γεννα?
Τελείως άσχετος και άστοχος παραλληλισμός.
καλως η κακως εκανες μια διορθωτικη επεμβαση για το καλο ενος ζωου που δυστυχως ουτε ο εκτροφεας που την πηρες φροντισε να προσεξει!
Δεν έχει γίνει διορθωτική επέμβαση, πώς να το πάρω άραγε που επιμένεις να το λες αυτό;

Θα ήθελες να μου πεις ποιός ειδικός θεωρεί διορθωτική επέμβαση αυτό για το οποίο συζητάμε;
Ποιός το θεωρεί κληρονομική πάθηση;
Ας μιλήσουμε λοιπόν με στοιχεία.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Συγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά αν μπορεί να μου απαντήσει και εμένα κάποιος σε αυτά... :)
Να πω τι κατάλαβα πάλι?...

Το eye tacking ΔΕΝ είναι χειρουργείο, αλλά μια απλή επεμβασούλα όπου ράβεις λίγο δέρμα...Σωστά?

Επίσης ΔΕΝ το κάνεις σε σκυλιά που έχουν εντρόπιο ή άλλη πάθηση του ματιού.

ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ προληπτικά σε σκυλιά που ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ να αποκτήσουν τέτοιο πρόβλημα.

Το eye tacking ΚΑΠΟΙΕΣ φορές είναι αρκετό, άλλες όχι.

Τώρα σαν προληπτικό μέτρο λοιπόν, προτείνετε σε όλα τα σκυλιά?
Δηλαδή έρχετε ο πελάτης να πάρει κουταβάκι και του λέμε "Καλό θα ήταν να κάνετε και αυτή την επεμβασούλα"?

Και κάτι τελευταίο, είναι πλέον κοινά αποδεκτό το γεγονός ότι το Σαρ-Πέϊ έτσι πρέπει να είναι?..."Πακέτο" με την επεμβασούλα που δεν είναι και τίποτα?
Αν ο λόγος δεν είναι τα χρήματα (και το πιστεύω) ποιός είναι ο λόγος του ζευγαρώματος και της εμπλοκής σου με την εκτροφή (ή κατάλαβα λάθος πάλι?...Θα έχεις επωνυμία εκτροφείου κανονικά έτσι?)?

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Αν ήθελα κουταβομηχανή, θα έβγαζα εγώ η άσχετη με 200 ευρώ μια επωνυμία εκτροφείου. Επειδή όμως θεωρώ τον εαυτό μου σοβαρό άνθρωπο και όχι κομπλεξικό, προτίμησα τη συνιδιοκτησία (στην Ελλάδα ζούμε, μπορεί να σου φαίνεται παράξενο αλλά εγώ είμαι ανοιχτόμυαλος άνθρωπος).

sir-elric εχει απαντηθει ηδη αυτο,μην κανεις περιτες ερωτησεις!
κουραζεις τον συμφορουμιτη loukia...

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
despina σε εμένα απευθύνεσε? :)

Συγνώμη για το τελευταίο ερώτημα λοιπόν, είχε απαντηθεί...Συνιδιοκτησία με τον εκτροφέα της θηλυκιάς.

Περιμένω να με διαφωτίσετε και στα υπόλοιπα. :)

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
despina σε εμένα απευθύνεσε? :)

Συγνώμη για το τελευταίο ερώτημα λοιπόν, είχε απαντηθεί...Συνιδιοκτησία με τον εκτροφέα της θηλυκιάς.

Περιμένω να με διαφωτίσετε και στα υπόλοιπα. :)

ουπς! σορρυ γκαφα :p:D σε σενα ομως απευθυνομουν!

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Απο ολα αυτα που εχω διαβασει (σαν ασχετη-περι εντροπιου κλπ),βγαζω ένα συμπερασμα.

Σκυλί που εχει πολλες ζάρες πρέπει να κανει αυτη τη διορθωση (οπως και να ονομαζετε αυτη) για να μην μμμμ δημιουργηθει στο μελλον εντροπιο :rolleyes::confused::rolleyes: σωστα?...
γιατι αν δεν γινει, το σκυλι μεχρη να χρονισει (οπως διαβασα) θα εχει πολλες ζάρες,περισσοτερες απο οσες πρεπει αναλογια δέρματος-κρανιου ,αααααρα στα ματια-οραση θα έχει προβλημα :rolleyes::confused:;) σωστα?
Ρωταω λοιπον(απο το λογικο συμπερασμα που εβγαλα), μήπως πρεπει και αυτα τα σκυλια (που εχουν ''προβλημα'' μεγαλυτερο απο καποια αλλα) περιτου δερματος να μην μπαινουν στην αναπαραγωγη?:rolleyes:

:) και επαναλαμβανω ,σαν απλος αναγνωστης αυτα καταλαβαινω :)

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Τη σκύλα μου την έχω συνιδιοκτησία (με δική μου πρωτοβουλία) όχι όμως με την εκτροφέα της.
Θα μπορούσα να είχα επιλέξει να βγάλω μια επωνυμία εκτροφείου, τί πιο εύκολο; Δε θα ήτανε μεγάλη καγκουριά; Δηλ να κάνω τί; Να κοροϊδεύω τον κόσμο ότι είμαι εκτροφέας; Από πού κι ως πού; Με 200 ευρώ κατοχυρώνεις επωνυμία και γίνεσαι "εκτροφέας", όχι εκτροφέας ούτε και ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ.

Είμαι υπέρ της στείρωσης. Όλα μου τα κορίτσια τα είχα στειρωμένα και τα αγόρια μου δε ζευγάρωσαν ποτέ παρόλο που μου τα ζητούσανε επειδή ήτανε εντυπωσιακά (μια γάτα μου ζευγάρωσε κάποτε αλλά ήμουνα μικρή και άσχετη, μετά τη γέννα την στείρωσα).
Την αλήθεια; Δε θα αρέσει αλλά πιστεύω ότι σε αντίθεση με το να ζευγαρώσει ένα αρσενικό (που δεν πρόκειται να του προσφέρει τίποτα, ίσως και να χειροτερέψει κάποια πράγματα) το να ζευγαρώσει μια θηλυκιά πιστεύω ότι έχει κάτι να της προσφέρει στο χαρακτήρα της. Μαλακώνει, ωριμάζει, αλλάζει ο χαρακτήρας του προς το καλύτερο.
Αν λοιπόν η σκύλα μου κρίνεται ικανή για αναπαραγωγή, θέλω να βιώσει αυτή την αλλαγή στο χαρακτήρα.

Υπάρχουνε διάφοροι τύποι eye tacking. Γίνεται και για να βοηθήσεις σε εντρόπιο αν υπάρχει (δε σημαίνει ότι όποτε γίνεται eye tacking υπάρχει εντρόπιο=γυρίζουν τα βλέφαρα προς τα μέσα). Πολλές φορές γίνεται και προληπτικά.
Και μετά είναι και το πιάσιμο της ζάρας στο κεφάλι.

Και μια και μιλάμε για τη δικιά μου σκύλα, όταν την πήγα να την δει η Κομνηνού μου είπε: Στα εκτροφεία συνηθίζουνε να πιάνουνε τα μάτια μέχρι να δυναμώσει ο μυς του ματιού. Εγώ χαίρομαι που δεν το κάνανε στη σκύλα σου γιατί πολλοί δεν το κάνουνε σωστά και προσεκτικά και μπορεί να δημιουργήσουνε πρόβλημα στο σκυλί, καλύτερα που θα το κάνω εγώ. Η Κομνηνού είναι χειρούργος, μας έβαλε για επέμβαση και φορέσαμε κολλάρο όπως είδατε στο video που έβαλε η αγαπητη Δέσποινα. Έτσι κάνουν οι χειρούργοι, ακολουθούν μεγαλύτερες διαδικασίες.
Αν δεν έκανα τίποτα στη Μάρθα, θα της πρόσφερα μια ενόχληση στην κουταβίσια της περίοδο. Το κεφάλι της και τα μάτια της σήμερα είναι αυτά της φωτογραφίας και δεν έχει κάνει διορθωτική επέμβαση.

Attachments

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Τα shar pei όταν είναι μωρά έχουνε δυσανάλογα πολύ δέρμα για το μέγεθος του σώματος τους. Αν πάρεις ένα μωρό, το πιάσεις από τη ράχη και τραβήξεις το δέρμα θα δεις ότι χωράει ακόμη ένα σκυλί μέσα. Έτσι είναι αυτά τα σκυλιά.
Καθώς μεγαλώνουν όμως το μέγεθος του δέρματος αρχίζει να συμβαδίζει με το μέγεθος του σώματος και οι ζάρες αρχίζουν να εξαφανίζονται για να μείνουν στο τέλος λίγες σε κεφάλι/προγούλια/πόδια. Γι΄αυτό και δε γίνονται διορθωτικές επεμβάσεις πριν από τους 8 μήνες. Γιατί το σκυλί που έχεις στους 2 μήνες δεν έχει καμιά σχέση με το σκυλί που έχεις στους 8. Αν αυτό δε συμβεί, αν το κεφάλι δεν έρθει στα ίσα του τότε μπορεί να συμβούνε δύο πράγματα: να έχεις ένα σκυλί με κάπως περιορισμένο οπτικό πεδίο (όπως πέφτουνε οι ζάρες να μη δημιουργούν πρόβλημα στα μάτια αλλά να περιορίζουνε το οπτικό πεδίο) ή να έχεις όντως πρόβλημα στα μάτια.

Ένα κουτάβι το φροντίζεις με διάφορους τρόπους. Τί θα φάει, πόσο θα ασκηθεί, πού θα περπατάει. Δε θα χαλάσει το στομάχι του αν δεν έχει σωστή διατροφή, δε θα μείνει ανάπηρο αν τρέχει σε μάρμαρα, δε θα τυφλωθεί αν δεν το βοηθήσεις με τη ζάρα στο κεφάλι.

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Ένα κουτάβι το φροντίζεις με διάφορους τρόπους. Τί θα φάει, πόσο θα ασκηθεί, πού θα περπατάει. Δε θα χαλάσει το στομάχι του αν δεν έχει σωστή διατροφή, δε θα μείνει ανάπηρο αν τρέχει σε μάρμαρα, δε θα τυφλωθεί αν δεν το βοηθήσεις με τη ζάρα στο κεφάλι.
Σε αυτο θα διαφωνήσω καθετα!!!!!!!!
Επιδη εγω σαν ηλιθια (με 0 γνωσεις για οτιδηποτε αφορα μεγαλωμα μεγαλοσωμου κουταβιου) εφτασα σε σημείο το σκυλί μου (Ουδα) όταν ήταν 6 μηνων,,,, και για 3ς μερες να μην μπορει να σηκωθει και να σπαραζει στους πόνους,αν το ειχα αφησει σε πληροφορω θα ήταν αναπηρη τωρα.

και στα αλλα διαφωνω,αλλα δεν ειμαι παθουσα

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Τα διαδικαστικά της επωνυμίας δε με πολυενδιαφέρουν, αν είσαστε 2 ιδιώτες κάντε ένα εκτροφείο να είσαστε και τυπικά σωστοί.
Αν πάλι ο άλλος είναι εκτροφέας...μια χαρά.

Είμαι υπέρ της στείρωσης. Όλα μου τα κορίτσια τα είχα στειρωμένα και τα αγόρια μου δε ζευγάρωσαν ποτέ παρόλο που μου τα ζητούσανε επειδή ήτανε εντυπωσιακά (μια γάτα μου ζευγάρωσε κάποτε αλλά ήμουνα μικρή και άσχετη, μετά τη γέννα την στείρωσα).
Την αλήθεια; Δε θα αρέσει αλλά πιστεύω ότι σε αντίθεση με το να ζευγαρώσει ένα αρσενικό (που δεν πρόκειται να του προσφέρει τίποτα, ίσως και να χειροτερέψει κάποια πράγματα) το να ζευγαρώσει μια θηλυκιά πιστεύω ότι έχει κάτι να της προσφέρει στο χαρακτήρα της. Μαλακώνει, ωριμάζει, αλλάζει ο χαρακτήρας του προς το καλύτερο.
Αν λοιπόν η σκύλα μου κρίνεται ικανή για αναπαραγωγή, θέλω να βιώσει αυτή την αλλαγή στο χαρακτήρα.
Αυτό σε αδικεί πιστεύω...Ξαναδιάβασε το...Ξανασκέψου το...

Δηλαδή υπάρχουν πολλά είδη eye tacking ή το ΕΝΑ eye tacking γίνετε για διάφορους λόγους?

Για εντρόπιο, για πιθανό εντρόπιο και για τις παραπανίσιες ζάρες?
Όλα τα παραπάνω όμως, οι προδιαθέσεις είναι επιθυμητές?

Η Κομνηνού μου είπε: Στα εκτροφεία συνηθίζουνε να πιάνουνε τα μάτια μέχρι να δυναμώσει ο μυς του ματιού. Εγώ χαίρομαι που δεν το κάνανε στη σκύλα σου γιατί πολλοί δεν το κάνουνε σωστά και προσεκτικά και μπορεί να δημιουργήσουνε πρόβλημα στο σκυλί, καλύτερα που θα το κάνω εγώ.
Αυτή ξέρει λοιπόν ότι τα εκτροφεία το κάνουν αυτό "μέχρι να δυναμώσει ο μυς"...Σου είπε αν το θεωρεί κληρονομήσιμο?...Αν το θεωρεί πρόβλημα ή είναι φυσιολογικό να "πιάνω" τις ζάρες του σκύλου μου?

Και ξαναρωτώ, σε αυτούς που θα έρθουν να πάρουν τα κουτάβια σας θα τους προτείνετε/πείτε να πάνε να κάνουν ένα eye tacking γιατί συνηθίζετε, είναι καλό και προληπτικό?

Ή μήπως θα το κάνετε εσείς προληπτικά για όλα?

Επίσης, πως βλέπεις εσύ την εκτροφή στα Σαρ-Πέι?...Τι σημαίνει για εσένα "βελτίωση της φυλής"?

Edit: Μη μπερδεύεις το περιβάλλον (μάρμαρα, τροφές, κλπ) με την κληρονομικότητα (έξτρα δέρμα, εντρόπιον, κλπ.).

Last edited:

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Το να ξεκινάμε όλοι να παίρνουμε επωνυμία εκτροφείου με βρίσκει αντίθετη. Έτσι καταντήσαμε να απευθύνεσαι στον ΚΟΕ και να βάζεις τα χέρια σου και να βγάζεις τα μάτια σου (αν δεν είσαι και πολύ σχετικός και καλή τη πίστη ακολουθείς απλά την ενδεδειγμένη οδό και τίποτε παραπάνω).
Συνιδιοκτησία με εκτροφέα την έχω τη Μάρθα.

Κατ' αρχήν όταν μιλάμε για κληρονομικότητα και extra δέρμα στα shar pei, είναι σα να μιλάμε για κληρονομικότητα και πεσμένα αυτιά στα κόκερ. Μην το παρουσιάζετε σαν ελάττωμα το παραπανίσιο δέρμα, έτσι είναι το σκυλί. Όπως τα κόκερ έχουνε πεσμένα αυτιά και τα μπασέ κοντά πόδια, έτσι τα shar pei έχουνε περίσιο δέρμα.

Όπως ξαναχιλιοείπα, δεν αποφάσισα μόνη μου αν και κατά πόσο η σκύλα μου είναι σε θέση να μπει στην αναπαραγωγή.
Όταν τρεις γιατροί (αν μιλήσουμε μόνο για τις ιατρικές γνώμες που πήρα για τα μάτια) που γνωρίζουνε το σκυλί και όλο του το ιστορικό μου δώσανε το οκ, τί παραπάνω μπορεί να θέλετε να σας πω;

Αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω με το παραλληλισμό με την επίκτητη δυσπλασία (όχι και με μεγάλη επιτυχία απ' ότι βλέπω), είναι ότι κάτι επίκτητο δεν είναι κληρονομικό!
Κάθε φυλή έχει τα χούγια της, και αυτό που μπορώ να πω για το πώς βλέπω εγώ την εκτροφή και τη βελτίωση της "δικής μου" φυλής.... Τί να σου πω τώρα; Ο μόνος τρόπος που θα μπορούσα να απαντήσω πραγματικά σε αυτό θα ήτανε να πω πράγματα που δε θέλω.

Για το θέμα των ματιών, επειδή έχω εξαντλήσει τους τρόπους που μπορώ να το εξηγήσω, το μόνο που μπορώ να κάνω πλέον είναι να ψάξω και να βάλω κάποια στοιχεία μαζεμένα. Θα μου δώσετε όμως λίγο χρόνο.

Status
Κλειδωμένο θέμα