Επίσης, πως βλέπεις εσύ την εκτροφή στα Σαρ-Πέι?...Τι σημαίνει για εσένα "βελτίωση της φυλής"?
Όταν άρχισε να τριγυρίζει στο μυαλό μου η ιδέα να ζευγαρώσω τη σκύλα μου, βρήκα μεγάλο μπελά γιατί ένιωθα μεγάλη ευθύνη. Είπα ότι την τελική απόφαση μου την πήρα όταν αυτοί που έκρινα εγώ ότι είναι αρμόδιοι μου δώσανε το ok.
Δεν είναι έτσι όμως. Την τελική απόφαση την πήρα όταν είδα τί κυκλοφορεί γύρω μου. Σκυλιά αγνώστου προελεύσεως που δεν μπορούσε κανείς να βρει και να τσεκάρει τους συγγενείς τους και τί έχουνε παρουσιάσει από προβλήματα υγείας. Αυτά είναι τα shar pei που στη συντριπτική πλειοψηφία κυκλοφορούν στην Ελλάδα.
Και έρχομαι τώρα εγώ να αποφασίσω αν είναι σωστό και ηθικό να ζευγαρώσω μια σκύλα με αληθινά χαρτιά, που μπορώ να βρω τους αληθινούς της συγγενείς και να ελέγξω το αληθινό ιατρικό τους ιστορικό. Και κάποιοι αναλαμβάνουν την αγγαροδουλειά και το κάνουν αυτό. Και μου λένε ότι όλα είναι οκ.
Θέλεις να σου πω τί σημαίνει για μένα βελτίωση της φυλής;
Σε μικρή κλίμακα, σημαίνει τα αγνώστου προελεύσεως shar pei να πάψουν να αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία στη χώρα που ζω. Το ίδιο και τα ανεύθυνα ζευγαρώματα τους.
Σε αυτά τα πλαίσια κινήθηκε η σκέψη μου όταν πήρα την απόφαση μου.
Ναι, όσο αλαζονικό κι αν ακουστεί, πιστεύω πως συμβάλω στη βελτίωση της φυλής έστω κι αν είναι σε μικρή ακτίνα (γεωγραφικά).
Δεν είναι του χαρακτήρα μου να ξεκατινιάζομαι, αλλά πολύ περισσότερο δεν είναι του χαρακτήρα μου να κάνω το μαλ@@α.
Όταν λοιπόν Έλενα ξεκινάς μια κουβέντα, να είσαι έτοιμη να μπορείς να την συνεχίσεις.
Η άγνοια είναι λένε καλό πράγμα. Ξέρεις ποιά άγνοια είναι κακή (στην περίπτωση μας); Η άγνοια του ποιά είναι η γνώση του άλλου.
Όταν βγαίνεις να δημιουργήσεις εντυπώσεις με ανακρίβειες και παραπληροφόρηση, να έχεις πάντα στο βάθος του μυαλού σου ότι ο κόσμος είναι πολύ μικρός και ότι κάποιος κάποτε θα κουραστεί να μένει σιωπηλός.
Από όμορφα λόγια χορτάσαμε. Το ίδιο και από όσους παριστάνουν τα θύματα για να δημιουργούν εντυπώσεις.
Ο Λάκης μου αρέσει σα σκύλος και μάλιστα πολύ, στο είπα από την πρώτη στιγμή.
ΟΧΙ σα shar pei. Το σκυλί είτε σου αρέσει είτε όχι, είτε μπορείς να το δεχτείς είτε όχι έχει μέσα και κάτι άλλο.
Και αν ήθελες να είσαι έντιμη απέναντι στη φυλή που λες πως αγαπάς, θα έλεγες αλήθεια πρώτα πρώτα στον εαυτό σου.
Σε πρώτο επίπεδο, μου είναι παντελώς αδιάφορο τί σκύλο έχει ο καθένας. Όταν όμως δέχομαι κριτική από κάποιον που φέρεται (για μένα) ανεύθυνα στη φυλή που λέει πως αγαπάει, τότε με αφορά νομίζω άμεσα.
Θα μπορούσα να σου πω έλα να βγάλουμε τα pedigree μας "στον αέρα".
Θα μπορούσα να σου πω μίλησε μας για τις γέννες που έχεις κάνει.
Αλλά δε θα ασχοληθώ άλλο. Για μένα το θέμα έχει κλείσει.
Ας κάνει ο καθένας ό,τι καταλαβαίνει. Έγώ τη συνείδηση μου την έχω ήσυχη.
Και σε ότι αφορά την "ποιότητα" της σκύλας μου, και του ορθού της επιλογής μου να την ζευγαρώσω, όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
Σε αυτή τη συζήτηση
και πολύ χαλάστηκα
και κατίνα φάνηκα
υποκρίτρια όμως δεν υπήρξα ούτε στιγμή!