Επικείμενη γέννα Σαρ-Πέϊ

Status
Κλειδωμένο θέμα

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Εγώ δε θα σας κουράσω άλλο (...μάλλον).

Θα ήθελα πολύ να μας πείς αυτά τα πράγματα που δεν θες να πείς (γιατί δεν καταλαβαίνω να πω και την αλήθεια τι μπορεί να είναι).

Επίσης θα ήθελα να πω πως αυτό που εγώ θα ήθελα είναι σκυλιά που δεν χρειάζονται κανενός είδους επέμβαση για να ζήσουν καλά (σημαντική ή ασήμαντη).

Το extra σημαίνει περισσότερο από το κανονικό, περισσότερο από όσο θα έπρεπε, τόσο ώστε να αποτελεί πρόβλημα (σημαντικό ή ασήμαντο, προσωρινό ή μόνιμο).

Τέλος, ειλικρινά εύχομαι να πάνε όλα όπως επιθυμείτε και να μας κρατάτε ενήμερους γιατί μπορεί να έχουμε απόψεις αντίθετες, καμιά φορά, αλλά έχουμε και πολλά κοινά σημεία. :)

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
να πω κ γω την ταπεινη μου γνωμη λοιπον...αν κ παλι θα κακοκαρδιστω με πολλους αλλα τι να κανουμε?ο καθενας εχει τα πιστευω του.
εγω λοιπον ειμαι μια απο εκεινους τους χασομεριδες που εδωσα 200 ψωροευρο κ εκανα επωνυμια εκτροφειου,εχω κανει μονο 6 γεννες σαρ-πει αλλα το χω φενεται ψωνιο.

εγω θα μιλησω για μενα κ πως τα βλεπω εγω κ μονο, μεσα απο τις δικες μου γεννες κ τα δικα μου σκυλια!

ειπωθηκε οτι τα σαρ-πει ετσι δημιουργηθηκαν με πολλες ζαρες κ οι ''μικροεπεμβασουλες'' ειναι συχνες κ καθολου ανησυχητικες, πανε μαλιστα πακετο με τα κουταβια γιατι απλα...ετσι ειναι τα σαρπει..
οχι, δεν ειναι ετσι τα σαρ-πει.κ σιγουρα δεν τα ειχαν ετσι οι κινεζοι.
οπως ολοι ξερουμε καλα οι κινεζοι δεν ηταν ποτε (ουτε τωρα) κυνοφιλοι.ειναι δυνατον να πιστευετε οτι καθοταν ο βοσκος κ εκανε ραμματα στα κουταβια κ τα σκυλια του?
ή περιμενε μεχρι να χρονισουν τα σκυλια του για να ανοιξει το κεφαλι κ να βλεπουν να καθοδηγουν κ να μαζευουν τα γελαδια?
ο κινεζος κινηγος, καθοταν αραγε κ αυτος κ εκανε ραμματα κ περιμενε ποτε θα ανοιξουν τα ματια τους τα σκυλια να φανε κανα αγριογουρουνο?
κ τελος οσοι ασχολουνταν με τις κυνομαχιες κ δεν περιεθαλπαν καν κτηνιατρικα τα σκυλια τους με τα βασικα, ειχαν χρονο κ ορεξη για eye tacking?
δεν νομιζω...τα πολυ ζαρωτα, νωθρα,λιγοτερο εξυπνα κ συνεργασιμα, τα αναπηρα κ οσα γενικα θελαν ''δουλεια'' απο ανθρωπινη παρεμβαση απλα θανατωνονταν για τροφη κ ρουχισμο.τοσο απλο.

η φυλη κατ εμε εχει απλα εκφυλιστει οπως το αγγλικο μπουλντοκ , το γερμανικο ποιμενικο κ τοσα αλλα.
τα σαρ-πει κοντεψαν να εξαφανιστουν.την γλυτωσαν ομως!
δεν μπορω να καταλαβω λοιπον γιατι ακομη πασχιζουμε με τοσες ασκοπες γεννες.
οσο για το περιβοητο eye tacking εγω θα σας το πω οπως το ζω με καποια απο τα δικα μου κουταβια (που αναγκαστικα θα χω σε καποια γεννα καποιες φορες λογω του βεβαρημενου παρελθοντος-αλλα κ παροντως απο οτι βλεπω- της φυλης).

ακουω διαφορα για τον λογο του γιατι γινεται αυτη η μικροεπεμβασουλα κ μου φενεται οτι ολοι οσοι εχουμε σαρ-πει κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας.
επεμβαση γινεται γιατι ο σκυλος δεν ανοιγει το ματι του, εχει οιδημα, κοκκινιζει, τον τσουζει, γινεται μπλε ο κερατοειδης, ή εχει εντονη δακρυροια κ πονο.συνηθως ολα αυτα μαζι..η επεμβασουλα ειναι οντως πολυ απλη αν την κανει καποιος που ξερει κ σε λιγες μερες το σκυλι ειναι σαν να μην πειραχτηκε ποτε!καποιες αλλες παλι αυτο δεν ειναι αρκετο κ σε καποιους μηνες μετα (σε σπανιες περιπτωσεις κ νωριτερα) γινεται επεμβαση για εντροπιο εφοσον τα συμπτωματα δεν υποχωρουν κ ο σκυλος τεινει να χασει την οραση του.

το θεμα ειναι ενα.οκ το eye tacking δεν ειναι τιποτα.αν ομως δεν το κανεις τι γινεται?
η απαντηση ειναι μια κ μοναδικη κ ειμαι καθετη! εντροπιο κ τυφλωση!
αρα ναι, μπορω να πω οτι το eye tacking εμποδιζει την δημιουργια εντροπιου.χωρις αυτο ομως τι εχουμε? ενα τυφλο σκυλι.
δεν πανε ολα τα κουταβια ''πακετο με την επεμβασουλα''.αν εισαι τυχερος κ ελεγχεις τους προγονους θα χεις απο ελαχιστα εως κανενα!

οι μελλοντικοι ιδιοκτητες σαρ-πει δεν εχουν λογο να αποθαρρύνονται.οι ''μικροεπεμβασουλες '' γινονται απο τους εκτροφεις οσο τα κουταβια ειναι μικρα (γιατι εχουν μαθει να αναγνωριζουν κ να προλαμβανουν εγκαιρα το προβλημα) κ πριν δοθουν στα νεα τους σπιτια κ μετεπειτα δεν αντιμετωπιζουν κανενα προβλημα.αν το κουταβι χρειαστει κ αργοτερα επεμβαση, ο εκτροφεας ειναι υποχρεωμενος να το αναφερει αυτο στους μελλοντικους ιδιοκτητες του συγκεκριμενου σκυλου.
ενα κουταβι που εχει υποβληθει σε eye tacking δεν ειναι ουτε καταδικασμενο ουτε λιγοτερο σαρ-πει απο τα αλλα αδερφακια του.ειναι ομως ενα κουταβι που δεν πρεπει ποτε (κατα τη γτνωμη μου) να αναπαραχθει.

οποτε καταληγουμε:
το θεμα ειναι να καταλαβαινουμε οτι τετοια σκυλια με προδιαθεση αν θελετε για εντροπιο ή με eye tacking οπως θελετε πειτε το, να μην χρησιμοποιουνται στην αναπαραγωγη!
ετσι ισως καποια στιγμη εκλειψει το προβλημα του συνιφασμου του σαρ-πει με το εντροπιο κ τις ''μικροεπεμβασουλες''.

υπαρχουν αριστα σκυλια κ εδω κ στο εξωτερικο που χαιρουν ακρας υγειας, που ειναι εξαιρετα μορφολογικα κ που δεν εχουν κανει ποτε στη ζωη τους eye tacking!!
επελεξτε τετοια σκυλια για την διαιωνηση της φυλης.
το eye tacking απλα μας χτυπαει το καμπανακι οτι αμα δεν προσεξουμε μπορει να καταληξουμε σε εντροπιο (ισως παλι κ οχι)..

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Επειδή αρκετό καιρό έκανα το μαλ@@α, έλα τώρα djdoctor να παρακολουθήσεις τη συζήτηση για τη σωστή εκτροφή και τη βελτίωση της φυλής.

Έλενα, η σκύλα σου την οποία έχεις στην αναπαραγωγή πώς πάει από μάτια; Πόσες φορές της τα έχεις πιάσει;
Πόσα κουτάβια έχεις δώσει που χρειάστηκαν πιάσιμο στα μάτια;
Πόσα που κάνανε εγχείρηση για εντρόπιο;
Από πού είναι η σκύλα σου; Έχεις βρει και έχεις τσεκάρει τους προγόνους της; Αλλά τί λέω, ποιούς προγόνους; Μήπως είσαι σίγουρη για το ότι είναι αυτή που λένε τα χαρτιά της;

Ο Λάκης που έχει ζευγαρώσει, θέλεις να μας πεις από πού κρατάει η σκούφια του; Το λες τουλάχιστον σε αυτούς που δίνεις τα κουτάβια;

Μπήκες ποτέ στον κόπο να ελέγξεις τους προγόνους της magna και του Λάκη; Τα αδέλφια τους;

Σε κακοκάρδισα, αλλά τί να κάνουμε; Ο καθένας έχει τα πιστεύω του...

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
να πω κ γω την ταπεινη μου γνωμη λοιπον...αν κ παλι θα κακοκαρδιστω με πολλους αλλα τι να κανουμε?ο καθενας εχει τα πιστευω του.
εγω λοιπον ειμαι μια απο εκεινους τους χασομεριδες που εδωσα 200 ψωροευρο κ εκανα επωνυμια εκτροφειου,εχω κανει μονο 6 γεννες σαρ-πει αλλα το χω φενεται ψωνιο.

εγω θα μιλησω για μενα κ πως τα βλεπω εγω κ μονο, μεσα απο τις δικες μου γεννες κ τα δικα μου σκυλια!
Δηλαδη , για να καταλαβω , τα δικα σου σκυλια ειναι απαλλαγμενα απο ολες τις πιθανες κληρονομικες ασθενειες των σαρ-πει ?

Επισης , επειδη αλλιως το ηξερα , νομιζω πως το σαρ πει επιβιωσε τελικα επειδη ''χαλασε'' . Επεδιωξαν δηλαδη την πολλη ζαρα ωστε να καταστησουν το κινεζικο προτυπο πιο αρεστο στα δυτικα γουστα (εφοσον το σαρ πει δεν εχει καμμια ιδιαιτερη αρετη στην εργασια κλπ).Ισως να κανω και λαθος.

Τελος , ολες οι αναφορες στο παρελθον καποιας ρατσας θα ηταν καλο να συνοδευονται με εγκυρα στατιστικα / ιστορικα στοιχεια ωστε να ειναι χρησιμες.Μονο ετσι μπορει καποιος να διαπιστωσει αν μια ρατσα παει προς το καλο ή το χειροτερο.Καποτε , καποιος απο το λυκο εφτιαξε σαρ πει , chow chow , ροτβαιλερ κλπ Δεν μπορω να δεχθω με τιποτε πως ολα τα δεινα των φυλων ειναι αποτελεσμα της εκτροφης των τελευταιων 50 χρονων ...οτι δηλαδη ενας ολοκληρος γεννετικος κωδικας καταστραφηκε απο το δυτικο καπιταλισμο ενω πριν τα σκυλια τυφλωνονταν/κουτσαιναν/κωφευαν/πεθαναν μονο απο ατυχημα ή γεραματα.Δεν μπορω να δεχθω πως ο Κινεζος εκτροφεας σαρ πει του 1600-1800 ηταν πιο ηθικος απο οτι σημερα , εκτος και αν κυκλοφορουσαν σαρ πει αδεσποτα σε αγελες και ζευγαρωναν με φυσικη επιλογη σαν τους λυκους ενα πραγμα.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Τέλος, ειλικρινά εύχομαι να πάνε όλα όπως επιθυμείτε και να μας κρατάτε ενήμερους γιατί μπορεί να έχουμε απόψεις αντίθετες, καμιά φορά, αλλά έχουμε και πολλά κοινά σημεία. :)
Με πρόλαβαν τα γεγονότα και δε σου είπα....
Σ' ευχαριστώ για τις ευχές, σίγουρα έχουμε κοινά σημεία το πιο κοινό απ' όλα έχει τέσσερα πόδια και ουρά!:p Άλλωστε αν δε συζητήσεις με αυτούς που έχουνε διαφορετικές απόψεις με ποιόν θα συζητήσεις;:)

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
Επειδή αρκετό καιρό έκανα το μαλ@@α, έλα τώρα djdoctor να παρακολουθήσεις τη συζήτηση για τη σωστή εκτροφή και τη βελτίωση της φυλής.

Έλενα, η σκύλα σου την οποία έχεις στην αναπαραγωγή πώς πάει από μάτια; Πόσες φορές της τα έχεις πιάσει;
Πόσα κουτάβια έχεις δώσει που χρειάστηκαν πιάσιμο στα μάτια;
Πόσα που κάνανε εγχείρηση για εντρόπιο;
Από πού είναι η σκύλα σου; Έχεις βρει και έχεις τσεκάρει τους προγόνους της; Αλλά τί λέω, ποιούς προγόνους; Μήπως είσαι σίγουρη για το ότι είναι αυτή που λένε τα χαρτιά της;

Ο Λάκης που έχει ζευγαρώσει, θέλεις να μας πεις από πού κρατάει η σκούφια του; Το λες τουλάχιστον σε αυτούς που δίνεις τα κουτάβια;

Μπήκες ποτέ στον κόπο να ελέγξεις τους προγόνους της magna και του Λάκη; Τα αδέλφια τους;

Σε κακοκάρδισα, αλλά τί να κάνουμε; Ο καθένας έχει τα πιστεύω του...
βλεπω λουκια οπου τελιωνουν τα επιχηρηματα..πιανει δουλεια η διχαλωτη γλωσσα παλι...
τουλαχιστον απο σενα που εχεις δει τα σκυλια μου μονο απο φωτο κ αν, δεν δεχομαι κριτικη γι αυτα.κριτικαρε οτι αλλο θες στα πιστευω μου αλλα οχι τα σκυλια μου χωρις να τα χεις δει με λογια που απλα αλλοι σου μεταφερουν κ σταματα να κατεβαζεις το επιπεδο μιας επικοδομητικης συζητησης στρεφωντας το εναντιον μου με την πρωτη ευκαιρια.
φυσικα κ γνωριζω τα σκυλια μου κ τους προγονους τους κ τα αδερφα τους, ακομη κ τα δισεγγονα τους απο καποια κ μπορω να κρινω.
μια χαρα αυθεντικα χαρτια εχει η σκυλα μου κ ο λακης ειναι κ δικης μου εκτροφης οποτε ειναι αδυνατον να μην γνωριζω απο που κραταει η σκουφια του.
δεν θα συνεχισω ομως αυτο που προσπαθεις να κανεις (αν κ η δυσφημηση λενε ειναι η καλυτερη διαφημηση) γιατι δεν ειναι εντιμο κ δεν ειναι του χαρακτηρα μου.
δεν αναφερθηκα ποτε σε σενα κ τους ''δικους'' σου, αλλα γενικα στα σαρ-πει κ μαλιστα απο δικες μου εμπειριες οποτε σταματα να αμυνεσαι με αυτο τον φτηνο τροπο γιατι τουλαχιστον εγω δεν σε κυνηγαω κ ουτε εχω λογο.(λες να φοβαμαι μη μου παρεις την πελατεια?)
τελος παραθετω κ γω ενα βιντεακι απο τον λακη μηπως κ τον δεις καλυτερα γιατι απο φωτο δεν μπορεις να κρινεις καλα κ μου τον αδικεις.εξαλου ξερω οτι κατα βαθος σου αρεσει..(κ μενα μου αρεσει η μαρθα)
[ame]http://www.youtube.com/watch?v=rE4Sj8napW8[/ame]

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
Δηλαδη , για να καταλαβω , τα δικα σου σκυλια ειναι απαλλαγμενα απο ολες τις πιθανες κληρονομικες ασθενειες των σαρ-πει ?

Επισης , επειδη αλλιως το ηξερα , νομιζω πως το σαρ πει επιβιωσε τελικα επειδη ''χαλασε'' . Επεδιωξαν δηλαδη την πολλη ζαρα ωστε να καταστησουν το κινεζικο προτυπο πιο αρεστο στα δυτικα γουστα (εφοσον το σαρ πει δεν εχει καμμια ιδιαιτερη αρετη στην εργασια κλπ).Ισως να κανω και λαθος.

Τελος , ολες οι αναφορες στο παρελθον καποιας ρατσας θα ηταν καλο να συνοδευονται με εγκυρα στατιστικα / ιστορικα στοιχεια ωστε να ειναι χρησιμες.Μονο ετσι μπορει καποιος να διαπιστωσει αν μια ρατσα παει προς το καλο ή το χειροτερο.Καποτε , καποιος απο το λυκο εφτιαξε σαρ πει , chow chow , ροτβαιλερ κλπ Δεν μπορω να δεχθω με τιποτε πως ολα τα δεινα των φυλων ειναι αποτελεσμα της εκτροφης των τελευταιων 50 χρονων ...οτι δηλαδη ενας ολοκληρος γεννετικος κωδικας καταστραφηκε απο το δυτικο καπιταλισμο ενω πριν τα σκυλια τυφλωνονταν/κουτσαιναν/κωφευαν/πεθαναν μονο απο ατυχημα ή γεραματα.Δεν μπορω να δεχθω πως ο Κινεζος εκτροφεας σαρ πει του 1600-1800 ηταν πιο ηθικος απο οτι σημερα , εκτος και αν κυκλοφορουσαν σαρ πει αδεσποτα σε αγελες και ζευγαρωναν με φυσικη επιλογη σαν τους λυκους ενα πραγμα.
δεν μπηκα εδω για να διαφημιστω, τετοιου ειδους ερωτησεις περι εκτροφης μου νομιζω θα ηταν ηθικο να γινονται off topic με pm.αλλα πιστευω πως γινεται κατανοητω οτι για να τσακωνομαι με τοσο κοσμο κ να κανω τοση προσπαθεια να καταλαβουν καποια πραγματα, ε δεν θα απεχει κ πολυ απο αυτο που κανω..
καλα τα ηξερες, το σαρπει οντως επιβιωσε γιατι χαλασε..το καναμε κατι αλλο , ας το κρατησουμε τουλαχιστον οσο πιο γοητευτικο γινεται με οσο το δυνατον λιγοτερα προβληματα.ομως αρετες στην εργασια εχει πολλες πιστεψε με!
δουλευω τα σκυλια μου με πολλους τροπους κ τα δοκιμαζω σε ολα, ακομη κ σε κοπαδια ζωων (αλογα, προβατα, αγελαδες)για να δοκιμαζω το ταπεραμεντο τους κ δεν με εχουν διαψευσει ποτε!κανουν οτι μπορεις να φανταστεις αλλα οχι σε εκρικτικους ρυθμους κ ρομποτικα οπως ενα μαλινουα πχ.
εγω μπορω να πιστεψω πως ολες οι φυλες χαλασαν τα τελευταια 50 χρονια, οταν καποιοι βαλθηκαν να ασχοληθουν με ενα χομπυ κ προσπαθησαν να φερουν τα σκυλια πιο κοντα τους, κανοντας τα πιο ομορφα κ διαφορετικα θυσιαζωντας το ταπεραμεντο,την χρησημοτητα κ την μορφολογια της αρχικης μορφης τους.τα σκυλια εχουν σταματησει εδω κ πολλα χρονια να ειναι το μεσω της επιβιωσης μας κ μονο κ γιναν συντροφοι, αυτο απο μονο του ολο κ κατι λεει..;)
εχεις δικιο οτι πρεπει να γινει μια καλη αναφορα στη φυλη κ θα την κανω απλα αυτο τον καιρο πνιγομαι λογω δουλειας κ σκυλιων κ δεν προλαβαινω.υποσχομαι ομως να το κανω συντομα γιατι απλα νιωθω οτι αυτη η φυλη μονο δισφημηση εχει λαβει απο δω μεσα κ δεν της αξιζει.εχει τοσα πολλα να διξει!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ερώτηση πρός άπαντες ενασχολούμενους είτε διαβάζουν είτε και γράφουν ...

... θα ΕΠΙΒΙΩΝΕ ή αν θέλετε θα ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ το Shar-Pei ΧΩΡΙΣ υπερβολική ζάρα ?

Η αν θέλετε θα επιβίωνε ένα μαλινουά αν δεν δούλευε έτσι ? Η ... η ... η ...

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
εχεις δικιο οτι πρεπει να γινει μια καλη αναφορα στη φυλη κ θα την κανω απλα αυτο τον καιρο πνιγομαι λογω δουλειας κ σκυλιων κ δεν προλαβαινω.υποσχομαι ομως να το κανω συντομα γιατι απλα νιωθω οτι αυτη η φυλη μονο δισφημηση εχει λαβει απο δω μεσα κ δεν της αξιζει.εχει τοσα πολλα να διξει!
Συμφωνω μαζι σου ...μερικες ρατσες ειναι ευκολος στοχος.

Οσο αφορα τις επεμβασεις (ειτε μικρες ή μεγαλες) σιγουρα συμφωνω και εγω πως θα ηταν καλο να μην γινεται καμμια , ποτε . Αλλα μην φτανουμε σε σημειο ''υποκρισιας'' ή αφορισμου του στυλ ''Επεμβαση = ανηθικοτητα'' . Μηπως ξεχασαμε κιολας τα κομμενα αυτια και ουρες ? Ποιο site εκτροφεα Rottweiller δεν ειναι γεματο με σκυλια με κομμενες ουρες ? Αυτα δεν ειναι αισθητικες επεμβασεις ? Σημαινει πως οι εκτροφεις αυτοι ειναι γενικα ανηθικοι ? Οχι βεβαια ! Και ενταξει , το σαρ πει φτιαχτηκε για να ειναι ωραιο ...το rottweiler ή το doberman τι αναγκη ειχε απο μια τετοια ''μοδα'' ? (καλυμμενη επι δεκαετιες πισω απο το προσχημα της εργασιας) . Ποτε απαγορευτηκαν αυτα στη Γερμανια και ποτε στην Ελλαδα ?

Ερώτηση πρός άπαντες ενασχολούμενους είτε διαβάζουν είτε και γράφουν ...

... θα ΕΠΙΒΙΩΝΕ ή αν θέλετε θα ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ το Shar-Pei ΧΩΡΙΣ υπερβολική ζάρα ?

Η αν θέλετε θα επιβίωνε ένα μαλινουά αν δεν δούλευε έτσι ? Η ... η ... η ...
Θα σου απαντησω με κατι που μου ειχε τυχει : πριν παρω το σκυλο μου , κοιταζα και για σαρ πει .Ετυχε καποιος/καπου να μου φερει ενα κουταβι που εμοιαζε με σαρ πει και μου ειπε πως ειναι συμφωνα με το αρχαιο κινεζικο προτυπο σαρ πει.Οντως εμοιαζε με τετοιο απο φωτογραφιες που ειδα. (αυτος που μου το εφερε ηταν επισημος εκτροφεας σαρ πει) . Μου το εδινε 300 ευρω. Η εικονα ομως που ειχα εγω για το σαρ πει ηταν αλλη και κατι μεσα μου (η ηλιθια μοδα) με εκανε να το θεωρω ημιαιμο.Το ειχα βγαλει τοτε φωτογραφιες ...θα τις βρω να τις ποσταρω :)
Αρα μαλλον δεν θα επιβιωνε χωρις τη ζαρα ...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Kαλά τα λές αλλά

Ποιο site εκτροφεα Rottweiller δεν ειναι γεματο με σκυλια με κομμενες ουρες ?
Για δές όλα τα site εκτροφέων rottweiler και μπές να ΞΑΝΑπείς την άποψή σου για τις ουρές γιατί μάλλον δεν έχεις δεί κανένα ;)

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Αν αφήσω την ουρά άκοπη στο Ντόμπερμαν μου δε θα κουτσαθεί, ούτε αν την κόψω.

Όπως αναφέρθηκε όμως, αν αφήσω την extra ζάρα στο Σαρ-Πέι μου θα τυφλωθεί μάλλον.

Άλλο λοιπόν επέμβαση καλλωπιστική (με ή χωρίς εισαγωγικά) και άλλο επέμβαση θεραπευτική-προληπτική για ιατρικούς λόγους.

Κάποιες φυλές όντως είναι εύκολος στόχος.
Στόχος ανθρώπων που προτιμούσαν το ευ φαίνεσθε (κατά τα δικά τους γούστα) από το ευ ζην.

Και ναί, το Σαρ-Πέι χωρίς την έξτρα ζάρα, δε θα έχει μέλλον, δεν θα έχει κοινό.

Edit: Δεν είπα, εγώ τουλάχιστον, κάτι και κανέναν "ανήθικο"...αλλά αν κάτι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έτσι, δε θα ήταν η επέμβαση αλλά αυτά που οδήγησαν στο να θεωρείτε προληπτική και απαραίτητη.

Last edited:

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Kαλά τα λές αλλά

Για δές όλα τα site εκτροφέων rottweiler και μπές να ΞΑΝΑπείς την άποψή σου για τις ουρές γιατί μάλλον δεν έχεις δεί κανένα ;)
Δεν μπορει να ειμαι τοσο ασχετος :D Οταν ενα rottweiler δεν εχει ουρα σημαινει πως εχει κοπει ή εχω καταλαβει λαθος ?

Αν αφήσω την ουρά άκοπη στο Ντόμπερμαν μου δε θα κουτσαθεί, ούτε αν την κόψω.

Όπως αναφέρθηκε όμως, αν αφήσω την extra ζάρα στο Σαρ-Πέι μου θα τυφλωθεί μάλλον.

Άλλο λοιπόν επέμβαση καλλωπιστική (με ή χωρίς εισαγωγικά) και άλλο επέμβαση θεραπευτική-προληπτική για ιατρικούς λόγους.
Η νοοτροπια ειναι που μετραει ...επι χρονια , τα κομμενα αυτια εδιναν χαρη σε ενα ντομπερμαν και μαζι με μια ασημι αλυσιδα 4 ποντους πλατος στο λαιμο αλα ραπερ τα εκανε σαλονατα.

Δεν καταλαβαινω πως τα διαχωριζεις παντως ...Η ''καλλωπιστικη'' επεμβαση ειναι πιο αποδεκτη ?

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Επίσης, πως βλέπεις εσύ την εκτροφή στα Σαρ-Πέι?...Τι σημαίνει για εσένα "βελτίωση της φυλής"?
Όταν άρχισε να τριγυρίζει στο μυαλό μου η ιδέα να ζευγαρώσω τη σκύλα μου, βρήκα μεγάλο μπελά γιατί ένιωθα μεγάλη ευθύνη. Είπα ότι την τελική απόφαση μου την πήρα όταν αυτοί που έκρινα εγώ ότι είναι αρμόδιοι μου δώσανε το ok.
Δεν είναι έτσι όμως. Την τελική απόφαση την πήρα όταν είδα τί κυκλοφορεί γύρω μου. Σκυλιά αγνώστου προελεύσεως που δεν μπορούσε κανείς να βρει και να τσεκάρει τους συγγενείς τους και τί έχουνε παρουσιάσει από προβλήματα υγείας. Αυτά είναι τα shar pei που στη συντριπτική πλειοψηφία κυκλοφορούν στην Ελλάδα.
Και έρχομαι τώρα εγώ να αποφασίσω αν είναι σωστό και ηθικό να ζευγαρώσω μια σκύλα με αληθινά χαρτιά, που μπορώ να βρω τους αληθινούς της συγγενείς και να ελέγξω το αληθινό ιατρικό τους ιστορικό. Και κάποιοι αναλαμβάνουν την αγγαροδουλειά και το κάνουν αυτό. Και μου λένε ότι όλα είναι οκ.

Θέλεις να σου πω τί σημαίνει για μένα βελτίωση της φυλής;
Σε μικρή κλίμακα, σημαίνει τα αγνώστου προελεύσεως shar pei να πάψουν να αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία στη χώρα που ζω. Το ίδιο και τα ανεύθυνα ζευγαρώματα τους.
Σε αυτά τα πλαίσια κινήθηκε η σκέψη μου όταν πήρα την απόφαση μου.
Ναι, όσο αλαζονικό κι αν ακουστεί, πιστεύω πως συμβάλω στη βελτίωση της φυλής έστω κι αν είναι σε μικρή ακτίνα (γεωγραφικά).

Δεν είναι του χαρακτήρα μου να ξεκατινιάζομαι, αλλά πολύ περισσότερο δεν είναι του χαρακτήρα μου να κάνω το μαλ@@α.
Όταν λοιπόν Έλενα ξεκινάς μια κουβέντα, να είσαι έτοιμη να μπορείς να την συνεχίσεις.
Η άγνοια είναι λένε καλό πράγμα. Ξέρεις ποιά άγνοια είναι κακή (στην περίπτωση μας); Η άγνοια του ποιά είναι η γνώση του άλλου.
Όταν βγαίνεις να δημιουργήσεις εντυπώσεις με ανακρίβειες και παραπληροφόρηση, να έχεις πάντα στο βάθος του μυαλού σου ότι ο κόσμος είναι πολύ μικρός και ότι κάποιος κάποτε θα κουραστεί να μένει σιωπηλός.

Από όμορφα λόγια χορτάσαμε. Το ίδιο και από όσους παριστάνουν τα θύματα για να δημιουργούν εντυπώσεις.

Ο Λάκης μου αρέσει σα σκύλος και μάλιστα πολύ, στο είπα από την πρώτη στιγμή.
ΟΧΙ σα shar pei. Το σκυλί είτε σου αρέσει είτε όχι, είτε μπορείς να το δεχτείς είτε όχι έχει μέσα και κάτι άλλο.
Και αν ήθελες να είσαι έντιμη απέναντι στη φυλή που λες πως αγαπάς, θα έλεγες αλήθεια πρώτα πρώτα στον εαυτό σου.

Σε πρώτο επίπεδο, μου είναι παντελώς αδιάφορο τί σκύλο έχει ο καθένας. Όταν όμως δέχομαι κριτική από κάποιον που φέρεται (για μένα) ανεύθυνα στη φυλή που λέει πως αγαπάει, τότε με αφορά νομίζω άμεσα.

Θα μπορούσα να σου πω έλα να βγάλουμε τα pedigree μας "στον αέρα".
Θα μπορούσα να σου πω μίλησε μας για τις γέννες που έχεις κάνει.
Αλλά δε θα ασχοληθώ άλλο. Για μένα το θέμα έχει κλείσει.
Ας κάνει ο καθένας ό,τι καταλαβαίνει. Έγώ τη συνείδηση μου την έχω ήσυχη.
Και σε ότι αφορά την "ποιότητα" της σκύλας μου, και του ορθού της επιλογής μου να την ζευγαρώσω, όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

Σε αυτή τη συζήτηση
και πολύ χαλάστηκα
και κατίνα φάνηκα
υποκρίτρια όμως δεν υπήρξα ούτε στιγμή!

Last edited:

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Δεν καταλαβαινω πως τα διαχωριζεις παντως ...Η ''καλλωπιστικη'' επεμβαση ειναι πιο αποδεκτη ?
Νομίζω ανέφερα πως τα διαχωρίζω...

Την καλλωπιστική επέμβαση είτε την κάνεις, είτε όχι, ο σκύλος σου δεν θα έχει παθολογικές συνέπειες.
Στην περίπτωση της extra ζάρας, αν δεν την "μαζέψεις" αυξάνεις την πιθανότητα να προκαλέσεις σοβαρά προβλήματα στο σκύλο σου.

Επίσης, αν έχω καταλάβει καλά, δεν συζητάμε αν είναι αποδεκτό το eye tacking...Ξεκάθαρα μας απάντησαν οι αρμοδιότεροι από εμάς πως είναι γιατί προλαμβάνει.

Όσο για τις καλλωπιστικές, έχουν γίνει άπειρες κουβέντες.Αν θες μπορώ να σου πω εκεί την θέση μου στο θέμα.

@ Loukia

Δεν έχεις λόγους να νιώθεις "ένοχη" για τίποτα, ιδιαίτερα από την στιγμή που δεν το κράτησες κρυφό (το σχέδιο αναπαραγωγής) ενώ θα μπορούσες.

Δεν φαίνεται ωραία η εικόνα πάντως ανθρώπων που στηρίζουν ή θέλουν να στηρίξουν την εκτροφή και πρόοδο των Σαρ-Πέι στη χώρα μας και "ξεκατινιάζονται" (δε μπορούσα να βρώ άλλο ρήμα) βγάζωντας ο ένας τα "άπλυτα" του άλλου (πλασματικά ή όχι).

Θα έπρεπε να έχετε κοινούς στόχους και ξεκάθαρες απόψεις.

Ή ένα δημοφιλές σκυλί, που ναί κύριοι, πάει "πακέτο" με τα "x" προβλήματα ή προληπτικές επεμβάσεις...Γιατί έτσι μας/σας αρέσει!

Ή ένα σκύλο που δεν χρειάζετε "σταυροβελονιά" στους πρώτους μήνες της ζωής του για να δεί και θα τον επιτύχουμε με κάθε κόστος (να μείνουμε "3 και ο κούκος").

Συμβουλεύω (αν μπορώ και αν επιτρέπεται) να μη δώσετε συνέχεια στην ανταλλαγή υπαινιγμών και κατηγοριών, αλλά να συνεχίσετε τον διάλογο για μια κοινή πορεία ή για ένα ξεκαθάρισμα στόχων που να αφορούν (και μακάρι να βοηθούν) και τον σκύλο Σαρ-Πέι και όχι μόνο την εκτροφή και δημοτικότητα Σαρ-Πέι.

Ταπεινά...

Last edited:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Δεν μπορει να ειμαι τοσο ασχετος :D Οταν ενα rottweiler δεν εχει ουρα σημαινει πως εχει κοπει ή εχω καταλαβει λαθος ?
Μήπως είσαι βιαστικός και δεν το διορθώνεις κιόλας ?

Rottweiler χωρίς ουρά ΣΕ ΣΟΒΑΡΑ ΕΚΤΡΟΦΕΙΑ ή αν θές σε SITE και γενικά σε εκθέσεις κλπ υπάρχουν 2-3 ΣΥΝΟΛΟ, από 100 ζώα, και αυτά που υπάρχουν είναι σε προχωρημένη ηλικία. ;)

Για τοsharpei δεν θέλω να πάρω θέση γιατί όπως φαίνεται είναι αγριότερο του rottweiler ...

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
.
Νομιζω οτι αυτη ειναι η πιο σωστη αποψη... αν αγαπαμε σαρ πέι θα πρεπει να μην κοιταμε το θεμα εγωιστικά. Ο καθενας ξερει τι εχει. Η εκτροφη θελει ξεκαθαρο μυαλο και στοχο. Τα αποτελεσματα φαινονται δεν κρυβονται οταν τα σκυλια τα βλεπει ο κοσμος πχ σε εκθεσεις. Που βεβαια μπορει και καποια να μη ειναι καλα.. Σκοπος μας ΠΡΕΠΕΙ ειναι η φυλη μας να παει μπροστα, να μην λεει καποιος θελω σαρ πέι και και να του λενε οι αλλοι <αχ καλε αυτα ειναι προβληματικά> γιατι πολυ απλα υπαρχουν πολλα προβληματικα σαρ πέι και το 98% ειναι με fake pedigree στην Ελλαδα ... ακομα κοινος μας στοχος να ειναι οι ανθρωποι που κανουν κακο στην φυλη εκτροφικα που πουλανε σκυλακια 30 ημερων δηθεν απο γονεις πρωταθλητες, ψευτικά χαρτιά κτλ και κανενας δεν τους κυνηγαει γιατι εχουν δυναμη.
Ας βαλει ο Tricky τις φωτο που λεει οτι του ειπαν οτι ειναι αρχεγονου τυπου σαρ πει και του το εδειναν 300 ευρω... να δει ο κοσμος οτι μιλαμε για ημιαιμο... αλλα καποιος ηθελε να βγαλει χρηματα και ολο αυτο περι αρχεγονου τυπου... που οπως εχω αναφερει και σε αλλο topic ουτε οι κινεζοι δεν ξερουν πως ειναι... απλα το internet δεν παρεχει παντα και τις σωστες πληροφορίες...
και μονο τα αγαλματιδια τις εποχης δει καποιος βλεπει τη διαφορα...

Εγω δεν θελω να μπω σε αντιπαραθεση γιατι αυτο δεν βοηθαει κανεναν... και κυριως τα σαρ πέι.

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ

Ή ένα δημοφιλές σκυλί, που ναί κύριοι, πάει "πακέτο" με τα "x" προβλήματα ή προληπτικές επεμβάσεις...Γιατί έτσι μας/σας αρέσει!

Ή ένα σκύλο που δεν χρειάζετε "σταυροβελονιά" στους πρώτους μήνες της ζωής του για να δεί και θα τον επιτύχουμε με κάθε κόστος (να μείνουμε "3 και ο κούκος").
πως να εχουμε κοινους στοχους οταν ο ενας θελει το πρωτο κ ο αλλος το δευτερο?
λυπαμαι που η συζητηση πηρε τετοια τροπη πραγματικα κ λυπαμαι που για αλλη μια φορα καποιοι θελουν να με σπιλωσουν.τοσο πολυ εμποδιο ειμαι πια?
οσο για σενα λουκια μιας κ ουτε καν προσωπικα δεν με ξερεις απαιτω να ελεγχεις κ να προσεχεις τα λογια σου πριν κινηθω νομικα για δυσφημιση. ασε τον ''μικρο κοσμο'' να μιλησει που... ξερει κ συ κατσε κ διαβαζε αν θες απο αποσταση γιατι δεν ξερεις τιποτα για μενα προσωπικα κ τα σκυλια μου.
οσο για το λακη μην ξανακουσω την λεξη ημιαιμο γιατι φουντωνω!ελα να σου δειξω τις κρισεις του.α, ξεχασα μπορει να τις εχω πλαστες κ αυτες..
παραθετω κ φωτο απο τα ''ημιαιμα''παιδια του λακη κ τα ''ημιαιμα'' αδερφια του κ συ σαν γνωστης που εγινες κατσε κ βρες που εχουν ροτβαιλερ κ που τσιουαουα στα γονιδια τους αλλα μην μου πεις, κρατα το για την παρτη σου γιατι το βαρεθηκα το παιχνιδακι σου κ το ξεφτιλησες.
καλο βραδυ σε ολους κ καλη συνεχεια.

φιλικα ελενα

o λακης (ο μαυρος) και δυο απο τα αδερφια του (μπλε) - ιδια τοκετομαδα

η αδερφη του λακη λιγων ημερων - ιδια τοκετομαδα

αλλη αδερφη του λακη - ιδια τοκετομαδα

αδερφος του λακη - ιδια τοκετομαδα

αδερφος του λακη - ιδια τοκετομαδα

κορη του λακη

κορη του λακη

παιδια του λακη

γιος του λακη

κορη του λακη