Επιληψία?

pehlas

Active Member
7 Ιανουαρίου 2011
38
0
Καλησπέρα, έχω ένα θηλυκό Αμερικάνικο Μπουλντογκ 3 ετών. Χθές το βράδυ ήτανε ανήσυχη και την έβαλα μέσα στο σπίτι ηρέμησε και κοιμήθηκε μετά από καμιά ώρα σηκώθηκε ξαφνικά άρχισε να κλαίει και απο το στόμα της τρέχανε σάλια ποτάμι. Είχε μείνει έτσι για κανένα λεπτο! Μετά της μιλούσα, τη χάιδευα και ηρέμησε...Μπορεί να είναι κάτι σοβαρό η μια επιληπτική κρίση? και πόσο σοβαρή μπορεί να είναι επισης?

pehlas

Active Member
7 Ιανουαρίου 2011
38
0
Μίλησα τηλεφωνικός και μου είπε πως είναι κατα 95% επιληπτική κρίση και πως να την παρακολουθήσω και αν το ξανακάνει τότε να τον επισκεφθώ. Πράγμα που δε με καθισυχάζει και πολύ. Γι'αυτό ζήτησα και μια γνώμη απο έδω, μήπως κάποιος βίωσε κάτι παρόμοιο!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Εγώ θα σου έλεγα να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη.
Φαντάζομαι το σκυλί αυτές τις μέρες το έχεις μέσα στο σπίτι για να μπορείς να το παρακολουθείς, σωστά;
Επειδή απο το πρώτο ποστ σου κατάλαβα ότι κοιμάται εκτός σπιτιού.

pehlas

Active Member
7 Ιανουαρίου 2011
38
0
Κυρίως στο σπιτάκι της στον κήπο αλλά πολλά βράδυα και μέσα την έχω. Χθές και σήμερα εννοείτε πως είναι μέσα.

Διάκος

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
140
2
καλημέρα. Μια φίλη μου έχει θηλυκό ημίαιμο 4 κιλών που έχει επιληψία.Κατα τα λεγόμενα της, όταν της το έκανε πρώτη φορά, έβγαζε σάλια και είχε αστάθεια, δεν του πολυέδωσε σημασία και την δεύτερη φορά έπαθε κανονική κρίση, παραπατούσε, έβγαζε αφρούς απο το στόμα και τιναζόταν, σαν τους ανθρώπους δλδ. Με το που συνήλθε πήγε σφαίρα στον κτηνίατρο, και μετά απο τις εξετάσεις της έδωσε τα ίδια χάπια που παίρνουν και οι άνθρωποι για την επιληψία. Αν την δείς την Μπέλλα τώρα δεν καταλαβαίνεις ότι έχει επιληψία! Πήγαινε την στον κτηνίατρο για να είσαι σίγουρος, το σκυλί μπορεί να πνιγεί απο τα ίδια του τα σάλια ή τον εμετό, στα καλά καθούμενα...Και περαστικά. :(

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.877
8.094
Νομίζω ότι μία κρίση έχει διάφορες μορφές. Η δικιά μου πέφτει κάτω, τεντώνει τα ποδαράκια της και παθαίνει σπασμούς. Προς το τέλος ή θα τα κάνει επάνω της ή θα κάνει εμετό. Προσέχεις να παίρνει αναπνοη την ώρα της κρίσης.
Επειδή έχει σημασία πόσες το 24ωρο πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωνε ημερομηνία και ώρα για να τα πεις στον γιατρό.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Νομίζω ότι μία κρίση έχει διάφορες μορφές. Η δικιά μου πέφτει κάτω, τεντώνει τα ποδαράκια της και παθαίνει σπασμούς. Προς το τέλος ή θα τα κάνει επάνω της ή θα κάνει εμετό. Προσέχεις να παίρνει αναπνοη την ώρα της κρίσης.
Επειδή έχει σημασία πόσες το 24ωρο πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωνε ημερομηνία και ώρα για να τα πεις στον γιατρό.
Παθαινουν συχνα κρισεις?Τα φαρμακα δεν το μετριαζουν αυτο?Και οταν απουσιαζεις τι γινεται?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.877
8.094
Eξαρτάται από το είδος επιληψίας που πάσχει ο σκύλος. Η δικιά μου είναι τυχερή (φτου φτου) παθαίνει κάθε 3 μήνες δύο κρίσεις και δεν της δίνουμε φαρμακευτική αγωγή.
Το πρόβλημα με την φαρμακευτική αγωγή είναι ότι ο γιατρός δεν μπορεί να σου δώσει την δοσολογία , πρέπει να γίνουν πειράματα στον σκύλο και όταν βρεις το φάρμακο και την ποσότητα που δεν κάνει κρίσεις αλλά δεν τον ζαβλακώνει και πολύ τότε καταλήγεις σε ένα σχήμα.
Η Λούση έχει πάθει κρίση όταν δεν ήμασταν εκεί, εχω βρει τα σάλια της στο πάτωμα και άλλα στοιχεία, δεν γίνεται τίποτα περισσότερο για συμπαράσταση καθόμαστε μαζί της.
Πριν πάθει κρίση τρέχει σε μένα πάντα άλλωστε.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Δηλαδη ο μονος κινδυνος για το σκυλο ειναι να χτυπησει καπου ας πουμε?Η επιληψια αυτη καθαυτη δεν προκαλει σοβαροτερο προβλημα?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.877
8.094
Δηλαδη ο μονος κινδυνος για το σκυλο ειναι να χτυπησει καπου ας πουμε?Η επιληψια αυτη καθαυτη δεν προκαλει σοβαροτερο προβλημα?
Εξαρτάται και πάλι.
Επιληπτικές κρίσεις που εμφανίζονται ξαφνικά σε μεγάλης ηλικίας σκυλιά μπορεί να οφείλονται σε όγκους στον εγκέφαλο.
Σε περιπτώσεις ιδιοπαθούς επιληψίας όπως η δική μας περίπτωση ο κίνδυνος δεν είναι μόνο μην χτυπήσει αλλά και ότι κουράζεται η καρδιά της. Κάποια στιγμή δηλαδή πάνω σε μία δυνατή κρίση και καθώς είναι γριούλα μπορεί να φύγει...
Eιναι πολύ σημαντική η συχνότητα των κρίσεων. Αν είναι συχνή χρειάζεται οπωσδήποτε φαρμακευτική αγωγή.
Εγώ καμιά φορά την ώρα της κρίσης επειδή την βλέπω σαν να προσπαθεί να αναπνεύσει χωρίς αποτέλεσμα την σηκώνω ώστε το σώμα της να είναι όρθιο και να αναπνέει χωρίς άγχος.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Διαβαζα αυτο :: - :: Pitbull-Rescue :: - :: - Marketplace - Category - και μου εκανε εντυπωση αυτο που λεει Ο Carlo είναι ένας μικρός μικρός πιτμπουλάκος που δυστυχώς τα προηγούμενα αφεντικά του ήθελαν να ευθανατώσουν λόγω πιθανού προβλήματος στην παρεγκεφαλίδα. Δεν έχει κανένα δείγμα επιθετικότητας, αλλά δεν κάνει για φύλακας, ούτε μπορεί κανείς να περιμένει πολλά στο θέμα της εκπαίδευσης. και οτι εμφανιζει νευρικοτητα

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Δυστυχώς είναι σύνθετο το θέμα, το αντιμετωπίσαμε και εμείς με την μποξερίνα μας...
Η περιγραφή που μας δίνεις μπορεί να ήταν κρίση αυτή καθαυτή, αν και εμένα μου 'ακούγεται' περισσότερο σαν επιληπτική αύρα, δηλαδή το 'προεόρτιο' επιληπτικής κρίσης.

Δεδομένου όμως ότι δεν είμαι γιατρός (!), όπως σου είπαν και όλοι οι άλλοι, σημείωνε συμπεριφορά και συχνότητα επεισοδίων, γιατί - κατά πάσα πιθανότητα - ο κτηνίατρος δε θα την δει εν ώρα κρίσης, εκτός και αν κάνει status στο ιατρείο του. Ακόμα σημαντικότερο είναι να μην πανικοβληθείς και να δεις τα όποια συμπτώματα και/ή κρίσεις με ψυχραιμία: ακόμα και πρόκειται όντως για κρίσεις επιληψίας, δεν αποκλείεται καθόλου να είναι απόλυτα αντιμετωπίσιμες.

Ελπίζω όλα να πάνε καλά με τη μικρή σου!

pehlas

Active Member
7 Ιανουαρίου 2011
38
0
Ο κτηνίατρος μου, είπε πως μπορεί να είναι και κρίσεις από την ανία της! Τον τελευταίο καιρό λόγο δουλειάς την έβγαζα κανένα 10πτο το πρώι και το ίδιο το βράδυ...Είχε συνηθίσει αρκετές ώρες περπάτημα την μέρα! και υπάρχει περίπτωση μου είπε να ξεσπά μ'αυτόν τον τρόπο. ¨οπως και να'χει άρχισα να σημείωνω... και σε κανένα δίμηνο μου είπε να το ξανασυζητήσουμε και να κάνουμε εξετάσεις αν χρειαστεί.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
το 5% που αφησε ο γιατρος που το απεδωσε,,?? εμενα κανει κατι παλαβα στον υπνο της αλλα μαλλον βλεπει ονειρο οτι κυνηγαει καποια γατα και την εχει πιασει==))

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Επιληπτικές κρίσεις που εμφανίζονται ξαφνικά σε μεγάλης ηλικίας σκυλιά μπορεί να οφείλονται σε όγκους στον εγκέφαλο.
Και αυτο ειναι σχετικο παλι!
Ο γαλλος της αδελφης μου ηταν 5.5 ετων, οταν πρωτοπαρουσιασε επιλεπτικες κρισεις (τελος φεβρουαριου φετος)- και αμεσως με πολυ μεγαλη ενταση. Την πρωτη μερα επαθε 4-5 επανωτες, μεχρι να φτασουν στον ιατρο.
Πηρε φαρμακευτικη αγωγη- αλλα δεν αντεδρασε πολυ καλα- και με μαγνιτικη διαγνοσθηκε 3 μερες μετα ονγκος, αρκετα μεγαλος καιολας, στον εγκεφαλο!
Ο καιμενουλης εζησε με φαρμακα αλλες 2 μηνες, μεχρι που δεν γινοταν αλλο πια! Ειχε πεσει σε Status Epileptikus 2 φορες αρκετα συντομα η μια απο την αλλη- την πρωτη καταφεραν να τον επαναφερουν - αλλα 2 μερες μετα αποφασισαν να μην τον ταλαιπορισουν αλλο.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Εύχομαι να πάνε όλα καλά με τη μικρή σου. Αν θες ενημέρωνέ μας :)

το 5% που αφησε ο γιατρος που το απεδωσε,,?? εμενα κανει κατι παλαβα στον υπνο της αλλα μαλλον βλεπει ονειρο οτι κυνηγαει καποια γατα και την εχει πιασει==))
Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το θέμα που περιγράφουν οι υπόλοιποι. Ο δικός μου μέχρι 10-11 μηνών γινόταν σουπερ ήρωας στον ύπνο του, κουνούσε πόδια, έκανε έναν ήχο που τον πρώτο καιρό νόμιζα οτι περνάει μηχανή έξω απο το σπίτι με φτιαγμένη εξάτμιση, η μικρή πολλές φορές γρυλίζει και γυρίζει και τα μάτια. Στιγμές απείρου κάλους!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.877
8.094
Ναι το μεγάλης ηλικίας όντως δεν ισχύει ,και το ντόπερμαν μιας φίλης μου άρχισε να κάνει συνεχείς επιληπτικές κρίσεις που τελικά οφείλονταν σε όγκο.
Η σκύλα αυτή ένα υπέροχο σκυλί είχε μαζευτεί στην αρχή στην εταιρία που δούλευα όπου και γέννησε εκεί, και η κοπέλα που την πήρε τελικά την θεράπευσε από το καλαζάρ και αργότερα την πήρε σπίτι της. Ήταν έγγυος (η κοπέλα) όταν αρρώστησε η σκύλα της και από την στεναχώρια που την έχασε φοβήθηκαν όλοι και για την έκβαση της εγκυμοσύνης της. (οφφ τόπικ αλλά μου έχει μείνει αυτή η ιστορία).

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3