Επιληψία!!!!!!

irenegate77

New Member
6 Οκτωβρίου 2010
4
0
Γεια σας παιδιά!

Λοιπόν έχω ένα σκυλάκι πρώην αδέσποτο δυόμισι ετών που είναι επιληπτικό!!

Στην αρχή όταν την μάζεψα από το δρόμο, δηλαδή όταν ήταν ενός έτους, έκανε κρίση κάθε 2 μήνες. Μετά από 8-9 μήνες άρχισε να κάνει κρίση κάθε ένα μήνα και τώρα το τελευταίο τρίμηνο κάνει κρίση κάθε 15 μέρες.

Ο κτηνίατρος λέει απλά να την παρακολουθώ και ότι δεν πρέπει τώρα να ξεκινήσει αγωγή με φαρμακα γιατί αν τα ξεκινήσει θα τα παίρνει για πάντα.

Το σκυλί είναι και φαίνεται καλά, τρώει, παίζει, είναι όπως στην αρχή... Όμως οι κρίσεις με προβληματίζουν...

Τι μπορούμε να κάνουμε; Παιδιά μια βοήθεια γιατί ανησυχώ γιατί βλέπω τις κρίσεις να αυξάνονται.

ΥΓ. Η κάθεμια κρατάει 4-5 λεπτά, σπάνια κατουριέται πάνω της και δεν βγάζει αφρούς. Σήμερα έκανε κρίση στην βόλτα μετά από 14 μέρες από την τελευταία της...

XaraL

Active Member
22 Μαϊου 2015
38
21
Πάρε και δευτερη γνώμη αν δεν σε πείθει ο γιατρός σου. 'Η εξήγησε σε αυτόν που έχεις τους φόβους σου και ζήτα πιό αναλυτικές απαντήσεις και ποιές είναι οι εναλλακτικές που προτίνει.
Όσον αφορά το 'για πάντα' , ο κουνιάδος μου έχει επιληπτικό σκυλί, το ανακαλύψανε στα 4 του (πριν 3 1/2 χρόνια) και όντως του δίνουν χάπι κάθε μέρα και όντως θα το παίρνει για πάντα, αλλά δεν εμφανίζει κρίσεις ούτε κινδυνεύει. Τον βλέπω κάθε 2μηνο περίπου και φαίνεται αρκετά φυσιολογικός. Αλλά βέβαια δεν μπορούν να τον αφήσουν ούτε μια μέρα μόνο του για διακοπές ή για το οτιδήποτε ακριβώς επειδή πρέπει να το παίρνει κάθε μέρα.

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.575
6.003
Πειραιάς
περαστικα στο σκυλακι σου και κουραγιο.

τι βοηθεια θα μπορουσαμε να δωσουμε απο το φορουμ;
μονο ο γιατρος σου μπορει να συμβουλευσει σε τετοιες περιπτωσεις.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Είναι και μένα επιληπτική η σκυλίτσα μου.
Δεν πήρε ομως φαρμακευτική αγωγή γιατί κάνει κρίσεις κάθε 2-3 μήνες.
Οι κρίσεις της κρατάνε 2-3 λεπτά.
Κάτι που θα πρέπει να τσεκάρεις είναι μήπως δεν είναι επιληπτική κρίση αλλά υπογλυκαιμικό σοκ. Για να φτάσει ο γιατρός να δώσει φάρμακα πρέπει οι κρισεις να είναι πολύ συχνές, ίσως δεν κρινει ακόμη οτι χρειάζεται. Αν γίνονται όλο και πιο συχνές θα πρέπει επίσης να τσεκάρεις μήπως οφείλονται σε κάτι άλλο, όπως πχ όγκο στον εγκέφαλο, που είναι ωστόσο σπάνιο σε τόσο νέο σκύλο.
Ελπίζω να πάνε ολα καλά όπως με την δική μου σκυλίτσα που ποτέ η επιληψία δεν της δημιούργησε ουσιαστικό πρόβλημα.

• Like
Reactions: mareco

Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
Καλησπέρα. Επαναφέρω αυτό το θέμα επειδή σκέφτηκα μήπως βοηθηθεί κάποιος. Στις διάφορες αναζητήσεις που έκανα σχετικά με τις επιληπτικές κρίσεις, έπεσε το μάτι μου σε μια τεχνική που ονομάζεται occular compression και χρησιμοποιείται είτε για να αποφευχθεί μια κρίση αν το καταλάβει έγκαιρα ο ιδιοκτήτης είτε για να βοηθήσει να σταματήσει μια κρίση και να απαλύνει και τα μετά συμπτώματα.
Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ αν σας ενδιαφέρει
http://www.canine-epilepsy.com/Ocularcompression.html
Χρειάστηκε, δυστυχώς, να το δοκιμάσω νωρίτερα και φάνηκε να βοηθησε.