Επιληψια σε ηλικιωμενο σκυλο

ElSid87

New Member
15 Μαρτίου 2020
3
0
38
Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα τη γνωμη σας σχετικα με το πρόβλημα υγείας της σκυλίτσας μου. Η Κατάνα είναι 13 χρονών και είναι ελληνικός ιχνηλάτης. Πριν μερικούς μήνες άρχισε να έχει επιληπτικές κρίσεις. Συνήθως συμβαίνει όταν είναι ήρεμη ή κοιμάται. Κρατάνε μερικά λεπτά συνήθως. Λόγω ηλικίας δε μπορούμε να κάνουμε μαγνητική στο κεφάλι της, ωστόσο οι αιματολογικές εξετάσεις είναι πεντακάθαρες. Πήρα διάφορετικες γνώμες από 2 διαφορετικούς κτηνίατρους σχετικα με τη φαρμακευτικη αγωγή που πρέπει να ακολουθήσει. Ο πρώτος γιατρός της έδωσε μονο κάτι βιταμίνες "Neurobion", αλλά δεν είδαμε βελτίωση. Ο δεύτερος γιατρός της έδωσε το "Gardenal" αλλά στην αρχή η Κατάνα έπεσε σε λήθαργο και τη δεύτερη φορά όταν της δώσαμε 1/4 του χαπιού ήταν σε υπερδιέγερση και περπάταγε μέσα στο σπίτι για 12 ώρες συνεχόμενα.
Αφότου σταματήσαμε το Gardenal μετά τη δεύτερη φορά η Κατάνα δεν είχε κρίση για σχεδόν 3 μήνες. Αυτή τη βδομάδα όμως ξαναέκανε 3 κρίσεις.
Γνώμες? Κάθε γνώμη είναι ευπρόσδεκτη!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Οι διαγνώσεις/θεραπείες σε τέτοια προβλήματα, στα ηλικιωμένα σκυλιά, είναι μεγάλη συζήτηση. Συνήθως σ'αυτές τις ηλικίες, προχωράς με μόνο γνώμονα, να μην ταλαιπωρούνται. Και βλέποντας και κάνοντας. Έχετε δικό σας γιατρό εμπιστοσύνης; Αυτός τι λέει;

ElSid87

New Member
15 Μαρτίου 2020
3
0
38
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Ο γιατρός που την ξέρει από κουτάβι είναι αυτός που εδωσε ως θεραπεία μόνο τις βιταμίνες. Εφ' όσον αυτό δεν ήταν αρκετό, πήραμε δεύτερη συμβουλή από τον άλλο γιατρό που ανέφερα. Το θέμα είναι ότι τα φάρμακα που μας έδωσε είναι πού ισχυρά για την Κατάνα. Οπότε αναρωτιέμαι αν ξέρει κάποιος να μου προτείνει κάτι άλλο, ή κάποιον γιατρό που πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Συζήτησες και τα δύο αυτά αποτελέσματα με τους γιατρούς που στα πρότειναν;
Είχαν plan b και ποιό ήταν αυτό;
Γενικώς υπό τέτοιες συνθήκες, σου ξαναλέω, δεν παίρνουν μεγάλα ρίσκα. Προχωρούν
συντηρητικά και οδηγούνται από τις εξελίξεις. Είτε αρνητικές, είτε θετικές.
Παρόλα αυτά, αν και δύσκολα κάποιος θα σου συστήσει γιατρό ως την απόλυτη εγγύηση, πες μας σε ποιά πόλη ή σε ποιά περιοχή είσαι, μήπως μπορούμε να προτείνουμε κάτι.
Εγώ πάντως, θα ακολουθούσα τις οδηγίες του γιατρού που έχει μεγαλώσει τον σκύλο μου, με την προυπόθεση ότι του έχω εμπιστοσύνη και ότι θα είμαστε σε άμεση συνεννόηση και συνεργασία, πάντα με πρωταρχικό κριτήριο, την ευζωία του σκυλάκου.

ElSid87

New Member
15 Μαρτίου 2020
3
0
38
Το συζήτησα και με τους δυο. Ο πρώτος γιατρός απλά είπε να συνεχίσουμε με τις βιταμίνες αυτες και αυτό κάνουμε, αλλά όπως είπα δε φαίνεται να βοηθάει την κατάσταση. Ο δεύτερος γιατρός είπε να σταματήσουμε το Gardenal εφόσον η Κατάνα αντιδρά με αυτό τον τρόπο στο φάρμακο. Δεν έχει προτείνει εναλλακτική και δεν δέχεται να της κάνει μαγνητική γιατί λόγω ηλικίας η ολική νάρκωση είναι επικίνδυνη. Όπως ανέφερες, δεν παίρνουν ρίσκα.
Στην Αθήνα είμαστε. Χαλάνδρι πιο συγκεκριμένα, αλλάδεν τίθεται ζήτημα περιοχής.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Τι μαγνητική μωρέ να κάνεις;

Χαλάνδρι! Αρα σίγουρα, έχεις πάει σε Κέστη και Μαραγκό ε;

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
Δεν νομίζω ότι το Neurobion μπορεί να σας βοηθήσει με κάποιο τρόπο. Κάντε εξέταση για Τοξόπλασμα αν και σε αυτή την ηλικία οι κρίσεις επιληψίας οφείλονται πιθανότερα σε πρόβλημα στον εγκέφαλο, όγκο κλπ.
Συζητήσετε με τον ιατρό σας την ρύθμιση της δόσης του Gardenal, ίσως να χρειάζεται λίγο λιγότερο ή περισσότερο φάρμακο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
...αν και σε αυτή την ηλικία οι κρίσεις επιληψίας οφείλονται πιθανότερα σε πρόβλημα στον εγκέφαλο, όγκο κλπ.
Θα το έγραφα αν συνεχιζόταν η συζήτηση. Είπα να το αποφύγω για λίγο :confused:(y)