Επιλογή Σκύλου , συμβουλές για Αμέρικαν Σταφορντσάιρ


DanaiK

Member
15 Μαϊου 2023
5
11
26
Καλησπέρα σε όλους! :giggle: Είμαι νέο μέλος οπότε θα κάνω μια σύντομη εισαγωγή καθώς διάβασα αρκετά θέματα και είδα πως η κοινότητα είναι πολύ μεγάλη οπότε ίσως να μπορείτε να μου δώσετε κάποιες συμβουλές και να με κατευθύνετε! Ονομάζομαι Δανάη και είμαι 25 χρονών. Ζητάω συγνώμη εκ των προτέρων για το σεντόνι.

Είμαι κοντά 1μιση χρόνο στην φάση που σκέφτομαι να πάρω σκύλο αλλά ακόμα δεν έχω καταλήξει στην επιλογή μου. Έχω τελειώσει με τις σπουδές μου και πλέον εργάζομαι σε μια εταιρία, δουλεύω τις περισσότερες ημέρες από το σπίτι αλλά και κάποιες αναγκαστικά από γραφείο. Στην παρούσα φάση μένω με την μάνα μου (σε διαμέρισμα) αλλά αρκετά σύντομα είναι στα πλάνα μου να νοικιάσω σπίτι μόνη μου. Δεν είναι η πρώτη φορά που θα έχω σκύλο καθώς όλα τα σχολικά μου χρόνια έχω μεγαλώσει μαζί με το γαλλικό μπουλντόγκ που είχα, ο οποίος δυστυχώς μας έχει αφήσει χρόνους.

Πάμε λοιπόν στα τωρινά, παρότι λατρεύω τα γαλλικά μπουλντόγκ και φλέρταρα με την ιδέα του γαλλικού ξανά, είναι πολύ ''απαιτητική'' ράτσα από θέματα υγείας, θερμοκρασίας στο σπίτι (πάντα air condition το καλοκαίρι και ζέστη τον χειμώνα) , σύντομες βόλτες, φάρμακα κλπ κλπ , δυστυχώς παίρνοντας γαλλικό έχεις πάρα πολλές πιθανότητες ότι ο σκύλος θα βγάλει πρόβλημα, με μαγειρευτή τροφή, pedigree, και πραγματικά καλές συνθήκες συμβίωσης , ο μίκυ δυστυχώς τυφλώθηκε από το ένα μάτι , είχε δερματικές παθήσεις, θέματα ανάσας , και ήτανε καρδιακός τα τελευταία 5 χρόνια της ζωής του. Παρόλα αυτά έφτασε 14 χρονών και έφυγε μόνος του χαρούμενος και χορτάτος και πρέπει να πω παρόλα τα αρνητικά της ράτσας ότι ήτανε το πιο φιλικό και ανθρωποκεντρικό ζώο που έχω συναντήσει όσων αφορά την προσωπικότητα του.

Εγώ γενικά είμαι πολύ ενεργητική σαν άνθρωπος και περπατάω καθημερινά τουλάχιστον 1 ώρα , οπότε ξεκινώντας από εκεί θα ήθελα αρχικά ένα ενεργητικό σκυλί το οποίο να ''τραβάει'' τις μεγάλες βόλτες και τις εκδρομές σε ύπαιθρο και να έχει όρεξη να περπατήσει/τρέξει/παίξει χωρίς να φοβάμαι για την υγεία του ή να είναι τεμπελάκος μετά από ένα μισάωρο.

Εδώ και 2 χρόνια που είμαι με τον δικό μου ασχολούμαι πολύ με τον δικό του σκύλο, ο οποίος είναι Αmerican Staffordshire Terrie, πάμε βόλτες, εκδρομές και γενικά έχω δεθεί πολύ με τον σκύλο. Παρότι είχα μια αρχική επιφύλαξη γιατί δεν ήμουν γνώστης των πιτ μπουλ έπαθα πλάκα με το πόσο χαδιάρης είναι ο σκύλος και πως δέθηκε μαζί μου μέσα σε αυτό το διάστημα. Στις πρώτες βόλτες είχα το άγχος να συναντήσουμε άλλο σκύλο ή γάτα γιατί ο σκύλος ψιλοτρελένεται (πράγμα που δεν είχα με το γαλλικό), γενικά ακούει σε δυνατή φωνή και μαζεύεται και άμα προσπεράσει το άλλο σκυλί το ξεχνάει σε δευτερόλεπτα. Έχω τον κανόνα ότι προτιμώ να προσέχω για να έχω, οπότε πάντα είμαι αλέρτ στη βόλτα και όποτε βλέπω άλλο σκυλί σε κοντινή απόσταση αλλάζω πεζοδρόμιο και κάνω σήμα στον ιδιοκτήτη να μην μας πλησιάσουν. Όσων αφορά τις γάτες με δυνατή φωνή και τράβηγμα σταματάει αμέσως και συνεχίζει την πορεία του. Με οικεία σκυλιά τα πάει μια χαρά και συμβιώνει ακόμα και με μαλτέζ (της οικογένειας) παρόλα αυτά εγώ μιάς και δεν είναι δικός μου ο σκύλος, όταν τον έχω μόνη μου αποφεύγω 100% κάθε συναναστροφή με άλλο σκυλί και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Ρωτάω λοιπόν στο σκυλοφόρουμ και όσους είστε κάτοχοι της ράτσας κάποιες απόψεις πάνω στο θέμα και αν θεωρείτε ότι θα μου βγεί καλή επιλογή ένα τέτοιο σκυλί. Είμαι διατεθειμένη να ασχοληθώ με τον σκύλο και να τον εκπαιδεύσω
(είτε με εκπαιδευτή είτε μόνη μου) καθώς τον θέλω φιλικό ειδικά όσων αφορά τους ανθρώπους.

Δεν με νοιάζει απαραίτητα να είναι καθαρόαιμο το σκυλί καθώς βλέπω σε φιλοζωικές παίζουν πολλά ημίαιμα πιτμπουλάκια, απο την στιγμή που είναι κοινωνικοποιημένο σε ένα βαθμό το σκυλί είμαι οκ με αυτό.

Το μόνο θέμα μου με ημίαιμο πιτμπουλ φιλοζωικής έιναι ότι προφανώς δεν θα είναι κουτάβι, οπότε φοβάμαι λίγο τι ''χούγια'' μπορεί να βγάλει ο σκύλος και κατά πόσο θα είναι διαχειρίσιμα από μία ηλικία και μετά, ακόμα και με εκπαιδευτή.

Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο, ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον μπεί στον κόπο να το διαβάσει και να μου δώσει μια σοβαρή γνώμη! ;)
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.650
19.883
Δανάη καλώς ήρθες στο φόρουμ! :)

Δεν νομίζω ότι μας χρειάζεσαι!
Ρωτάς, απαντάς, προβληματίζεσαι και ψιλοκαταλήγεις και μόνη σου, χρησιμοποιώντας σωστά μονοπάτια, απ' ότι μπορούμε να καταλάβουμε απ' όσα γράφεις.
Το μόνο που σου μένει, είναι να πάρεις την απόφαση.
Κοντά είσαι. Μην το πολυσκέφτεσαι. Και όταν καταλήξεις με το τερατάκι στα χέρια σου, σφύρα μου να μιλήσουμε για agility, εφόσον είσαι fan των δραστηριοτήτων (και μένεις Αθήνα βεβαίως βεβαίως) :p

Περιμένουμε με το καλό, να μας συστήσεις, την επιλογή σου! :giggle:
 


DanaiK

Member
15 Μαϊου 2023
5
11
26
Καλώς σας βρήκα mareco! :)

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Άντε να δούμε!
Εδώ Αθήνα είμαι ναι!
 
  • Like
Reactions: mareco


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.236
7.779
Νομιζω οτι εχεις επιλογες, τα πιτμπουλοειδη όντως αφθονουν στις φιλοζωικές στην Αττική.
Προσωπικα θεωρω ασφαλέστερη επιλογη το ενηλικο αν επιλέξεις να αποκτήσεις ημίαιμο.

Με ενα ενηλικο θα μπορεις αμεσα να δεις τελική εμφάνιση , υγεια, χαρακτήρα, και αυτα που σε ενδιαφερουν πχ το ποσο κοινωνικο είναι με τους ανθρωπους.

ΥΣ. Εαν εχετε σκοπο τα 2 σκυλια να συνυπάρχουν θα είναι μαλλον ευκολότερο ενα αντίθετου φύλου.
 
Last edited:


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Καλημέρα και καλώς ήρθες Δανάη.

Με ενα ενηλικο θα μπορεις αμεσα να δεις τελική εμφάνιση , υγεια, χαρακτήρα, και αυτα που σε ενδιαφερουν πχ το ποσο κοινωνικο είναι με τους ανθρωπους.
Φαντάζομαι πως αν είναι φοβισμένος ο σκύλος ή αν είναι έξω από τα νερά του, ίσως και να μην μπορείς να τα δεις όλα από την αρχή με σιγουριά. Το λέω βέβαια με μεγάλη επιφύλαξη - δεν έχω τέτοια εμπειρία.
Εκτός αν έχει ήδη δείξει τι κουμάσι είναι :) στο σπίτι που φιλοξενείται.

Επίσης υποπτεύομαι πως παίζουν ρόλο και οι συνθήκες που έχει εκτεθεί, εκτίθεται ή θα εκτεθεί ο σκύλος. Μπορεί δηλαδή να μην του δοθεί η αφορμή (λόγω συνθηκών) να αποκαλύψει "μυστικά" του χαρακτήρα του, που υπό άλλες συνθήκες θα έβλεπες άμεσα.

Κι αυτό δεν το λέω μόνο για τα πιτμπουλοειδή, αλλά για όλα τα σκυλιά που δεν ξέρεις το παρελθόν τους και πώς, πόσο και αν "σημαδεύτηκαν" στο κρίσιμο στάδιο της κοινωνικοποίησής τους.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.078
Athens
Καλωσήρθες και από μένα, πρώην κάτοχο γαλλικών μπουλντόγκ και νυν κάτοχο της εγγλέζικης έκδοσης των "πιτμουλοειδών" Staffordshire Bull Terrier.
Όπως πολύ σωστά το 'πες, γαλλάκια και αμσταφ/πιτμπουλ/sbt καμία σχέση. Το μόνο κοινό σημείο είναι όλα είναι πολύ ανθρωποκεντρικά, αλλά από εκεί και πέρα οι ανάγκες τους είναι τελείως διαφορετικές.

Εάν σκοπεύετε τα 2 σκυλιά να συμβιώσουν, θα σου έλεγα να πας αποκλειστικά και μόνο σε θηλυκό και ιδανικά όχι κυριαρχικό και ζόρικο. Η μέθοδος για να τα γνωρίσετε μεταξύ τους είναι η παλιά κλασική, πρώτα αρκετές βόλτες μαζί να συνηθίσουν και να συνδυάσουν ο ένας την παρουσία του άλλου με κάτι θετικό.

Όσον αφορά τα πιτμπουλάκια, υπάρχουν πολλά διαθέσιμα σε όλες τις ηλικίες, φύλα, χρώματα. Υπάρχουν ομάδες για πιτάκια αδέσποτα στο φβ που ποστάρουν συνεχώς. Επιπλέον πολλοί από εμάς εδώ μέσα έχουμε επαφές με πανσιόν, φιλοζωικές κλπ. οπότε αν το αποφασίσεις μας το ανακοινώνεις και μπορούμε να κοιτάξουμε και ο καθένας στις δικές του επαφές αν υπάρχει κάτι σαν αυτό που σου ταιριάζει.
Εάν ζει σε εθελοντή αυτός θα έχει εικόνα συμπεριφοράς. Ακόμη και σε κάποιες πανσιόν, ανάλογα με το με τις συνθήκες εκεί (αν ασχολούνται, αν τα βγάζουν και με άλλα μαζί έξω) ίσως να έχουν εικόνα συμπεριφοράς.

Τέλος να σου πω ένα μεγάλο μπράβο για όλα αυτά όπως τα έχεις σκεφτεί, σπανίως βλέπουμε εδώ μέσα "νέοπες" που να έχουν σκεφτεί με αυτό τον τρόπο. :giggle:
 


DanaiK

Member
15 Μαϊου 2023
5
11
26
Καλησπέρα και πάλι σε όλους, σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Έρχεται δεύτερο σεντόνι όσων αφορά φιλοζωική.

Λοιπόν, θα ήθελα να μοιραστώ μια σχετική εμπειρία μου όσων αφορά τα ημίαιμα πιτμπουλ απο τις φιλοζωικές που ανέφερα στο αρχικό μου ποστ. Εδώ και κάνα μήνα επισκέπτομαι μια φιλοζωική όπου είχα δεί μια ημίαιμη πιτμπουλίνα η οποία μου άρεσε πολύ! Με το σκυλί έχουμε βρεθεί 4 φορές εκ των οποίων τις 3 το έχω πάρει και το έχω κρατήσει αρκετή ώρα για βόλτα. Το σκυλί είναι περίπου 3 χρονών, αδύνατο και μειώδες κοντά στα 15-20 κιλά, σχετικά μικρόσωμο για την ράτσα και πραγματικά πολύ όμορφη σκυλίτσα. Είναι πάρα πολύ καλή με ανθρώπους και ναζιάρα αλλά το ζώο έχει κάποια θέματα κοινωνικοποίησης με άλλα σκυλιά, για να καταλάβετε έχει υιοθετηθεί 2 φορές και το έχουν γυρίσει πίσω, λόγω τσακωμού με μικρότερα σκυλιά. Ο δεύτερος τσακωμός δυστυχώς κατέληξε με το άλλο σκυλάκι να μην τα καταφέρει (γιορκσαιρ τεριε). Οι ιδιοκτήτες είχαν ενημερωθεί ότι ο σκύλος δεν τα πάει καλά με άλλα ζώα, ιδιαίτερα μικρότερα, παρόλα αυτά έφεραν στον χώρο του σκύλου άγνωστα σκυλιά και τα άφησαν μόνα τους. Η κατάληξη? Ναι έγινε το μοιραίο και αναμενόμενο και ο σκύλος να σου πάλι πίσω στο μπουντρούμι της φιλοζωικής γιατί έφταιξε.

Το κακόμοιρο πλάσμα είναι πολύ καλό με ανθρώπους και του αρέσουν πολύ τα χάδια, ΝΑΙ φαίνεται ότι έχει ενέργεια, και επίσης ΝΑΙ φαίνεται ότι χρειάζεται άνθρωπο να του διαθέσει χρόνο και ενέργεια προκειμένου να βρεί τα πατήματα του, καθώς ξαναλέω μιλάμε για ζώο της φιλοζωικής που δεν έχει στεριώσει σε σπίτι και φαίνεται ότι το ζώο είναι χαμένο και δεν έχει ούτε την αίσθηση ασφάλειας ενός σπιτιού-βάσης αλλά ούτε και το δέσιμο-σχέση με κάποιον συγκεκριμένο άνθρωπο τον οποίο να αναγνωρίζει ως αφεντικό. Παρόλα αυτά με όποιον της κάνει χαρές αυτή πέφτει κάτω και γυρνάει την κοιλιά της για χάδια. Όχι δεν πρόκειται για αιμοβόρικο πλάσμα το οποίο πλέον δεν σώζεται και δεν κοινωνικοποιείται και κοιτάει τα χέρια σου και τις γάμπες σου σαν μεζέδες και το γράφω αυτό διότι ίσως κάποιοι να το σκεφτείτε από αυτά που γράφω παρακάτω και την αντίδραση της φιλοζωικής.

Πάμε όμως στο ζουμί της υπόθεσης. Εγώ ενημέρωσα την φιλοζωική ότι έχω σκοπό να ασχοληθώ με τον σκύλο και να πάρω και εκπαιδευτή, παρόλα αυτά αντιμετώπισα αρνητική στάση εξ'αρχής. Δεν λέω φυσικά πως δεν έκαναν σωστά που με ενημέρωσαν πλήρως για τα θέματα που έχει το σκυλί αλλά εμμέσως πλην σαφώς με ενημέρωσαν επίσης ότι τον σκύλο δεν πρόκειται να μου τον δώσουν λέει και ότι θα τον έδιναν ίσως σε άντρα. Μάλιστα. Αυτά κάθε φορά που πήγαινα για να την πάω βόλτα και να την υιοθετήσω, εώς και χθές που πήγα και με κοίταξαν με μεγάλη απογοήτευση (τύπου ά ακόμα επιμένεις εσύ) και ήρθαν πάλι να με ενημερώσουν για το ότι ο σκύλος είναι τρελαμένος με πολύ ενέργεια και δεν υπακούει και μπλαμπλα μπλα και ότι δεν κάνω ουσιαστικά να την πάρω και ότι εάν πήγαινε κάποιος άντρας ίσως να την έδιναν, ότι δεν θα μπορώ να την κουμαντάρω και να μου ξαναθυμίσουν ότι έχει φάει το προηγούμενο σκυλάκι στην υιοθεσία που ήτανε. Εγώ τους είπα πως ήρθα απλά να την πάω μια βόλτα να της δώσω μερικές λιχουδιές και τέλος, διότι δεν έχω όρεξη να περάσω τα βασανιστήρια του Ιησού χριστού (κοντά μήνα πλέον) για να αποδείξω την καταλληλόλητα μου σε μια θεία που κάνει κουμάντο στην φιλοζωική . :)

Επίσης η απάντηση τους με ύφος ξερόλα στο ότι θέλω να ασχοληθώ με εκπαιδευτή ήτανε ότι δεν πρέπει να θέλω να αλλάξω τον χαρακτήρα του ζώου (γελάω).

Με αντιμετώπισαν με τρομερή δυσπιστία και περιφρόνηση, στην αρχή σκέφτηκα ότι εντάξει και αυτοί προφανώς έχουν τους λόγους τους με σκυλί που έχει γυρίσει 2 φορές πίσω, να θέλουν να ''φοβίσουν'' έναν νέο υποψήφιο ιδιοκτήτη για να είναι ενήμερος και σίγουρος από την αρχή.

Παρόλα αυτά υπήρξε φούλ εχθρικότητα ακόμα και στον τρόπο τους, δεν ερχότανε κανένας υπεύθυνος να μου μιλήσει , όταν ήρθε ήτανε τελείως κακότροπη και επιθετική λες και με ξέρει και από εχθές και γενικά δεν ήξερα ότι είναι κακό να θέλεις να υιοθετήσεις ένα σκυλί αλλά τελικά μάλλον είναι για άλλους αυτά όχι για εμάς :p Δεν υπήρξε διάθεση για συζήτηση, για γνωριμία σε ανθρώπινο επίπεδο, παρά μόνο για ανάκριση στο τι κάνω εγώ και ποια είμαι και ένα ύφος τύπου έλα εντάξει να τελειώνουμε, εμένα γιατί δεν με ρώτησες για το σκύλο και μιλάς με άλλους και γενικά δεν. Μου είπε στην αρχή ότι δεν μου το δίνει εάν δεν γνωρίσει και την μάνα μου(που μένουμε μαζί) και την επόμενη φορά που πήγα με την μάνα μου, η κατάσταση είναι αυτή που σας περιγράφω με πραγματικά πολύ πολύ αγένεια, όπου δεν έχω χειρότερο, σύν του ότι έκανε πως με βλέπει πρώτη φορά και αφού την περιμέναμε μία ώρα να έρθει, ήρθε οριακά με ύφος να μας στείλει στο διάολό. :p

Το σκυλί και τις δύο προηγούμενες φορές που είχε υιοθετηθεί είχε υιοθετηθεί από ζευγάρια και η κατάληξη ήτανε αυτή που ανέφερα πιο πάνω. Επίσης να το πούμε και αυτό γιατί πολλά μπορεί να σκεφτεί ο καθένας, είμαι 1.72 και γυμνασμένη, και ίσως ακούγεται γελοίο που το γράφω αλλά κάποιος μπορεί να φανταστεί ότι είμαι μια πολύ μικρόσωμη κοπελίτσα που είμαι ανίκανη να κουμαντάρω ένα σκυλί των 15-20 κιλών γι'αυτό και μου είπανε έτσι από την φιλοζωική.

Επίσης να πω πως ο σκύλος δεν ορμάει σε άλλα ζώα, ούτε σεληνιάζεται, αυτό που κάνει είναι ότι εάν την αφήσεις να πλησιαστεί μυρίζεται πρώτα και εκεί εφόσον κάνεις την βλακεία και την εμπιστευτείς, ενδέχεται να στην κάνει και να το γυρίσει σε γρύλλισμα-δάγκωμα.

Τέλος πάντων, ένιωσα την ανάγκη να το μοιραστώ καθώς όπως καταλαβαίνετε είχα μπεί σε ένα μούντ, σκεφτόμουν ότι θα την σώσω θα την φέρω σπίτι θα κάνουμε βόλτες, πήγα της αγόρασα και λουριά και τελικά, πακέτο.

Δεν το γράφω με κάποιο μένος για τους ανθρώπους προς την φιλοζωική (καθώς όντως όλοι ήτανε πραγματικά πολύ καλά παιδιά και συνεννοήσιμα εκτός από αυτό που περιέγραψα πιο πάνω) απλά απορώ με ποιο κριτήριο ο καθένας γίνεται ειδικός, ή νομίζει πως είναι κατάλληλος να κρίνει την ακαταλληλότητα κάποιου. Εάν δηλαδή ήμουν άντρας τι? Θα είχα περισσότερη όρεξη να ασχοληθώ? ή θα είχα μήπως το μυαλουδάκι να μην αφήσω το σκύλο στο σαλόνι μαζί με ένα μικρότερο άγνωστο σκυλί? Ή θα είχα την αξιοπρέπεια εφόσον την υιοθέτησα να την κρατήσω και να μην την γυρίσω πίσω στο καταφύγιο και να ξέρω το πολύ δύσκολο να μην φέρνω άλλα σκυλιά στο σπίτι? Απ'ότι φάνηκε μάλλον άλλοι είναι οι ακατάλληλοι και δυστυχώς το κακόμοιρο σκυλί το βλέπω να μένει στη φιλοζωική

Επίσης έχω μεγαλώσει με σκύλο και θα προτιμούσα να πεθάνω παρά να γυρίσω πίσω το σκυλί μου σε αγνώστους ακόμα και εάν ήτανε ''δύσκολο΄΄ . Μάλλον οι άντρες που το είχαν πριν δεν είχαν το μυαλό να μην το βάλουν αγκαλιά με ένα γιορκσάιρ και μετά να το φέρουν πίσω σαν βλάκες ά πάρτε το δεν μας κάνει. Παρόλα αυτά εγώ δεν κάνω, οκει.

Αυτά από εμένα και καταλάβετε με εάν είναι κάπως φορτισμένο το κείμενο καθώς όντως στεναχωρήθηκα με αυτό που έγινε , γιατί είχα ήδη φτιάξει και γωνιά στο σπίτι για την φωλιά της :(

Όχι ότι τελείωσαν τα σκυλιά και δεν μπορώ να πάρω άλλο, αλλά ναι κάποια σου κάνουν ένα κλίκ παραπάνω.

Αυτά από εμένα, όσων αφορά το update της απόκτησης σκύλου.
 




bella_gr

Well-Known Member
18 Φεβρουαρίου 2014
372
249
dog-place.blogspot.com
καλησπερα σου. πολυ κριμα που αντιμετωπιζεις τετοια συμπεριφορα. δεδομενου οτι πολλα προβληματικα σκυλια ειναι κακοποιημενα απο αντρες, το να δωσουν το σκυλο μονο σε αντρα, ποιος ξερει τι προβληματα θα δημιουργουσε...εγω ειμαι 59 κιλα (με τα παπουτσια και μπουφαν :giggle:) και βγαζω βολτα μαζι ενα ημιαιμο γερμανικο ποιμενικο 27 κιλα κι ενα ημιαιμο κανγκαλ 31 κιλα χωρις προβλημα...ξερω τα σκυλια μου και ποτε θα πλησιασω αλλο σκυλο, δεν θελει πολυ σκεψη...δυστυχως επεσες σε περιπτωση. συνεχισε να ψαχνεις, κατι θα βρεις. αν εισαι ανοιχτη και σε μη-πιτ μπουλ, δες το dogsvoice.gr (εχουν παρα πολλα σε ολη την ελλαδα).
 
  • Like
Reactions: DanaiK




DanaiK

Member
15 Μαϊου 2023
5
11
26
bella_gr έχεις πολύ δίκιο και φυσικά πάντα νομίζω ότι είναι ο χαρακτήρας του ανθρώπου και η ωριμότητα του σε σχέση με την απόφαση του, αλλά ναι θα συμφωνήσω σε αυτό με την κακοποίηση.

Γενικά εννοείται είμαι ανοιχτή σε πολλά σκυλάκια αρκεί να το δώ και να με θέλει και αυτό και να νιώσω ότι έχουμε μια σύνδεση :love:
 


DanaiK

Member
15 Μαϊου 2023
5
11
26
mareco δεν το γνώριζα το σάιτ! Σε ευχαριστώ πολύ, το τσεκάρω τώρα
 


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.236
7.779
μερικα γκρουπ/σελίδες με πιτμπουλακια:


Δυστυχως αυτα τα φαινομενα υπαρχουν. Πας ψάχνωντας και εχεις το κινδυνο να πέσεις και σε στραβο, κολλημενοι υπαρχουν πολλοι στον χωρο. Το κακο είναι οτι εν τελει τα ζωα την πληρωνουν.
Κοιτα επίσης σε σελίδες δήμων πχ αστικη πανίδα αθηνων κτλ συνηθως είναι πιο νορμαλ οι διαδικασίες.

Και στο dogsvoice.gr εγω εκει συστηνω να κοιτανε.

Αν δουμε και κατι απο φιλοζωικη, συλλογο που ξερουμε οτι ειναι νορμαλ ανθρωποι θα ριξουμε λινκ
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Orjo


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Καλημέρα!

Όχι δεν πρόκειται για αιμοβόρικο πλάσμα το οποίο πλέον δεν σώζεται και δεν κοινωνικοποιείται
Έχω πάρα πολλές επιφυλάξεις όσον αφορά το συγκεκριμένο.
Σε όσους εκπαιδευτές και να πας, το ένστικτο και τα γονίδια δεν αλλάζουν.
Θεωρώ πως είναι επικίνδυνο να τρέφεις τέτοιες ελπίδες αναφορικά με τη σχέση του σκύλου με άλλα ζώα.
 
  • Like
Reactions: Orjo and Castro48


bella_gr

Well-Known Member
18 Φεβρουαρίου 2014
372
249
dog-place.blogspot.com
αν το σκυλι εχει ισχυρο prey drive, τοτε δεν μπορεις να το αφηνεις με μικρα ζωα (σκυλια, γατια κλπ). αν τα παει καλα με καποια σκυλια και με αλλα οχι, φυσιολογικο ειναι. απλα προσεχεις με ποιον το αφηνεις να παιζει.
 
  • Like
Reactions: Orjo


Castro48

Well-Known Member
4 Οκτωβρίου 2021
76
136
Επίσης να πω πως ο σκύλος δεν ορμάει σε άλλα ζώα, ούτε σεληνιάζεται, αυτό που κάνει είναι ότι εάν την αφήσεις να πλησιαστεί μυρίζεται πρώτα και εκεί εφόσον κάνεις την βλακεία και την εμπιστευτείς, ενδέχεται να στην κάνει και να το γυρίσει σε γρύλλισμα-δάγκωμα.
Όσο νιώθει ακόμη ανασφάλεια, μπορεί να μη θέλει να ορμήσει σε άλλα ζώα, αλλά δεν ξέρεις πως θα συμπεριφέρεται μετά απο λίγο καιρό μαζί σου. Αυτό είναι ένα απο τα βασικά προβλήματα με πολλά πιτμπουλοειδή. Μπορούν να πάνε απο το 0 στα 100 χωρίς να προλάβεις να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου. Οπότε μπορεί να μη χρειαστεί να πλησιάσεις εν γνώση σου κάποιο άλλο σκυλί για να μυριστούν, μπορεί απλά να στρίβεις σε ένα στενό όντας λίγο αφηρημένος και να έρθεις φάτσα με φάτσα με κάποιον που βγάζει βόλτα το δικό του. Εκεί τι γίνεται? Θα πρέπει να είσαι πάντα 100% alert σε κάθε βόλτα. Μπορεί να ακούγεται λίγο ακραίο το σενάριο που παραθέτω, απλά θέλω να σου δώσω να καταλάβεις πως αν αναλάβεις ένα τέτοιο σκυλί, η φάση δεν θα είναι τρέχω αμέριμνος στα λιβάδια μαζί του.

Το άλλο που θα πρέπει να υπολογίσεις είναι πως μιας και στον κύκλο σου υπάρχει ήδη ένα σταφι (του αγοριού σου), ύπάρχει το ενδεχόμενοι να μην μπορέσουν να συνυπάρξουν, κι ας είναι διαφορετικού φύλου. Τα ενήλικα σκυλιά όταν περάσει λίγος καιρός και νιώσουν πιο άνετα σε έναν χώρο, μπορεί να αλλάξει εντελώς η συμπεριφορά τους.



αν το σκυλι εχει ισχυρο prey drive, τοτε δεν μπορεις να το αφηνεις με μικρα ζωα (σκυλια, γατια κλπ). αν τα παει καλα με καποια σκυλια και με αλλα οχι, φυσιολογικο ειναι. απλα προσεχεις με ποιον το αφηνεις να παιζει.
Δεν νομίζω πως έχει να κάνει μονο με prey drive. Έχει γραφτεί πως μπορεί να καταλήξει σε δάγκωμα η αλληλεπίδραση με άλλα σκυλιά, οπότε μαλλον μιλάμε για aggression. Οπότε καλά θα κάνει να μην το αφήνει να παίζει γενικά με άλλα σκυλιά.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Έχοντας μια σφυριά με τα τεριέ γενικότερα, είμαι σχεδόν πεπεισμένος πως πρόκειται αποκλειστικά για prey drive. Το έχω αναφέρει αρκετές φορές εδώ μέσα, πως τα τεριέ το πάνε μέχρι τέλους (μέχρι το τίναγμα δηλαδή), για αυτό ήταν και είναι τόσο αποτελεσματικά στην παραδοσιακή εργασία τους.

Γνωρίζοντας δε την ιστορία των πιτ ή πιτμπουλοειδών γενικότερα και κρίνοντας από τις ανθρώπινες αδυναμίες και ματαιοδοξίες, κανει κρα απο μακριά πως έχουν ενισχυθεί επί τούτου αυτά τα ένστικτα σε ένα κομμάτι της ανεπίσημης εκτροφής/αναπαραγωγής τους.

Συνεπώς για μένα θέλει πολύ μεγάλη προσοχή το πώς αντιμετωπίζουμε τέτοια σκυλιά και να μην τρέφουμε φρούδες ελπίδες πως μπορεί με μια "εκπαίδευση" να αλλάξει κάτι.
 


Orjo

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2020
486
1.094
20
Πάτρα
Όπως πολύ σωστά λένε και οι προλαλήσαντες, το θεωρώ επίφοβο να αμφισβητούμε τα γονίδια. Μερικά πράγματα απλώς δεν αλλάζουν. Βελτιώνονται ως έναν βαθμό, αλλά καλύτερα να αποδεχτούμε την πραγματική εικόνα ενός ζώου παρά να την πλάσουμε όπως θέλουμε στο μυαλό μας, ιδανικά.

Θεωρώ, σαν Ιωάννα πάντα, πως δεν «καίνε» τους εν λόγω σκύλους μόνο εκείνοι που είναι πέρα βρέχει και παίρνουν δυναμικά σκυλιά για να «δειχτούν», τους «καίνε» και αυτοί που αγνοούν ότι υπάρχει γενετική προδιάθεση και θέλουν να τα βλέπουν όλα ρόδινα.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
τους «καίνε» και αυτοί που αγνοούν ότι υπάρχει γενετική προδιάθεση και θέλουν να τα βλέπουν όλα ρόδινα.
Αυτό ακριβώς.
Και όλα αυτά έχουν να κάνουν αποκλειστικά με άλλα ζώα, όχι με ανθρώπους.
Ποτέ με ανθρώπους (εκτός αν μιλάμε για ιδιάζουσα περίπτωση)
Το αναφέρω γιατί ίσως υπάρχει κι εδώ μια παρανόηση.
Το οτι ένας σκύλος είναι αλοιφή απέναντι σε ανθρώπους, ουδεμία σχέση έχει με την σχέση του με άλλα ζώα.
 


Orjo

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2020
486
1.094
20
Πάτρα
Αυτό ακριβώς.
Και όλα αυτά έχουν να κάνουν αποκλειστικά με άλλα ζώα, όχι με ανθρώπους.
Ποτέ με ανθρώπους (εκτός αν μιλάμε για ιδιάζουσα περίπτωση)
Το αναφέρω γιατί ίσως υπάρχει κι εδώ μια παρανόηση.
Το οτι ένας σκύλος είναι αλοιφή απέναντι σε ανθρώπους, ουδεμία σχέση έχει με την σχέση του με άλλα ζώα.
Αυτό το έχω παρατηρήσει, μάλιστα το πίστευα και εγώ παλιά, δεν βγάζω την ουρά μου απ’έξω. Μετά άρχισα να διαβάζω σχετικά νήματα, συγκεκριμένα αφότου ανέβασα εκείνο το thread, σχετικό με τα pit. Και έμαθα πολλά που δεν ήξερα. Ένα ήταν αυτό. Δεν θα έπρεπε να μπαίνει στο ίδιο σακί άνθρωπος και σκύλος. Έχουν πολλές διάφορες, και το σκυλί το αναγνωρίζει αυτό.
 
  • Like
Reactions: mareco


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.813
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf