Επιλογή ράτσας και αναζήτηση εκτροφέα


larry80

New Member
11 Μαϊου 2020
1
0
44
Καλή σας ημέρα
Μετά από πολύωρες και αρκετό καιρό σκέψη και αναζήτηση πληροφοριών και συζητήσεις με φίλους κατέληξα ότι ήρθε η ώρα να αποκτήσω και εγώ ένα φίλο, σύντροφο, σκύλο.

Μιας και μένω μόνος και αν και αυτή την περίοδο δεν χρειάζεται να λείπω πολλές ώρες αλλά κατά διαστήματα μπορεί να χρειάζεται να λείπω το κλασικό οκτάωρο της εργασίας αποφάσισα με τη μέχρι στιγμής αναζήτηση και ανάγνωση πολλών και διαφορετικών πηγών ότι μία από τις τρεις παρακάτω ράτσες σκύλων θα είναι ευτυχισμένη όσο και εγώ με την συμβίωση στο διαμέρισμά μας.

Οι ράτσες οι οποίες κατέληξαν είναι Παγκ , Toy ή Mini Poodle και Μπιγκλ

Ο γνώμονας ήταν ράτσα η οποία να μπορεί να ζει σε ένα μεσαίου μεγέθους διαμέρισμα, να αρκείται σε μία με 1,5 ώρες την ημέρα βόλτα περίπατο άσκηση και να μπορεί να μη νιώθει άσχημα αν κάποιες μέρες λείπω το οκτάωρο το υποχρεωτικό

Η επόμενη φάση της σύσκεψης με το να βρω εκτροφέα δεν θέλω επ ουδενί να αγοράσω μία ψυχή από ένα pet shop αλλά πραγματικά θέλω το νέο μέλος της οικογένειας να είναι γεννημένο μέσα από μία φυσιολογική διαδικασία και όχι από μία καθαρά εμπορική διαδικασία.

Πραγματικά θα ήθελα εάν είναι δυνατόν να με βοηθήσετε με όσα έχω πει παραπάνω είτε προτείνοντας μου από πού μπορώ να το αποκτήσω ήταν έχετε κάποια άλλη πρόταση σε ότι αφορά τι ράτσα ή τα κριτήρια που έχω θέσει

Σας ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν το θέμα αυτό έχει αναπτυχθεί και έχει συζητηθεί ξανά μέσα στο forum
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Θα πρότεινα να επισκεφτείς το site του κυνολογικου ομίλου Ελλάδας (ΚΟΕ) και να δεις πότε είναι η επόμενη έκθεση μορφολογίας. Λόγω του κορωνοϊού δεν γνωρίζω τι γίνεται αυτή την περίοδο.
Στις εκθέσεις θα δεις εκτροφεις και σκύλους των φυλών που σε ενδιαφέρουν και μπορείς να πάρεις μια πρώτη ιδέα, να μιλήσεις μαζί τους και να δεις τι σου ταιριάζει.


Εχε υπόψιν σου πως κάθε φυλή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά που αφορούν και την εμφάνιση αλλά και τον χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομενων και των ενστικτων. Δεν είναι όλοι οι σκυλοι το ίδιο και δεν ταιριάζουν όλοι οι σκυλοι με την ιδιοσυγκρασια μας. Κι επειδή τα ένστικτα και οι χαρακτήρες δεν αλλάζουν, χρειάζεται προσοχή στην επιλογή που θα κάνουμε. Για παράδειγμα όσον αφορά τα μπιγκλ, από όσο έχω ακούσει έχουν πολύ ενέργεια και δεν ξέρω αν είναι αυτό που ψάχνεις.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.807
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf