Επιλογή σκύλου - απορίες περί Samoyed

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Καλημερα! Κατσε γιατι μπερδευτηκα και εγω τωρα..νομιζω ειναι καλο να διευκρινεις αν θελεις, τι εννοεις με την γεννα της φιλη σου.. τους εβγαλε χαρτια εννοεις; νομιζω ειναι σωστο να το αναφερουμε κυριως για τον ανθρωπο που ειναι καινουργια στο φορουμ κ ρωταει.. ολοι της ειπαμε ψαξε καλο εκτροφεα και κ ξανα ρωτα εκτροφεα κτλ.. γιατι ο σωστος τροπος αποκτησης ειναι αυτος.. μην την μπερδευουμε τωρα δηλαδη..
doom_o ζω σε κλειστη κοινωνια και δουλευα στην κτηνιατρικη κλινικη εδω, σε πληροφορω λοιπον οτι απο λυκοσκυλα και γεννες γινεται χαμος! Τα περισσοτερα λοιπον εχουν πολλα προβληματα υγειας (μιας κ οι ιδιωτες που αποφασισαν να τα ζευγαρωσουν αναθεμα κ αν ηξεραν τι εκαναν-απλα χαλουσαν την ρατσα) οποτε οσα ειχαν προβλημα χοντρο εγινε ευθανασια κ αλλα απλα ζουν με προλβηματα..(περα οτι αυτοι οι χαρακτηρες δεν ηταν λυκοσκυλων) οκ μιλαμε για ζωντανους οργανισμους βεβαια ουτε ο εκτροφεας ειναι θεος! Απλα προφανως μιας κ μιλαμε για εναν συντροφο πολλων ετων, ε θελουμε να πηγαινουμε με τις καλυτερες πιθανοτητες!

• Like
Reactions: Haris Drazen

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
ax ayta τα φοιτητικα τα χρονια...
τι μου θυμησες τωρα..
σαν ναταν χτες κι εχουν περασει τοσα χρονια....
παντως να σου πω την αληθεια...
εγω σαν φοιτητης επειδη επισης ειχα την συναισθηση οτι
δεν μπορω να εχω σκυλο σπιτι... και να τριγυρναω να μπεκροπινω κλπ....
απο την αλλη απο μικρος ειχα σκυλια...
ετσι δεν ειχα παρα να διαλεξω..
οταν με πιαναν οι ανασφαλειες μου πηγαινα στη φυσικομαθηματικη και διαλεγα κανα λυκοσκυλο , κανα μποξερ.... και περναγα καταπληκτικα...
οταν με πιαναν τα συναισθηματικα μου πηγαινα προς φιλοσοφικη μερια...
εκει διαλεγα κανα κανισακι .... κανα γιορκσαιρ γουτσουλινιαζα λιγες μερες κι ολα καλα...
την ανοιξη που με επιανε η τρελα να τρεχω στα βουνα πηγαινα προς τη γεωπονικη εκει ειχε ποιντερ , σετερακια,,,, και κανα τερριε αραια και που... ετσι ειχα παρεα στις εξορμησεις μου...
παντα μα παντα μετα μερικες μερες τα επεστρεφα ωστε να τ αβρουν τα αφεντικα τους...
ετσι δεν στεναχωριομυν ουτε προβληματιζομουν ποτε τι σκυλο να διαλεξω ωστε να με καλυπτει ουτε αν μπορω να ταυτισω τις αναγκες μου με αυτες του σκυλου...
που θαθελα να καταληξω..
αν θελεις ενα σκυλο καθαρα δικο σου μην τον αφηνεις εξβ απο τη σχολη...
μπορει να τον ψαχνεις ... ποτε δεν ξερεις... παρε καλυτερα ενα αδεσποτο απο το δρομο... θα σε ακολουθει σιγουρα γι αενα πιατο φαι...
κι αν θελεις να βγεις εξω τα βραδυα αστον απεξω να σε περιμενει...
ετσι εχει μαθει ετσι κι αλλοιως...
αληθεια σε ποια πολη εισαι?
εγω σπουδαζα θεσσαλονικη... απο τοτε βεβαια μεχρι σημερα ισως να εχουν αλλαξει λιγο τα πραγματα..
ετσι για να απαντησω και σε αλλο θεμα ...

doom_o

Member
11 Φεβρουαρίου 2017
12
4
29
ax ayta τα φοιτητικα τα χρονια...
τι μου θυμησες τωρα..
σαν ναταν χτες κι εχουν περασει τοσα χρονια....
παντως να σου πω την αληθεια...
εγω σαν φοιτητης επειδη επισης ειχα την συναισθηση οτι
δεν μπορω να εχω σκυλο σπιτι... και να τριγυρναω να μπεκροπινω κλπ....
απο την αλλη απο μικρος ειχα σκυλια...
ετσι δεν ειχα παρα να διαλεξω..
οταν με πιαναν οι ανασφαλειες μου πηγαινα στη φυσικομαθηματικη και διαλεγα κανα λυκοσκυλο , κανα μποξερ.... και περναγα καταπληκτικα...
οταν με πιαναν τα συναισθηματικα μου πηγαινα προς φιλοσοφικη μερια...
εκει διαλεγα κανα κανισακι .... κανα γιορκσαιρ γουτσουλινιαζα λιγες μερες κι ολα καλα...
την ανοιξη που με επιανε η τρελα να τρεχω στα βουνα πηγαινα προς τη γεωπονικη εκει ειχε ποιντερ , σετερακια,,,, και κανα τερριε αραια και που... ετσι ειχα παρεα στις εξορμησεις μου...
παντα μα παντα μετα μερικες μερες τα επεστρεφα ωστε να τ αβρουν τα αφεντικα τους...
ετσι δεν στεναχωριομυν ουτε προβληματιζομουν ποτε τι σκυλο να διαλεξω ωστε να με καλυπτει ουτε αν μπορω να ταυτισω τις αναγκες μου με αυτες του σκυλου...
που θαθελα να καταληξω..
αν θελεις ενα σκυλο καθαρα δικο σου μην τον αφηνεις εξβ απο τη σχολη...
μπορει να τον ψαχνεις ... ποτε δεν ξερεις... παρε καλυτερα ενα αδεσποτο απο το δρομο... θα σε ακολουθει σιγουρα γι αενα πιατο φαι...
κι αν θελεις να βγεις εξω τα βραδυα αστον απεξω να σε περιμενει...
ετσι εχει μαθει ετσι κι αλλοιως...
αληθεια σε ποια πολη εισαι?
εγω σπουδαζα θεσσαλονικη... απο τοτε βεβαια μεχρι σημερα ισως να εχουν αλλαξει λιγο τα πραγματα..
ετσι για να απαντησω και σε αλλο θεμα ...
Οχι, όπως είπα και παραπάνω δεν εχω σκοπό να τον αφήνω να τριγυρνάει οπου να'ναι, το εχω εξηγήσει λιγο καλυτερα παραπάνω αν δεις :) Οσο για τα φοιτητικά χρονια, εγω δεν έζησα αυτο το ξεφάντωμα για διάφορους λόγους που μου προκάλεσαν άγχος και διαφορα τετοια θεματάκια και κυρίως λόγω του φόρτου εργασίας της σχολης. Και τελος παντων, ειμαι σε σχετικα μικρή πόλη που την ηξερα ήδη όποτε δεν εχει να κανεις και τιποτα σπουδαίο αν ήσουν ηδη μια ζωή εκει. Γενικα δεν ειμαι και το πιο αντιπροσωπευτικο δειγμα φοιτητριας :p Η Θεσσαλονίκη ειναι πανέμορφη!

Last edited by a moderator:

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Σε ποιες αποψεις αναφερεσαι ; Απαντησεις-αποψεις για τη φυλη εδωσαν κυριως 2 πρωην κατοχοι Σαμογεντ και εγω (σε καμμια περιπτωση δεν θεωρω εαυτον γνωστη,απλα εχω κανει μια α' ερευνα για τη φυλη).Η μονη σου ενσταση ειναι για τον θερμο τοπο διαμονης και την αδυναμια της φυλης να προσαρμοστει σε αυτον ή εχεις ενστασεις και για αλλες αποψεις που διατυπωθηκαν ;
''- Αντέχουν περισσότερο τα θερμά κλίματα απ' όσο τους πιστώνεται υπό ορισμένες συνθήκες όμως. Έζησα μαζί τους και στη Θεσσαλονίκη αλλά και στο τροπικό Brisbane της Αυστραλίας. Εφόσον υπάρχει περιμετρική αυλή με επιλογές και με δεδομένο ότι δεν θα τους ζητηθεί ιδιαίτερη συμμετοχή σε δραστηριότητες τους θερμούς μήνες του καλοκαιριού, τα καταφέρνουν μια χαρά.''

Αυτό έγραψα.
Δεν λέω ότι τους αρέσει το θερμό κλίμα.
Γνωρίζω εκ πείρας ότι μπορούν να ζήσουν με άνεση στο κλίμα αυτό με τους προαναφερθέντες περιορισμούς.
Θα έπρεπε ίσως να τα περιορίζουμε σε ψυχρά κλίματα? Ας αποφασίσει καθείς για τον εαυτό του.

• Like
Reactions: Beyond Wonderland