Επιλογή τροφής για Chow Chow 5 μηνών

zaratoustra

Member
6 Μαρτίου 2018
6
17
40
Καλησπέρα σας παιδιά και μπράβο για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε. Νέος στο Forum. Καλώς σας βρήκα λοιπόν.

Απόκτησα πριν κάποιους μήνες τον Σίμπα και τώρα είναι 5 μηνών και κάτι. Πρόκειται για chow chow.

Θα ήθελα την βοήθεια σας και κάποιες προτάσεις για αγορά ξηράς τροφής. Μέχρι τώρα του δίνω Royal Canin Medium Junior. Δεν έχω ιδέα για την ποιότητα της.
Εσείς τι θα προτείνατε?

Επίσης θα ήθελα και την βοήθεια σας σε κάποια άλλα θέματα όπως πρότασεις για σαμπουάν, βούρτσα καθημερινής χρήσης, καθαριστικό αυτιών, καθαριστικά πανάκια ή οτι άλλο εσείς νομίζετε οτι αξίζει αναφοράς.

Συγγνώμη για τις μαζεμένες ερωτήσεις αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν είμαι έμπειρος σκυλομπαμπάς και χρειάζομαι κάποιες κατευθύνσεις.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Last edited:

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Μπορεί σε κάποια στιγμή να θελήσεις να γίνεις ένας από τους "ήρωες" (αστιεύομαι!!!) που ταϊζουν φυσική τροφή, δλδ φρέσκο κρέας με φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Και θα είναι η καλύτερη επιλογη.

Αν θέλεις να μείνεις στην ξηρά, ορίστε μερικές μάρκες πολύ καλύτερες από τη ρουαγιάλ.
Κάποιες πολύ ακριβές αλλά εξαιρετικές, κάποιες πιο απλές αλλά και πιο οικονομικές.

AATU
Acana
Orijen
Naturea
Platinum
N&D

Υπάρχουν κι άλλες... Θα πρέπει να επιλέξεις κωδικό πάπυ ή τζούνιορ ανάλογα τι έχει η κάθε εταιρεια. Καλό είναι να πάρεις αρχικά μικρό φακελάκι να δεις αν του αρέσει αν είναι ΟΚ τα κακά του αν εχει κάποια ευαισθησια (πχ αλλεργια) κι αν όλα πανε καλά τοτε παραγγέλνεις και τσουβάλι.

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Βαλε και την Brit Care στα υπ οψιν για κατι πιο οικονομικο αλλα χωρις σιτηρα.

ΟΧΙ πολλες και συντομες αλλαγες τροφης, δοκιαμσε αλλα σιγα σιγα και οταν βρεις κατι που "καθεται" καλα (σχηματισμενα και λιγα κοπρανα και λαμπερο τριχωμα χωρις να σπαει) μεινε εκει

• Like
Reactions: darky

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Περίεργη ράτσα τα chow! Πως κατέληξες σε αυτή? Δεν έχουμε πολλά μέλη με chow εδώ μέσα...

Η ράτσα, φαντάζομαι, έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, πρώτον όσον αφορά τη περιποίηση του τριχώματος, και κατ' επέκταση και στη διατροφή... Εγώ δεν γνωρίζω όμως λεπτομέρειες, παρά μόνο ό,τι έχω διαβάσει εδώ:

https://www.dogforum.gr/community/threads/ivan-το-chow.30517/page-4

από το ποστ #74 και κάτω, αλλά κάλλιστα μπορείς να ξεσκονίσεις όλο το θέμα.

Διαβάζω πως είναι επιρρεπή σε ορμονικές δερματοπάθειες - και ίσως χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής στη διατροφή. Ο δικός σου έχει κάνει ανάλογες εξετάσεις?

Είναι rough ή smooth? Ειδικά εάν είναι μακρύτριχος, θα πρέπει να δώσεις βάση στο καλό βούρτσισμα - ίσως χρειάζεται και καθημερινά.

zaratoustra

Member
6 Μαρτίου 2018
6
17
40
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά και την πολύτιμη βοήθεια σας.

Η ράτσα ήταν επιλογή της συντρόφου μου και ενώ ήμουν επιφαλυκτικός για την επιλογή chow ως πρώτο σκυλι. Παρόλα αυτά ο κουρέας και φίλος μου είχε chow 18 χρόνια και μου μίλαγε με εκπληκτικά λόγια για την συγκεκριμένη ράτσα και τελικά πείστηκα.

Μέχρι στιγμής η συμβίωση μαζί του είναι αρμονική. Εχει σταθερό πρόγραμμα φαγητού, βόλτας και περιποίησης. Εχει γίνει αυτοκόλλητος μαζί μου καθώς η δουλειά μου μου επιτρέπει να περνάω παραπάνω χρόνο μαζί του. Είναι πολύ υπάκουος, υπομονετικός και κοινωνικός τόσο με ζώα όσο και με αγνώστους. Διαμενει σε διαμέρισμα αλλά περναέι πολλές ώρες τις ημέρας σε αυλή με γκαζόν.

Εχει ξεκινήσει και μαθήματα βασικής υπακοής από έμπειρο εκπαιδευτη και τα πάει περίφημα.

Ζώντας στην επαρχεία δυστυχώς φοβάμαι πως η επιλογή κτηνιάτρου είναι περιοριστική. Μέχρι στιγμής δεν με έχει ενημερώσει κανείς για τις απαραίτητες εξετάσεις και εχω παει και σε τρεις διαφορετικούς... Επίσης είμαι πολύ αδαής γενικά στο θέμα σκυλιά και αυτός είναι ο λόγος που ψάχνω συμβουλές και κατευθυνσεις από πιο έμπειρους όπως εσείς και πραγματικά ευχαριστώ για αυτό.
Για παράδειγμα δεν ήξερα οτι τα σκυλιά αλλάζουν δόντια και μόλις είδα τις τελευταίες ημέρες δόντια να κουνιούνται τρελάθηκα.

Παρακάτω κάποεις φωτογραφίες απο το αρκουδάκι...

Attachments

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Να χαίρεσαι το Σίμπα σου!
Βγάζω τον δικό μου αρκούδο και επανέρχομαι δριμύτερη.

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Στο θέμα του κτηνιάτρου:
Επέλεξε με γνώμονα τον πιο ανοιχτόμυαλο/δεκτικό που να αγαπάει τα σκυλιά και να μην τα φοβάται.
Να του επιστήσεις την προσοχή σε:
θυρεοειδή
εντρόπιο
δυσπλασία (μετά τους 9-10 μηνες)

Τροφή με μέτρια πρωτεΐνη χωρίς σιτηρά.
Συχνά το κοτόπουλο τους κάνει αλλεργία.

zaratoustra

Member
6 Μαρτίου 2018
6
17
40
Γεια σας και πάλι παιδιά!!

Ο αρκούδος μεγαλώνει και κάθε ημέρα που περνάει καταλαβαίνω ποσο λαθος έκανα τοσο καιρό που δεν είχα μια τέτοια συντροφια.

Στέλνω και κάποιες φωτογραφίες ;)

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια την @elpinor για τη τρομερή βοήθεια της!! Ευχαριστω πολύ!

Attachments

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.320
Μέλη
20.081
Νεότερο μέλος
maria 161