Επιπεφυκίτιδα?

dimosthenispr

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2011
83
0
Athens
Καλησπέρα παιδιά!Σήμερα το απόγευμα που ξύπνησε ο Romeo απο τον μεσημεριανό του λήθαργο παρατήρησα οτι το ένα του μάτι είναι κόκκινο!Ανέτρεξα σε παλιά ποστ και όλα δείχνουν επιπεφυκίτιδα(μάλλον γιατί δεν είμαι και γιατρός)!Αύριο θα τον πάω στον κτηνίατρο για να δούμε τι έπαθε ο χοντρός μου!Αεπίσης έχει ανω του φυσιολογικού τσίμπλες στο ένα μάτι(αυτο που είναι και κόκκινο)!Επειδή τον λυπόμουν που τον έβλεπα έτσι του καθάρισα το ματάκι με λίγο χαμομήλι που διάβασα απο εδω!Επίσης διάβασα και για φυσιολογικό ορό!Το θέμα ειναι οτι αυτην την στιγμή δεν έχω!Να πάω να πάρω ή να περιμένω τι θα μου πει ο κτηνίατρος?Τι προτείνετε?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.628
11.035
Athens
Tobrex οφθαλμική αλοιφή από το φαρμακείο (εφημερεύον τέτοια ώρα...).
Προσοχή - tobrex και όχι tobradex. Η 2η απαγορεύεται αν τυχόν έχει αμυχή στο μάτι.

Χαμομήλι δεν θα έβαζα - δεν είμαι σίγουρη γι αυτό...

dimosthenispr

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2011
83
0
Athens
@vrmode διάβασα για το tobrex αλλά θέλω να μου πει πκαι ο κτηνίατρος.Για αυτό έλεγα μήπως μέχρι αύριο που θα τον πάω να του έβαζα μερικές σταγόνες φυσιολογικού ορού!

και thank you!

Last edited by a moderator:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.628
11.035
Athens
@vrmode διάβασα για το tobrex αλλά θέλω να μου πει πκαι ο κτηνίατρος.Για αυτό έλεγα μήπως μέχρι αύριο που θα τον πάω να του έβαζα μερικές σταγόνες φυσιολογικού ορού!

και thank you!
Φυσιολογικό ορό μπορείς να βάλεις - χαμομήλι θα το απέφευγα. Στην επιπεφυκίτιδα πάντως βάζουμε tobrex (μία γραμμή κατά μήκος του ματιού). Γενικά η αλοιφή αυτή δεν προκαλεί κάτι κακό, ίσα-ίσα ανακουφίζει. Εγώ έχω πάντα στο φαρμακείο - καλό είναι να έχουμε όλοι - γιατί εμείς τους ερεθισμούς και τις επιπεφυκίτιδες τις έχουμε στο τσεπάκι.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Εγω με χαμομηλι τους τα καθαριζω παντα, σε γατια και σκυλους, και φυσιολογικος ορος φυσικα ειναι πολυ καλος.
Ακου τη vrmode αυτη την αλοιφη δινουν οι περισσοτεροι. Θα σου πει ο γιατρος σου βεβαια αλλα να ξερεις και γι αλλη φορα, βοηθαει πολυ

Sent from my new iPad using Tapatalk HD

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
κι εμένα η άλις είχε πάρα πολλές τσίμπλες όταν είχε παθει επιπεφυκίτιδα, άσε που ξάπλωνε και γέμιζε το πάτωμα δάκρυα. κι εμείς tobrex είχαμε πάρει και πέρασε σε 4,5 μέρες.καλό είναι όμως πριν το πάρεις να τον δει γιατρός!

rossi

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2012
181
0
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Εγώ του έβαζα tobrex κολλύριο, 2 σταγόνες 3 φορές την ημέρα, για τις 2 πρώτες και μετά αραίωσα τις δόσεις, από την πρώτη μέρα ήταν καλύτερα, καθόλου τσίμπλες και μετά σιγά σιγά εφυγε και η κοκκινίλα.

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Ο δικος μου επαθε επιπεφυκιτιδα αλλα στην αρχη δεν ηξερα τι ειναι και μιλησα με κτηνιατρο απο το τηλ που μου ειπε οτι το μονο ασφαλες που μπορω να βαλω ειναι φυσικος ορος.

Δεν περνουσε το προβλημα ομως.Ειχε κοκκινα και τα 2 ματια και εβγαζε τσιμπλες συνεχεια.Επισης τα εκλεινε γιατι τον ετσουζαν.Τον πηγα στον κτηνιατρο και μας εγραψε Tobradex.Οταν τον ρωτησα αν μπορουμε να αποφυγουμε την κορτιζονη ειπε οτι αλλιως δεν θα ανακουφιζοταν ο σκυλος και οτι θα υπηρχε προβλημα μονο αν ο σκυλος ειχε καποια αμυχη στο ματι.Και οτι μετα τις 4 ημερες θα σταματουσαμε την αλοιφη με κορτιζονη και θα βαζαμε χωρις αν χρειαζοταν.Βεβαια του κοιταξε τα ματια πρωτα μηπως εχει καποια αμυχη.Τωρα αν περνουσε με αλοιφη που δεν ειχε κορτιζονη δεν το ξερω.

Η φαρμακοποιος που ρωτησα ειχε πει οτι η Tobradex εχει κορτιζονη και αντιβιωση και η Tobrex μονο αντιβιωση.

Σε 1 ματια που εριξα στο Google για την επιπεφυκιτιδα λεει οτι ειναι αλλεργικη αντιδραση του ματιου στην γυρη των φυτων.

dimosthenispr

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2011
83
0
Athens
Παιδάκια ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον!Πριν λίγο γυρίσαμε απο τον γιατρό και τελικά μας είπε οτι ειναι επιπεφυκίτιδα!Μας έγραψε tobrex για 2 φορές την ημέρα μέχρι να φύγει η κοκκινίλα και να επανέλθει στο φυσιολογικό!Ολα καλά λοιπόν!
@russellkind όντως ειναι αλλεργία απο τα φυτά!Αυτο μου είπε και ο γιατρός!
@vrmode σε άκουσα εχθές και πήγα και πήρα tobrex αλλα ρε συ δεν έβαλα γιατι είπα να περιμένω τι θα πεί και ο γιατρός!Αλλά εισαι αστέρι και με αυτά που μου είπες πήγα διαβασμένος!:D
@rossi@giouli4@aouimbae παιδιά thank you!!!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.628
11.035
Athens
Έχε μόνο υπόψη σου ότι όλα αυτά τα ορφθαλμικά σκευάσματα, από τη στιγμή που θα ανοιχτούν κρατάνε 1 μήνα - μετά παύουν να λειτουργούν. Εγώ γράφω πάντα ημερομηνία ανοίγματος πάνω στο κουτί (γιατί την άνοιξη καταναλώνουμε συχνά) για να ξέρω τι μου γίνεται. Πάντως έχε πάντα μια καινούργια tobrex καβάντζα στο φαρμακείο γιατί συνήθως τα ...βρωμόσκυλα μας τρέχουν κυριακάτικα! :D

dimosthenispr

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2011
83
0
Athens
Αυτό για τον 1 μήνα δεν το ήξερα!Θα πάω να πάρω και κανα ακόμα για να το έχω στο φαρμακείο!Πάντως ρε vrmode αμα γράψεις κανα βιβλίο εγω το αγοράζω ΧΘΕΣ!Και πάλι να σαι καλά ρε σύ!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.628
11.035
Athens
Αυτό για τον 1 μήνα δεν το ήξερα!Θα πάω να πάρω και κανα ακόμα για να το έχω στο φαρμακείο!Πάντως ρε vrmode αμα γράψεις κανα βιβλίο εγω το αγοράζω ΧΘΕΣ!Και πάλι να σαι καλά ρε σύ!
;) Mπαααα... είναι αυτό που λέμε παθαίνεις και μαθαίνεις. Εμείς με τα γουρλομάτικα σκυλιά τα 'χουμε πρόχειρα τα οφθαλμικά όπλα! Μία από τη γύρη, μία από το χώμα στο δάσος... όλο και κάτι θ' αρπάξουμε!

papakispas

New Member
14 Οκτωβρίου 2012
3
0
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΠΕΦΥΚΙΤΙΔΑ? Ο ΣΚΥΛΟΣ ΜΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ,ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΕΦΥΚΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΕ Ο ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΑΠΛΑ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΡΕΧΑΝΕ. ΧΘΕΣ ΤΟΝ ΠΗΓΑ ΞΑΝΑ ΚΑΙ Ο ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΤΟ ΕΧΑΣΕ.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.628
11.035
Athens
Ο κτηνίατρος είναι εκειδικευμένος σε οφθαλμικά; Στην Αθήνα είσαι; Αν ναι, δοκίμασε στον Λιαπή (clinique veterinaire ) που εξειδικεύεται σε μάτια.

papakispas

New Member
14 Οκτωβρίου 2012
3
0
ΟΧΙ ΕΙΜΑΙ ΒΟΡΕΙΑ,ΚΑΤΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑ ΜΕ ΒΟΛΕΥΕ ΑΣ ΠΟΥΜΕ. Ο ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ TOBREX ΚΑΙ ΕΝΑ GEL ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑΛΛΑΞ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΛΥΝΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ATROPINE ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ TOBREX ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.