Επιτρέψτε μου να σας συστηθώ..


Pitsinaki

Well-Known Member
23 Απριλίου 2014
449
1.015
Παλαιό Φάληρο
Καλησπέρα και από εμάς,

Να σας συστήσω την Ζούμπι, 4,5 - 5 χρονών, μεγαλοκοπέλα την λέω εγώ χαϊδευτκά..
Την υιοθέτησα πριν ένα μήνα από καταφύγιο και δεν νομίζω οτι έχει ακόμη συνειδητοποιήσει την νέα της ζωή.. Δεύτερη φορά σκυλομάνα, πρώτη φορά σε υιοθεσία ενήλικου σκύλου.
Δείχνει ήρεμη και υπάκουη αλλά και λίγο κατεργάρα, αυτό που θέλει μια χαρά το διεκδικεί!!
Ελπίζω ο φόβος που έχει κάποιες φορές στα μάτια της ακόμα να φύγει το συντομότερο και να ανακαλύψει τη φύση του σκύλου που δεν είχε την ευκαιρία στο κλουβί..


Καλή συνέχεια σε όλους και καλό σαββατοκύριακο!!
Α + Ζ


Zoumb.JPG 10171233_10152349673201670_627084983709095976_n.jpg
 

Attachments



Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.529
6.957
Καλώς ήρθατε :) <-- Τέτοιο μεγάλο χαμόγελο έσκασα με την παρουσίασή σας, πραγματικά.

Με μεγάλο ενδιαφέρον θα ήθελα να μάθω νέα καθώς συνηθίζει τη νέα της ζωή και ξεδιπλώνει την πραγματική προσωπικότητά της εκτός κλουβιού.

Καλή ζωή μαζί!
 
  • Like
Reactions: Pitsinaki




sarah0971

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2014
84
56
Συγχαρητήρια για την επιλογή σου να υιοθετήσεις ενήλικο σκυλί. Κι εγώ το είχα σκεφτεί να το κάνω αλλά τελικά υιοθέτησα κουτάβι με τον φόβο μήπως έχουμε πρόβλημα με θέματα χαρακτήρα. Θέλω κάποια στιγμή όμως να το κάνω γιατί αξίζει και σ' αυτές τις ψυχούλες μια καλύτερη ζωή. Μπράβο σου, χίλια μπράβο!!
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Πολύ όμορφο κορίτσι. Να το χαίρεσαι και πολλά μπράβο για την υιοθεσία της (y):)

Καλώς ήρθες στο φόρουμ, μόνο...σε παρακαλώ, απέφυγε τα χρώματα στις γραμματοσειρές σου, γιατί δεν ενδείκνυται η χρήση τους. Είναι κουραστικά, σε μεγάλα κείμενα ;)
 




Pitsinaki

Well-Known Member
23 Απριλίου 2014
449
1.015
Παλαιό Φάληρο
Οκ, δεν το είχα σκεφτεί έτσι, με βοηθάει να βλέπω τις δημοσιεύσεις μου, να πηγαίνει το μάτι μου απευθείας για αυτό.. Σορρυ..
 




Pitsinaki

Well-Known Member
23 Απριλίου 2014
449
1.015
Παλαιό Φάληρο
Σχετικά με την ιστορία της:
Μετά το χαμό του πρώτου μου σκυλιού, έψαχνα πολύ καιρό σε site, facebook, από δω και απο κεί αλλά δεν το έπαιρνα απόφαση.. Αρχικά κοιτούσα για ημίαιμα golden ή ημίαιμα labrador γιατί η Nelly μου ήταν ημίαιμο golden αλλά όλα μου τι θύμιζαν πολύ.

Ήρθα σε επαφή με ένα καταφύγιο (δεν είχα ξαναπάει ποτέ ομολογώ) αρχικά για να βοηθήσω (τροφές, φάρμακα κλπ) και πιο μετά σκεφτηκα και καταστάλαξα στο να ξαναπάρω σκύλο.

Στη συνέχεια αποφάσισα οτι θέλω ένα ενήλικο ζώο, βασικά για να είναι ήρεμο, όχι πολύ ζωηρό, ιδανικά να μην κάνει ζημιές (δεν κάνει!!), γενικά ήθελα να αποφύγω τον πρώτο καιρό του κουταβιού αφενός και αφετέρου απο κοινοποιήσεις και ιστορίες που διάβαζα ήθελα να κάνω και εγώ αυτό που τόσοι άλλοι τελικά καταφέρνουν. Την είδα σε φωτό, πήγα από κοντά και απλά την πήρα μαζί μου φεύγοντας.

Βέβαια, τώρα εκ των υστέρων καταλαβαίνω οτι είχα και αυτό που λένε «άγνοια κινδύνου». Σχετικά με την συμπεριφορά της και τις αντιδράσεις της, αλλά σόρρυ κι όλας δεν φανταζόμουν – δεν ήξερα (μην πυροβολήσετε), αφού είναι ενήλικη οτι δεν θα ξέρει πως να πάει βόλτα με το λουρί, οτι δεν θα λερώνει στο χώμα, ότι θα ζαλίζεται με το παραμικρό στο αυτοκίνητο, ότι θα της σφυρίζω και δεν θα αντιδράει κλπ κλπ.. Σίγουρα είχα αποφασίσει ότι θα κάνω ότι χρειαστεί για την «αποκατάσταση» και την ένταξή της..

Θα μπορούσα να σας πω κι άλλλα πολλάααα μιας και το έδαφος εδώ είναι πρόσφορο αλλά δεν θα θελα να σας ζαλίσω..

Estrange σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Είναι πολύ διαφορετική από τις πρώτες μέρες, έχει χαλαρώσει και διεκδικεί προσοχή και χάδια. Δεν είναι περίεργη (σαν χαρακτήρας εννοώ γιατί στο φαγητό με δυσκόλεψε λίγο αρχικά) και όταν ακούει τη λέξη βόλτα δεν δίνει σημασία, συνεχίζει να χουζουρεύει.. Αυτό που με ανησυχεί λίγο και δεν ξέρω αν θα αλλάξει είναι οτι έχει αναπτύξει σχέση μόνο μαζί μου (από το καταφύγιο την πήραμε 2 άτομα δεν ήμουν μόνη μου), ενώ υπαρχουν κι άλλα μέλη της οικογένειας που την αγαπάνε και την φροντίζουν, δεν τους δίνει σημασία, μόνο εγώ είμαι το Α και το Ω της. Όταν με βλέπει που γυρίζω απο δουλειά κάνει σαν τρελή, λες και έχει να με δεί μέρες (ενώ όλη μέρα δεν είναι απαραίτητα μόνη της), τρώει μόνο όταν είμαι εγώ εδώ και τέτοια.. Να ρυθμιστεί και το θέμα της τουαλέττας, έχω κάνει χιλιόμετρα (δεν κάνει μπροστά μου, δεν λερώνει στη βόλτα προς το παρόν) και θα είμαι οκ.

Betty δεν ξέρω και πολλά. Μου είπαν οτι βρέθηκε κουτάβι και οτι έχει ζήσει όλα της τα χρόνια στο καταφύγιο, στο κλουβί με άλλα 3 σκυλιά. Ότι σαν χαρακτήρας είναι άκακη, αγαπησιάρα και ήρεμη (με την πρώτη όψη ήταν προφανές). Τα υπόλοιπα θέματα (υγείας και χαρακτήρα) τα διαπιστώνω μόνη μου σιγά σιγά..

Sarah αν θέλεις τη γνώμη μου καλά έκανες, μην νιώθεις τύψεις. Ένα κουτάβι είναι η αλήθεια το κυνηγάς περισσότερο αλλά διαμορφώνετε μαζί τον χαρακτήρα του. Αν στο μέλλον έχεις δυνατότητα μακάρι. Μακάρι να μπορούσα και εγώ δύο.

Το ίδιο δεν είναι και στον άνθρωπο εξάλου? Μετά από κάποια ηλικία έχει ο καθένας μας την δυναμική και την προσωπικότητά του. Με υπομονή και αγάπη θέλω να πιστεύω οτι όλα πάνε κατ’ ευχήν..

Ουουουφφφφφ (ξεφύσημα όχι αναστεναγμός) τα είπα όλα μαζί.. !! :sick::D:sneaky:(y):whistle:
 




l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.633
7.742
Pintsinaki το αστείο είναι ότι λίγοι αντέχουν την κουταβοπερίοδο αλλά επίσης λίγοι επιλέγουν ενήλικα.
Εκτός από τα μπράβο όλου του κόσμου που θέλω να σου πω επειδή έβγαλες αυτή τη κούκλα από το κλουβί της, γιατί κακά τα ψέμματα, ο δρόμος δεν είναι για τους σκύλους αλλά ούτε και τα κλουβιά σαν να είναι ισοβίτες, θα ήθελα επίσης να σου πω πως θα περάσει κι άλλο διάστημα μέχρι να δεις τον χαρακτήρα της ολοκληρωμένο και σε περιμένουν κι άλλες μεγαλύτερες χαρές!

Όσον αφορά το δέσιμο μαζί σου, δεν πρόκειται να αλλάξει αλλά πιστεύω ότι με τον καιρό θα άρχισει να δένεται περισσότερο και με τους υπόλοιπους.

Μακάρι να γίνει και η δική σου πράξη παράδειγμα και διαμάντια όπως ο σκύλος σου να βρεθούν σε οικογένειες.
Πανέμορφο ζώο πραγματικά, να την χαίρεσαι!
 


Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Μπράβο κι από μας (θα βαρεθείτε να ακούτε με τέτοιο καλό που κάνατε) :love:

Θα δεις σε 5-6 μήνες, θα τρίβεις τα μάτια σου με το πώς θα έχει αλλάξει το Ζουμπάκι ;)
(Λέω 5-6 μήνες γιατί ο δικός μας υιοθετημένος που είχε τα προβληματάκια του τόσο είναι μαζί μας, κι αν κι ακόμα δεν τα'χουμε ξεπεράσει όλα μας τα θέματα, πιστεύω σε άλλους τόσους θα είναι σούπερ)
Εγώ πάντως το λέω και θα το ξαναπώ: Χίλιες φορές ενήλικο -και δένονται απίστευτα μαζί σου.

Μόνο μια παρατήρηση έχω να κάνω.
Με δυο φωτογραφίες πας να την βγάλεις;;; Κι άλλες παρακαλώ! :p
 


Pitsinaki

Well-Known Member
23 Απριλίου 2014
449
1.015
Παλαιό Φάληρο
Annie ευχαριστώ, ευχαριστώ πολύ!! Μπράβο και σε σας που υιοθετήσατε!! Σε τι ηλικία υιοθετήσατε εσείς, από καταφύγιο?
Με ανησυχεί λίγο που δένεται μόνο μαζί μου (τους άλλους δεν τους ενοχλεί) γιατί θα την ήθελα λίγο πιο ανεξάρτητη.. Επίσης το θέμα της τουαλέττας δεν έχει ρυθμιστεί τελείως. Ναι μεν έχουμε τον κήπο αλλά στην βόλτα δεν λερώνει (1,2 φορές στον κήπο και 1 φορά σε ένα οικόπεδο, όχι σε παρτέρια μέχρι τώρα) και στον κήπο στο πλακάκι. Ευελπιστώ αν κοινωνικοποιηθεί με άλλα σκυλιά σιγά σιγά να συμβεί, δεν έχω ιδέα. Βέβαια δεν πίνει και πολύ νερό και δεν μπορώ να πω οτι απαραίτητα θα λερώσει και πρωι και βράδυ (τα κρατάει καλά η σιχαμένη). Επίσης οταν την ανεβάζω από τον κήπο δεν ξέρω τι ώρα ακριβώς έχει λερώσει. Όσο είμαι σπίτι την έχω συνέχεια το νου μου, όσο λείπω τη λυπάμαι να την αφήνω μέσα και την αφήνω στον κήπο. Δεν μπορώ να την περιορίσω εκεί, της έχω βάλει κάποια εμπόδια σε κάποια σημεία αλλά και πάλι καταφέρνει και περνάει κάποιες φορές.. Κάποιοι (εκτός και εντός forum) μου έχουν προτείνει αυτά τα κλουβάκια (crate, kennel δεν ξέρω πως τα λένε) αλλά ήταν τόσα χρόνια σε κλουβί, δεν θέλω και να την τρομάξω-περιορίσω πάλι και επίσης αυτά έχουν ένα σωρό λεφτά. Μου έχουν φύγει παραπάνω ήδη από οτι υπολόγιζα στον κτηνίατρο, σε φάρμακα, τροφές (αντιβίωση για δερματίτιδα, βιταμίνες, εμβόλια, εξετάσεισ, θεραπεία για ερλιχίωση, τροφές μέχρι να βρούμε τι της αρέσει να τρώει κλπ κλπ).
Anyway, πότε θα πιστέψει άραγες οτι αυτή είναι η καινούργια της - μόνιμη - πραγματικότητα??

Φωτογραφίες επιφυλάσσομαι..
 


dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Pitsinaki KAI από εμένα συγχαρητήρια και ευχές για καλή ζωή :LOL:

Όντας και εγώ μαμά υιοθετημένου νεαρού ενήλικου από καταφύγιο, σε βεβαιώνω ότι με το χρόνο θα δεις μεγάλες αλλαγές όσο θα χαλαρώνει και θα ηρεμεί/καταλαβαίνει πως αυτό πια θα είναι το σπίτι της.
Η δική μου σκυλίτσα ήταν γενικά ταλαιπωρημένη και τον πρώτο μήνα βασικά κοιμόταν και έτρωγε -- ούτε χάδια, ούτε παιχνίδια, ούτε πολλά-πολλά. Αυτά, φυσικά, έχουν πλέον αλλάξει αλλά πήραν χρόνο. Προσωπική μου εμπειρία από τα σκυλιά γενικότερα που είχαμε, αλλά και από την Αναστασία ειδικότερα (η πρώτη από καταφύγιο), είναι ότι πάντα δένονται περισσότερο και ξεχωριστά με έναν άνθρωπο, αλλά δημιουργούν και τρυφερούς δεσμούς και με άλλους αν τους δοθεί χρόνος και ευκαιρίες. -- στη δική σας περίπτωση είναι πολύ νωρίς ακόμα ! Τα υπόλοιπα μέλη μπορούν να της δίνουν λιχουδιές και να της κάνουν διακριτικά παρέα και σιγά-σιγά θα έρθει εκείνη κοντά τους. Γενικά, δε θέλει ζόρι, ούτε καν για 'καλό'. Πάντως, τις πολλές χαρές όταν έρχεσαι - καθώς και τους 'αποχαιρετισμούς όταν φεύγεις - καλό είναι να τους περιορίσεις όσο πιο πολύ μπορείς, ας κάνεις την καρδιά σου πέτρα!, γιατί πέραν του ότι συχνά δημιουργούν σε εξάρτηση μπορεί να σου δημιουργήσουν σοβαρά θέματα στο μέλλον (άγχος αποχωρισμού, κτλ).
Τέλος, όπως θα σου πουν και άλλα μέλη σίγουρα, το να μένει ο σκύλος μόνος στην αυλή όταν λείπεις ενέχει πολλούς κινδύνους και πραγματικά δεν ενδείκνυται: μπορεί να το σκάσει (πχ αν ακούσει μπουμπουνητά ή φοβηθεί), μπορεί να τραυματιστεί/να καταπιεί το οτιδήποτε, μπορεί να την τσιμπήσει έντομο και να έχει αλλεργική αντίδραση, μπορεί να το φολιάσουν (δυστυχώς συμβαίνει ΠΟΛΥ πιο συχνά από ότι ίσως νομίζεις και δεν είναι λίγα και τα σχετικά posts εδώ....) - μπορεί χίλια δυο! Επίσης, στη δική σου περίπτωση, λειτουργεί και ανασταλτικά σε σχέση με τη ρουτίνα και το πρόγραμμα που πρέπει να χτίσεις για το θέμα της τουαλέτας. Δες το λίγο πιο 'ζεστά' το να μπείτε σε μια πιο συγκεκριμένη σειρά γιατί, πραγματικά, αυτό θα συντελέσει μακροχρόνια στην καλή σας συμβίωση. Ο σκυλάκος θέλει ασφάλεια και σιγουριά και η οριοθετημένη επαφή, όπως αυτή εκφράζεται - μεταξύ άλλων - και με το πρόγραμμα φαγητού, παιχνιδιού, τουαλέτας και βόλτας, είναι πολύ σημαντική σε τέτοιες περιπτώσεις.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, και δεδομένου ότι όπως λες και εσύ έχει ζήσει (και άρα συνηθίσει) τόσα χρόνια στο κλουβί του καταφυγίου, πιστεύω ότι το crate θα σας βοηθήσει πολύ. ΔΕΝ είναι φυλακή -- είναι φωλιά, ασφάλεια και ησυχαστήριο, αλλά ταυτόχρονα, φυσικά, δεν είναι και πανάκεια. Μπορείς να βρεις αρκετά οικονομικά εδώ www.pet4u.gr -- Γενικά, διάβασε λίγο τα θέματα και πιστεύω θα καταλάβεις τα θετικά του!

Καλή συνέχεια :love:
 


Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Μπράβο και από μένα, γιά ότι έκανες!! Θα στο ανταποδώσει με το παραπάνω.
Το Crate, είναι ενα συρμάτινο κλουβί με πορτάκια, που πιό πολύ το χρειάζονται τα κουτάβια. Πολλά ενήλικα σκυλιά όμως δεν το αποχωρίζονται και το χρησιμοποιούν σαν φωλιά-ησυχαστήριο. Υπάρχουν διάφορα μεγέθη και ένα μεσαίο, κοστίζει από 60 έως 120 ΕΥΡΩ.
 


Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Εμάς ήταν ενός έτους ο μάναρος (αυθαίρετα βάλαμε τα γενέθλιά του τον Δεκέμβρη όμως,γιατί έτσι :p). Επίσης,δεν ζούσε σε κλουβί, ήταν στο φιλοζωικό του Ναυπλίου, στην αυλή του προέδρου τους (με άλλα 50) -ο οποίος να πω ότι 1.μου τον έφερε υγιέστατο (το μοιράσαμε & βρεθήκαμε Κόρινθο) 2. άλλα 4 που έχω φιλοξενήσει από εκεί, επίσης υγιέστατα -και το τονίζω γιατί και η αδερφή μου που υιοθέτησε ακόμα έχει θεραπείες.
Καλά κάνεις και σε ανησυχεί, αλλά θέλει χρόνο. Ξαφνικά βρήκε άνθρωπο, δεν είναι λίγο πράγμα, και φαντάζομαι ότι η φροντίδα της (φάρμακα, κλπ) είναι σε σένα, οπότε δένεται πολύ με τον χρόνο που της αφιερώνεις. Μετρίασε τις αντιδράσεις σου, μην πέσεις στην παγίδα των τύψεων για την προηγούμενη ζωή της, θέσε τα όρια που θα έθετες και σε έναν "νορμάλ" (κατάλαβες) σκύλο και μείνε σταθερή σ'αυτά. Πιο πολύ θα την βοηθήσουν παρά θα την πληγώσουν, ώστε να καθαρίσει το μυαλό της και να νιώθει ασφάλεια. (Μυστικάκι: Χάιδευέ την, μίλα της για το μέλλον και για τις στιγμές που θα περάσετε παρέα, κάντες εικόνα στο μυαλό σου). Το πιο συνηθισμένο άγχος είναι να μην ξαναβρεθούν μόνα τους, αυτό θα την βοηθήσει για να μην νιώθει ανασφάλεια. Αν θέλει να είναι συνεχώς δίπλα σου, προσπάθησε να της δίνεις τα παιχνίδια της σε απόσταση
Τα κακά της λογικό είναι να τα κάνει σε τσιμέντο/πλακάκι, αφού ζούσε σε κλουβί. Και θέλει πολλή υπομονή στη βόλτα, το crate πράγματι μπορεί να βοηθήσει πάντως αν δεν είναι βρωμιάρα (χωρίς παρεξήγηση, τυχαίνει κι αυτό). Μην την μαλώνεις στο πλακάκι, αλλά τρέλανέ την στα μπράβο όταν με το καλό τα κάνει στο χώμα. Αλλά το ξέρεις ήδη: πολλή, πολλή υπομονή. Και όρια. Κι όλα θα πάν καλά ;)
 




Pitsinaki

Well-Known Member
23 Απριλίου 2014
449
1.015
Παλαιό Φάληρο
Dnassib κάθε μέρα επιφυλάσσει και μια καινούργια έκπληξη, δεν έχω παράπονο.. χαχα :p

Για το crate δεν είμαι ακόμα σίγουρη, θα δώσω ακόμα ένα μικρό περιθώριο, γιατί βλέπω αλλαγή στην συμπεριφορά της στην βόλτα και θα αποφασίσω εγκαίρωε και αναλόγως..

Σχετικά με τον κήπο, ίσως δεν το διευκρίνισα σωστά. Δεν την αφήνω στον κήπο (περιφραγμένος, μόνο αν της ανοίξει κάποιος την πόρτα φεύγει), φεύγω και είναι τελείως μόνη της, ανεξέλεγκτη όλη μέρα. Υπάρχει άνθρωπος του σπιτιού που μπαινοβγαίνει συχνά, την έχει παρέα και γενικά την έχει τον νου του, δεν είναι μόνη της, απλά εγώ είμαι υπεύθυνη για την εκπαίδευσή της, για αυτό είπα οτι δεν λερώνει στο σπίτι μέσα αλλά στον κήπο και όχι στην βόλτα.

Annie μου τι να πω, τυχερά είναι αυτά.. και αν μου έλεγαν έχει τα τάδε ιατρικά προβλήματα θα έλεγα αααα όχι τότε δεν την θέλω ή πάρτε την πίσω δεν πληρεί τις προϋποθέσεις μου;; Οι συνθήκες εκεί που ήταν... άσε!!

Τύψεις δεν έχω, ίσα ίσα το καλό της θέλω και όπως και να έχει από εκεί που ήταν καλύτερα είναι. Στα ώπα ώπα την έχω!! Δεν σκέφτομαι δλδ μην την αφήσω μόνη της, ή μην την μαλώσω θα στενοχωρηθεί κλπ κλπ. Της θέτω όρια όταν μου δίνεται η ευκαιρία, μαθαίνει τους κανόνες και τους ρυθμούς του σπιτιού. Δεν είμαι πρωτάρα σκυλομάνα, απλά οτι είναι ενήλικη και απο καταφύγιο είναι το καινούργιο.

Μέσα στο σπιτι είναι άνετη, δεν είναι κολλιτσίδας. Κάθεται στο μαξιλάρι της, πάει από δω από κει, δεν έχει θέμα. Παιχνίδια? Τι είναι αυτό? Δεν έχει μάθει να παίζει, δεν ξέρει σιγά σιγά πιστεύω θα το μάθει κι αυτό..

Mareco ευχαριστώ για το manual, θα το διαβάσω πριν σβήσω το φως..

Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές, μου αρέσει να διαβάζω και τις δικές σας εμπειρίες.

A.
 


Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Καλως ηρθατε και συγχαρητηρια για την υιοθεσια! Κουκλακι η μικρη! Μιας και ειστε στα Νοτια και φανταζομαι με τον καιρο και στα πλαισια της κοινωνικοποιησης θα διαβειτε το παρκο σκυλων π.φαληρου (μαρινα Φλοισβου) ολο και καπου θα σας πετυχουμε μιας και εμεις το επισκεπτομαστε 1 φορα στις 10μερες.
 
  • Like
Reactions: Pitsinaki




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.595
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3