Εποχή τριχόπτωσης ?

jimmynet

Well-Known Member
26 Μαϊου 2008
74
0
Είναι φυσιολογικό σε Akita 3 μηνών περίπου να έχει ξεκινήσει η τριχόπτωση?
Τον βουρτσίζω καθημερινά του δίνω ξηρά τροφή Simpsons Premium, έχω προσθέσει πριν μερικές μέρες στο φαγητό του και λάδι σολωμού αλλά παρ' όλα αυτά βγάζουμε πολλές χνουδομπαλλίτσες.
Αν είναι τώρα λόγω εποχής πόσο περίπου διαρκεί ?

Natasaki

Well-Known Member
30 Απριλίου 2013
619
3
Θεσσαλονικη
Κ εγω εχω μεγαλο θεμα τριχοπτωσης εδω κ περιπου 3 μηνες κ ενω της δινω καλη θεωριτικα τροφη συν λαδι σολωμου εδω κ περιπου 10 μερες. Η δικια μου ειναι 7 μηνων περιπου κ ενω η τριχα της φαινεται υγιεστατη,γυαλιζει παρα πολυ,τι να πω μαδαει ασυστολα!

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Τουλάχιστον εμείς είμαστε σε καλύτερη μοίρα... Είναι σαν χνούδι, κολλάνε παντού και αιωρούνται τούφες τούφες αλλά τουλάχιστον δεν τσιμπάνε :rolleyes:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εμενα μαδανε βασικα ολο το χρονο, αλλα σε υποφερτο σημειο.
Την ανοιξη και το φθηνοπορο μαδανε παααρα πολυ- και μετα απο οιστρο επισης.

Αλλα οι πελατες μου λενε παντα τετοια εποχη και βασικα την ανοιξη, οτι γινεται Ο ΧΑΜΟΣ και ερχονται μαζικα για κουρεματα!!

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Και εμείς τα ίδια - περάσαμε μια περίοδο πολύ πιο light μαδήματος, αλλά τώρα άρχισαν τα όργανα πάλι. Μιλάμε η ηλεκτρική σκούπα έχει γίνει το extension του δεξιού μου χεριού :-/

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
η τριχοπτωση μπορει να οφειλεται και σε ψυχολογικους λογους σε ερωτικη απογοητευση η σε αναδρομο ερμη. Σκεφτειτε αν εχει αλλαξει κατι στη ρουτινα του σκυλου.ειναι ζωα τα οποια θελουν να ζουν με "ντε ζαβου".δεν τους αρεσουν οι αλλαγες.

επισης το "καλη τροφη",ειναι κατι πολυ σχετικο.μπορει να εχει 125 αστερακια κ να ειναι σουπερ ντουπερ υπερδιαγαλαξιακα τελεια τροφη,αλλα να μην καθεται στον γηινο σκυλο μας ..καντε μια αλλαγη στη τροφη,τολμηστε να δινετε λιγακι ωμο η εστω ζεματισμενο κρεας,γιουρτια,αυγα ,σπιρουλινα.

ειδα τρομερη αλλαγη στη τριχα ανα διαστηματα που ο σκυλος ετρωγε ωμο κιμα κτλ...βεβαια εγινε ενα αιμοβορο τερας,αλλα δε πειραζει!barf ταιζα ,την εβγαζα κ τζαμπα ! :p

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
σοβαρα τωρα,αληθεια λεω κ για τον αναδρομο ερμη!!!!! μ'αρεσει που δε με ρωτησες για αυτο ομως!!!!εκει στα παγκρατια δε σας πιαει ο ερμης,εχετε προβλημα με την αφροδιτη!!!!

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Βασικά το τετράγωνο δία-πλούτωνα είναι το κύριο θέμα, αλλά δεν ήθελα να μπω στις σοβαρές συζητήσεις τόσο νωρίς το πρωί :p Αν θέλεις όμως να μου πεις για την σπιρουλίνα, δοσολόγια κτλ, θα σε ακούσω με ευλαβική προσοχή.

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
η τριχοπτωση μπορει να οφειλεται και σε ψυχολογικους λογους (..) Σκεφτειτε αν εχει αλλαξει κατι στη ρουτινα του σκυλου.ειναι ζωα τα οποια θελουν να ζουν με "ντε ζαβου".δεν τους αρεσουν οι αλλαγες.
Εμένα φέτος για ένα μήνα μεταξύ Ιουλίου και Αύγουστο μαδούσε υπερβολικά. Δε θυμάμαι να έχει ξανασυμβεί σε τέτοιο βαθμό. Στο διάστημα εκείνο ήμασταν αρκετά στο δρόμο, σε άλλες πόλεις κλπ και όταν πήγαμε στους γονείς μου, δηλαδή σε οικείο περιβάλλον, στο σπίτι είχε κάνει την εμφάνιση του ένας γάτος.

1. ειδα τρομερη αλλαγη στη τριχα ανα διαστηματα που ο σκυλος ετρωγε ωμο κιμα κτλ...
2. βεβαια εγινε ενα αιμοβορο τερας,αλλα δε πειραζει!
1. Και λόγω των μετακινήσεων άλλαξε και η διατροφή της από ωμό σε ξηρά. Σκεφτόμουν ότι ίσως η τριχόπτωση να οφείλεται εκεί αλλά αφενός ωμό τάιζα μόλις τρεις μήνες, είχα ξεκινήσει από το Μάιο - και η αλλαγή από ξηρά σε ωμό ήταν χωρίς σταδιακή μεταβολή και χωρίς πρόβλημα και και αφετέρου και όταν τρώει ωμό μία ή δύο μέρες την εβδομάδα δίνω ξηρά.
2. Αφού γυρίσαμε η δικιά μου άρχισε να παριστάνει τον λύκο και να ξεκίνησε τα "αού". Έλεγα ότι οφειλόνταν σε άγχος αποχωρισμού αφού εγώ μπήκα σε φουλ ρυθμούς δουλειάς οπότε από το συνέχεια μαζί έλλειπα πολλές ώρες αλλά έτσι οπώς το λες θέτεις το θέμα σε νέα βάση! :-k

η τριχοπτωση μπορει να οφειλεται (...) σε αναδρομο ερμη
Καλά εδώ είναι το κομβικό σημείο! Έχεις απόλυτο δίκιο!
Ξέρεις όμως από που ξεκινά το πρόβλημα; Οι υπεύθυνοι εκτροφείς δε φροντίζουν ώστε στο pedigree να αναφέρεται και η ώρα γέννησης οπότε δε μπορούμε να βρούμε τον ωροσκόπο τους και έτσι καταλαβαίνεις τι παθαίνει ο Δίας!

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
πορνοσταρ ο διας!!!!το 2.ηταν αστειο ετσι!!!????καμια σχεση τα ωμα με συμπεριφορες αγριες ,ουρλιαχτα κτλ!!!!
Ασφαλώς, πλάκα έκανα.
Άλλωστε το σοβαρό ήταν μόνο το τελευταίο -με τον ανάδρομο!!! :wink:

Last edited:

Natasaki

Well-Known Member
30 Απριλίου 2013
619
3
Θεσσαλονικη
Σοβαρα οφειλεται σε ψυχολογικους λογους..;:confused: Τοτε στανταρ η δικια μου τοσο στρεσαρισμενη που ειναι λογο αγχους αποχωρισμου το κοβω να σταματησει να μαδαει μολις ηρεμησει.. Για barf δεν ξερω,λετε να την ξεκινησω; Ειναι 7 μηνων.. Δεν το δοκιμασα ποτε,μονο ξηρες τροφες τις εχω αλλαξει κατα καιρους.