Ερλιχίωση του σκύλου μου

goofaki

Member
2 Ιουλίου 2011
8
0
Είμαι ιδιοκτήτης ενός κόκερ. Έδω και 10 ημέρες διαπιστώσα οτι ο σκύλος μας πάσχει απο ερλιχίωση μετά απο την ειδική εξέταση άιματος. Ο κτηνίατρος μας χορήγησε ενά αντιβιοτικό Doxytab , βιταμίνες και ενέσεις για την πηκτικότητα του αίματος αν θυμάμαι καλά. Πρίν 5 ημέρες κάναμε και γενικές εξετάσεις αίματος και βρήκαμε αιματοκρίτη 17 και χαμηλά αιμοσφαίρια(δεν θυμάμαι τον ακριβή αριθμό). Ο σκύλος έχει έντονη ρινορραγία εδω και 10 μέρες απο το δεξί ρουθούνι και έχει αρχίσει να εξαντλείται. Την Δευτέρα θα ξαναπάμε στον κτηνίατρο για εξετάσεις πάλι να δούμε τις τιμές. Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία, γνωρίζει κάποιος τα φάρμακα που δίνουμε στο ζωάκι μας, διότι διαβάζω συνέχεια να ανφέρεστε σε άλλα αντιβιοτικά ονόματι ronaxan, vibramycin

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Ομολογώ ότι δεν το έχω ξανακούσει το Doxytab. Ο γιατρός σου όμως ξέρει καλύτερα. Ελπίζω...
Πηγαίνεις καιρό σ'αυτόν; Του έχεις εμπιστοσύνη; Μήπως να πήγαινες και σε δεύτερο;

goofaki

Member
2 Ιουλίου 2011
8
0
Του έχω εμπιστοσύνη, δεν μπορώ να πω, αλλά οταν βλέπεις οτι το ζώο σου δεν βελτιώνεται, μπορείς να αμφισβητείς τα πάντα! Την Δευτέρα θα ζητήσω τις αιματολογικές και θα της πάω και σε έναν δεύτερο να μου πει και αυτός την γνώμη του. Προς το παρών το ζωάκι μας δείχνει κουρασμένο, αλλά διατηρεί ακόμα τη "χαρά του". Βέβαια η μύτούλα του είναι μόνιμα ματωμένη. Είμαι πολύ ανύσηχος για την χαμηλή τιμή στον αιματοκρίτη του.

DogzLover

Well-Known Member
16 Μαϊου 2010
384
0
Neverland
Μακαρι ολα να σας πανε καλα...Περαστικα σας.Δεν γνωριζω για τα αντιβιοτικα, απλα πιστευω ειναι καλυτερο να παρεις και μια δευτερη γνωμη.Και παλι περαστικα!

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Τα αιμοπετάλια πόσσα είναι, διαβασε στίς εξετάσεις και πες μας, αιματοκρίτης 17 είναι πολυ χαμηλός, τίτλο ερλέχειας έχεις η απλά αφού είδε αυτά στίς γεννικές δεν έκανε, πάντως για να έχεις αιμοραγλιες, τα αιμοπετάλια είναι πολύ κάτω

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
το doxytab περιέχει δοξυκυκλίνη, σε τέτιες περιπτώσεις καλύτερα το ροναξαν , είναι καλύτερα απορροφήσιμο, και το βρίσκεις στα κτηνιατρικά φαρμακεία, βέβαια είναι ακριβότερο , υπάρχει σε 20 mg και 100 mg δοσολογεία 1 100 mgr ana 10 κιλά βάρους, αλλά αυτά με το γιατρό σου

goofaki

Member
2 Ιουλίου 2011
8
0
Έχει γίνει και τεστάκι για ερλίχια και βγήκε θετικό το σκυλάκι μας, ακριβή τιμή δεν έχω όμως. Τις εξετάσεις δεν τις έχω μαζί, της κράτησε ο κτηνίατρος μας. Μεθάυριο θα ξανακάνουμε να δούμε έστω αν σταθεροποιήθηκαν οι τιμές. Επι τη ευκαιρία να αναφέρω οτι είναι άτιμη η αρρώστια ρε παιδιά. Εμείς δεν είχαμε χαμπάρια για την υγεία του σκύλου, καθώς τα 3,5 χρόνια της ζωής του έως σήμερα δεν μας έδειξε ποτέ κανένα σημάδι πρώιμο για να καταλάβουμε κάτι και ξαφνικά φτάσαμε στο τελικό στάδιο της αρρώστιας. Κατηγορώ τον εαυτό μου που δεν κάναμε ποτέ εξετάσεις αίματος στο ζωάκι μας. Τώρα είναι αργά, αλλά έχω πεισμώσει τόσο που θα δώσω όσα χρήματα χρειαστεί και θα κάνω τα πάντα μπας και το σώσουμε το ψυχάκι.Για όποια εξέλιξη, καθώς και για την έκβαση των εξετάσεων την Δευτέρα θα σας ενημερώσω. Ευχαριστώ το site σας και όσους αγαπάνε τους τετράποδους φίλους μας.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Είναι απαράβατος κανόνας, κάθε 6μηνο [Μάιο/Νοέμβριο] προληπτικές εξετάσεις αίματος. Γενικές/ερλίχεια/καλαζάρ. Ετσι προλαβαίνεις τα πάντα.
Επρεπε εσύ να το ξέρεις και ο γιατρός σου να σου το έχει επισημάνει.
Περαστικά του.

goofaki

Member
2 Ιουλίου 2011
8
0
Παιδία τα πράγματα χειροτερεύουν. Ο σκύλος φαίνεται απελπιστικά κουρασμένος. Μπορώ να πω βέβαια ότι το αίμα έχει μειωθεί, αλλά το ζωάκι μας δείχνει σημάδια απίστευτης κόπωσης. Η ανησυχία μου είναι μεγάλη!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Κάνε κάτι.
Πάρε τον γιατρό σου τηλέφωνο.
Πάρε κάποιον άλλον γιατρό.
Μην το αφήνεις να υποφέρει.

goofaki

Member
2 Ιουλίου 2011
8
0
Καλησπέρα, πηγαμε στον γιατρο και καναμε παλι γενικες αιματος, οι τιμές δειχνουν να εχουν σταθεροποιηθει,(17 αιματοκριτης και 85000 αιμοπεταλια περιπου). Βεβαια μου ανεφερε ο γιατρος οτι ακομα και να σκοτωθηκε το μικροβιο, μπορει να εχει υποστει ολικη βλαβη ο μυελος των οστων και να ειναι μη αναστρεψιμο. Τωρα ραντεβου παλι την Παρασκευη για νεα παρακολουθηση(μονο κλινικη αυτη τη φορα). Συνεχιζουμε τη θεραπεια κανονικα, καναμε και μια αναβολικη ενεση, το αιμα συνεχιζει να τρεχει βεβαια, αλλα ελπιζουμε και επιμενουμε

goofaki

Member
2 Ιουλίου 2011
8
0
Εκανε imizol μια φορα, καναμε κορτιζονη 6 φορες με ενεση(μετα την σταματησαμε προσωρινα γιατι ο γιατρος ειπε να μην υποστει καμια αλλη βλαβη το ζωο, θα ξαναρχισουμε μαλλον απο Παρακευη). Μπορω να πω οτι απο χτες εχει ελλατωθει αρκετα το αιμα σε σχεση με τις προηγουμενες ημερες, αλλα ακομα τρεχει. Το παλευει το καημενο το ζωακι μας, το εχω φορτωσει με συκωτακια, και μοσχαρακι να τρωει. Οτι νεο εχω θα σας ενημερωσω

goofaki

Member
2 Ιουλίου 2011
8
0
theogoniakennel οταν εννοεις οτι ειμαστε οριακα στο να σταματησει η αιμοραγια τι εννοεις? Στα ποσα αιμοπεταλια σταματαει δλδ?