Ερλιχίωση

Jim ps

Member
8 Οκτωβρίου 2017
9
7
35
Καλησπέρα σάς. Ο σκυλος μου έχει ερλιχίωση τον πήγα στο γιατρό 23/9/2017 κάναμε εξέταση αίματος και μου είπε να του δίνω vibramicin πρωί - βράδυ για ένα μήνα και μετά να τον ξανά πάω να τον δει. Το πρόβλημα είναι ότι μέρα με τη μέρα ο σκυλος δυσκολεύεται να κινηθεί. Έχει πρόβλημα στο να σηκωθεί από την θέση του. Όταν σηκώνεται κουτσαινει και μετά περπατάει σαν να μην έχει πρόβλημα. Είναι φυσιολογικό αυτό ή μήπως να αλλάξω κτηνίατρο ;

Jim ps

Member
8 Οκτωβρίου 2017
9
7
35
Τον γιατρό σου τον ρώτησες, γι'αυτό το νέο σύμπτωμα;
Πήγα από εκεί πριν δύο μέρες με το σκύλο μου. Τον είδε και μου είπε ότι τον βλέπει μια χαρά και ότι ακόμη είναι νωρίς για να έχουν δράσει τα vibramicin και να τον πάω 22/10/ να τον δει και να κάνουμε εξετάσεις αίματος κ ότι άλλο χρειάζεται

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Την ημέρα δηλαδή που τον πήγες, είχε επιδεινωθεί η κατάστασή του, ή μήπως όχι ακόμη, οπότε και εύλογα ο γιατρός σου, δεν είδε κάτι;
Αν προέκυψε μετά την επίσκεψή σας, να τον ενημερώσεις.
Αν προυπήρχε και δεν έδωσε την πρέπουσα αξία, τότε καλό θα ήταν να πάρεις και δεύτερη γνώμη.

• Like
Reactions: Jim ps

Jim ps

Member
8 Οκτωβρίου 2017
9
7
35
Η αλήθεια είναι ότι αν ο σκύλος σηκωθεί και περπατήσει μετά από 5 λεπτά φαίνεται εντάξει και προχωράει κανονικά. Αλλά σήμερα τον σήκωσα εγώ με τα χέρια μου γιατί δεν μπορούσε να σηκωθεί. Το έχω τραβήξει και σε βίντεο ώστε να το δείξω στο γιατρό.

• Like
Reactions: mareco

Jim ps

Member
8 Οκτωβρίου 2017
9
7
35
9 χρονών .Εμένα με παραξενεύει ότι μέρα με τη μέρα αντί να είναι καλύτερα είναι χειρότερα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Μήπως η χωλότητα αυτή, είναι λόγω ηλικίας και απλώς συνέπεσε με την ασθένεια;
Τι τίτλο ερλίχειας έχει; Ξέρεις;

• Like

Jim ps

Member
8 Οκτωβρίου 2017
9
7
35
Δεν μου είπε ο γιατρός τίτλο . Δεν νομίζω να είναι λόγω της ηλικίας διότι πριν ήταν μια χαρά. Συγνώμη λάθος 7 χρονών είναι.

Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
54
Αθήνα
Καλησπέρα.
Επειδή έχω πολύ άσχημη πρόσφατη εμπειρία, εξετάσεις για αναιμία κάνατε?
Επίσης, κοίταξες για πυρετό? Πάντα σε συνεργασία με τον κτηνίατρο, τα λέω αυτά.
Σου εύχομαι περαστικά.

• Like
Reactions: Jim ps and Luiza

Luiza

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2015
49
69
Περαστικά εύχομαι και ειλικρινά αγύριστα.Πέρυσι μπήκαμε κι εμείς στο κλαμπ με τα ύπουλα τσιμπούρια.Μαζί με τα Vibramycin συνηθίζουν να κάνουν και ενέσιμες Imizol στα πίσω πόδια,σε περίπτωση που τις κάνατε,πονάνε.Σκυλίτσα φίλων το "κρατούσε" το πόδι της την επόμενη μέρα από αυτό.Όπως σου γράφουν από πάνω,ο αιματοκρίτης πως είναι?Και η δική μου κατέπεσε πολύ,από την αρχή της αγωγής όμως φάνηκε διαφορά,τουλάχιστον σε αυτό.Είχε ήδη κάποιο σύμπτωμα και πήγατε ή το βρήκατε στον φθινοπωρινό έλεγχο?

• Like

Jim ps

Member
8 Οκτωβρίου 2017
9
7
35
Καλησπέρα.
Επειδή έχω πολύ άσχημη πρόσφατη εμπειρία, εξετάσεις για αναιμία κάνατε?
Επίσης, κοίταξες για πυρετό? Πάντα σε συνεργασία με τον κτηνίατρο, τα λέω αυτά.
Σου εύχομαι περαστικά.
Καλημέρα. Ναι κοιτάξαμε για πυρετό την πρώτη φορά που τον πήγα στο γιατρό και είχε, τη δεύτερη φορά που τον πήγα δεν είχε. Ανεβάζω τής εξετάσεις. Είχε κάποιους χαμηλούς δείκτες αλλά ο γιατρός είπε ότι θα γίνει εντελώς καλά

Attachments

Jim ps

Member
8 Οκτωβρίου 2017
9
7
35
Περαστικά εύχομαι και ειλικρινά αγύριστα.Πέρυσι μπήκαμε κι εμείς στο κλαμπ με τα ύπουλα τσιμπούρια.Μαζί με τα Vibramycin συνηθίζουν να κάνουν και ενέσιμες Imizol στα πίσω πόδια,σε περίπτωση που τις κάνατε,πονάνε.Σκυλίτσα φίλων το "κρατούσε" το πόδι της την επόμενη μέρα από αυτό.Όπως σου γράφουν από πάνω,ο αιματοκρίτης πως είναι?Και η δική μου κατέπεσε πολύ,από την αρχή της αγωγής όμως φάνηκε διαφορά,τουλάχιστον σε αυτό.Είχε ήδη κάποιο σύμπτωμα και πήγατε ή το βρήκατε στον φθινοπωρινό έλεγχο?
Τον πήγαμε στο γιατρό επειδή κουτσαινε και γενικότερα δεν ήταν το ίδιο δραστήριος με πριν. Ένεση Imizol δεν μας έκανε. Της πρώτες δύο μέρες της αγωγής ο σκυλος έδειξε βελτίωση αλλά μετά δεν συνεχίστηκε αυτό.

Jim ps

Member
8 Οκτωβρίου 2017
9
7
35
Σάς ευχαριστώ όλους για της απαντήσεις και τα περαστικά σας. Σήμερα βλέπω τον σκύλο μου καλύτερα σηκώθηκε μόνος του χωρίς την βοήθεια μου.Γενικά φαίνεται περισσότερο ζωηρός

Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
54
Αθήνα
Έτσι μπράβο. Εύχομαι όλα τα καλύτερα.
Απλά, πληροφοριακά, ο αιματοκρίτης στις εξετάσεις που έχεις είναι η τιμή HCT. Φυσικά ελέγχεται και σε σχέση με τα ερυθρά και την αιμοσφαιρίνη. Απλά για να ξέρεις, και αχρείαστο να είναι.

• Like

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Kαλημέρα!
Καταρχήν περαστικά εύχομαι!

Αυτό που ανέφερες για την δυσκολία να σηκωθεί, για ψιλοκούτσεμα όταν σηκώνεται και πως στρώνει μετά, μου θυμίζει τα αρθριτικά που είχε μια σκυλίτσα μου. Την επηρέαζε πολύ ο υγρός καιρός. Οταν έβαζε ξεροβόρι φαινόταν πολύ καλύτερα.
Επίσης κάτι αντίστοιχο είχε παρουσιάσει ένα από τα αγόρια που έχω και ήταν τραυματισμός από τις ταρζανιές που έκανε. Έφυγε δηλαδή μετά από λίγες μέρες, μετά από χορήγηση μετακαμ.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν είναι απαραίτητο να σχετίζεται με την ερλιχίωση.

Jim ps

Member
8 Οκτωβρίου 2017
9
7
35
Kαλημέρα!
Καταρχήν περαστικά εύχομαι!

Αυτό που ανέφερες για την δυσκολία να σηκωθεί, για ψιλοκούτσεμα όταν σηκώνεται και πως στρώνει μετά, μου θυμίζει τα αρθριτικά που είχε μια σκυλίτσα μου. Την επηρέαζε πολύ ο υγρός καιρός. Οταν έβαζε ξεροβόρι φαινόταν πολύ καλύτερα.
Επίσης κάτι αντίστοιχο είχε παρουσιάσει ένα από τα αγόρια που έχω και ήταν τραυματισμός από τις ταρζανιές που έκανε. Έφυγε δηλαδή μετά από λίγες μέρες, μετά από χορήγηση μετακαμ.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν είναι απαραίτητο να σχετίζεται με την ερλιχίωση.
Μακάρι να είναι έτσι αν και ξέρω ότι αυτή η ασθένεια συνήθως κάνει αρθρίτιδα

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Μακάρι να είναι έτσι αν και ξέρω ότι αυτή η ασθένεια συνήθως κάνει αρθρίτιδα
Δεν το γνωρίζω αυτό, δεν έχω εμπειρία με την ερλιχίωση.
Από όσο έχω διαβάσει όμως είναι κάτι που θεραπεύεται, οπότε όλα καλά θα πάνε, μην ανησυχείς.

Απλά πέρα από αυτό, έχε το νου σου, γιατί τα γεράματα δεν προειδοποιούν.
Το λέω επειδή είδα που είπες αυτό
Δεν νομίζω να είναι λόγω της ηλικίας διότι πριν ήταν μια χαρά.
Σου χτυπάνε την πόρτα μια ωραία πρωία και κατσικόνονται.
Δεν ξέρω τη φυλή είναι το σκυλάκι σου ή αν είναι ημιαιμάκι, συνεπώς δεν μπορώ να γνωρίζω αν τα 7 χρόνια είναι πολλά ή λίγα.

Περαστικά και αγύριστα και πάλι (y)

• Like
Reactions: Jim ps and mareco