Ερλιχιωσης επαναληπτικές εξετασεις

eleonor97

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
115
19
athens
Καλησπέρα, θα μου ηταν ιδιαίτερα βοηθητικη η οποία απάντηση γτ εχω μπερδευτεί κάπως. Ο μικρός , κοντά ενός έτους τωρα, εμφάνισε θετικό τίτλο Ερλιχιωσης τον Ιούνιο 1/200. Κλάματα στεναχώρια και ROnaxan για 20 μέρες. Ο κτηνίατρος μου είπε να ξανακάνω εξετάσεις οταν τελειώσει το καλοκαίρι και κρυώσει κάπως ο καιρός. Και μου τόνισε πως το θεμα είναι Να μην εχει ανεβεί ο τίτλος και μην περιμένω να πέσει γτ αργεί γενικά. Δηλαδη, με το 1/200 να είμαστε ευχαριστημένοι. Τελικά το αποτέλεσμα ηταν αρνητικό!!Τρελη χαρά εγω, αλλα δεν μπορω να δώσω μια εξήγηση πως τελικά μηδενίστηκε, δεδομένου αυτού που είπε ο γιατρός. Έχετε καποια εμπειρία πάνω σε αυτο?ευχαριστω παιδια.

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
eleonor και εμάς πάντως έτσι είχε γίνει, μετά τη θεραπεία είχε μηδενιστεί

eleonor97

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
115
19
athens
eleonor και εμάς πάντως έτσι είχε γίνει, μετά τη θεραπεία είχε μηδενιστεί
serge, απο τοτε που μηδενίστηκε έχετε ξανακάνει? πάλι μηδενικός βγήκε?επειδη εχω διαβάσει αρκετα για την Ερλιχιωση, ξερω πως δεν αποκτούν ανοσία.

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
όχι αλλά κάνουμε πολύ συχνά γενικές αίματος οπότε θα φαινόταν στα λευκά αν κάτι δεν πάει καλά, και τότε θα ξανακάνουμε (αν τα θυμάμαι καλά πως μου τα πε ο γιατρος).

eleonor97

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
115
19
athens
όχι αλλά κάνουμε πολύ συχνά γενικές αίματος οπότε θα φαινόταν στα λευκά αν κάτι δεν πάει καλά, και τότε θα ξανακάνουμε (αν τα θυμάμαι καλά πως μου τα πε ο γιατρος).
ok,σε ευχαριστω πολυ. Πάντως μου εκανε τεράστια εντύπωση, δεν το περίμενα με τίποτα. Θα ρωτήσω και τον γιατρό απο βδομάδα, να δω πως μπορει να εξηγηθεί, οχι τίποτε αλλο, για να καταλάβω τι παιζει με αυτήν την ασθένεια.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Περαστικά και σιδερένιος ο μικρός!
Και μια γενική παρατήρηση για την ασθένεια. Μην την φοβάστε σε δεσποζόμενα σκυλάκια. Αρκεί να γίνονται εξετάσεις αίματος και να διαγνωσθεί, μετά από αυτό η θεραπεία είναι εύκολη και ο σκύλος αναρρώνει πλήρως.
Σε σκυλιά που ζουν στον δρόμο ή σε δεσποζόμενα που δεν τους γίνεται ποτέ εξέταση αίματος μπορεί να γίνει θανατηφόρα γιατί χτυπάει όργανα στην πορεία της.

eleonor97

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
115
19
athens
Και μια γενική παρατήρηση για την ασθένεια. Μην την φοβάστε σε δεσποζόμενα σκυλάκια. Αρκεί να γίνονται εξετάσεις αίματος και να διαγνωσθεί, μετά από αυτό η θεραπεία είναι εύκολη και ο σκύλος αναρρώνει πλήρως.
Σε σκυλιά που ζουν στον δρόμο ή σε δεσποζόμενα που δεν τους γίνεται ποτέ εξέταση αίματος μπορεί να γίνει θανατηφόρα γιατί χτυπάει όργανα στην πορεία της.
Ευχαριστούμε πολυ για τις ευχές! Ευτυχώς το βρήκαμε σχετικά νωρίς και φαντάζομαι κατι τέτοιο παιζει ρόλο σε τέτοιες ασθένειες. Οι εξετάσεις όντως ειναι πολυ σημαντικές γτ π.χ. Εγω τον έβλεπα λιγο να εχει καταπέσει, να κουράζεται πολυ εύκολα κλπ αλλα το απέδιδα στην ζέστη. Κάναμε εξετάσεις και είδαμε για Ερλιχιωση. Θα ρωτήσω πάντως το γιατρό πως εξηγείται αυτο με τον τίτλο. Να στε καλα κι ζεις και τα μωρά σας!

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Ποσο δικιο εχεις Μυρτω, ποσοι λενε δεν μπορω να δινω καθε 6μηνο λεφτα για εξετασεις, μια χαρα ειναι το σκυλι, δεν εχω βρει τσιμπουρι πανω του κλπ. Οι προληπτικες εξετασεις ειναι το παν!

Και περα απο τα οργανα που χτυπαει, αλλη ενα πολυ σοβαρο κουσουρι που προκαλει η ερλιχια(ειτε σε αδεσποτα ειτε σε δεσποζομενα που δεν εγινε εγκυρα η διαγνωση), ειναι η απλαστικη και υποπλαστικη αναιμια, οπου το ζωο μπορει να χρειαστει μεχρι και μεταγγιση. Η Μοκα αποφασισε να το εχει ΚΑΙ αυτο, πηγαμε τη προηγουμενη Τριτη ολο χαρα για στειρωση και μειναμε με τη χαρα.

eleonor97

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
115
19
athens
Ποσο δικιο εχεις Μυρτω, ποσοι λενε δεν μπορω να δινω καθε 6μηνο λεφτα για εξετασεις, μια χαρα ειναι το σκυλι, δεν εχω βρει τσιμπουρι πανω του κλπ. Οι προληπτικες εξετασεις ειναι το παν!

Και περα απο τα οργανα που χτυπαει, αλλη ενα πολυ σοβαρο κουσουρι που προκαλει η ερλιχια(ειτε σε αδεσποτα ειτε σε δεσποζομενα που δεν εγινε εγκυρα η διαγνωση), ειναι η απλαστικη και υποπλαστικη αναιμια, οπου το ζωο μπορει να χρειαστει μεχρι και μεταγγιση. Η Μοκα αποφασισε να το εχει ΚΑΙ αυτο, πηγαμε τη προηγουμενη Τριτη ολο χαρα για στειρωση και μειναμε με τη χαρα.
Να φανταστώ δεν έδειχνε σημάδια, πήγατε να κάνετε τη στειρωση κ προηγήθηκαν εξετάσεις όπου φάνηκε?

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Οχι, εγω τη βρηκα με ερλιχια και καλαζαρ, πλεον ειναι φορεας αλλα δεν νοσει. Καναμε πριν 1 μηνα βιοχημικες και γενικες και ο αιματοκριτης απο 37 κατωτατο φυσιολογικο ηταν 33. 1 μηνα κι μετα κλεισαμε για στειρωση(ολο το μηνα διναμε βιταμινες για τον αιματοκριτη), καναμε γενικες και ο αιματοκριτης ειχε πεσει στο 31.8 . Φυσικα στειρωση δεν εγινε. Εστειλε η γιατρος μας επιχρησμα αιματος και εχει υποπλαστικη αναιμια.

eleonor97

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
115
19
athens
Οχι, εγω τη βρηκα με ερλιχια και καλαζαρ, πλεον ειναι φορεας αλλα δεν νοσει. Καναμε πριν 1 μηνα βιοχημικες και γενικες και ο αιματοκριτης απο 37 κατωτατο φυσιολογικο ηταν 33. 1 μηνα κι μετα κλεισαμε για στειρωση(ολο το μηνα διναμε βιταμινες για τον αιματοκριτη), καναμε γενικες και ο αιματοκριτης ειχε πεσει στο 31.8 . Φυσικα στειρωση δεν εγινε. Εστειλε η γιατρος μας επιχρησμα αιματος και εχει υποπλαστικη αναιμια.
οποτε η υπόπλαστική αναιμία πιθανώς να οφείλεται στις ασθένειες αυτές? πρωτη φορα το ακούω και ειναι πολυ άσχημο επακόλουθο πραγματικα. Με λίγα λόγια, τωρα δεν νοσεί απο τις ασθένειες αυτο καθε αυτο, αλλα πρόλαβαν και προκάλεσαν αναιμία, την οποία καλείστε να πολέμησετε.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Ακριβως!Η αναιμια κυριως απο την ερλιχια δημιουργειται αλλα η κτηνιατρος δεν μας απεκλεισε και το καλαζαρ.(μπορει και τα δυο)

eleonor97

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
115
19
athens
Ακριβως!Η αναιμια κυριως απο την ερλιχια δημιουργειται αλλα η κτηνιατρος δεν μας απεκλεισε και το καλαζαρ.(μπορει και τα δυο)
Περαστικά σας και εύχομαι να πανε ολα καλα..