Ερώτηση για ξηροδερμία και κακοσμία τριχώματος

Vradypous

Banned
Banned
16 Φεβρουαρίου 2018
24
16
Όπως λέει και ο τίτλος το μαύρο σκυλάκι μου για πρώτη φορά στη ζωή της σε ηλικία 6 ετών έχει βγάλει ξηροδερμία. Ακόμα το τρίχωμα της μυρίζει άσχημα και όχι την κλασική οσμή που έχουν τα σκυλιά.
Την πήγαμε στον κτηνίατρο και μας είπε ότι είναι αλλεργία, έχει ξηροδερμία μόνο κατά μήκος της ραχοκοκαλιάς της και της έκανε μια ένεση και μας είπε να της δώσουμε αντιβίωση Tsefalen για 14 ημέρες.

Είμαστε στην 10η ημέρα, η ξηροδερμία και η κακοσμία έχουν μειωθεί αλλά όχι εξαφανισθεί. Είχε ποτέ κανείς αντιμετωπίσει παρόμοια περίπτωση; Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; Ο κτηνίατρος είπε πως αν δεν της φύγει θα πρέπει να γίνει βιοψία αλλά εγώ ανησυχώ και δεν θέλω να ναρκώσω τη σκυλίτσα μου.

Όποιος έχει καμία ιδέα ας πει, ας σημειωθεί πως τροφή δεν της έχουμε αλλάξει και της βάζουμε κάθε μήνα αμπούλα advantix.

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Νάρκωση για βιοψία, γιατί? Στα δερματικά απ'όσο ξέρω, παίρνουν δείγμα του δέρματος επιτόπου, και το στέλνουν για εξετάσεις. Φαντάζομαι δε χρειάζεται ούτε ηρέμιση για αυτό - άντε να σου ξυρίσουν ένα μικρό κομμάτι.

Δεν γνωρίζω πολλά για αλλεργίες, εξετάσεις αίματος κάνατε - για τα λοιμώδη?

• Like
Reactions: yasemin

Vradypous

Banned
Banned
16 Φεβρουαρίου 2018
24
16
Νάρκωση για βιοψία, γιατί? Στα δερματικά απ'όσο ξέρω, παίρνουν δείγμα του δέρματος επιτόπου, και το στέλνουν για εξετάσεις. Φαντάζομαι δε χρειάζεται ούτε ηρέμιση για αυτό - άντε να σου ξυρίσουν ένα μικρό κομμάτι.

Δεν γνωρίζω πολλά για αλλεργίες, εξετάσεις αίματος κάνατε - για τα λοιμώδη?
Ναι είναι καθαρή από αυτά και ούτε την βουτσίζουμε δυνατά ή την πλένουμε συνέχεια.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Εεε αφου είναι αλλεργικό το πρόβλημα, η αντιβίωση θα καταπολεμήσει μόνο τη μόλυνση της περιοχής από μικρόβια αλλά όχι την ίδια την αλλεργία.

Αντιισταμινικά και γλυκοκορτικοειδή συνήθως δίνουν για την αλλεργική δερματίτιδα.
Μάλλον ο κτηνίατρος θέλει να σιγουρευτεί ότι όντως είναι αυτό πριν σας γράψει άλλα φάρμακα.

Επίσης, αν θέλετε καντε του και μια ερώτηση για κάποιο ειδικό/θεραπευτικό σαμπουάν τύπου allercalm, η μεγάλη μου είχε ατοπική δερματίτιδα στα πόδια και το πρόβλημα λύθηκε με μερικά μπάνια με αυτό το συγκεκριμένο.

Last edited:

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Δοκίμασε να της αλλάξεις την τροφή σε κάτι χωρίς δημητριακά για αρχή και βλέπεις. Κανε καμία αναζήτηση για grain free τροφές. Ούτε πρωτεΐνη πολύ θες, το πολύ 26%.
Ρωτά και το γιατρό σας για καμία κτηνιατρική τροφή, η hills είναι κορυφή και έχει κωδικούς για αλλεργίες δερματικές σίγουρα.
Χωρίς να είμαι γιατρός θα σου πω εμπειρικά ότι καλό είναι να πάρει ξύσμα από το δέρμα, δεν είναι τίποτα αλλά καλό είναι να υπάρχει μια εικόνα.