Ερώτηση για στείρωση

IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Καλησπέρα, ξέρω οτι το θέμα είναι υπερ αναλυμένο αλλά για αυτό ακριβώς χάθηκα μέσα στις απαντήσεις των προηγούμενων θεμάτων.

Η ερώτηση είναι η εξής. Υπάρχει ένα αρσενικό κουτάβι 4 περίπου μηνών. Ο κηδεμόνας του θέλει να το στειρώσει και έχει δύο επιλογές. Η πρώτη είναι να το στειρώσει τώρα με κόστος 100 ευρώ (κτηνίατρος του είπε οτι η ηλικία είναι κατάλληλη) ή να το στειρώσει σε μεγαλύτερη ηλικία με κόστος άνω των 250 ευρώ.

Σίγουρα τα 150 ευρώ είναι μεγάλο δέλεαρ για τον οποιοδήποτε στις μέρες μας.... Η μικρή ηλικία του κουταβιού προβληματίζει τον κηδεμόνα του και δε θέλει φυσικά να ρισκάρει την υγεία του κουταβιού.

Είναι κατάλληλη ηλικία για στείρωση ή θα πρέπει να περιμένει;

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Για ποιο λόγο αυξάνεται η τιμή και μάλιστα τόσο πολύ; 250€ Για στειρωση αρσενικού μου φαίνονται παρα πολλά. Δεν θα στειρωνα κουτάβι 4 μηνών, χωρίς να υπάρχει σοβαρός ιατρικός λόγος, δεν έχουν καν καλο κατέβει τα μπαλάκια του!!!!

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
Δεν υπάρχει ο κτηνίατρος που το είπε αυτό...
Η στείρωση σε αρσενικό κοστίζει για δεσποζόμενο το πολύ 150 ευρώ...
Αγιογδύτες...Μόνο τα φράγκα σκέφτονται οι γύφτοι

Άσε που νομίζω είναι και επικίνδυνο να ναρκώσεις ένα κουτάβι...

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Για τον συγκεκριμένο ''κτηνίατρο'' κάθε ηλικία είναι ΟΚ προκειμένου να πάρει χρήματα.
Η διαφορά στην τιμή ,του τώρα με το μετά είναι έμμεσος εκβιασμός του στυλ <<κάνε τώρα τη στείρωση , γιατί τώρα έχω ανάγκη από χρήματα>>
Αρχικά ψάχνεται γενικότερα για έναν κανονικό κτηνίατρο και ξανασκεφτεσαι την στείρωση (αν δε συντρέχει πρόβλημα υγείας )

IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Η διαφορά υπάρχει γιατί το κουτάβι τώρα είναι Ελλάδα αλλά ο ιδιοκτήτης φεύγει τις επόμενες εβδομάδες για μόνιμη εγκατάσταση στο εξωτερικό. Το 250 είναι τιμή εξωτερικού. Ίσως έπρεπε να το αναφέρω εξ αρχής.

Φοβάμαι οτι ο κτηνίατρος είπε οτι μπορεί να το στειρώσει τώρα για να μη χάσει τον πελάτη. Ο ιδιοκτήτης είναι νέος και δεν είχε πριν κάποιον δικό του κτηνίατρο τον οποίο να εμπιστεύεται. Εγώ το άκουσα σε τυχαία συζήτηση και μου φάνηκε πάρα πολύ περίεργο.

Οπότε η ηλικία είναι απαγορευτική για στείρωση?

Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν τίθεται θέμα χρημάτων. Αν γινόταν να τα γλιτώσει τα 150 θα τον στείρωνε τώρα αν τίθεται θέμα υγείας θα δώσει τα 250 αργότερα.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Αααααα ε ναι στο εξωτερικό είναι αρκετά ακριβότερα.
Όχι να μην το κάνει τώρα, είναι μωρούλι ακόμα.

IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Οκ. Ευχαριστώ για την απάντηση.

Θα μπορούσες να μου πεις απο ποια ηλικία στειρώνονται τα αρσενικά?