Ερώτηση για τα γεννητικα όργανα

veteriarian

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2011
140
0
exei με το πωσ ερμηνευεις διαφορα αρθρα οταν υπαρχουν πανω απο μια suggestions στο εκαστοτε προβλημα

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.104
Athens
Veteriarian
Για όλα υπάρχουν οι αντίθετες απόψεις.
Εδώ δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη με το πιο κοινότυπο πράγμα στους σκύλους - αν και σε ποια ηλικία στειρώνουμε. Πλήθος ερευνών και άλλων τόσων απόψεων!
Είμαστε εδώ για να λέμε όλες τις απόψεις από όλες τις πλευρές. Και ναι, είμαστε επιφυλακτικοί για ένα λόγο παραπάνω: όταν ακούμε τον κτηνίατρο της γειτονιάς μας εν έτει 2012 να λέει ακόμη "βάλτη να γεννήσει μια φορά για να μην πάθει πυομήτρα και μετά να στειρώσουμε".
Κοινώς, θα πούμε όλες τις απόψεις και θα τις εξετάσουμε για να βγάλουμε άκρη. Και φυσικά θα ακούσουμε και τον κτηνίατρο (μη σου πω και 2 και 3...)

veteriarian

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2011
140
0
Veteriarian
Για όλα υπάρχουν οι αντίθετες απόψεις.
Εδώ δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη με το πιο κοινότυπο πράγμα στους σκύλους - αν και σε ποια ηλικία στειρώνουμε. Πλήθος ερευνών και άλλων τόσων απόψεων!
Είμαστε εδώ για να λέμε όλες τις απόψεις από όλες τις πλευρές. Και ναι, είμαστε επιφυλακτικοί για ένα λόγο παραπάνω: όταν ακούμε τον κτηνίατρο της γειτονιάς μας εν έτει 2012 να λέει ακόμη "βάλτη να γεννήσει μια φορά για να μην πάθει πυομήτρα και μετά να στειρώσουμε".
Κοινώς, θα πούμε όλες τις απόψεις και θα τις εξετάσουμε για να βγάλουμε άκρη. Και φυσικά θα ακούσουμε και τον κτηνίατρο (μη σου πω και 2 και 3...)
δν ειναι το ιδιο.
εχουμε και λεμε.
ειναι αλλο για το αν πρεπει να στειρωσουμε ενα υγιες σκυλι ( και φυσικα αλλα ισχυουνβ για θυληκο και αλλα για αρσενικο)
και ειναι αλλο αν πρεπει να στειρωσουμε ενα σκυλο που εχει ήδη ενα προβλημα υγειας.
στο υγιες βλεπεις σε βαθος χρονου τα θετικα και τα αρνητικα και προσπαθεις να δεις τι συμφερει την υγεια του σκυλου.
στην αλλη περιπτωση εχεις ήδη ενα προβλημα να σε πιεζει.

Υ.Γ.για τα θυληκα υγιη Σ εχουμε βρει ποτε πρεπει να στειρωθει. Αν θελουμε πρεπει να γινει μετα τον 1ο οιστρο γιατι μειωνεις σχεσον στο 0,5% τις νεοπλασιες του μαστου που ειναι και το θετικοτερο ειδικα σε φυλες που εχουν αυκημενο ποσοστο νεοπλασιας. ενω στον 2 οιστρο παει το ποσοστο στο 8 %
αρα πανω κατω υπαρχει νοημα στον 1 οιστρο..(στισ Γ τα νεωτερα δεδομενα λενε στους 6 μηνες.!!)

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
παράδειγμα βρε :)

Μιας που αναφέρθηκε το "ψαχνόμαστε" και μου κίνησε την περιέργεια .

Όταν ( χτύπα ξύλο ) κάτι σας τύχει , πχ ενα δερματικό , μια διάρροια , κάποιο πρόβλημα με το μάτι , κλπ , και χρειαστεί να πάτε στον τάδε ανθρωπογιατρό για εξέταση-πρόγνωση-θεραπεία είτε ως έκτακτο σε νοσοκομείο , είτε στο ιατρείο του, και σας λέει " ελάτε ξανα σε 2 εβδομάδες για επανεξέταση " ,

όταν έρθει η ώρα να ξαναπάτε , του λέτε οτι στο Internet διαβάσατε οτι δεν συστίνεται η θεραπεία με την τάδε ουσία , αλλά η θεραπεία με την δείνα , και πως δεν συστίνεται η χειρουργική εξαίρεση κλπ κλπ , ας μου επιτραπεί η λέξη , "αμφισβητώντας" τις όποιες επιλογές ή προτροπές του ?

Εννοώ , όσοι πραγματικά ψάχνονται για τα ζώα τους ,και πολύ καλά κάνουν σαφώς, ψάχνουν το ίδιο εντατικά έρευνες και επιστημονικά περιοδικά που απαιτούν συνδρομή , προκειμένου να έχουν άποψη ?

Last edited:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Προσωπικά δεν ψάχνω τις πληροφορίες στο ίντερνετ. Για θέματα υγείας και εκτροφής παρακολουθώ σεμινάρια και ανταλλάσσω γνώμες με εκτροφεις.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Προσωπικά δεν ψάχνω τις πληροφορίες στο ίντερνετ. Για θέματα υγείας και εκτροφής παρακολουθώ σεμινάρια και ανταλλάσσω γνώμες με εκτροφεις.
Το ερώτημά μου αναφαιρόταν στον κομμάτι ανθρώπινη ιατρική :)

τσέκαρε τα Inbox σου ;)

Δεν πιστεύεις οτι θα ήταν φρόνιμο ο καθένας να αφιερώνεται στην δουλειά του ωστε ΚΑΙ να την κάνει όσο το δυνατόν καλύτερα , αλλά ΚΑΙ για ηθικούς λόγους , ειδικά απο την στιγμή που μιλάμε για ιατρική επιστήμη ?

Εννοώ

Όπως Κτηνίατρος δεν πρέπει να μπλέκει στα χωράφια των εκτροφέων , των οποίων η δουλειά είναι η επιλεκτική εκτροφή των ζώων τους κάνοντας τις καλύτερες δυνατές επιλογές

έτσι και ο Χ Εκτροφέας ωφείλει να ασχολείται με το αντικείμενό του , αφήνοντας τις όποιες προτροπές για το ... οτιδήποτε αφορά επέμβαση , χορήγηση φαρμάκων , αγωγές κλπ ιατρικό θέμα στα χέρια των Κτηνιάτρων .

Αυτό θαρρώ είναι το δίκαιο και ηθικό .

Μπορεί να μην αρέσει το παράδειγμά μου , το οποίο το έχω ξαναθέσει και ξέρω οτι γενικά δεν θα αρέσει
αλλά

είναι σαν να έχω απορείες πχ για την καισαρική και την περίοδο και αντί να ρωτήσω γυναικολόγο , να απευθύνομαι σε νταβατζή , επειδή ξέρει απο γυναίκες .

Last edited:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.104
Athens
Donzouan

Σχετικά με ανθρωπογιατρούς: Έχω δει ανθρωπογιατρούς που σου μιλάνε για μεθόδους και θεραπείες και σε προτρέπουν να ψάξεις και ιντερνετικά για αυτές για ενημέρωση. Και ναι, και σε ανθρώπινα προβλήματα υγείας πάμε και σε 2ο και 3ο γιατρό αν χρειαστεί και αν κάτι δεν μας "κολλάει".

Με τη λογική που λες πάντως, οι μισοί εδώ μέσα θα έπρεπε να:

1. Να πηγαίνουμε στους συνοικιακούς μας κτηνιάτρους (γιατί να τρέχω 20 λεπτά με το αυτοκίνητο όταν ο κοντινός μου κτηνίατρος είναι δίπλα στην πόρτα μου; )
2. Να ταίζουμε eukanούμπες που είναι και γμ... τις σκυλοτροφές κατά πολλούς κτηνιάτρους
3. Να γεννήσει η σκύλα μας μια φορά και μετά να στειρώσουμε - με την επιλογή γαμπρού/νύφης από τον κτηνίατρο φυσικά!
4. Να πλακώνουμε στα 8πλα εμβόλια τα σκυλιά κάθε χρόνο - όσο πιο πολλά εμβόλια τόσο καλύτερα!
κλπ.

Όλα αυτά αν ...δεν υπήρχε το internet.

Last edited by a moderator:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Το ερώτημά μου αναφαιρόταν στον κομμάτι ανθρώπινη ιατρική :)

τσέκαρε τα Inbox σου ;)

Δεν πιστεύεις οτι θα ήταν φρόνιμο ο καθένας να αφιερώνεται στην δουλειά του ωστε ΚΑΙ να την κάνει όσο το δυνατόν καλύτερα , αλλά ΚΑΙ για ηθικούς λόγους , ειδικά απο την στιγμή που μιλάμε για ιατρική επιστήμη ?

Εννοώ

Όπως Κτηνίατρος δεν πρέπει να μπλέκει στα χωράφια των εκτροφέων , των οποίων η δουλειά είναι η επιλεκτική εκτροφή των ζώων τους κάνοντας τις καλύτερες δυνατές επιλογές

έτσι και ο Χ Εκτροφέας ωφείλει να ασχολείται με το αντικείμενό του , αφήνοντας τις όποιες προτροπές για το ... οτιδήποτε αφορά επέμβαση , χορήγηση φαρμάκων , αγωγές κλπ ιατρικό θέμα στα χέρια των Κτηνιάτρων .

Αυτό θαρρώ είναι το δίκαιο και ηθικό .

Μπορεί να μην αρέσει το παράδειγμά μου , το οποίο το έχω ξαναθέσει και ξέρω οτι γενικά δεν θα αρέσει
αλλά

είναι σαν να έχω απορείες πχ για την καισαρική και την περίοδο και αντί να ρωτήσω γυναικολόγο , να απευθύνομαι σε νταβατζή , επειδή ξέρει απο γυναίκες .
Παντελώς ατυχές, αν όχι και προσβλητικό (και πριν αναρωτηθείς γιατι, θα σε παραπέμψω να κάνεις αντιστοιχη σκέψη για την εξέταση προστάτη....)

Οι κτηνιατροι καλό θα ήταν πρώτοι να κόψουν το εμπόριο στα κτηνιατρεία, και να σταματήσουν και τα νυφοπάζαρα
Όσο για τους εκτροφείς που διαβάζοντας εφτασαν να έχουν μια άλφα γνώμη, δεν πήγαν να κάνουν ουτε εξέταση κανενος σκύλου ούτε καμια επέμβαση. Αρα προσωπικά δεν βλέπω το συσχετισμό για την διάκριση που κάνεις μεταξύ κτηνιατρου και εκτροφέα.

veteriarian

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2011
140
0
οι εκτροφεις καλο θα ηταν να δηλωνουν και τις δυσπλασιες των γεννητωρων και να μην τα αναπαραγουν. αλλα δεν το κανουν. γτ??? $$$???$$???
τελος παντων αλλο θεμα ανοιξατε..

ενα πραγμα θα πω και δεν ξαναασχολουμαι.
ενα ψιλοανεκδοτο0
οταν ενας γιατρος σας (ΧΤΥΠΑ ΞΥΛΟ) επει σε καποιον οτι θα πεθανει απο καρκινο (τελευταιο σταδιο) σε 3 μηνες και δεν πεθαινει τι λεμε?

ΘΑΥΜΑ!!!!

οταν ενας κτηνιατρο πει οτι ενα σκυλι εχει 3 μηνες ζωη και δεν πεταινει?

Τι ΜΑΛΑΚΑΣ κτηνιατρο ...
δεν ξερει τι του γινεται....

και μην μου πειτε οτι δεν γινεται ετσι....

μην κολλατε στις μαυρες εξαιρεσεις. ειναι αρκετοι δυστυχως, αλλα δεν σημαινει οτι οτι λεμε ιανι μαλακια.
αντιθετως.
παρτε οτι λεει ενας κτηνιατρος για 90% σωστα και απεδειξε οτι μπορει να λεει λαθος.
οχι οτι κατα 90% λεει λαθος και να ψαχνουμε το σωστο με ιερα εξεταση.

αλεξια οσα σεμιναρια και αν δεις κτηνιατρος δεν γινεσαι. και στο λεω με την καλη εννοια.
οπως εγω για να γινω καλος σε κατι πρεπει να μου γινει ο κωλος κατοσταρικο.
δεν παω να δω και 1000 σεμιναρια το μηνα??

αν δεν διαβασω δεν πιασω δεν γινεται τιθποτα.

μια χαρη μονο. μην συγκρινεται εκτροφεις με κτηνιατρους. ο ενας γιατρευει (κριμα που καποιοι το παιζουν εκτροφεις , και τα κονομανε) και ο αλλος ποροσπαει να κανει κατι αλλο. μια αρια φυλη.
και δυστυχως οπως οι περισσοτεροι κυνηγοι ειναι Μαλα@@@@@ες και οι περισσοτεροι εκτροφεις κοιτανε το $$$$$$$$

αποδειξη η δυσπλασια ισχιου.
μα ΚΑΝΕΝΑΣ εκτροφεας να μην εχει? ΕΝΑΝ ΒΡΕΙΤΕ μου. ΕΝΑΝ. πουτε οσοι πουλανε DOBERMAN?
που εχει % στα υψη για δυσπλασια??
εναν να πει το σκυλο μουπου μου κοστισε συνολικα 9000$ και ειναι 2 ετων τον αποκλειω απο την αναπαραγωγη γιατι εχει δυσπλασια.

Αλλου πηγε η κουβεντα δυστυχως.

τελος παντων.
η κρυψορχια πρεπει να μην αναπαραγεται. ειτε αυτο σημαινει στειρωση ή απλα οτι δεν θα ζευγαρωνει 10000%.

τωρα αν δεν θελετε να το στειρωσετε καλα κανετε. το κριμα στο λαιμο σας . το Σερτολιωμα καραδοκει.

ΥΓ. ολα οσα τσακωνομαστε εδω ειναι κολπα για να δειτε ποιοι κτηνιατροι ειναι ενημερωμενοι και δεν κανουνε δικες τους πατεντες
βεβαια δεν με ξερετε για να με εμπιστευεστε. λογικο. ουτε θελω κατι τετοιο.
αλλα ανθρωπος που ΠΡΟΤΙΝΕΙ να βγαζει δακρυικους αδενες σε cherry eye θελει ξαναδιαβασμα.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Παντελώς ατυχές, αν όχι και προσβλητικό (και πριν αναρωτηθείς γιατι, θα σε παραπέμψω να κάνεις αντιστοιχη σκέψη για την εξέταση προστάτη....) 1

Οι κτηνιατροι καλό θα ήταν πρώτοι να κόψουν το εμπόριο στα κτηνιατρεία, και να σταματήσουν και τα νυφοπάζαρα 2
Όσο για τους εκτροφείς που διαβάζοντας εφτασαν να έχουν μια άλφα γνώμη, δεν πήγαν να κάνουν ουτε εξέταση κανενος σκύλου ούτε καμια επέμβαση. Αρα προσωπικά δεν βλέπω το συσχετισμό για την διάκριση που κάνεις μεταξύ κτηνιατρου και εκτροφέα. 3
1) δεν ξέρω αν είναι προσβλητικό και ούτε το έγραψα με σκοπό να προσβάλλω κάποιον . Αν εσυ προσβάλλεσαι δεν μπορώ να κάνω κάτι . Επίσης για το θέμα προστάτη δεν βλέπω κάτι το μεμπτό . Απο την στιγμή που βρίσκεται εκεί που βρίσκεται και είναι μια η εξέταση , δεν μπορώ να κάνω κάτι . Οπότε , Your payback failed .

2) Για τα νυφοπάζαρα όντως λάθος , και για εμένα ο μόνος σοβαρότερος λόγος είναι η δυσκολία διάθεση των κουταβιών ( αδέσποτα , παρατημένα κλπ ) . Το θέμα εκτροφέας , επιλογή κλπ με αφήνει αδιάφορο . Γενικά δεν ασχολούμαι με τον τομέα αυτό .

3) Τσέκαρε όταν μπορέσεις και αν μπορέσεις τα βιβλιάρια υγείας σκύλων απο διάφορους εκτροφείς . Και δες δίπλα στα εμβόλια , πόσα θα έχουν σφραγίδα εκτροφέα ή εκπαιδευτή αντί Κτηνιάτρου ( που νομικώς ισοδυναμεί με αντιποίηση επαγγέλματος και σε ενδεχόμενο "κηνύγι" υπάρχει τρέξιμο ) .

Ερώτηση ( για συζήτηση ) : ο εκτροφέας ή ο εκπαιδευτής , έχει το επιστημονικό υπόβαθρο και γνώση προκειμένου να κρίνει , να αντιλαμβάνεται έννοιες και να έχει εμπεριστατωμένη γνώμη σε επιστημονικά κτηνιατρικά θέματα , έννοιες , τρόπο σκέψης και γενικά ιδέας , προκειμένου κάποιος να τον εμπιστευτεί πρώτα αυτόν και μετά τον Κτηνίατρο ?

Πάντως εντάξει , καλό είναι να χαλαρώσουμε

σκοπός εδω δεν είναι να την βγάλουμε να την μετρήσουμε

κουβέντα κάνουμε , λογικό και επόμενο , και άκρως υγειές , είναι να υπάρχουν αντίθετες γνώμες

Οπότε αν πουμε και τιποτα παραπάνω , νερο και αλάτι

τουλάχιστον εγω δεν μπήκα με σκοπό να ταράξω το φόρουμ ή να την πω στον οποιονδήποτε. Για κουβέντα μπήκα

:)

Last edited:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Δεν είναι σκοπός μου να γίνω κτηνίατρος αλλά δεν δέχομαι να με περνάνε για χαζή επειδη έχουν ένα πτυχίο. Έχω αρκετά παραδείγματα ...

• Προτείνουν για κουτάβι ευθανασία... λάθος διάγνωση. Ευτυχώς το έψαξα, εγχειρίστηκε και ζει και βασιλεύει. Οι άνθρωποι είναι τόσο ευχαριστημένοι που έχουν μπει στη λίστα για δεύτερο σκύλο.

Leuke fototjes 027_800x600.jpg Leuke fototjes 028_800x600.jpg Leuke fototjes 029_800x600.jpg

• Σκύλα 5 χρονών με δερματικό. Η κτηνίατρος μας λέει τροφική αλλεργία, θα σας δώσω την τάδε κτηνιατρική τροφή. Της λέω δεν γίνεται να κάνουμε εξετάσεις να δούμε σε ποιες ουσιες είναι αλλεργική. Μας στέλνει σε δερματολόγο στην κτηνιατρική σχολή και τελικά το ζώο είχε μύκητες, πήρε αγωγή για 3 εβδομάδες και από τότε δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό δερματικό. Συνεχίζει να μπαρφαρει χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτή τη στιγμη είναι 10 χρονών.

• Κουτάβια φίλων με κοκκιδια. Η κτηνίατρος δίνει Panacur και Flagyl. Χάνουν βάρος και κοντεύουν να τα χάσουν. Τους λέω αν είναι σωστή η διάγνωση (=κοκκιδια) πρέπει να δώσετε Procox. Αμέσως συνήλθαν.

• ...

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δυστηχώς αν και δεν έχω την εμπειρία της Αλεξία έχω να πω κι εγώ συμβάντα τα οποία με έχουν κάνει να πιστεύω στην αδιαφορία/αμάθεια κάποιων κτηνιάτρων.

Μετά απο χρόνια αλλαγής κτηνιάτρων τα τελευταία 2χρόνια κατάφερα να βρω κάποιον καλό. Ο οποίος είναι νεότατος, με όρεξη και πάνω απόλα "ψαχνεται". Απο συζητήσεις που έχουμε κάνει έχω πάρει πρέφα ότι διαβάζει για barf :D

giogalatas

Active Member
21 Αυγούστου 2012
38
0
Παίδες εγώ θα λεγα ας μην κάνουμε διαγωνισμό για το ποιός ξέρει τα παραπάνω και διαφωνούμε εντόνως μεταξύ μας..βέβαια το να υπάρχουν οι διαφορετικές γνώμες είναι φυσιολογικό και υγειές αλλα στο κάτω κάτω είμαστε εδώ για να μοιραζόμαστε γνώσεις και γνώμες για το καλό όλων!κ ας επικεντρώσουμε στο θέμα λοιπον.Τον ρήγα τον είδε κτηνίατρος και μου είπε ότι αν είχαν βγεί οι όρχεις θα ήταν σαφώς καλύτερα,αλλά το γεγονός ότι δεν έχουν βγει μέχρι τους 3 μήνες δεν πρέπει να με ανυσηχεί καθώς όπως μου είπε το 30% των κουταβίων κατεβάζουν τους όρχεις τους μετά απο τις 100 ημέρες ζωής.Με συμβόυλεψε να περιμένουμε και ας ελπίσουμε να μην έχει πρόβλημα το λυκάκι.Κ αν περάσει καιρός και δεν κατέβουν οι όρχεις θα κάνουμε και έναν υπέρηχο να δούμε τι πάιζει.Όσο για φάρμακα που θα βοηθήσουν μου είπε ο΄τι δεν το συνιστά,προτιμά την φυσιολογική εξέλιξη.

giogalatas

Active Member
21 Αυγούστου 2012
38
0
Καλησπέρα παιδιά έχω καλα νέα!Ο 1 Όρχις είναι ήδη ορατός,,ο κτηνίατρος μου είπε ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο,όλα βαίνουν φυσιολογικώς!Ουφφφφ!!!