Ερώτηση για την όραση του κουταβιού

RedLine

Member
11 Ιουνίου 2012
16
0
Γειά σας,

έχω ένα κουτάβι Jack Russell 4.5 μηνών και από καιρό τώρα έχω την αίσθηση πως η όραση του είναι θολή.

Για παράδειγμα όταν του πετάω ένα παιχνίδι, τρέχει προς την κατεύθυνση του ήχου που κάνει όταν αυτό χτυπά στο δάπεδο και όταν φτάσει κοντά το προσπερνά και το βρίσκει με τη μυρωδιά.

Επίσης χτυπά πάνω σε αντικείμενα (καρέκλες, τραπέζια, κλπ.) εκτός από χώρους που γνωρίζει και μαθαίνει να αποφεύγει.

Όταν το κοιτώ στα μάτια φαίνεται να έχει λεκέδες που βλέποντάς τους στο φώς, ο μόνος τρόπος να τους περιγράψω είναι οτί μοιάζουν με το ιρίδισμα που αφήνει μια μικρή ποσότητα πετρελαίου στην θάλασσα.

2 κτηνιάτρους που ρώτησα για την όραση του μου είπαν πως σιγά σιγά θα βελτιωθεί η όραση του με την ηλικία και πως αφού π.χ σταματά στα σκαλιά και δεν πέφτει τότε είναι μια χαρά.

Τέλος, στο ίντερνετ το μόνο που είδα ήταν για καταράκτη και για μια άλλη επικίνδυνη ασθένεια που δρα όμως άμεσα (PRA).

Μήπως χρειάζεται σταγόνες για τα μάτια, ή να μην ανησυχώ? Οποιαδήποτε συμβουλή ή πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.323
patra
grdane.blogspot.com
χρειαζεσαι επισκεψη και σε αλλους γιατρους....
δοκιμασε να αλλαξεις θεση σε επιπλο χωρις να το αντιληφθει και να προσπαθησεις να αντιληφθεις ποσο βλέπει....
σιγουρα δεν πρεπει να το αφησεις ετσι...

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Καλά κάνεις κ ανησυχείς.Πήγαινε δες άλλο γιατρό,δεν είναι φυσιολογικό να κουτουλάει,δοκίμασε να αλλάξεις τη θέση από τα έπιπλα σπίτι κ δες τι γίνεται.Αυτό με τη σκάλα μου ακούγεται ψιλο γελοίο σαν επιχείρημα.Άν δε μπορούσε να δει ούτε τη σκάλα θα μιλάγαμε για 100% τύφλωση.Αυτό όμως δε σημαίνει ότι το μάτι είναι απροβλημάτιστο.

Δυσάρεστη κατάσταση,δες κ άλλο γιατρό σίγουρα.Άν είσαι Αθήνα έχει εξαιρετικούς γιατρούς κ με ειδίκευση στην οφθαλμολογία,αν είσαι επαρχεία δε μπορώ να βοηθήσω αλλά σίγουρα πήγαινε πάρε κ άλλη γνώμη.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Πήγαινε σε άλλον κτηνίατρο.
Αν το σκυλί είναι καθαρόαιμο επικοινώνησε με τον εκτροφέα να του μεταδώσεις της παρατηρήσεις σου.

RedLine

Member
11 Ιουνίου 2012
16
0
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Το σκυλί καθαρόαιμο είναι και ναι, από Αθήνα είμαι. Που ακριβώς μπορώ να τον πάω για εξέταση;
Μπορείτε επίσης να με κατευθύνετε σε πληροφορίες γενικά περί όρασης των κουταβιών, για το πώς/ποτε αναπτύσεται, αν υπάρχουν κάποια τεστ ανακλαστικών να κάνω, κλπ.

Όσο για αυτό που λέτε με τα έπιπλα έγινε το εξής:

Έβαλα λόγω ζέστης έναν ανεμιστήρα δαπέδου στο σαλόνι που καθόμασταν και πρόσεξα ότι την πρώτη φορα που πέρασε έπεσε πάνω του. Από εκεί και έπειτα τον απέγευγε. Το ίδιο κάνει γενικά και σε οποιονδήποτε καινούριο χώρο πηγαίνει.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Ο Λιάπης στο Χαλάνδρι είναι κορυφή στα οφθαλμολογικά(τσιμπημένες τιμές).

clinique veterinaire

Εγώ θα σου πρότεινα να πας στον Απόστολο Κέστη όμως,ο οποίος είναι κ αυτός στο Χαλάνδρι και είναι top.
Εξαιρετικός γιατρός,πιο οικονομικός,και πολύ δύσκολα να μην σε καλύψει για το πρόβλημα που έχεις.

Αρχική

Τώρα τον Αύγουστο με τις άδειες δεν ξέρω τι παίζει,πάρε τηλ αλλά πρώτα πέρνα από Κέστη σίγουρα ;)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Εμένα από τις περιγραφες σου μου φαίνεται ότι εχει πρόβλημα.
Πήγαινε σε κάποιον ειδικευμένο γιατρο και άμεσα.

Αυτό για τα σκαλιά, μπακαλιστικο μου κάνει.

Deimitori

New Member
10 Ιουλίου 2013
1
0
Ο Λιάπης στο Χαλάνδρι είναι κορυφή στα οφθαλμολογικά(τσιμπημένες τιμές).

clinique veterinaire

Εγώ θα σου πρότεινα να πας στον Απόστολο Κέστη όμως,ο οποίος είναι κ αυτός στο Χαλάνδρι και είναι top.
Εξαιρετικός γιατρός,πιο οικονομικός,και πολύ δύσκολα να μην σε καλύψει για το πρόβλημα που έχεις.

Αρχική

Τώρα τον Αύγουστο με τις άδειες δεν ξέρω τι παίζει,πάρε τηλ αλλά πρώτα πέρνα από Κέστη σίγουρα ;)
Καλημέρα σας, Νέος στο φόρουμ. Ο σκυλάκος μου ο Έκτορας παρουσίασε τελευταία μία αλλεργία - φλεγμονή στο μάτι. Η κτηνίατρος μου μου είπε να πάω στον κύριο Λιάπη γιά δέυτερη γνώμη εξέταση. Καθώς αναφέρθηκε ότι οι τιμές του είναι τσιμπημένες και καθώς είμαι άνεργος τα τελευταία 3 χρόνια, ξέρετε περίπου τι τιμές χρεώνει ο κύριος Λιάπης. Σήμερα το απόγευμα θα πάω τον Έκτορα στο ιατρείο του. Πάνω από όλα η υγεία του καλού μου του Εκτοράκου!