Εχει ή δεν εχει περιοδο;;;;;;;;;;;;;;

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Λοιπον, το θεμα εχει ως εξής.
Πηγαμε την προηγουμενη τεταρτη στη Σιφνο. Το ιδιο απογευμα αρχισε να κατουραει ασταματητα. Καθε 5 μετρα καθοτανε (αφου ειχε κανει κανονικα το 1ο μεγαλο καουρημα..) και εβγαζε λιγες σταγονες. 7-8 φορες σε καθε βολτα.... Την επομενη μερα, ειδα στα μπουτακια της 2-3 σταγονες αιμα κ συνεχιζε το ιδιο βιολι στο κατουρημα. Επισης αρχισε να μην κρατιεται το πρωι, και μου τα εκανε μεσα στο δωματιο, ενω μυριζανε και παρα πολυ εντονα! Αιμα ομως δεν ξανα ειδα ενω τωρα, εκοψε και το πολυ κατουρημα! Επισης το αιδοιο δεν μπορω να πω οτι εχει διογκωθει καθολου.. Μιλησα και με τον γιατρο που μου ειπε οτι μαλλον ειναι περιοδος με μια μικρη επιφυλαξη για ουρολοιμοξη (την πρωτη μερα αυτο). Δεν εχει καμια σχεση με τα συμπτωματα της αλλης θηλυκιας που εχω.. Τι λετε;;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αυτό λοιπόν το είδα την περασμένη βδομάδα στο σκυλόπαρκο με ένα θηλυκό που είχε φέρει κανονικός εκτροφέας. Επρόκειτο να τη ζευγαρώσει μάλιστα και την είχε φέρει στο Καλαμποκιστάν να συναντήσει τον γκόμενο που είχε κι αυτος ένα σωρό βραβεία. Είχε περίοδο, όχι πολύ αίμα και μας είχε ταράξει στο πολύ κατούρημα.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ο κτηνίατρος την είδε από κοντά ή του τα είπες από το τηλέφωνο;
Δεν κατάλαβα....

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ημερολογιακά, περιμένεις τον οίστρο της κάπου τώρα;

Γενικά, πάντως μπορεί να μην έχει πολύ αίμα....κι αν είναι στην αρχή τα έξω γεννητικά όργανα μπορεί ακόμα να μην έχουν διογκωθεί πολυ ακόμα!

Όπως και να έχει, δεν χάνεις τίποτα να πας από τον κτηνίατρο αύριο να δει

DogzLover

Well-Known Member
16 Μαϊου 2010
384
0
Neverland
Μονο κτηνιατρος θα σου πει με ακριβεια τι εχει..Ενημερωσε μας για νεοτερα.Ειχε ξανα περιοδο ή ειναι η πρωτη της φορα?

cgri1976

Well-Known Member
γιατρος δεν ειμαι...αλλα και η δικια μου τα ιδια εκανε... και μαλιστα στην βολτα εκανε πιπι σε καθε 5 μετρα... και ενας μου ειχε επι οτι και καλα μεγαλωνει και μαρκαρει την περιοχη της.... ελα μου ομως που ηταν η αρχη της περιοδου.... γιατι μεσα σε ενα απογευμα(δεν θυμαμαι ομως μετα απο ποσες ημερες που εκανε το παραπανω) ξυπνησε και ειδα κοκκινο το στρωματι της.... θα δεις κιολας οτι το πιπι της θα εχει πρειστει συν τις θηλες της που θα ειναι πρησμενες.....αλλα οπως ειπαν και οι προλαλησαντες, ο κτηνιατρος ειναι αυτος που θα σου πει το σωστο...

Last edited:

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Μονο κτηνιατρος θα σου πει με ακριβεια τι εχει..Ενημερωσε μας για νεοτερα.Ειχε ξανα περιοδο ή ειναι η πρωτη της φορα?
Την πρωτη περιμενω..

γιατρος δεν ειμαι...αλλα και η δικια μου τα ιδια εκανε... και μαλιστα στην βολτα εκανε πιπι σε καθε 5 μετρα... και ενας μου ειχε επι οτι και καλα μεγαλωνει και μαρκαρει την περιοχη της.... ελα μου ομως που ηταν η αρχη της περιοδου.... γιατι μεσα σε ενα απογευμα(δεν θυμαμαι ομως μετα απο ποσες ημερες που εκανε το παραπανω) ξυπνησε και ειδα κοκκινο το στρωματι της.... θα δεις κιολας οτι το πιπι της θα εχει πρειστει συν τις θηλες της που θα ειναι πρησμενες.....αλλα οπως ειπαν και οι προλαλησαντες, ο κτηνιατρος ειναι αυτος που θα σου πει το σωστο...
Αυτο ειναι το θεμα, οτι δεν εχει πρηστει τιποτα.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
παιζουν διαφορα σεναρια περιοδος ,ουρολοιμωξη,κολπιτιδα κλπ εννοειται οτι θα πας στο γιατρο

1)να σκουπισεις το πιπι της με ασπρο χαρτομαντυλο να δεις αν βγαζει σταγονιτσα , γιατι μπορει να ειναι οιστρος των πρωτων ημερων που ειναι λιγες οι σταγονιτσες , η μικρη να γλυφεται και εσυ να μην το βλεπεις

2) αν δεν βγαζει σταγονιτσα ,να παρατηρησεις τα τσισα ,να δεις αν ειναι καθαρα ή αν βγαζει αιματακι κατα την ουρηση

3)αν το αιμα ειναι κατα την ουρηση ,πρεπει να δεις αν βγαινει στην αρχη που κανει τσισα ή στο τελος ,παιζει σημαντικο ρολο

εν πρωτης θα πρεπει να παρει ο γιατρος κολπικο επιχρισμα για εξεταση ,αν προκειψη οτι ειναι οιστρος ολα καλα ,αν οχι ,τοτε θα δει αν υπαρχει βακτηριακη λοιμωξη και θα βγει και αντιβιογραμμα

επισης ,σημαντικο που την "πατανε" πολλοι, το συνηθες ειναι οταν μια σκυλα εχει οιστρο να πρηζεται ,ομως δεν ειναι και στανταρ αυτο ,εγω εχω σκυλα που οταν εχει περιοδο δεν πρηζεται ποτε και καθ ολα τα αλλα ο οιστρος ειναι φυσιολογικος και γονιμος

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
το 1 το εκανα απο προχθες.. τιποτα.

το 2 το κανω καθε μερα, τιποτα.....

το 3 δεν υπαρχει , αφου δεν υπαρχει το 2 :D

Σε λιγο παμε γιατρο, οποτε θα λυθουν οι αποριες μας. Ευχαριστω!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
3)αν το αιμα ειναι κατα την ουρηση ,πρεπει να δεις αν βγαινει στην αρχη που κανει τσισα ή στο τελος ,παιζει σημαντικο ρολο
Κρινα, μπορεις σε παρακαλω να το αναλυσεις λιγο αυτο?

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
αν το αιμα ειναι στην αρχη της ουρησης ειναι κολπικο το προβλημα
αν το αιμα ειναι στο τελος της ουρησης το πιο πιθανο ειναι να ειναι απο τα νεφρα
Λογικο ακουγεται, ωστοσο δεν εχουμε τιποτα απο ολα αυτα.. Ουτε περιοδο, ουτε λοιμοξη ουτε κυστιτιδα. Αν ηταν κατι απο ολα θα ειχαμε ακομα συμπτωματα.. Υπαρχει το ενδεχομενο της ψευδοπεριοδου λογο του οτι ακομα δεν εχει ερθει για πρωτη φορα - αλλα πλησιαζει ο καιρος και η μητρα κανει τα δικα της.. Τωρα αρχισαμε αλλο κολπο! Εμετο (ελλαχιστο), και διαρροια - βλεννα. Αφου φυγαμε απο τον κτηνιατρο!! .........την τυχη μου $#$@@%$***&@#.....................

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
παρε τη δοιαρια και δωστη για καλλιεργεια ,για να αποκλεισεις παθολογικη αιτια ή να την βρεις αν υπαρχει

αν δεν ειναι παθολογικο ,παιζει ο εμετος να ειναι απο ορμονολογικη αλλαγη και η δοιαρια γιατι την ποναει η κοιλια της επειδη κανει συσπασεις

τι ηλικια εχει η μικρη ?

παρατηρησες αλλαγες στο στριχωμα ?

etlave

Well-Known Member
11 Οκτωβρίου 2009
110
0
livadeia
Σήμερα έχουμε την 17 μέρα περιόδου.Το αίμα είναι πολύ λίγο σε σχέση με την αρχή.
Και εμάς σαν πρώτη περίοδο μας είπε ο κτηνίατρος ότι μπορεί να κρατήσει πολύ.Τις 3 πρώτες μέρες έσταζε λίγο αίμα αλλά δεν είχε πρηστεί καθόλου.
Ο γιατρός είπε αρχικά ότι δεν έχει περίοδο αλλά να προσέξουμε,αν δεν πρηστεί τότε κάτι άλλο μπορεί να συμβαίνει,αν πρηστεί τότε έχει περίοδο(όπως και έγινε).