Ζευγαρωμα ακιτα ινου


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Φιλη Vaso. "Ακομη δεν τον ειδαμε,Γιαννη τον εβαφτισαμε". Νομιζω πως το ξεκαθαρισα στο δευτερο μου μηνυμα. Δεν θα ζευγαρωσω αν δεν γνωρισω πριν.
Κι οσο για το φορουμ (εκανα και συζητηση με τον εκτροφεα),το θεωρω ιδανικο,για να βρω μια σκυλα ιδιας ρατσας,πραγμα που σπανιζει στα μερη μου.:)
Ο εκτροφέας σου είπε να βρεις σκύλο από αγγελία? :-?

Και κάτι άλλο: Οι αγγελίες ζευγαρωμάτων ΔΕΝ επιτρέπονται στο φόρουμ:

"Δεν επιτρέπονται αγγελίες ζευγαρώματος και πώλησης σκύλων"
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Ο μοναδικός λόγος που δεν έχει διαγραφτεί το θεμα σου και όλα τα παρόμοια θέματα από την αρχή, είναι για να ενημερώσουμε τους ιδιοκτήτες σκύλων για τις υποχρεώσεις ενός υπεύθυνου ιδιοκτήτη και να συμβάλλουμε στη μείωση των ανεύθυνων ζευγαρωμάτων των ιδιωτών που ως αποτέλεσμα έχουν κουτάβια αμφιλεγόμενης ποιότητας με ότι αυτό συνεπάγεται σε μορφολογία, υγεία και χαρακτήρα.

Εύχομαι η συζήτηση να γίνει αφορμή για περαιτέρω προβληματισμό και γνώση. Διάβασε σε παρακαλώ πολύ τα θέματα που σου προτείναμε και αποφάσισε υπεύθυνα για το σκυλί σου, τα κουτάβια που θα γεννηθούν και τους μελλοντικούς αγοραστές τους.
 
Last edited:


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ειρήνη, δεν έχεις σκύλο, έχεις κουταβάκι ακόμα!
Τι σε έχει πιάσει και βιάζεσαι τόσο;

Καταρχήν νομίζω απαγορεύεται (ο ΚΟΕ δεν θα δώσει χαρτιά στα κουτάβια) το ζευγάρωμα σε τόσο νέο ζώο (9 μηνών!).

Είναι το πρώτο σου Ακίτα; Συζήτησέ το με τον εκτροφέα σου να δεις τι θα πει (θα σε κράξει, ετοιμάσου).

Δεν είναι δυνατόν να ξέρεις αν αξίζει να ζευγαρώσει αφού ακόμη δεν έχει ενηλικιωθεί (ούτε μορφολογικά αλλά και ούτε έχει ωριμάσει ο πραγματικός του χαρακτήρας) για να μην πω για εξετάσεις που πρέπει να κάνεις (για κληρονομικές ασθένειες).

Τα Ακίτα αλλάζουν χαρακτήρα αρκετά ραγδαία μετά τους 17 μήνες. Δεν θα είναι όπως τώρα (στο υπογράφω με αίμα αυτό). Βέβαια σου αξίζουν συγχαρητήρια για την καλή του διαγωγή ως τώρα, Μπράβο σου (και στον εκτροφέα φυσικά). ΔΕΝ έχει τελειώσε ο σκύλος όμως και ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να ξέρει σε αυτή τη φάση αν είναι ή δεν είναι άξιος να κάνει απογόνους.

Επίσης (ως ιδιοκτήτρια αρσενικών σκύλων μόνο, ανέκαθεν), πρέπει να σου τονίσω πως ΔΕΝ έχει μόνο ο ιδιοκτήτης της θηλυκιάς ευθήνη ως προς το ζευγάρωμα, την ποιότητα των κουταβιών και το πως θα δωθούν.

Γενετικά, 50-50 είναι τα γονίδια (μισά από μάνα, μισά από πατέρα) και πρέπει να το θυμάσαι αυτό. Σε αφορούν ΟΛΑ που έχουν να κάνουν με τα κουτάβια του σκύλου σου.


Κάποτε ΑΝΑΓΚΑΣΑ την ιδιοκτήτρια μιας θηλυκιάς (που ζευγάρωσε με τον δικό μου) να φροντήσει τα κουτάβια σωστά και για μεγαλύτερο διάστημα απ' όσο σκόπευε (ήθελε να τα ξεφορτωθεί 35 ημερών!) επειδή δεν υπέγραφα το χαρτί ότι ζευγάρωσε με τον δικό μου διαφορετικά!

Γιατί το έκανα; Από καθαρή ηθική και υπευθυνότητα.

Όταν μάλιστα είδα πόσο δύσκολο ήταν να δωθούν τα κουτάβια (παρ' όλο που κι οι δύο γονείς κέρδιζαν σε εκθέσεις) δεν ξαναζευγάρωσα το σκύλο μου, ενώ με παρακάλαγε ένας "εκτροφέας" για χρόνια ολόκληρα.

Και αυτό οφείλεις να το σκεφτείς. Ο σκύλος σου θα "παράγει" 9-13 κουτάβια (μέσον όρο στη φυλή). Να ΑΝΑΚΡΙΝΕΙΣ τον ιδιοκτήτη της θηλυκιάς: ΠΩΣ τα θα δώσει και ΠΟΥ; Ξέρει πως ίσως να του μείνουν 3-4 για πάνω από 5 μήνες;
ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ γι' αυτή τη πανάκριβη/τεράστια γέννα μεγαλόσωμων κουταβιών;

Επίσης, πρέπει να ξέρεις πως αν ζευγαρώσεις τον σκύλο σου όταν είναι στην εφηβεία ενδέχεται να το ζητάει περισσότερο εφ' όρου ζωής. Δεν ξέρω αν θέλεις να ζεις μ' έναν σκύλο που είναι ΜΟΝΙΜΩΣ σε σκεπτικό "επιβήτορα".

Από την άλλη, πίστεψέ με, αν ΔΕΝ ζευγαρώσει ΠΟΤΕ του, δεν θα καταλάβει τίποτα και ΔΕΝ θα του λείψει κάτι. Αυτό ισχύει για τους περισσότερους σκύλους αλλά για το Ακίτα σου πιο πολύ (έχουν χαμηλές "ορμές").

Τέλος, δεν δέχομαι ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να ζευγαρώνει σκύλος που δεν έχει πάει σε έκθεση (και να πάρει εξαιρετική αξιολόγιση). Μόνο και μόνο το ότι αυτό θα βοηθήσει στο να δωθούν τα κουτάβια σε καλές οικογένειες είναι αρκετό από μόνο του (χωρίς να αναφέρω το τι έχεις να μάθεις για τον σκύλο σου εκεί).
 


Irini73

Member
11 Ιουνίου 2007
8
0
Μετα απο ολα αυτα οφειλω να ομολογισω οτι αρχιζω να το σκευτομαι πιο σοβαρα.
Ο σκυλος μου τον δεκεμβριο θα γινει δυο χρονων.
Θελω να επισημανω πως αν καποτε ζευγαρωνα τον Ακιο,δεν θα το εκανα για να παρω χρηματα, η για να κερδισω κατι απο αυτο.Το εχω εξαλου εξηγησει πως ο μονος λογος που θα ηθελα κατι τετοιο, ειναι να εχω εναν απογονο του σκυλου μου.
Φυσικα δεν θα το αποφασιζα τοσο γρηγορα, και ενοειτε οτι θα εκανα ολες τις απαραιτητες εξετασεις. Ηταν λαθος μου, που δεν διευκρηνισα απο την αρχη, τι πραγματικα θελω.
Φιλικα ΕΙΡΗΝΗ.

Ο εκτροφέας σου είπε να βρεις σκύλο από αγγελία? :???:
Φιλε ROTTIE, ο εκτροφεας μου προτεινε να αναζητησω μια σκυλα απο αγγελια, μιας και δεν υπαρχουν τετοια σκυλια στην περιοχη ,και φυσικα να γνωρισω τους ιδιοκτητες, την σκυλα, να γινουν οι απαραιτητες εξετασεις, και μετα να κρινω αν θελω πραγματικα να τον ζευγαρωσω.
Ειπαμε ηταν λαθος μου που δεν το διευκρινησα απο την αρχη.
:)
 
Last edited by a moderator:


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Λοιπον για να λυσω καποιες αποριες,θα ηθελα πρωτα να σας γνωρισω τον σκυλο μου.Γεννηθηκε στις 31.12.2007 στην Γερμανια.

Μάλλον ήθελες να πεις το 2006, σωστά;
Χαίρομαι σε έβαλα σε σκέψεις. :)
Έχεις σκεφτεί να τον πας σε έκθεση; Έχει εξαιρετικά Ακίτα (και Αμερικάνικα αλλά και Ιαπωνικά σαν το δικό σου) στην χώρα μας.
Λίγα αλλά καλά. Υπάρχει ένα εκτροφείο στην Θεσσαλονίκη που κάνει πολύ καλύ δουλειά (καλός άνθρωπος, ηθικός και γνώστης με υπέροχα ζώα). Αν σε ενδιαφέρει η φυλή σου τόσο πολύ (ώστε να θέλεις να ζευγαρώσεις) θα ήταν πολύ καλή ιδέα να επισκευτείς αυτόν τον άνθρωπο για να σου μάθει μερικά "μυστικά" των Ακίτα. Όπου και να μένεις, αξίζει να πας μια βόλτα.
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU