Ζεόλιθος (συμπλήρωμα διατροφής)


Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.463
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Δϊνει κανείς ζεόλιθο για συμπλήρωμα; Αν ναι, και έχει βρει σταγόνες και δε δίνει την σκόνη της superfoods, ας δώσει ένα link από που το παραγγέλνει.

* για όποιον δε γνωρίζει καθόλου σχετικά, ας googlάρει "zeolite"
 




Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.463
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Επειδή με την σκόνη δεν κατάφερα να υπολογίσω δοσολογία, όσες πηγές έχω βρει που έχουν να κάνουν με σκύλο δίνουν σταγόνες. Πόσο δίνεις; Και σε πόσα κιλά σωματικού βάρους;
 




l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.640
7.749
Δεν γνώριζα τίποτα για τον ζεόλιθο, googlara και είδα ότι είναι απίστευτο φυσικό προϊόν για αποτοξίνωση και για ανθρώπους και για ζώα. Θα το ξεκινήσουμε οικογενειακώς, δίποδα και τετράποδα :p
 


Maraki73

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2013
83
0
Πόσο ασφαλές είναι να δίνεται στα ζώα το ανθρώπινο συμπλήρωμα ζεόλιθου ? δεν μπορεί να τα πειράξει ?
 




Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.463
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Τώρα το είδα που μου απάντησες Berna, σ'ευχαριστώ. Φαντάζομαι δεν εννοείς κουταλάκι-κουταλάκι, αλλά τη μεζούρα που έχει η συσκευασία. Οπότε πάνω κάτω μισό γραμμάριο.. Οκ λοιπόν. Εγώ λέω να το ρίχνω σε μια κουταλιά γιαούρτι, γιατί με το νερό δεν έχει ελπίδα να καταφέρει να τον πάρει η δικιά μου, χαράμι θα πηγαίνει. Το πρόβλημα είναι που μετά (σύμφωνα με τις οδηγίες) πρέπει να πίνει και νερό, οπότε μάλλον θα το δίνω μετά την βόλτα.

@Maraki73
Ο ζεόλιθος χορηγείται σε σκύλους (και όχι μόνο), πολλοί τον δίνουν και σε σκύλους με καρκίνο.

@l.KyveliΚι εμείς "οικογενειακώς" θα τον παίρνουμε από δω και πέρα. :p Εγώ πάντως έχω ένα αίσθημα ευεξίας από τότε που τον παίρνω, και γενικά δε γουστάρω τα συμπληρώματα, τις βιταμίνες κλπ. Αλλά ο ζεόλιθος δεν είναι κάτι τέτοιο.
 
Last edited:




sam13

Member
25 Ιανουαρίου 2013
15
0
Εγώ παιδιά τον ζεόλιθο τον χρησιμοποιώ στο νερό τους και κάτω στο πάτωμα για να μην μυρίζει και κυριολεκτικά έχω σωθεί. Για τον άνθρωπο στην έκδοση που βγαίνει σε παιπάλη μπορείτε να το ρίξετε σε ένα ποτήρι νερό και να το πιείτε,ένα ποτήρι την ημέρα. Αυτό που κάνει είναι να διώχνει τις τοξίνες από τον οργανισμό.
 






nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Εγώ θα θέσω κ μια άλλη οπτική για το ζεόλιθο.
Καταρχάς οι απόψεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα του διίστανται.Υπάρχουν κ φωνές που εκφράζουν απόψεις πως το "hype" αυτό προκλήθει επίτηδες από τις βιομηχανίες για να σπρώξουν άλλη μια μόδα συμπληρώματος,ανάμεσα στα εκατοντάδες συμπληρώματα κ βιταμίνες που ήδη υπάρχουν.

Κάτι άλλο που δεν είναι γνωστό είναι οι παρενέργειες.Με την πιο σοβαρή ίσως κάτα την άποψή μου την αφυδάτωση.Άν ένας ενήλικας πίνει λόγου χάρη 7-8 ποτήρια νερό την ημέρα,με χρήση ζεόλιθου θα πρέπει να πιεί 2-3 ποτήρια επιπλέον.Άλλες παρενέργειες είναι ο πονοκέφαλος,διάρροια,πόνοι στο σώμα.

Σοβαρή κλινική μελέτη για τις ευεργετικές ιδιότητες του ζεόλιθου δεν υπάρχει.

Zeolite Detox - Scam or Zeo-Right? - Health WorldNet

(σύντομο άρθρο με πλήθος αναφορών)
 


sam13

Member
25 Ιανουαρίου 2013
15
0
Στο πάτωμα το ρίχνεις για να μην μυρίζει (σε ανοιχτούς χώρους).Αλλά το αγοράζεις πολύ ακριβά εγώ το παίρνω σε εικοσιπεντακιλο. Στο νερό το ρίχνεις για να μην κραταει πρασινίλες το δοχείο με το νερό και λίγο από αυτό θα πιει και ο σκύλος.
 


Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.463
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
ΠΑιδιά εγώ παίρνω της superfoods για μένα, και από αυτό άρχισα να δίνω και στο Μαρθόνι μου. Εσείς αυτό που παίρνετε προορίζεται δηλ και για ανθρώπινη κατανάλωση; Από που το παίρνετε μπας και γλιτώσουμε κάνα φράγκο;

nfeek
Η αφυδάτωση είναι το μόνο που με απασχολεί πραγματικά. Γι' αυτό και το θέμα μου είναι πότε θα το δίνω ώστε να πίνει αμέσως μετά το νερό που απαιτείται, ειδικά που η δικιά μου λόγω barf δεν πίνει πολύ νερό.
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Θα συμφωνήσω με την οπτική του nfeel. Ένα "hype" όπως τόσα άλλα... και για μένα επικίνδυνο εφόσον δεν υπάρχει καμία σοβαρή κλινική μελέτη.

Σίγουρα έχει ενδιαφέρουσες ιδιότητες σαν φίλτρο ή καταλυτικό στοιχείο με πολλές περιβαλλοντικές, βιομηχανικές και αγροτικές εφαρμογές.
Δεν θα έκανα όμως πειράματα στον εαυτό μου ή στο σκύλο.
Επίσης αναρωτιέμαι αν δεν εξουδετερώνει ουσίες που χρειάζεται ο οργανισμός και ποια μπορεί να είναι η αλληλοεπίδραση του με φάρμακα.
 


sam13

Member
25 Ιανουαρίου 2013
15
0
Ναι είναι για ανθρωπινή κατανάλωση. Εγώ έχω πάρει 3 25κιλα αλλά δεν τα έχω πληρώσει θα ρωτήσω όμως και θα σου πω αλλά καμία σχέση με την τιμή που ανέφερες πιο πάνω.
 




Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.703
3.861
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εγώ είχα πάρει ένα κιλό, δεν θυμάμαι την τιμή αλλά ξέρω πως ήταν φτηνό!

Επίσης ο κτηνίατρος μου είχε πει τότε (είχε διάρροιες γι' αυτό το δώσαμε) πως μπορώ να του δίνω κάθε μέρα και να μη φοβάμαι τίποτα! (και να πίνω κι εγώ, χαχα)
 


elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Θα συμφωνησω και εγω με το ποστ του nfeel!
Kαθε μερα ανακαλυπτουμε ενα σωρο πραγματα που το καθενα μας λεει πως ειναι καλυτερο απο το αλλο!
Προσωπικα δεν θα εκανα πειραματα ουτε σε μενα ουτε στον σκυλο μου.
Το γεγονος που δεν υπαρχει καποια σαφη κλινικη μελετη με προτρεπει περισσοτερο να μην το δοκιμασω!