Ζητείται Dogo θηλυκό αστείρωτο


M_and_M

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2014
232
501
Athens
Πριν αρκετούς μήνες, ένα λυτό θηλυκό ντόγκο επιτέθηκε στη μικρή μου από το πουθενά (και μάλιστα βράδυ που ξεκίναγε τριήμερο αργίας, αλλίμονο που θα συνέβαινε μέρα/ώρα που θα 'ταν ανοιχτά τα κτηνιατρεία), τη βούτηξε απ' το λαιμό και την τίναζε στον αέρα, ευτυχώς με λίγες σωματικές ζημιές μιας και πρόλαβα και έπεσα κυριολεκτικά όλη πάνω της, η Μελίνα ήταν στο λουρί της δίπλα μου ως συνήθως -εμένα το άλλο σκυλί δε με πείραξε, παρότι είχα χώσει τα νύχια μου ΟΛΟΚΛΗΡΑ μέσα στο λαιμό της για να αφήσει τη δικιά μου, με πείραξε κυρίως η μ@λάκω που το χε λυτό και που μετά το συμβάν απλώς σηκώθηκε και έφυγε, δε ρώτησε καν αν χρειάζομαι βοήθεια, εγώ ή το σκυλί μου (αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, δυστυχώς μέσα στην ταραχή μου ούτε τα στοιχεία της κράτησα, ούτε αστυνομία φώναξα, έπιασα το κορίτσι μου αγκαλιά και γέμισαν αίματα τα χέρια μου, ήμουνα μόνη, χωρίς αυτοκίνητο και ήθελα μόνο να βρω διανυκτερεύουσα κλινική να σωθεί). Οι σχετικά ελαφριές σωματικές ζημιές ξεπεράστηκαν ήδη εδώ και καιρό, ψυχολογικά όμως της έχει μείνει ένα θέμα με τα μεγαλόσωμα (σε σχέση με τα 8 κιλά της) και άσπρα θηλυκά, ιδιαίτερα τα αστείρωτα. Έχει κάνει αρκετή πρόοδο ομολογώ (στις αρχές, της έφευγαν τσίσα με το που έβλεπε άσπρο σκύλο...), ειδικά με μια τσοπανούλα ήρεμη και κοινωνική που πετυχαίνουμε συχνά στη βόλτα. Επίσης, έχουμε ένα αρσενικό ντόγκο κούταβο, με τον οποίο είμαστε σε ουδέτερη/οριακά θετική φάση, ίσως επειδή είναι νεαρός; επειδή είναι στειρωμένος; δεν ξέρω. Με τα στειρωμένα θηλυκά, είμαστε σε καλό δρόμο, αν και σε κάποια της βγαίνει φόβος (γάβγισμα, αλλά με την ουρά στα σκέλια). Με αστείρωτα αρσενικά, επίσης. Οπότε, τί λείπει; (hint: το λέει στον τίτλο).
Μ' αυτά και μ' αυτά λοιπόν, είπα να βάλω αγγελία με σκοπό τη ...γνωριμία με θηλυκό αστείρωτο ντόγκο στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων (προτιμότερο στις περιοχές Ν. Σμύρνης, Ηλιούπολης, Δάφνης, Αλίμου, Ν. Κόσμου, Υμηττού, Αργυρούπολης, αλλά για την κατάλληλη ισορροπημένη σκύλα θα φτάσω όπου χρειαστεί...). Η γνωριμία θα έχει ως κύριο στόχο την απευαισθητοποίηση με τη συγκεκριμένη φυλή και φύλο, στεναχωριέμαι που το κορίτσι μου φοβάται και θέλω να το ξεπεράσει, στο βαθμό που μπορεί κι εκείνη κι εγώ να της το εμπνεύσω. Τώρα ως προς το τί μπορούμε εμείς να προσφέρουμε, πραγματικά δεν ξέρω τί να πω, παρέα; καφεδάκι; σκυλομπισκότα; Είμαστε ανοιχτές σε προτάσεις. Αν κάποιος από δω θα ήθελε να μας συναντήσει, για ελάχιστο χρόνο την πρώτη φορά (και ίσως από κάποια απόσταση; θα δείξει) και βλέποντας και κάνοντας στη συνέχεια, θα ήταν μεγάλη βοήθεια για τη μικρή μου. Εννοείται ότι θα έρθουμε εμείς όπου χρειαστεί, είτε για να πάμε μια βόλτα 'μαζί', είτε για να μυριστούν απλώς τα σκυλιά και να φύγουμε. Είμαι διατεθειμένη να το κάνω όσες φορές χρειαστεί και όποιες ώρες βολεύει την άλλη πλευρά (εκτός από πρωινές ώρες που εργάζομαι).
Ο λόγος που ρωτάω εδώ, είναι επειδή εκτιμώ ότι έχω περισσότερες πιθανότητες να βρω κάποιον με ένα σκυλί που α) να μην συμπεριφέρεται άγαρμπα στα μικρότερά του (σε όγκο) σκυλιά, β) να έχει μια ιδέα από βασική υπακοή (όχι σε μένα, στο αφεντικό του, απλώς να είναι μανιτζέβελο που λέμε) και γ) να είναι κοινωνικοποιημένο και ισορροπημένο, για να καταλάβει η κοκόνα μου ότι δεν είναι ΟΛΑ τα άσπρα αστείρωτα θηλυκά οχτροί, μπορεί να είναι και αδιάφοροι (ή και φίλοι, αλλά το βλέπω ρεαλιστικά το θέμα).
Ελπίζω να μην είναι too much το request, αν ενδιαφέρεται κάποιος/α για περαιτέρω, inbox για να τα πούμε εκτενέστερα. Επίσης, αν κάποιος έχει να προτείνει άλλη προσέγγιση από την κατά μέτωπο αντιμετώπιση του φόβου της (με αργά βήματα και όσο δεν τσιτώνει, εννοείται), επίσης είμαι ανοιχτή σε προτάσεις.
Μερσί μποκού (Μ)
Γρρρρρ (Μ)
 


M_and_M

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2014
232
501
Athens
Εεεε, ξαναμπήκα να κάνω επεξεργασία στον τίτλο μην παρεξηγηθεί το τόπικ (αλλά δεν πρόλαβα).
 
  • Like
Reactions: d-friend




genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Πόσα θηλυκά ενήλικα αστείρωτα dogo θα συναντήσει ο σκύλος και τι σημασία έχει αν θα τα πάει καλά μαζί τους;
 
  • Like
Reactions: vrmode


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
παντως αυτο που ζητας υπαρχει...
στην πατρα...
λεγεται φορτουνα...
δεν νομιζω ομως οτι το χρειαζεσαι...
δωσε χρονο στο σκυλο σου χωρις καν να το βαζεις σε παρομοια διαδικασια και με υπομονη κι επιμονη θα το ξεπερασει...

ουπσ.. πλεον ειναι στειρωμενη ..
 


Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
Δεν πιστευω πως χρειαζεται ολη αυτη η πιεση προκειμενου να ξεπερασει το ψυχολογικο της η σκυλιτσα σου...Τα περισσοτερα σκυλια που εχουν βιωσει εμπειριες σαν και αυτη, στην μετεπειτα ζωη τους αναπτυσσουν τετοιου ειδους φοβιες και ειναι λογικο...δεν γνωριζω αν μπορει να εξαλειφθει το προβλημα αλλα σιγουρα μπορεις να σημειωσεις εξαιρετικη βελτιωση...Πραγματικα ειναι μεγαλο το σοκ και ο τρομος για ενα 8κιλο σκυλακι να δεχτει τοσο αγρια επιθεση απο ενα σκυλι τοσο μεγαλυτερο του, ομως αυτο ειναι κατι που ξεπερνιεται με αργα και σταθερα βηματα μακροπροθεσμα. Δεν ειναι αναγκη να την φερνεις οπωσδηποτε σε επαφη με σκυλια που πληρουν αυτες τις ''προδιαγραφες'': ρατσας Ντογκο, θηλυκα, αστειρωτα. Η σκυλιτσα σου εχει αναπτυξει γενικοτερα φοβο με τα μεγαλοσωμα θηλυκα...το λευκο χρωμα και το οτι ενδεχομενως καποια ειναι αστειρωτα, ειναι χαρακτηριστικα που θα την στρεσαρουν απλα ακομη περισσοτερο.
Κατ εμε, μην την υποβαλεις σε πιεστικες καταστασεις. Για να την βοηθησεις, δωστης χρονο να ξανοιχτει μονη της και να κανει βηματα προς το καλυτερο. Εσυ ως κηδεμονας της, μην δειχνεις φοβο ή αγχος καθε φορα που συναντατε καποιο μεγαλοσωμο θηλυκο και μην την μαζευεις κοντα σου για να την ''προστατευσεις''. Αντιθετως, ενθαρρυνε την να πλησιασει και να το μυρισει διατηρωντας ψυχραιμο και ηρεμο υφος για να δημιουργησεις αισθηση ασφαλειας και σιγουριας. Ετσι, σιγα σιγα θα αισθανεται μεγαλυτερη ανεση και (αν και διστακτικα σε αρχικη φαση) θα ειναι πιο προθυμη να ερθει σε επαφη με μεγαλοσωμες σκυλες. Αν εσυ δειχνεις φοβο ειναι σαν να ενεργοποιεις τον συναγερμο του κινδυνου στο σκυλι...
Επισης αν θες πηγαινε την σε μερη οπου συχναζουν σκυλια (πχ παρκα) φυσικα παντοτε δεμενη με λουρι, ετσι ωστε να μυριζεται σε περιβαλλον ασφαλειας με θηλυκες σκυλες. Πιθανοτατα αρχικα θα δειξει τασεις απομακρυνσης απο την ολη σκυλοκατασταση, σιγα σιγα ομως οπως ειπαμε και με την δικη σου επιμονη, υπομονη και αφοσιωση θα βελτιωνεται η κατασταση της και θα ενισχυεται η αυτοπεποιθηση της.
οπως και να το κανουμε, ειναι ολα θεμα χρονου απο τη μερια της και υπομονης απο τη δικη σου!

Ευχομαι καθε τυχη!
 
  • Like
Reactions: marytherion


M_and_M

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2014
232
501
Athens
Καλημέρα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Να διευκρινίσω κατ' αρχάς το εξής: δε με ενδιαφέρει να γίνει ντε και καλά κολλητή όπως έγραψε κάποιος παραπάνω ούτε να τα πηγαίνει τέλεια, με ενδιαφέρει όμως να αποβάλλει ή να ελαχιστοποιήσει τις όποιες ανασφάλειες (για την ίδια, όχι για μένα, εγώ δεν έχω φόβο/πρόβλημα με κανένα είδος σκύλου -για να είμαι απολύτως ειλικρινής, με κάποια μικρόσωμα τσιριχτά εκνευρίζομαι, αλλά δεν {έχω παρατηρήσει να} της το μεταδίδω). Όπως έγραψα και στο πρώτο μου ποστ, θέλω να μην τα θεωρεί εχθρούς ή κίνδυνο αλλά να τα βλέπει αδιάφορα, σαν κάθε άλλο είδος σκύλου που τυχαίνει να συναντήσουμε στη βόλτα ή το σκυλοπάρκο. Γιαυτό και σκέφτηκα το να 'τυχαίνει' να συναντάμε πότε πότε σκύλο συγκεκριμένων προδιαγραφών (με τα υπόλοιπα σκυλιά είναι γενικώς αδιάφορη, προτιμά σαφώς την ανθρωπο-παρέα από τη σκυλο-παρέα, πλέον όπως είπα και με τα λευκού χρώματος και με τα πιο μεγαλόσωμα απ' την ίδια είναι ήρεμη, με εξαίρεση κάποια αστείρωτα θηλυκά) και να την απομακρύνω από την κατάσταση όταν βλέπω ότι αρχίζει να νιώθει άβολα.
Σε δεύτερο χρόνο, υπομονή έχω και όρεξη έχω (και να μην έχω, θα βρω για το σκυλί μου), ούτε πριν το συμβάν ούτε μετά την πίεσα ποτέ να συναναστραφεί με το ζόρι κανένα σκυλί (ή άνθρωπο, περισσότερο το δικό της ένστικτο εμπιστεύομαι από το δικό μου), γιαυτό και η πρότασή μου ήταν -εάν προέκυπτε- μια συνάντηση μικρής διάρκειας με το ερέθισμα που της βγάζει το φόβο (από απόσταση αρχικά και να το δουλέψουμε σιγά σιγά, με το ρυθμό που θα βλέπω εγώ ότι νιώθει άνετα), με το σκεπτικό μήπως αυτό τη βοηθήσει περισσότερο. Ουσιαστικά, προσπαθώ να καταλάβω ποιος τρόπος είναι ο καλύτερος για να είναι αυτή πιο ήρεμη, δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή. Ως προς την τόνωση της αυτοπεποίθησης (της, εγώ δε χρειάζομαι, είμαι ψωνάρα μόνη μου), το πιο αποτελεσματικό ως τώρα έχει αποδειχθεί η "εκπαίδευση" που κάνουμε σε μόνιμη βάση και τα πανηγύρια κάθε φορά που 'μαθαίνει' κάτι καινούριο (σημ: λέγοντας "εκπαίδευση" εννοώ μαζί μου -εξ ου και τα εισαγωγικά, δεν υπάρχουν χρήματα για εκπαιδευτή και δεν το κρίνω και σκόπιμο, στην παρούσα φάση τουλάχιστον).
Βελτίωση έχουμε ήδη -στις αρχές έτρεμε ολόκληρη στη θέα και μόνο από 10-15 μέτρα, τώρα είναι επιφυλακτική/φοβάται (γαβγίζοντας με την ουρά μαζεμένη, την ουράκλα της τη στριφογυριστή), αναρωτιέμαι όμως αν μπορώ να τη βοηθήσω κι άλλο. Ως τώρα γενικώς βλέπω/διαβάζω δύο ειδών αντιμετωπίσεις (και εδώ και αλλού): 1. να την εκθέτω (ελεγχόμενα, σαφώς) σ' αυτό που την τρομάζει για να καταλάβει ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβάται και 2. να την αφήσω να φοβάται όσο χρειαστεί και αν το ξεπεράσει καλώς, αλλιώς να αποφεύγουμε τα άσπρα θηλυκά (για πάντα; για λίγο; υποθέτω είναι θέμα κάθε σκύλου ξεχωριστά το πόσο καιρό θα του πάρει).
Χρόνο από μένα έχει όσο θέλει, ο λόγος που με απασχολεί είναι να μην εξελιχθεί αυτό σε γενικότερη φοβία/φρίκες (έχει ήδη περάσει αρκετά ως αδέσποτη πριν φτάσει στα χέρια μου, μου πήρε μήνες ολόκληρους να 'διορθώσω' τρόπον τινά τα περισσότερα από τα θέματα που είχε).
Συνοψίζοντας: βλέπω να συμφωνούν οι περισσότεροι στο 'να αφήσω να το διαχειρίζεται μόνη της, όπως και όποτε θέλει', σωστά;
 
  • Like
Reactions: Kodagoshe


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Νομιζω ο πιο ασφαλης τροπος απευαισθητοποιησης ειναι η βολτα μαζι με αλλους σκυλους. Και οχι οι 'συναντησεις'. Να μπορει να συνυπαρχει με αλλα σκυλια που ειναι απασχολημενα το καθε ενα με τον ιδιοκτητη του και τη βολτα του.
Αν μπορεις βρες ενα δυο και περπατηστε μαζι. (Ακομα και αδεσποτα μπορουν να κανουν τη δουλεια) Χωρις να το κανεις θεμα. Μην την προετοιμαζεις για τη συναντηση. Σαν να μην τρεχει κατι γιατι μπορει να της μεταφερεις εκνευρισμο χωρις να το γνωριζεις.

Να μαθει οτι δεν αποτελουν κινδυνο, να τα αγνοει ας πουμε.
 


M_and_M

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2014
232
501
Athens
Νομιζω ο πιο ασφαλης τροπος απευαισθητοποιησης ειναι η βολτα μαζι με αλλους σκυλους. Και οχι οι 'συναντησεις'.
*χρατς χρουτς*
Να μαθει οτι δεν αποτελουν κινδυνο, να τα αγνοει ας πουμε.
Thanks για την απάντηση betty, έχουμε 'φίλους' που πηγαίνουμε μαζί βόλτα, και μαζί και χώρια τρόπον τινά (ναι μεν στην ίδια κατεύθυνση, αλλά ο καθένας κάνει τα δικά του με το σκύλο του και συνήθως ακολουθεί παιχνίδι ομαδικό όταν φτάσουμε στον προορισμό μας -το πιο συχνό είναι ένα περιφραγμένο γηπεδάκι, μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις που τη λύνω).
Τι εννοείς να μην την προετοιμάζω; Τί προετοιμασία μπορεί να κάνω και να μην το αντιλαμβάνομαι δλδ; Η μόνη προετοιμασία για τη βόλτα είναι να βάζω τον οδηγό και να βγαίνουμε απ΄το σπίτι. Κατά τα άλλα, θέμα το κάνω εδώ (που ρωτάω για να δω γνώμες και πιο έμπειρων), ως προς την ίδια δεν έχει αλλάξει τίποτα στη δική μου συμπεριφορά από την ημέρα που ήρθε κοντά μου ως και σήμερα.
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Θα σου πω τι κάνω εγω και είναι λάθος :)
υπάρχουν φορές που βλεπουμε σκύλο και άθελα μου βγάζω επίφωνημα που μπορεί να μεταφραστεί από το σκύλο μου ως μίνι αλάρμ. Ή να τραβήξω λίγο το λουρί. Στο λουρί γενικά ειναι πιο επιφυλακτικός και αυτό σίγουρα το μεταφερω εγω.
Προσπαθησε να κάνεις το ίδιο με σκύλο που δεν ξέρει. Προσπαθησε η παρουσία του άλλου σκυλου να περναει στο ντούκου τελείως. Μην ασχολείσαι καθόλου. Μην της πεις,΄κοίτα ενα σκυλάκι' ή 'ηρεμα' κλπ. Αυτό εννοώ κάνω θέμα.

Από όλα τα κόλπα που έχω δοκιμάσει αυτό έχει υπάρξει το πιο αποτελεσματικό. Με σκύλους μεγάλους που τον αγχωναν. Με λαμπραντόρ αρσενικά και αστείρωτα που δεν τα παει γενικά.

Από την άλλη να σου πω... ο φόβος φυλάει τα έρμα. Αυτοί είναι μηχανισμοί που προστατεύουν τα ζώα. Και ερχόμαστε εμείς και τα αναγκάζουμε είτε θέλουν είτε όχι να πρεπει να τα πάνε καλά με όλους και με όλα!
παω να ζητησω συγγνωμη απο το σκύλο μου :p
 
  • Like
Reactions: genie and Kodagoshe




panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.001
423
52
Β.Α Αττική
Θα περιγράψω και εγώ το πρόβλημα που είχα με τη Δάφνη όταν ήταν κουτάβι μήπως βοηθήσω.
Μέσα σε μια βδομάδα δέχτηκε επίθεση στη βόλτα απο ένα Ελληνικό Ποιμενικό δεσποζόμενο το οποίο πετάχτηκε έξω από το σπίτι την ώρα που έβγαζε ο ιδιοκτήτης το αυτοκίνητο. Την έπιασα, την σήκωσα στον αέρα και την πέταξα στην κυριολεξία μέσα σε μια περιφραγμένη αυλή επάνω απο τα κάγκελα. Λίγες μέρες πριν και πάλι στη βόλτα δυο αδέσποτα μας ακολουθούσαν κανονικά με παιχνίδια και ουρίτσα μέχρι που εμφανίστηκε η αρχηγός της αγέλης με τρία άλλα σκυλιά και επιτέθηκαν όλα μαζί, ακόμη και εκείνα που μέχρι εκείνη την ώρα έπαιζαν με τη Δάφνη. Είναι απίστευτο το πως λειτουργεί η αγέλη πράγματι.
Η Δάφνη μετά τα δυο περιστατικά απέκτησε θέμα σοβαρό. Μικρούλα ήταν φοβισμένη μόλις ερχόταν σε επαφή με άλλα σκυλιά, κοινωνικοποιημένα και μη. Τα Puppy Park βοήθησαν λίγο νομίζω αλλά στην πορεία και μεγαλώνοντας έγινε κάπως επιθετική με τα σκυλιά γενικά.
Τα πράγματα άλλαξαν πολύ προς το καλύτερο όταν πριν ένα χρόνο φέραμε στο σπίτι τον Πάρη. Βαριά τραυματισμένο και τεσσάρων χρόνων Καναδέζικο Ποιμενικό. Ο Πάρης λίγο μετά την ανάρρωση του και με συνοπτικές διαδικασίες πήρε την αρχηγία.
Έντονα μαλώματα με τρεις επισκέψεις στην κτηνίατρο η μια εξ αυτών αρκετά σοβαρή και παραλίγο να χάσει η Δαφνη το μάτι της.
Τώρα όλη μέρα είναι μαζί. (Τώρα είμαστε διακοπές όλοι μαζί). Πάμε βόλτες (και τα δυο μαζί δυο φορές την εβδομάδα και καθημερινά το καθένα μόνο του), παίζουν και εκτονώνονται συνέχεια με τα γνωστά μαλωματάκια και τρεξίματα και η Δαφνη έχει ηρεμήσει παρά πολύ όταν αντικρίζει αλλά σκυλιά στο δρόμο.
Ο Πάρης είναι ένα σκυλί το οποίο μέχρι δυο χρόνων μεγάλωσε σε σπίτι (έχει τσιπ και επικοινώνησα με τους ιδιοκτήτες) και δυο χρόνια περίπου στο δρόμο. Τσαμπουκαλεύεται με επιτυχία στα "κακά" σκυλιά και δεν χάνει την ευκαιρία να παίξει μέχρι τελικής πτώσης με τα "καλά".
Αυτά τα λίγα και συγνώμη αν ξέφυγα λίγο απο το θέμα.