Ζητείται Pug (ακομα και για Αγορά)

jose

Active Member
27 Απριλίου 2010
34
0
Γιατί δεν μπορείς να εμπιστευτείς τον εκτροφέα? Λόγω τιμής? Αν έχει καλή φήμη και αποδεδειγμένα καλά κουτάβια δεν αρκεί?
δεν ξέρω εάν αρκεί τo ότι μου έχουν πει ότι είναι καλός...
έχει κάνει κάποιος αγορά από ξένο εκτροφέα εκτος ελλάδος? έχω αυτήν την δυνατότητα? και πιο? τo κακό είναι ότι δεν μπορώ να τo πιάσω στα χερια μου για να δω αν θα μου κάνει τo κλικ

απο δευτερα βλεπουμε

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εάν ο εκτροφέας έχει διακρίσεις και είναι γραμμένος στον ΚΟΕ και τον συνιστούν και άλλοι για καλό, τότε είναι καλός. Το πετ σοπ θα είναι σίγουρα χειρότερο. Σκέψου τι μπορείς να πάθεις έτσι και πάρεις κουτάβι με γενετικές ανωμαλίες. Θα σε συμβούλευα να κοιτάξεις πολύ καλά τη φυλή που θέλεις, να δεις και τι αρρώστειες μπορεί να έχει κληρονομικές.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Jose, έχεις δει αυτήν την αγγελία στο φόρουμ? Μπήκε πριν από ενάμισυ μήνα αλλά δε χάνεις τίποτα να το διερευνήσεις το ζητημα. Τσάμπα είναι το σκυλάκι αν και οκτώ χρονών. Αν δε σε πειράζει η ηλικία, τότε δες το: http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?9771-HEEEELP-..XARIZETAI-EPEIGONTWS-PUG-8-XRONWN

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Κοντα στην Θεσσαλονικη υπαρχουν 2 καλα εκτροφεια παγκ!

Το "Retsos" που ανεφερα και παραπανω και το "Hellastars".

Και οι δυο εκτροφεις ειναι μελη εδω περα! Τους γνωριζουν ΟΛΟΙ οσοι ασχολουνται με εκθεσεις εδω και πολλα χρονια- και οι συνεχεις επιτυχιες τους, τα λενε ολα!
Θεωρω και τους 2 σοβαρους εκτροφεις- και σαν σοβαροι εκτροφεις, υπαρχει και μεγαλη πιθανοτητα να μην εχουν αμεσα κουταβια, αλλα σε καποιο χρονικο διαστημα= που σου δινει εσενα την ευκαιρια, να τους γνωρισεις απο κοντα, να γνωρισεις τους γονεις του μελλοντα μελος της οικογενειας σου= αλλα και να μαζεψεις τα χρηματα που σου χρειαζονται!

( για παραδειγμα- ο εκτροφεας των δικων μου σκυλων ειχε 19 σκυλια- απο αυτα ηταν καμια 8αρια σε αναπαραγωγικη κατασταση και ηλικια και απο αυτα τα μισα και αρσενικα- αλλα πανω απο 2 γεννες το χρονο δεν εκανε με ΤΙΠΟΤΑ, συνηθος εμενε στην μια- επειδη ηταν παρα πολυ δουλεια και ευθυνη. Αμα ηθελες κουταβι απο κει μαλλον θα περιμενες για αρκετο καιρο.)

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
Γραπτα του denis απο παλιοτερο ποστ
1ος "τρόπος" ιδιώτης ή μικρής δυναμικότητας εκτροφείο (τυπικά εκτροφέας είναι ο ιδιοκτήτης μίας θηλυκιάς που κάνει κουτάβια) Ενας ιδιώτης μπορεί να αναπαράγει ΣΩΣΤΑ και να είναι τυπικά ή ηθικά σωστός. Το ίδιο και ένας εκτροφέας μικρής δυναμικότητας (1 ή 2 θηλυκά)

Πάμε λοιπόν με ένα θηλυκό.

Πρέπει να προέρχεται από καλές γραμμές αίματος, από κάποιο εκτροφείο, να έχει μία βάση για να έχει μία συνέχεια ____ αγορά 850 - 1500 ευρώ

Πρέπει να ζεί, να τρέφεται και να φροντίζεται ΠΟΛΥ καλά (τροφή, φάρμακα, εξετάσεις υγείας κλπ) ετησίως για μεσαία φυλή (rottweiler) 1000 ευρώ (ας μην αρχίσουμε εδώ πόσο κάνει η τροφή στα lidl και πόσο κάνει το κοτόπουλο)

Πρέπει να συμμετάσχει σε εκθέσεις. Η συμμετοχή του σε minimumαριθμό εκθέσεων μορφολογίας ακόμα και αν οιδιοκτήτης του είναι στην Αθήνα ή πηγαίνει επιλεκτικά σε εκθέσεις είναι περίπου 750 ευρώ και τα συνολικά έξοδα της διαδικασίας (χωρίς εκπαίδευση σε επαγγελματία) περίπου 1000 ευρώ

Το θηλυκό αυτόθα γεννήσει περίπου στα 2 του χρόνια δηλαδή θα έχει έξοδα μέχρι τότε 5000 ευρώ

Εξοδα επίβασης με τυπικό και καλό επιβήτορα ΚΟΝΤΑ στο σπίτι μας 600 ευρώ

Φάρμακα - εξετάσεις - υπέρηχοι - κόστος διατροφής της μητέρας και των μικρών περίπου 400 ευρώ

Δηλαδή σύνολο 5000 ευρώ

Εμβόλια - αποπαρασιτώσεις για τα κουτάβια και εγγραφή pedigree περίπου 100 ευρώ έκαστο

Με έξι κουτάβια είναι 5.600 ευρώ δια 6 = 900 ευρώ το κουτάβι !! (πάλι ας μην αρχίσουμε ότι θα κάνει 8 γιατί θα πώ εγώ μετά ότι δεν θα κάνει κανένα :) )

Αρα ΑΝ κάποιος κατέχει τον θηλυκό σκύλο του για τον λόγο του ότι θέλει να τον αναπαράγει ΟΡΙΑΚΑ και χωρίς να γίνει ΚΑΜΙΑ ατυχία και κάνοντας 3 γέννες επιτυχημένες με 6 κουτάβια πχ ΙΣΩΣ έχει βγάλει στο τέλος της ζωής του σκύλου ΣΧΕΔΟΝ (παρά 3-4.000 ) το κόστος κατοχής και σωστής αναπαραγωγής του, κάνοντας το χόμπι του (μην ξεχνάμε ότι το σκυλί ζεί και συντηρείται περίπου άλλα τόσα χρόνια από τότε που θα σταματήσει η καλή αναπαραγωγική του περίοδος κατά μέσο όρο των φυλών)

Εγώ αυτό το χόμπι δεν μπορώ να το καταλάβω απόλυτα αλλά δεκτό κάποιος να έχει μόνο την τρέλα να ξεγεννάει μία σκύλα κάθε χρόνο και να δίνει τα κουτάβια της. :)
αυτος ειναι ενας σωστος μεν - εμπορος εκτροφεας αν σας ακουγεται ασχημο το εμπορος βαλτε επαγγελματιας

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
αυτος ειναι ενας σωστος μεν - εμπορος εκτροφεας αν σας ακουγεται ασχημο το εμπορος βαλτε επαγγελματιας
έμπορος? ξέρεις κανέναν έμπορο που να ξέρει οτι το ¨εμπόρευμα" του τον βάζει μέσα και συνεχίζει να εμπορευεται?
επαγγελματίας? Γνωρίζεις κάποιον που ζεί απο την εκτροφή κουταβιών? (εκτός απο παπυ μιλ)

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
έμπορος? ξέρεις κανέναν έμπορο που να ξέρει οτι το ¨εμπόρευμα" του τον βάζει μέσα και συνεχίζει να εμπορευεται?
επαγγελματίας? Γνωρίζεις κάποιον που ζεί απο την εκτροφή κουταβιών? (εκτός απο παπυ μιλ)
1ον δεν τον βαζει μεσα
2ον ναι υπαρχουν καποιοι που ζουν αλλα οχι στην ελλαδα
3ον επαγγελματιας οχι να ζει αλλα να εχει ενα εισοδημα

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
1ον δεν τον βαζει μεσα
ποστ απο τον χαρακτηρισμένο έμπορο

Αντέχετε ? :p :p

Εγώ είμαι στα 1800 - 2400

τροφή 600 ευρώ
τροφή (άλλα) 250 ευρώ
αποπαρασιτώσεις 150 ευρώ
τσεκ-απ και φάρμακα απλά 100 ευρώ
αξεσουάρ 100 ευρώ
όλα τα υπόλοιπα έξτρα (καθαριστικά είδη κήπου κλπ κλπ) 300 ευρώ

Αυτά άσχετα με την εκτροφή - χόμπυ 1500 ευρώ

Και

Συμμετοχές σε εκθέσεις 200 ευρώ (κατά μέσο όρο)
Ειδικές (όχι έκτακτες) κτηνιατρικές υπηρεσίες 300 ευρώ περίπου.
Ειδικές τροφές συμπληρώματα γάλατα κλπ 100 ευρώ (διαιρεμένο ανά σκύλο)
Αλλα αξεσουάρ 100 ευρώ (πάλι διαιρεμένο)
Διάφορα 100 ευρώ (καθαριστικά κλπ επίσης ανά σκύλο)

Αρα περίπου 2.300 ευρώ

Με 10 σκύλους είναι 25.000 ευρώ

Τον τελευταίο χρόνο οι ειδικές κτηνιατρικές υπηρεσίες κόστισαν περίπου 3.500 ευρώ ...
Τα χιλιόμετρα που έγιναν με το αυτοκίνητο ΜΟΝΟ για τους σκύλους είναι περίπου 20.000 άρα βενζίνη 2.000 + ευρώ :)
Αλλα έξοδα (επιβάσεις κλπ) 3000 ευρώ

Σύνολο 33.000 καλό ε ?? :D :D

Στα έξοδα αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται καμία αγορά σκύλου ή έξοδα δημιουργίας ή φροντίδας εγκαταστάσεων, άλλα πάγια έξοδα αυτών όπου αναφέρονται καθαριστικά αξεσουάρ κλπ αναφέρονται μόνο για ΜΕΣΑ στο σπίτι.
ωραίο εισόδημα

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Eπειδή απ'οτι κατάλαβα το θέμα είναι τα χρήματα (και δε σε κρίνω για αυτό,η οικονομική κατάσταση του κάθε ένα είναι δικό του προσωπικό θέμα και κανείς δε μπορεί να ανακατευτεί) ,απλά ρίξε μια ακόμη ματιά στα έξοδα γέννας ενός καλού εκτροφέα, επειδή έτυχε και το συζήτησα με τη μάνα μου πριν μερικές μέρες και ενώ νόμιζα πως ο σκύλος είχε αγοραστεί απο εκτροφέα τελικά ήταν απο πετ σοπ-ΜΕΓΑ λαθος,αλλα τότε δεν ξέραμε- (με παραγγελία ήταν και τον πήραμε αμέσως γι'αυτο και μου είχε μείνει οτι ήταν απο εκοτροφείο(ημουνα μικρη)-αυτο δεν έχει σχέση τώρα όμως-) δώσαμε 400 ευρώ για το σκύλο,λεφτά για εγχείρηση πέτρας στα νεφρά σε πολυ πολυ μικρή ηλικία με 80% πιθανότητες να πεθάνει,3 μέρες δεν κοιμήθηκα απο την αγωνία μου όσο ήταν στον κτηνίατρο και μέχρι να ξυπνήσει,και άλλα λεφτά για φάρμακα,χάπια,χρήματα για στείρωση(που έτσι κ αλλιώς θα έδινα),τώρα παλι δεν είναι καλά σε δυο ώρες θα πάμε στον κτηνίατρο,εν ολίγης θέλω να σου πω οτι δεν ξέραμε τότε τις συνθήκες στα puppy mills και πως φτάνουν τα σκυλιά στα pet shop και τα τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε και εμείς και ο σκύλος αργότερα για να γλυτώσουμε αυτά τα 800-900-1000 ευρώ της αγοράς(και βέβαια μετά να ξοδέψουμε παραπάνω απο αυτά για αρρώστιες),εσυ λοιπόν απο τη στιγμή που τα ξέρεις όλα αυτά και όλοι κάνουν τόση προσπάθεια να σου τα φυτέψουν στο κεφάλι μην κάνεις το ίδιο λάθος και μετά πληρώσεις πολύ ακριβά και με χρήματα και με ψυχική οδύνη.Καλύτερα δεν είναι να κάνεις κράτη,να μαζέψεις 900 ευρώ,να πάρεις ένα σωστό σκύλο και να ζήσεις μαζί του καλά και όσο το δυνατόν με λιγότερες αρρώστιες?Θα είναι καλύτερο και για εσένα και για αυτόν νομ'ιζω,μη στηρίξεις τις σκυλομηχανές και τις βιτρίνες των πετ σοπς που ποντάρουν στην ευαισθησία των ανενημέρωτων φιλόζωων.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Jose,

Είναι κρίμα αλλά έχεις μπερδέψει (πάρει ανάποδα τα πράγματα).

Εκείνοι που θα σου πουλήσουν σκύλο για κάτω από 700 ευρώ είναι οι ανήθικοι που τους ενδιαφέρει μόνο το κέρδος (ή μερικοί ενδιαφέρονται μόνο να το ΠΑΙΞΟΥΝ θεοί με αθώες ψυχές μου μετά θα χαρίσουν στον πρώτο τυχόντα).

Αν βιαστείς (πεισμώσεις, και δεν θέλεις να μαθαίνεις) θα σε πιάσουν σίγουρα κορόιδο.

Ξέρεις πόσοι είναι εκεί έξω που είναι μεγαλοαπατεώνες και πουλούν φτηνά κουτάβια;

Ξέρεις τα ελλατώματα της ράτσας που θέλεις;
Είναι από τους ΠΙΟ επιρεπείς σε κληρονομικές ασθένειες σκύλους. Το ήξερες πως μαδάνε περισσότερο σχεδόν από ΟΛΟΥΣ τους σκύλους (κάθε μέρα του χρόνου ΠΟΛΥ κι ασταμάτητα);

Ένας εκτροφέας σου χρειάζεται για να σου μάθει 5 πράγματα.

Αν πας να γλυτώσεις 200-300 ευρώ, στατιστικά αποδεδιγμένα θα το μετανιώσεις πικρά (πληρώνοντας πολλά παραπάνω σε γιατρούς και ταλαιπορίες).

Εγώ προσωπικά (προς το παρών τουλάχιστον) δεν θα σου πουλούσα σκύλο σε ΚΑΜΙΑ τιμή. Κι αυτό γιατί δεν έχεις μπει καν στην διαδικασία ν' αναρωτηθείς σε πόσα έξοδα και κόπους έχω μπει για μία γέννα.

Εκείνος που αγαπάει τις "αθώες ψυχούλες" είναι σωστός εκτροφέας που ξοδεύει ΠΟΛΛΑ λεφτά κάθε χρόνο για να εγγυηθεί ποιότητα (χαρακτήρα + υγείας και ΜΕΤΑ μορφολογίας).

Εκείνος που χαρίζει ή πουλάει φτηνά ΚΟΒΕΙ από την φροντίδα των σκύλων του για να το κάνει. Και φυσικά το ΜΟΝΟ που τον ενδιαφέρει είναι να τα ΞΕΦΩΡΤΩΘΕΙ μιά ώρα νωρίτερα....

Και σου μιλάει κάποιος που ΕΧΕΙ χαρίσει καθαρόαιμους σκύλους στο παρελθόν.
Το πόσο πικρά το μετάνιωσα δεν περιγράφεται....

Δυστυχώς, τα άτομα που δεν εκτιμούν τον κόπο του εκτροφέα (και δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη για "αθώα ψυχή") είναι τα ίδια που βιάζονται να ξεφωρτοθούν τον σκύλο στην πρώτη δυσκολία.

Τα άτομα που δεν εκτιμούν τον κόπο ενός ηθικού εκτροφέα είναι τα άτομα που δεν εκτιμούν και τον σκύλο τους στο τέλος!

Last edited:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Να συμπληρώσω αν μου επιτρέπεται πατώντας πάνω στο ποστ του dr.zhivago είναι πως είναι πολυ σημαντικό να βρούμε σωστό εκτροφέα γιατί υπάρχουν και αυτοί που τα πουλάνε μεν 1000 ευρώ,αλλα κόβουν και απο τη φροντίδα,δλδ κερδίζουνν περισσότερα..

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Έχεις απόλυτο δίκιο!!!!

Και τα πετ-σοπ πουλούν σκύλους πανάκριβα (και πάνω απο 1,600 ευρώ αν πρόκειται για μεγάλο κορόιδο πελάτη ή για σπάνια φυλή) ενώ δεν παρέχουν ούτε τα βασικά στα κουτάβια και την μάνα τους....

Θέλει μεγάλη προσοχή η επιλογή του εκτροφέα. Το ότι πουλάει σε λογική τιμή (700-1200 ευρώ) δεν σημαίνει πως παρέχει και ότι καλύτερο στους σκύλους του και τα κουτάβια του. Ούτε σημαίνει απαραίτητα πως έχει τις γνώσεις να εκτρέφει σκύλους, ή πως έχει κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις στους γεννήτορες.

Ο σωστός εκτροφέας όμως δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα να πας να τον ελέγξεις και να σου δώσει και γραπτές αποδείξεις. Πολλοί σωστοί εκτροφείς έχουν άπειρες καλές συστάσεις και εξαιρετική φήμη (την οποία 1. την κέρδισαν με πολύ κόπο και 2. την προστατεύουν συνεχίζοντας να είναι σωστοί σε ΟΛΟΥΣ).

Το πως τον ελέχεις δεν είναι τόσο δύσκολο και έχουμε πολλές καλές συμβουλές στο φόρουμ γι' αυτή τη δουλειά.

Τώρα αν κάποιος απλά ΒΑΡΙΕΤΑΙ να τις διαβάσει, τότε μόνο σεβασμό για "αθώες ψυχούλες" ΔΕΝ έχει....
... και φυσικά του αξίζει να πάρει σκύλο από απατεώνα (ή ιδιώτη που απλά περνάει την ώρα του ζευγαρώνοντας σκύλους) και να φάει τα μούτρα του!

Last edited:

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
Με 10 σκύλους είναι 25.000 ευρώ

αν κανεις 2 γεννες το χρονο με μεσο ορο 6 κουταβια η γεννα και 800 ευρω το κουταβι εχεις εσοδα 4800 το χρονο και εξοδα 33000 αρα εχεις ζημια 28200 το χρονο πολυ πλουσιοι ειναι οι εκτροφεις αν μπαινουν μεσα τοσα λεφτα καθε χρονο δεν μπορουν να ριξουν την τιμη 100 ευρω?

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
εξοδα γεννας

Οι περισσότεροι ξέρετε ότι μόλις άρχισα την εκτροφή westies. Η σκύλα μου γέννησε 3 κουτάβια τα οποία είναι τώρα σχεδόν 8 εβδομάδων.

Δεν έχω κάνει ακόμα το τελειωτικό λογαριασμό, αλλά παραθέτω στα πρόχειρα τα έξοδα που έχω κάνει μέχρι στιγμής αποκλειστικά για αυτήν τη γέννα και σίγουρα ξεχνώ μερικά. Δεν έχω περάσει όλες τις αποδείξεις στο excel. Και σε μια εβδομάδα θα κάνουμε και τεστ οφθαλμιών στα κουτάβια.

View attachment 8453

Έχω φτάσει ήδη στα € 2.690.

Και αυτή η λίστα δεν περιλαμβάνει την τροφή τους, αγορά σκύλας ούτε τα έξοδα που δεν είναι αποκλειστικά για αυτή τη γέννα, όπως:

• σεμινάρια εκτροφής
  • επωνυμία
  • συμμετοχή σε εκθέσεις
  • τεστ dna της μάνας
  • βιβλία
  • γεννήστρα
  • λάμπες
  • ζυγαριά
  • πάρκο για μέσα
  • πάρκο για τον κήπο
  • domain name, webhosting κλπ
  • cd με ήχους
  • ...

Και φυσικά δεν συμπεριλαμβάνει τον χρόνο που έχω αφιερώσει (ξενύχτια, κοινωνικοποίηση, ...) Πήγαμε πχ στη θάλασσα με τα κουτάβια μόνο και μόνο για ένα τέταρτο για να πάρουν εντυπώσεις: 2Χ120χμ

Ζήτημα να έχουν μείνει μέχρι στιγμής 2 ώρες χωρίς επίβλεψη, με αποτέλεσμα σε ηλικία 6-7 εβδομάδων να έχουν σχεδόν μάθει τη τουαλέτα. Όταν είμαι στον υπολογιστή τα έχω περιορισμένα σε ένα χώρο 4Χ4 με πρόσβαση στο κήπο και πάνα για την νύχτα. Εδω και μια εβδομάδα δεν έχουν λερώσει σε αυτό το χώρο, ή βγαίνουν στο κήπο ή τα κάνουν στην πάνα. :D Ατυχήματα έχουμε μόνο όταν κυκλοφορούν σε όλο το σπίτι.

Last edited:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Πράγματι οι εκτροφείς (της προκοπής) έχουν τόσα έξοδα που ποτέ δεν υπάρχει κέρδος.
Ο μόνος που βγάζει σίγουρο κέρδος από κάθε γέννα τους είναι ο ΚΟΕ.

Όσο για τα 100 ευρώ... μπορείς να το πάρεις κι από την άλλη Σπύρο:
Τόσο πολύ βιάζεται ο υποψήφιος αγοραστής που δεν μπορεί να περιμένει να μαζέψει λίγα χρήματα ακόμη;;;;;;

Εγώ προσωπικά δεν είχα λεφτά στην άκρη για να πάρω τον σκύλο μου... είχα περάσει πολύ δύσκολη χρονιά οικονομικά.
Όμως ήθελα καλό σκύλο, και τον ήθελα ΠΟΛΥ (ξέρεις πως είναι όταν ονειρεύεσαι μέρα - νύχτα το ίδιο πράγμα!).
Βρήκα ένα εξαιρετικό εκτροφείο με 20 χρόνια καλό όνομα κι εμπειρία, που έδινε τα κουτάβια 1200 ευρώ.

Δεν είχα τα λεφτά. Δούλεψα σαν ΣΚΥΛΟΣ ένα τετράμηνο για να τα μαζέψω.
Φυσικά μπορούσα να βρω "παρόμοιο" κουτάβι με 800 ευρώ. Το πρόβλημα μου ήταν πως δεν υπήρχει κανείς ΗΘΙΚΟΣ εκτροφέας που έδινε κουτάβια πιο φτηνά.

Αναγνωρίζω όμως πως μέσα στην τιμή που πλήρωσα ήταν και η αξία ενός από τα καλύτερα πεντικρί στον κόσμο, η καλύτερη αντιμετώπιση και βοήθεια από τον εκτροφέα, οι εξετάσεις των γονέων και των κουταβιών, τα πρώτα εμβόλια, το μικρο-τσιπ, η έκδοση των χαρτιών του σκύλου μου, και η δυνατότητα να επιλέξω εγώ πρώτη απ' όλους το κουτάβι που ήθελα.

Έδωσα 400 ευρώ παραπάνω από το κουτάβι του απατεώνα εκτροφέα (ή του πετ-σοπ).

Και όποιος νομίζει πως τώρα, 3 χρόνια αργότερα, έχω σκύλο ίδιας αξίας (από όμορφιά, υγεία και χαρακτήρα) με τους απόγονους των απατεώνων, είναι ΠΟΛΥ γελασμένος...

Χώρια του τι έχω μάθει (και μαθαίνω ακόμη) από την εκτροφέα του σκύλου μου, για την φυλή που τόσο αγαπώ και το πως να αναθρέψω σωστά το κουτάβι που μου εμπιστεύτηκε.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Mια διευκρίνηση!
Το κόστος του κουταβιού δεν καθορίζει τον ηθικό ή ανήθικο εκτροφέα, αλλά η δουλειά που κάνει με τα σκυλιά του και για τα σκυλιά του!
ΕΠίσης, εσύ dr ήθελες κορυφαίο δείγμα της φυλής, εκθεσιακό, ενδεχομένως μελλοντικό επιβήτορα κτλ κτλ!
Αντίθετα ο φίλος μας θέλει ένα pet!
Είναι πολλοί οι εκτροφείς που τα pet quality, αν και διαφωνώ με τον διαχωρισμό των κουταβιών, τα κοστολογούν χαμηλότερα από αυτά που δείχνουν ότι μπορέι να είναι show quality....
Φυσικά και τα pet είναι υγιέστατα κι εντός προτύπου, απλά δεν έχουν αυτό το κάτι παραπάνω που ενδεχομένως μεγαλώνοντας θα γίνουν πρωταθλητές, αν και συχνά λάθη γίνονται.....

Το αναφέρω αυτό γιατί στο τέλος θα δημιουργήσουμε στον άνθρωπο την εντύπωση ότι τελικά πρέπει να δώσει 1 εκατομμύριο ευρώ για να πάρει τον σκύλο του!Γιατί πλέον αν φτάσουμε αποκλειστικά σε τέτοια λεφτά κι εγώ θα είμαι με την μεριά που θεωρεί ότι μας κλέβουν.....

Εγώ φίλε μου, όπως σου είπα και χθες θεωρώ σημαντικό να ψάξεις τις ασθένειες της φυλής που σε ενδιαφέρει, και να δεις ποιος κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις ώστε να μειώνεται η πιθανότητα το κουτάβι σου να τις εμφανίσει στην ζωή του!
Για μένα, η μικρότερη αυτή πιθανότητα είναι σημαντικότερη από κάποια, αρκετά ίσως, λιγότερα από ότι φοβόμουν ίσως, ευρώ που θα γλυτώσω σε πρώτη φάση!

Σκέψου τα, διάβασε, μην νομίζεις ότι είμαστε όλοι εκτροφείς που γράφουμε εδώ....κάποιοι από εμάς την πατήσαμε πριν από εσένα, οπότε ίσως γλυτώσεις εσύ!

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
οπως και να εχει ο παραπανω εκτροφεας κανει εμποριο.(αυτος που αναφερθηκε απο τον dennis)

XPHSTOS

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
241
0
ΠΛΑΓΙΑΡΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Παντός μου αρέσει που ακόμα προσπαθείτε να καταλάβει κάτι που απ' 'οτι φαίνεται δεν ΘΕΛΕΙ.
jose άντε πές ότι τα 800 είναι πολλά, που είναι αν μιλάμε για αντικείμενα για πλάκα, τα πάγια ετήσια σου έξοδα για τον σκύλο πώς και τα θεωρείς ΟΚ ??? Γιατρός, Φάρμακα, Παιχνίδια, Τροφή αυτά όλα έχεις καμιά ιδέα πόσα είναι.
Και για να μην έχουμε παρεξήγησης θεωρό ότι το σκυλί το θες και ότι θα το αγαπάς (γιατί ομόλογό ότι δεν μου φαίνεται και τόσο ξεκάθαρα ότι ξέρεις που πας να μπέξεις).

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Καλά δεν τα λένε μόνο για τον jose. Διαβάζουν κι άλλοι, κι αν δεν πειστεί αυτός , μπορεί να πειστει κάποιος άλλος και να'ρθει μετά απο 6 μήνες να μας πει οτι διαβάζοντας incognito κάτι έμαθε και έπραξε σωστά. Συμβαίνει. Σπάνια, αλλά συμβαίνει. :p