Ζητείται Pug (ακομα και για Αγορά)

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Darkness, ο jose λογω αγνοιας αδυνατει να καταλαβει για ποιο λογο στοιχιζουν τοσο πολύ (πολύ κατά την γνωμη του) τα εκτροφικα κουταβια.
Του πεσανε οι πληροφοριες ολες μαζι και του δημιουργηθηκε και καποια αντιδραση. Πιθανον συντομα θα καταλαβει, πιθανον όχι.
Το ότι τα θεωρει ακριβα, δεν σημαινει οπωσδηποτε ότι δεν θα κανει όλα τα απαραιτητα εξοδα για την σωστη τους διαβιωση, τροφη, ιατρικα κλπ.

Πολλοι θελουν συγκεκριμενη φυλη και δεν θελουν να ακουσουν για κάποια άλλη εναλλακτική. Δεν το θεωρω μεμπτό.
Βεβαια με ανησυχει το παγκ γιατι είναι ζορικο και αν είναι και κακο γονιδιο τοτε θα εχει προβληματα.

Τελος, επειδη λογω αντιδρασης θα τον κάνουμε στο τελος να φυγει, παίρνω το μερος του γιατι δεν θελω να φυγει. Θελω να κατσει και να μαθει.
Βρε χρυσέ μου άνθρωπε :) συμφωνούμε!
Το ίδιο πράγμα λέμε.
Απλά εγώ το λέω πιο ωμά, διότι βλέπω ότι μετά από τόσες σελίδες θέματος, ο φίλος μας δεν εννοεί (γιατί ίσως δε θέλει) να καταλάβει τι λέμε.
Δικαίωμα του καθενός είναι να γουστάρει μια φυλή και να θέλει τέτοια.
Αλίμονο αν αυτό ήταν μεμπτό, μην τρελαθούμε κιόλας.
Αλλά η γιαγιά μου έλεγε: Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κώλους :):)

jose

Active Member
27 Απριλίου 2010
34
0
Jose, έχεις δει αυτήν την αγγελία στο φόρουμ? Μπήκε πριν από ενάμισυ μήνα αλλά δε χάνεις τίποτα να το διερευνήσεις το ζητημα. Τσάμπα είναι το σκυλάκι αν και οκτώ χρονών. Αν δε σε πειράζει η ηλικία, τότε δες το: http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?9771-HEEEELP-..XARIZETAI-EPEIGONTWS-PUG-8-XRONWN
όχι δεν θέλουμε σκυλάκι 8 χρόνον, θα είναι τo πρώτο μας σκυλάκι και θα θέλαμε να τo μεγαλώσουμε εμείς

σε ευχαρσιστω για την πληροφορία όμως

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Οι περισσότεροι ξέρετε ότι μόλις άρχισα την εκτροφή westies. Η σκύλα μου γέννησε 3 κουτάβια τα οποία είναι τώρα σχεδόν 8 εβδομάδων.

Δεν έχω κάνει ακόμα το τελειωτικό λογαριασμό, αλλά παραθέτω στα πρόχειρα τα έξοδα που έχω κάνει μέχρι στιγμής αποκλειστικά για αυτήν τη γέννα και σίγουρα ξεχνώ μερικά. Δεν έχω περάσει όλες τις αποδείξεις στο excel. Και σε μια εβδομάδα θα κάνουμε και τεστ οφθαλμιών στα κουτάβια.

View attachment 8453

Έχω φτάσει ήδη στα € 2.690.

Και αυτή η λίστα δεν περιλαμβάνει την τροφή τους, αγορά σκύλας ούτε τα έξοδα που δεν είναι αποκλειστικά για αυτή τη γέννα, όπως:

• σεμινάρια εκτροφής
  • επωνυμία
  • συμμετοχή σε εκθέσεις
  • τεστ dna της μάνας
  • βιβλία
  • γεννήστρα
  • λάμπες
  • ζυγαριά
  • πάρκο για μέσα
  • πάρκο για τον κήπο
  • domain name, webhosting κλπ
  • cd με ήχους
  • ...

Και φυσικά δεν συμπεριλαμβάνει τον χρόνο που έχω αφιερώσει (ξενύχτια, κοινωνικοποίηση, ...) Πήγαμε πχ στη θάλασσα με τα κουτάβια μόνο και μόνο για ένα τέταρτο για να πάρουν εντυπώσεις: 2Χ120χμ

Ζήτημα να έχουν μείνει μέχρι στιγμής 2 ώρες χωρίς επίβλεψη, με αποτέλεσμα σε ηλικία 6-7 εβδομάδων να έχουν σχεδόν μάθει τη τουαλέτα. Όταν είμαι στον υπολογιστή τα έχω περιορισμένα σε ένα χώρο 4Χ4 με πρόσβαση στο κήπο και πάνα για την νύχτα. Εδω και μια εβδομάδα δεν έχουν λερώσει σε αυτό το χώρο, ή βγαίνουν στο κήπο ή τα κάνουν στην πάνα. :D Ατυχήματα έχουμε μόνο όταν κυκλοφορούν σε όλο το σπίτι.
Alexia σε παραδεχομαι (αν και εχουμε διαπληκτιστει μερικες φορες) σαν εκτροφεα και μου κανει εντυπωση ο τροπος που ασχολεισαι με τα σκυλακια σου. Αλλα 2 αποριες, στα εξοδα σου που δεν ειναι μονο αυτα τα 2.690 και ειναι πολυ περισσοτερα, ολα καλα, αλλα το hotel και η βολτα στη θαλασσα προς τι ακριβως ειναι απαραιτητη και μιας και μιλαμε για τιμες γιατι να χρεωθει ο υποψηφιος ιδιοκτητης τις βολτες και τα ξενοδοχεια σου; Αν καταλαβα καλα δηλαδη γιατι δεν εχω καταλαβει καθολου τι ειναι αυτα. Και ακομα η εγχειρηση της Joko για ποιον ακριβως λογο εγινε, γιατι αν ειναι κατι εκτακτο ανεβάζει πιθανον την τιμη σου;

Βεβαια για να λεμε του στρβου το δικαιο και να μη παρεξηγηθω πιστευω ακραδαντα πως η τελικη τιμη που δινει ο εκτροφεας τα κουταβια του ειναι εντελως υποτυπωδης και δεν ανταποκρινεται καν στα εξοδα που εχεις κανει εσυ πριν για τη γεννα. Κανονικα για να εχεις κερδος θα επρεπε να δινεις το λιγοτερο 1.900 ευρω το κουταβι. Κι εσυ που εχεις και 3...ουυυυυ!!!
Κι ενα σχόλιο : αυτο με το να πληρωνει "η θυληκια το ζευγαρωμα" το θεωρω εντελως αδικο! Δε μπορει να αναλαβει δηλαδη ο ιδιοκτητης του αρσενικου τα δικα του εξοδα για τη χαρα της δημιουργιας;; Με ποια λογικη του πληρωνουμε την ομορφαδα του;; χιχι!!:p Αδικο! Τυχαιο;;;Δεν νομιζω!!8):):):)

jose

Active Member
27 Απριλίου 2010
34
0
τo έχω εννοήσει ρε παιδιά ότι εκτροφέας είναι καλύτερος ok... τώρα θα πρέπει να βρω τον τρόπο να τον πληρώσω όμως...
σε κάποιον που είπε ότι δεν ξέρω που μπαίνω, ξέρω πολύ καλά που μπαίνω και τι έξοδα θα έχω μετά...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Επικοινώνησε με τον ΚΟΕ και ζήτα την λίστα με τους Έλληνες εκτροφείς της φυλής που θέλεις!
Εν τω μεταξύ ρίξε μια ματιά σε ΑΥΤΗ την σελίδα, αναφέρει 2 εκτροφεία pug, να ξεκινήσεις την αναζήτησή σου, μέχρι να έχεις την πλήρη λίστα!

Πριν από όλα αυτά πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις το θέμα ΠΩΣ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΕΚΤΡΟΦΕΑ που πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει πολύ να κρίνεις αν ο κάθε ένας με τον οποίο μιλάς σου πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες ή είναι σοβαρός εκτροφέας!!
To hellastar υπάρχει στο link που σου έδωσα στο post που εχω παραθέσει και το άλλο είναι ΕΔΩ

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
ΕΠίσης, εσύ dr ήθελες κορυφαίο δείγμα της φυλής, εκθεσιακό, ενδεχομένως μελλοντικό επιβήτορα κτλ κτλ!
Αντίθετα ο φίλος μας θέλει ένα pet!
Είναι πολλοί οι εκτροφείς που τα pet quality, αν και διαφωνώ με τον διαχωρισμό των κουταβιών, τα κοστολογούν χαμηλότερα από αυτά που δείχνουν ότι μπορέι να είναι show quality....
Ναι, έχεις δίκιο (ατυχές παράδειγμα) μα δεν το ανέφερα γι' αυτό. Η τιμές δεν είναι ίδιες σε όλες τις φυλές.

Το ανέφερα για να δείξω πως τα λεφτά είναι σχετικά...

Αυτό που ξέχασα ν' αναφέρω είναι πως τα Πάγκ είναι από τις ακριβές φυλές (επειδή έχουν πολλά προβλήματα υγείας). 1200 ευρώ για κουτάβι καθαρά συντροφιάς είναι νορμάλ.

Κακώς; Μάλλον θα συμφωνήσω. Ποτέ δεν θα πλήρωνα τόσα για κουτάβι "παρέας". Και λόγο των πολλών προβλημάτων των Πάγκ (που δικαιολογεί και το κόστος από καλό εκτροφείο) ΠΟΤΕ δεν θα έπερνα Πάγκ.

Εγώ θα έψαχνα σε κάτι πιο υγειές κληρονομικά, που δεν "ψεκάζει" όσο ανασάνει και που δεν μαδάει τόσο τρελά. Κάτι με πολύ καλό χαρακτήρα που να μην ροχαλίζει και ν' αντέχει και καμιά μεγάλη βόλτα χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του. Και σε Παγκ υπάρχει αυτό αλλά θα το πληρώσεις πολύ πιο ακριβά από ότι σε άλλη φυλή.

Θα προτημούσα λοιπόν άλλη φυλή (πιο υγειής) με χαμιλότερο κόστος και προπαντώς χαμηλότερο ρίσκο, ΙΔΙΩΣ αν έπερνα σκύλο για τα παιδιά μου.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δε μπορει να αναλαβει δηλαδη ο ιδιοκτητης του αρσενικου τα δικα του εξοδα για τη χαρα της δημιουργιας;; Με ποια λογικη του πληρωνουμε την ομορφαδα του;; χιχι!!:p Αδικο! Τυχαιο;;;Δεν νομιζω!!8):):):)
Μην ανησυχείς, εμείς με του επιβήτορες ΜΙΑ ΧΑΡΑ μερίδιο πληρώνουμε!!!!!!!
Συνήθως μάλιστα δεν παίρνει από τα "έσοδα" πάρα μόνο ένα πολύ μικρό μερίδιο (ή τίποτα).

Και μην ξεχνάς πως ο καλός επιβήτορας διευκολύνει πάρα πολύ την πώληση των κουταβιών (και ανεβάζει την αξία και την τιμή τους αν είναι πετυχημένος ως πατέρας πρωταθλητών στο παρελθόν).

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
αλλα το hotel και η βολτα στη θαλασσα προς τι ακριβως ειναι απαραιτητη και μιας και μιλαμε για τιμες γιατι να χρεωθει ο υποψηφιος ιδιοκτητης τις βολτες και τα ξενοδοχεια σου;
Το ξενοδοχείο ήταν για το ζευγάρωμα. Ο αρσενικός βρίσκεται 350 χμ από τις Βρυξέλλες και για να ζευγαρώσουν 3 φορές δεν μπορούσα να πηγαινοέρχομαι.

Η βόλτα στην θάλασσα δεν ήταν για μένα, αλλά για την κοινωνικοποίηση των κουταβιών και για να μάθουν το αυτοκίνητο. Ίσα-ίσα ένα τέταρτο μείναμε και επιστρέψαμε. :)

Και ακομα η εγχειρηση της Joko για ποιον ακριβως λογο εγινε, γιατι αν ειναι κατι εκτακτο ανεβάζει πιθανον την τιμη σου;
Έκτακτη ήταν λόγω βουβωνοκήλης , αλλά σε μια αλλά γέννα μπορεί να σου τύχει κάτι άλλο έκτακτο. Μέσα στο παιχνίδι είναι αυτά.

Γνωρίζω περιπτώσεις που έχασαν όλα τα κουτάβια από ίωση (canine herpes virus).

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
τo έχω εννοήσει ρε παιδιά ότι εκτροφέας είναι καλύτερος ok... τώρα θα πρέπει να βρω τον τρόπο να τον πληρώσω όμως...
σε κάποιον που είπε ότι δεν ξέρω που μπαίνω, ξέρω πολύ καλά που μπαίνω και τι έξοδα θα έχω μετά...
Θα κάνεις υπομονή και θα μαζέψεις τα λεφτά, όπως έκαναν κι άλλοι με μυαλό και σύνεση.
Έτσι κι αλλιώς έχεις αρκετή μελέτη μπροστά σου μέχρι να μπορείς να κρίνεις έναν εκτροφέα σωστά.
Εγώ δεν θα παραξενευτώ αν αλλάξεις γνώμη και για τα Παγκ στο τέλος (και προτιμήσεις κάτι άλλο).

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Για εξηγείστε λίγο παραπάνω γιατί δικαιολογείται υψηλότερη τιμή για φυλή που έχει περισσότερα κληρονομικά προβλήματα.... τι επιπλέον εξετάσεις γίνονται πριν τι γέννα ή στις μικρές βδομάδες των μικρών? Ή εννοείς οτι απλά έχει να κάνει με τη ζήτηση (αν ψάχνεις καρφίτσα σε αχυρώνα, λογικά τη χρεώνεις περισσότερο)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Φυσικά εννοώ πως ανεβαίνουν τα έξοδα του εκτροφέα...

Αν δυσκολεύεται να βρει καλό επιβήτορα με καλές εξετάσεις υγείας και καλό ιστορικό προγόνων, θα χρειαστεί να πληρώσει για σπέρμα επιβίτορα που δεν μένει κοντά (ίσως να μένει και σε άλλη χώρα). Από 1000 εώς 10.000 ευρώ.

Είναι πολλές φυλές όπου η καισαρική είναι σύνηθες φαινόμενο (βλέπε τα Πάγκ) και ακριβή, όχι μόνο για το χειρουγείο αλλά και για την υποστήρηξη που θα χρειαστεί μετά η μάνα + τα μωρά.

Οι φυλές με πολλές κληρονομικές παθήσεις χρειάζονται περισσότερες εξετάσεις (και προλυπτικές) και πολύ μεγαλύτερη αυστηρότητα επιλογής γονέων και προγόνων. Συχνά ο εκτροφέας θα μεγαλώνει, εκθέτει και φροντίζει ζώα που στο τέλος δεν θα αξίζει καν να ζευγαρώσει.

Τέλος, η υπερευαισθησία μερικών φυλών απαιτεί (από τον εκτροφέα) εκτός από περισσότερη δουλειά γενικώς (και ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ), απαιτεί και πολύ μεγαλύτερη αυστηρότητα επιλογής νέων ιδιοκτήτών για τα κουτάβια. Κι αυτό κοστίζει. Άλλο να πουλάς κουτάβια που ο καθένας (σχεδόν) μπορεί να φροντίσει σωστά, κι άλλο να ψάχνεις πιο ιδανικούς ιδιοκτήτες για φυλή που απαιτεί πολλή φροντίδα και προσοχή.

Λόγο του ότι οι "ιδανικοί ιδιοκτήτες" στην Ελλάδα γενικώς είναι δυσεύρετοι, αναγκαστηκά θα πρέπει να προωθείς το εκτροφείο σου και στο εξωτερικό (με εκθέσεις κυρίως, αλλά και με διαφήμηση, ιστιοσελίδες και προσωπικές δημόσιες σχέσεις). ΑΥΤΟ κι αν κοστίζει....

Γιατί να τα κάνεις όλ' αυτά;;;; Κυρίως όταν δεν έχεις κανένα οικονομικό όφελος;
Μα επειδή έχεις άλλα οφέλη φυσικά!

Έχεις την χαρά του να ξέρεις πως βοηθάς να βελτιωθεί η φυλή που επέλεξες να υπηρετήσεις. Του να βοηθάς να εξαληφθούν τα προβλήματά της. Μέσα από τα κουτάβια σου (που τα παρακολουθείς στενά για πολλά χρόνια για να ξέρεις ΚΑΛΑ τι έκανες ακριβώς) βγαίνει μεγάλη υπεριφάνια και αίσθηση δικαίωσης για τους κόπους σου! Αν φυσικά τα κουτάβια σου έγιναν σκύλοι που τιμούν (και βελιτιώνουν) την φυλή τους, αντί να την ρεζιλεύουν.

Κόλλημα; Ναι.
Θέλει συγκεκριμένο τύπο ανθρώπου με ιδαίτερη αγάπη (στα όρια της εμμονής!) για την γεννετική και την βελτίωση των σκύλων;
Ναι. Δεν το συζητώ.

Δεν είμαστε όλοι γεννημένοι για εκτροφείς.... μπορούν όμως οι πιο έξυπνοι από εμάς να τους εκμεταλευτούμε (με την καλή έννοια) προς όφελός μας. Όταν αυτό που θέλουμε είναι έναν καλό καθαρόαιμο σκύλο για μέλος της οικογένειάς μας, ο ηθικός εκτροφέας είναι ο ιδανικός σύμβουλος.

Πόσο μάλλον σε φυλές με πολλά και σοβαρά θέματα υγείας....

Last edited:

jose

Active Member
27 Απριλίου 2010
34
0
είναι εύκολο να μου πείτε τι χαρτιά πρέπει να μου δείξει o εκτροφέας, πού θα αποδεικνύει τo ότι τo κουτάβι είναι σωστά μεγαλωμένο??
τι πρέπει να μου δείξει και τι πρέπει να μου δώσει όταν τo αγοράσω?

ευχαριστω ξανά

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Δεν υπαρχουν χαρτιά που να σου λενε οτι το κουτάβι έχει μεγαλώσει σωστά,μονο χαρτιά οτι είναι απο καλά αίματα.Το αν μεγαλώνει σωστά θα το δεις μόνος σου κάνοντας επίσκεψη στο εκτροφείο

jose

Active Member
27 Απριλίου 2010
34
0
δεν υπάρχει κάποιο έγγραφο που θα μου πιστοποιεί αυτά που θα μου λέει...?
εγώ να παω να πληρώσω όσο μου πει ο εκτροφέας, το έχω πάρει απόφαση πια επειδή το θέλουμε πολύ, αλλα δεν θα πρέπει να μου δώσει κάτι που θα πιστοποιεί ότι το κουτάβι πληρεί όλες τις προϋποθέσεις? τα pedigree τα vat τι είναι? δεν θα πρέπει να μου δώσει κάτι:???

συγγνώμη αν γίνομαι βαρετός αλλα από την στιγμή που θα δώσω τόσα χρήματα θα πρέπει να ξέρω και που τα δεινω έτσι δεν είναι?

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Καθόλου βαρετός,σου απαντάω για όσα ξέρω,τα άλλα θα στα απαντήσουν οι πιο ειδικοί στο θέμα..
το pedigree σου χρησιμεύει στο να μπορείς να συμετάσχεις σε διαγωνισμους και τέτοια νομίζω
Ο καλυτερος τρόπος είναι να κάνεις μια επίσκεψη στο εκτροφείο χωρίς προειδοποιηση έτσι ώστε να μη του δώσεις χρόνο να τα μαζεψει(οσο μπορει) ένα σωστός εκτροφέας δε θα αρνηθεί οποιονδήποτε έλεγχο,και αν θες τη γνώμη μου,αν ήμουν εγω δλδ στη θέση σου,δε θα έβλεπα μόνο τους γονείς απο τα κουτάβια απο τα οποία θα επιλέξω το δικό μου αλλά όλα τα ζώα του εκτροφείου

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Οπωσδήποτε δες τις εγκαταστάσεις. Δες και το πεντιγκρί διότι έτσι θα ξέρεις αν κανείς από τους προγόνους του κουταβιού είχε κληρονομικά νευρολογικά προβλήματα π.χ. που υπάρχουν στη φυλή. Εφόσον δε η φυλή έχει συχνά και κληρονομική δυσπλασία, θα πρέπει να ζητήσεις να δεις και τις ακτινογραφίες των γονέων που πιστοποιούν ότι δεν έχουν δυσπλασία. Θα πρέπει να έχουν σχετικά χαρτιά. Ο δικός μου σκύλος που τον πήρα από καταφύγιο έχει ελαφρά κληρονομική δυσπλασία και ήδη κάνω οικονομίες και μαζεύω λεφτά για την περίπτωση που στο μέλλον χρειαστεί εγχείριση διότι αποκλείεται να τη βγάλω με λιγότερα από 5000 δολλάρια, ενδέχεται δε να δώσω και περισσότερα, χώρια η φυσιοθεραπεία. Ελπίζω να μην φτάσουμε ποτέ εκεί, αλλά δεν ξέρεις ποτέ, οπότε είπα να αρχίσω ένα emergency medical fund για το Μουφ.

jose

Active Member
27 Απριλίου 2010
34
0
Οπωσδήποτε δες τις εγκαταστάσεις. Δες και το πεντιγκρί διότι έτσι θα ξέρεις αν κανείς από τους προγόνους του κουταβιού είχε κληρονομικά νευρολογικά προβλήματα π.χ. που υπάρχουν στη φυλή. Εφόσον δε η φυλή έχει συχνά και κληρονομική δυσπλασία, θα πρέπει να ζητήσεις να δεις και τις ακτινογραφίες των γονέων που πιστοποιούν ότι δεν έχουν δυσπλασία. Θα πρέπει να έχουν σχετικά χαρτιά. Ο δικός μου σκύλος που τον πήρα από καταφύγιο έχει ελαφρά κληρονομική δυσπλασία και ήδη κάνω οικονομίες και μαζεύω λεφτά για την περίπτωση που στο μέλλον χρειαστεί εγχείριση διότι αποκλείεται να τη βγάλω με λιγότερα από 5000 δολλάρια, ενδέχεται δε να δώσω και περισσότερα, χώρια η φυσιοθεραπεία. Ελπίζω να μην φτάσουμε ποτέ εκεί, αλλά δεν ξέρεις ποτέ, οπότε είπα να αρχίσω ένα emergency medical fund για το Μουφ.
σου εύχομαι ποτε να μην χρειαστεί ο mouf σου εγχείριση και όλα να πάνε καλά...
εγώ και να του ζητήσω χαρτιά θα μπορώ να καταλάβω τι γραφουν? η θα είναι όλοι ιατρικοί οροι και δεν θα καταλαβαίνω τίποτα... ακόμα και μια ακτινογραφία που λες να μου δείξει... εγώ τι θα καταλάβω?
η ακόμα και τo pedigree να δω, θα καταλάβω εάν τo κουτάβι βγήκε από καλους γονείς?!!!!!!
οποτε μάλλον θα πρέπει να έχεις k την τύχη μαζί σου να πέσεις σε σωστό εκτροφέα
thx