Ζωή με ένα Doberman


Adis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2007
81
0
Kozani
www.myspace.com
Με υπομονή επιμονή και κουράγιο θα διαβάσετε κάποια στιγμή το τοπικ

Με αφορμή τον x-origin και θέλω να πιστεύω πως θα βοηθήσει και άλλους νέους ιδιόκτητες Doberman μπορώ να ξεκινήσω το θέμα Life with a Doberman :p .
Αν και είχα πάλι παλιότερα Dobie ουσιαστικά είμαι και εγώ νέος ιδιοκτήτης , μπορώ όπως ο καθένας για το δικό του σκύλο (ανεξαρτήτως φυλής ) να μιλάει ώρες για τον σκύλο του .Πιστεύω ότι από την στιγμή που παίρνεις καθαρόαιμο σκυλί η συμπεριφορά του είναι πάνω - κάτω κοινή σε γενικές γραμμές μην μακρηγορούμε κιόλας υπάρχουν άπειρα sites και πολλά βιβλία για την συμπεριφορά τους .
Η καθημερινότητα τώρα , από τον πρώτο καιρό κιόλας καταλαβαίνεις που ¨έμπλεξες ¨ και το πόσο έξυπνα σκυλιά είναι .Πρωί ,το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι Βόλτα ..(πριν το 1ο τσιγάρο) με τον καιρό συνηθίζει και κοιμάται-ξυπνάει την ώρα που τα κάνεις και εσύ , θα κάνει τα πάντα να του δώσεις σημασία από το να χτυπιέται και να τρεχει γύρο γύρο μέχρι να κλαψουρίζει .
Στα Doberman αρέσει πάρα πολύ η σωματική επαφή με το αφεντικό τους χωρίς να γλύφει ιδιαίτερα (αν και ο δικός μου γλύφει πολύ) .Θέλουν πειθαρχεία όχι πίεση .. πειθαρχεία , είναι πολύ κυριαρχικά σκυλιά και με την πρώτη ευκαιρία προσπαθούν να περάσει το δικό τους και άμα το αφήσεις και λες (μικρός και γλυκούλης είναι ακόμα … θα μάθει ) πιστεύω ότι σε «καβάλησε» Ξεφύγαμε πάλι λίγο τέλος πάντων εγώ τον πηγαίνω 3-4 φορές την ημέρα βόλτα και μερικές φορές νομίζω χρειάζεται και παραπάνω έχουν πολύ ενέργεια μέσα τους και κάπου πρέπει να την εκτονώσουν , άμα είναι κλεισμένος όλη μέρα μέσα σε ένα σπίτι θα βρει χείλους δυο τρόπους να την εκτονώσει εκεί .
Κλουβί ένα αρκετά ευρύχωρο κλουβί να είναι μέσα όταν δεν τον επιτηρείς , Doberman μόνο στο σπίτι είναι σαν εξερευνητής και ποιος ξέρει τι θα κάνει .
Καναπέ… τα dobies έχουν δικό τους καναπέ- πολυθρόνα , εγώ έχω 2 και ο ένας είναι του αδη .Είναι αθλητικά σκυλιά δεν είναι bulldog για τον καναπέ (sorry bulldogαδες) θέλει τρέξιμο θα το καταλάβεις γιατί το ζητάει από μόνος του , αλλά μέχρι τον 1ο χρόνο όσο το δυνατόν λιγότερο χωρίς πίεση γιατί υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα στα πόδια γιατί είναι και νταμάρια ! (Πο πο έκθεση έγραψα ) παρακαλώ να συμπληρώσουν οι υπόλοιποι dobermanακιδες
:shock: :shock:
 




nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.179
1.000.000.018
ATHENS
ειδικα οταν το διαβαζεις βραδυ.
σταματησα στο..
(πριν το 1ο τσιγάρο)
,μετα το αναψα :D

εγώ τον πηγαίνω 3-4 φορές την ημέρα βόλτα
μπραβο φιλε ,χαιρομαι που βλεπω οτι εχεις διαθεση και ασχολεισαι με τον σκυλακο σου
 




denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.821
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Σιγά μην αγχώνεσαι ... έχουμε γράψει τέτοια ... 8)

Δεν είχα ποτέ Doberman. Κρατώντας 1-2 φορές στο σπίτι ενός φίλου, κατάλαβα ότι είναι ένα ντελικάτο σκυλί, δεν τα σηκώνει όλα στο πέρασμά του όπως ένα rott ... αθλητικό και πανέξυπνο, η αλήθεια είναι ότι το λιγουρεύτηκα ... :D

Το συγκεκριμένο ήταν λίγο ψυχάκι όμως, (γάβγιζε στον αέρα που ανέπνεε και δεν μπορούσε να σταθεί πουθενά) Ετσι, με βοήθησε να ξεκολλήσω και να τον παρακαλάω να έρθει να το πάρει ... :D
 


Adis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2007
81
0
Kozani
www.myspace.com
Πρέπει να ορίζεις κανόνες .Κανόνες που δεν πρέπει να αφήνεις το σκυλί να τους παραβαίνει ούτε εσύ ο ίδιος να τους αθετείς (επειδή βαριέσαι ).Είναι 2-3 πραγματάκια που παίζουν ρολό στην κυριαρχία τους (και στο παρόν και στο μέλλον) .
Ένα καλό παράδειγμα που διάβασα και πιστεύω είναι αντιπροσωπευτικό για την φυλή :
του αρέσει να ταξιδεύει με το αυτοκίνητό σας, να κοιμάται στην αγκαλιά σας, να τρέχει στον κήπο σας και να είναι φίλος και προστάτης των παιδιών σας. Τουλάχιστον έτσι νομίζετε εσείς. Στην πραγματικότητα εσείς είστε εκείνοι που ταξιδεύετε με το αυτοκίνητό του, είναι αυτό που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε το σπίτι του, χοροπηδάει στον κήπο του και παίζει και προστατεύει τα δικά του παιδιά.
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.821
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Τουλάχιστον έτσι νομίζετε εσείς. Στην πραγματικότητα εσείς είστε εκείνοι που ταξιδεύετε με το αυτοκίνητό του, είναι αυτό που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε το σπίτι του, χοροπηδάει στον κήπο του και παίζει και προστατεύει τα δικά του παιδιά.
Πολύ καλό .... :D
 




x-origin

Active Member
17 Νοεμβρίου 2007
31
0
Αθήνα
Δεν ξέρω αυτα που διαβαζω ειναι ολα οσα θέλω απο εναν σκυλο ενοω στην επικοινωνια :D ποσοι ειναι απο το forum που ειναι ιδιοκτητες ντομπερμαν? :D
 




magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
609
2
Athens
Η ζωή μου με dobie είναι πολύ φυσιολογική ζωή.
Βόλτες βγαίνουμε 4 φορές την ημέρα, το πρωί ξυπνάω 6:30 για να προλάβω να πάμε την βόλτα (1-1..5 ώρα), και να προλάβω να φτάσω στην δουλειά.
Το μεσημέρι η σκύλα βγαίνει με τον άντρα μου, το απόγευμα πάλη μεγάλη μαζί μου (2 ώρες), και το βράδι μια μικρή. Βόλτες είναι καλή δικαιολογία για μένα να περπατήσω, να τρέξω, να μιλήσω με σκυλόβιους στο πάρκο.
Η Siba μένει μόνη της στο σπίτι 2-3 ώρες, το Σαββατοκύριακο πάντα είμαστε στο σπίτι.
Όταν έρχεται κάποιος φίλος ή γνωστός στο σπίτι (ακόμα και με μωρό), το σκυλί μου τρελαίνετε από χαρά γιατί είναι ευκαιρία για παραπάνω χάδια και εννοείται ότι πρέπει να δείξουμε όλα τα παιχνίδια.
Δεν χάνει ιδιαίτερα τρίχα, δεν της τρέχουνε σάλια, δεν της τρέχει το φαγητό έξω από το μπολ, δεν την νοιάζει αν βρέχει, πάει κανονικά την βόλτα της απλός δεν πατάει στα νερά, το χειμώνα ξαπλώνει μόνο στα χαλάκια όχι στο πάτωμα, δεν φοβάται τους θορύβους.
Τα θηλυκά δεν είναι τόσο κυριαρχικά όσο τα αρσενικά ντόμπερμαν.
 


x-origin

Active Member
17 Νοεμβρίου 2007
31
0
Αθήνα
Εχω διαβασει οτι ειναι πολυ καθαρα και γενικα θελουν να ζουν στην καθαριοτητα και οτι δεν μαδανε πολυ και αν το βουρτσιζεις 1 φορα την μερα δεν μαδαει καθολου!
να ρωτησω..ειχατε εμνπιρια πριν ασχοληθητε με τα ντομπερμαν?
 


magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
609
2
Athens
Ναι, αν το βουρτσίζεις συχνά δεν μαδάει σχεδόν καθόλου, εγώ χρησιμοποιώ μια μαλακή βούρτσα.
Δεν είχα προηγούμενη εμπειρία με ντόμπερμαν πριν αποκτήσω την Siba, άλλα διάβαζα σχετικά με την ράτσα, μια φίλη μου είχε την μάνα της και κάναμε πολύ παρέα και έτσι αποφάσιζα να έχω και εγώ αυτό το καταπληκτικό σκυλουμπίνη :) .
Άσε που μετά θέλεις και δεύτερο (όχι για να κάνω εκτροφείο), και το έχεις στο μυαλό συνέχεια και βασανίζεσαι ](*,) .
 


Adis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2007
81
0
Kozani
www.myspace.com
Πιστεύω πως άμα το βουρτσίζεις δεν μαδάει (εγώ δεν τον βουρτσίζω … μόνο σκουπίζω!)
Και ναι είναι πολύ καθαρά σκυλιά ο δικός μου γλύφετε συνέχεια και με το που γυρίζουμε από την βόλτα πάει κατευθείαν στον μπάνιο για να του καθαρίσω τις πατούσες , όσο του καθαρίζω τις πατούσες αυτός γλύφει έμενα :p Όσον αφορά το θέμα αν θα ήθελα 2ο Doberman ? κάποια στιγμή ναι , όχι τώρα γιατί μέχρι στιγμής μου φαίνονται λιγουλάκι βουνό οι υποχρεώσεις λόγο του ότι φοιτητής :p
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.821
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Εγώ βρίσκω ότι εκτός από
οικονομικό
δύναμη για να τα κρατάς
διακοπές

δεν έχουν διαφορά τα 2 από το ένα ... (off topic)

Με τα νερά που δεν πατάνε και με την καθαριότητα είναι γενικό φαινόμενο?
Γιατί εμείς με τα rott άστα ... λάσπη δώσε μας και πάρε μας την ψυχή :lol: :lol:
 


Adis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2007
81
0
Kozani
www.myspace.com
Νομίζω ναι .. αν εξαιρέσεις σήμερα που πήγαμε βόλτα με τους φίλους του Αδη (τον κακομοίρη ήταν ο πιο μικρός και τον πείραζαν όλα τα αλλά σκυλιά) το ένα Doberman πήγαινε και πλατσούριζε σε κάτι λάσπες αλλά σε γενικές γραμμές τους αρέσει η καθαριότητα .Τώρα για το off topic αν εξαιρέσουμε όλα όσα είπες , που δεν τα λες και αμελητέα ….σκέψου σε ένα 2αρι που μένω να έχω 2 νταμάρια να πηγαίνουν περά δωθε και + ότι θα ήθελα και 3ο καναπέ :p
 




BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Η αρκετα μεγαλη εμπειρια μου με τη φυλη, μου εχει δειξει οτι εκτος απο το αναμφησβιτητο γεγονος της νοημοσυνης τους, ΔΕΝ υπαρχουν δυο που να ειναι ιδια σαν προσωπικοτητες, ακομα και αν προερχονται απο την ιδια γεννα.

Οσον αφορα το αν μαδανε, μαδανε ακριβως το ιδιο με οποιαδηποτε αλλη φυλη, αλλα ο τυπος του τριχωματος βοηθαει να μην ειναι ιδιεταιρα εμφανες το "προβλημα".
Υπαρχει μια ποικιλια στον αναμενομενο βαθμο τριχοπτωσης, αναλογα με τον τυπο τριχωματος, ο οποιος ποικιλει.
Το σωστο τριχωμα, που ειναι ιδιαιτερα κοντο και σκληρο-υαλωδες, μαδαει λιγοτερο, αλλα υπαρχουν τουλαχιστον 5 αποδεκτοι τυποι.

Γενικα καποιος που θελει να παρει ντομπερμαν θα πρεπει να εχει ρεαλιστικες προσδοκιες-η φυλη εχει υποφερει πολυ απο την εν πολλοις παραλογη μυθοποιηση της.

Ο ανθρωπος που δεν εχει προτερη εμπειρια με σκυλια, καλο θα ηταν να μην παρει Ντομπερμαν.
Απο την αλλη, η προτερη εμπειρια με αλλες φυλες βοηθα μονο μερικα.
Το πραγμα ειναι αναλογο με καποιον που επιχειρει να οδηγησει μια Λαμπορκινι, ενω μεχρι τοτε οδηγουσε Φολκσβαγκεν. :lol:
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.821
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ferrari το άκουγα πρίν 10 χρόνια από κάποιους ντοπερμανάδες, lamborghini τώρα εσύ ... τί κόλλημα είναι αυτό που έχετε με τα αμάξια??
Στα ροτ δεν παρομοιάζει κανένας το σκύλο με κάτι, καμιά φορά μόνο με doberman ... :wink: (κακία ... :oops: ) ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι κάνω πλάκα ... :D
 


x-origin

Active Member
17 Νοεμβρίου 2007
31
0
Αθήνα
Φίλε BasKal δηλαδή αν είσαι σωστός και πληροφορημένος και αν μην είσαι ιδιοκτήτης αλλού σκυλιού δεν μπορείς να παρέχεις στην ράτσα αυτή όλα όσα χρειάζεται?
και κάτι που δεν κατάλαβα...γιατί από VW να μην μπορείς να οδηγήσεις Lamborghini?αν το κατέχεις όλα μπορείς να τα οδηγήσεις το θέμα είναι στην αντίληψη και στον να είσαι θετικός στο να μαθεις!ετσι ακριβώς είναι και στην ουσία για την κουβέντα που κάνουμε!

Ναι η αλήθεια είναι ότι τα ντομπι δεν είναι για οποίων και οποίων...δεν το λέω με κανένα στυλ αλλά θέλω αν πω πως είναι για ανθρώπους οι οποίοι είναι "διαβασμένοι¨ και δεν κάνουν του κεφαλιού τους και επισης..τοτε πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά!

Έχουν ειπωθεί κατά καιρούς διάφορα από ανθρώπους που πλάθουν ιστορίες και θέλουν να θεωρούν ότι τα dobi είναι killer και ότι είναι σκυλί δολοφόνος και και και...για αυτούς τους ανθρώπους πιστεύω είναι ακατάλληλα αυτά τα σκυλιά διότι για να βασίζονται σε αυτές τις φήμες δεν έχουν καν την όρεξη η την θέληση να διαβάσουν ώστε να μάθουν ότι και αυτό ένα σκυλί είναι απλά έξυπνο και νευρικό...γι αυτούς είναι ακατάλληλο όπως και τα rott h ta dogo κτλπ

:)