Ηθική αποζημίωση για το θάνατο του σκύλου

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Το 8-χρονο Τζακ Ράσελ Willy πέθανε από δάγκωμα κατά την διάρκεια της διαμονής του σε μια πανσιόν στην Damme (Βέλγιο).

Για πρώτη φορά αναγνώρισε δικαστήριο το θάνατο ενός σκύλου ως ηθική βλάβη και καταδίκασε την ιδιοκτήτρια της πανσιόν να καταβάλει, πέρα από τα € 450 για την υλική αποζημίωση, € 1.250 λόγω ηθικής βλάβης.

Η δικηγόρος Lut Wille θεωρεί την απόφαση του δικαστήριου ένα σημαντικό προηγούμενο. Είναι η πρώτη φορά που ένα δικαστήριο αναγνωρίζει την συναισθηματική αξία ενός κατοικίδιου ζώου.

Απο την σημερινή εφημερίδα "De Standaard"

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Το 8-χρονο Τζακ Ράσελ Willy πέθανε από δάγκωμα κατά την διάρκεια της διαμονής του σε μια πανσιόν στην Damme (Βέλγιο).

Για πρώτη φορά αναγνώρισε δικαστήριο το θάνατο ενός σκύλου ως ηθική βλάβη και καταδίκασε την ιδιοκτήτρια της πανσιόν να καταβάλει, πέρα από τα € 450 για την υλική αποζημίωση, € 1.250 λόγω ηθικής βλάβης.

Η δικηγόρος Lut Wille θεωρεί την απόφαση του δικαστήριου ένα σημαντικό προηγούμενο. Είναι η πρώτη φορά που ένα δικαστήριο αναγνωρίζει την συναισθηματική αξία ενός κατοικίδιου ζώου.

Απο την σημερινή εφημερίδα "De Standaard"
Μόνο σε εμένα φαίνονται πολύ λίγα τα λεφτά;
Τέλος πάντων... εδώ σε πολλές πανσιόν έχουν γίνει παρόμοια και δεν υπάρχει ποτέ δικαιοσύνη.
Ο κόσμος πρέπει να προσέχει ΠΑΡΑ πολύ που αφήνει τον σκύλο του. Συνήθως κοιτούν μόνο να βρουν την πιο φθηνή πανσιόν και δεν σκέφτονται καθόλου τις πιθανές επιπτώσεις.

Εδώ στην Ελλάδα, όπου είμαστε ακόμη στην ουσία "μόνοι μας" (οι νόμοι υστερούν ή αγνοούνται) πρέπει να είμαστε ακόμη πιο αυστηροί και δύσκολοι πελάτες από ότι σε άλλες Ευρωπαικές χώρες.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Είναι λίγα αλλά είναι ένα βήμα μπρος. Μέχρι τώρα το θεωρούσαν αντικείμενο.
Είναι τεράστιο "ποιοτικό" βήμα. Γιατί αποτελεί πλέον Νομολογία σε μία (βασική) χώρα της Ε.Ε.
Από εδώ και πέρα, το ποσοτικό στοιχείο θα αρχίσει να αυξάνει...

Υ.Γ. Και για να μην ξεχνιόμαστε: Το βασικότερο στοιχείο επιλογής της πανσιόν είναι η ποιότητά της, η καλή φήμη της, ο έλεγχος που έχουμε κάνει οι ίδιοι και όχι το πόσο φθηνή είναι!!! Στο βαθμό, βέβαια, που κι εμείς δεν θεωρούμε το σκύλο μας αντικείμενο...

Last edited:

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Εκτροφέας πήρε αποζημίωση για τον θάνατο του σκυλου της απο ευθύνη αεροπορικής εταιρείας, είχε συζητηθεί και στο dogforum

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Το έχω παρακολουθήσει το θέμα, Γιώργο και, συζητώντας με φίλους, είχαμε (έστω, επιδερμικά) καταλήξει ότι "ας μην ήταν η συγκεκριμένη εκτροφέας και θα βλέπαμε τι θα πλήρωνε η εταιρεία"... Πάντως και εκεί δημιουργήθηκε Νομολογία!

Τώρα, η Νομολογία διευρύνθηκε και στο επίπεδο της πανσιόν, που σημαίνει ότι, όλο και περισσότεροι δικαστές υπάρχουν, που αναγνωρίζουν την "ψυχή" και όχι το "αντικείμενο".

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.953
20.377
Οι δικές μου θέσεις, είναι λίγο-πολύ γνωστές...
Διεκδικείτε τα δικαιώματα και τα δίκια σας. Μην προδικάζετε και καταδικάζετε τις υποθέσεις σας, πριν ακόμη σκεφτείτε καν, να τις κυνηγήσετε.
Τα κόστη δεν είναι τόσο απαγορευτικά, ίσως όσο νομίζετε [δικηγόρου εννοώ...]. Πριν από οποιαδήποτε νομική αποζημίωση, εμένα τουλάχιστον με καλύπτει η ηθική ικανοποίηση, ότι έκανα ότι ήταν δυνατόν να δικαιωθώ [αν φυσικά έχω δίκιο].