Ημίαιμο σκυλάκι δεν αφήνει να την μυρίσουν

hraklhs1312

New Member
13 Σεπτεμβρίου 2018
2
0
31
Καλησπέρα έχω ένα ημίαιμο σκυλάκι 13 μηνών, γενικά από θέματα συμπεριφοράς είμαι πολύ ικανοποιημένος το μόνο που με προβληματίζει είναι η εξής συμπεριφορά.
Στο παρελθόν δεν είχε θέματα με άλλα σκυλάκια έπαιζε τα άφηνε να την μυρίσουν και όλα καλά, το μόνο ότι φοβόταν και φοβάται τα πολύ μεγαλύτερα σκυλιά και μαζεύεται στα πόδια μου (την αφήνω αρκετές φορές χωρίς λουρί όταν την βγάζω πλατεία κυψέλης). Από τότε που της ήρθε περίοδος τον αύγουστο όποτε πάνε να την μυρίσουν σκυλάκια καταιβάζει την ουρά της και δυσανασχετεί και έρχεται στα πόδια μου. Σήμερα με ένα άλλο σκυλάκι αρσενικό που πήγαινε να την μυρίσει συνέχεια την άφησα επίτηδες να δω τι θα κάνει και απλά το απέφευγε και ερχόταν που και που προς τα εμένα για προστασία.

Είναι φυσιολογικό? Έχω παρατηρήσει νομίζω βελτίωση με τον καιρό ως προς αυτό το θέμα αλλά ακόμη καταιβάζει την ουρίτσα της και προσπαθεί να αποφεύγει να την μυρίζουν. Είναι επειδή της ήρθε περίοδος για πρώτη φορά και προσαρμόζεται ή είναι κάτι άλλο? Το περίεργο μου φάνηκε στο ότι έχει περάσει η περίοδος

Last edited:

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Το κάθε σκυλί έχει τα δικά του όρια όπως και το κάθε ον. Άλλος γουστάρει αγκαλιές και φιλιά και κολιτσίδες κι άλλος δεν θέλει πολλά πολλά τέτοια κι ειδικά απο αγνώστους. Και η δικιά μας σκυλίτσα ενώ είναι κοινωνική και της αρέσει να συναντάει άλλα σκυλιά, μυρίζει τους άλλους χωρίς να τους ακουμπάει με τη μουσούδα της και περιμένει το ίδιο να κάνουν κι εκείνοι. Αν κάποιος είναι αδιάκριτος και χώσει τη μούρη του με ορμή στο "τέτοιο" της γυρνάει και του γρυλίζει επειδή την ακούμπησε στην ευαίσθητη περιοχή της. Το βρίσκω φυσιολογικό. Με όσους ξέρουν να χαιρετήσουν σωστά δεν έχει ποτέ κανένα πρόβλημα.

Tiny_lin

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2018
166
325
36
Αθήνα
www.instagram.com
Με τις ίδιες ακριβώς συνθήκες(14 μηνών και με περίοδο τον Ιούλιο) ήταν η πρώτη φορά που την είδα να γρυλίζει σε αρσενικό και όχι μικρού μεγέθους που ήταν τα μόνα που δυσανασχετούσε. Νομίζω συνειδητοποίησε ότι κάτι παίζει με την περιοχή και δεν ανέχεται πολλά πολλά. Η δικιά σου αντιδράει με "φόβο" και με το να ψάχνει προστασία σε σένα και η δικιά μου με το να τους το κόβει "αγριεύοντας". Δεν είναι κάτι νομίζω που χρειάζεται να το ψάξεις παραπάνω

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.361
...(την αφήνω αρκετές φορές χωρίς λουρί όταν την βγάζω πλατεία κυψέλης)....
Αυτό φίλε μου, είναι απαράδεκτο.
Δεν αφήνεις χύμα το σκυλί σου ΠΟΥΘΕΝΑ. Πόσο μάλλον σε κέντρο πόλης και ακόμη χειρότερα, όταν η σκύλα σου είναι σε οίστρο :eek::eek::eek: Ούτε θα καταλάβεις για πότε θα βρεθεί με κουτάβια!!!
Αν δε, κάποια στιγμή φοβηθεί περισσότερο [στο δείχνει το σκυλάκι ότι δεν θέλει και εσύ το εξαναγκάζεις να δέχεται] και πάρει φόρα και φύγει, το ότι θα την ψάχνεις θα είναι το λιγότερο. Φοράει ταυτότητα; Ειναι τσιπαρισμένη;

hraklhs1312

New Member
13 Σεπτεμβρίου 2018
2
0
31
Αυτό φίλε μου, είναι απαράδεκτο.
Δεν αφήνεις χύμα το σκυλί σου ΠΟΥΘΕΝΑ. Πόσο μάλλον σε κέντρο πόλης και ακόμη χειρότερα, όταν η σκύλα σου είναι σε οίστρο :eek::eek::eek: Ούτε θα καταλάβεις για πότε θα βρεθεί με κουτάβια!!!
Αν δε, κάποια στιγμή φοβηθεί περισσότερο [στο δείχνει το σκυλάκι ότι δεν θέλει και εσύ το εξαναγκάζεις να δέχεται] και πάρει φόρα και φύγει, το ότι θα την ψάχνεις θα είναι το λιγότερο. Φοράει ταυτότητα; Ειναι τσιπαρισμένη;
άμα πάει και γκαστρωθεί και δεν το πάρεις χαμπάρι ή σηκωθεί και φύγει και σε παρατήσει κάτι πάει στραβά με την πάρτυ σου και την ανατροφή του σκύλου( άκυρο, μάνα είσαι? )

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας , άπλα δεν την είχα συνηθήσει σε τέτοιες συμπεριφορές όπως αυτήν αφού της ήρθε ο οίστρος και ξεκίνησε να μην σηκώνει πολλά πολλά και σκεφτόμουν μετά μήπως υπάρχουν θέματα κοινωνικοποίησης αλλά απότι κατάλαβα ιδέα μου ήταν

Last edited:

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Οταν το σκυλι ειναι σε οιστρο δεν εχει σημασια η εκπαιδευση και η ανατροφη που λες. Ο περισσοτερος κοσμος που ξερω εξαφανιζεται ή παιρνει τα βουνα οταν η σκυλα εχει περιοδο, δεν την αφηνει λυτη στην πλατεια Κυψελης. :eek: Θελει μεγαλυτερη προσοχη.