Ηπατική Ανεπάρκεια σκύλου

giulia

Active Member
3 Δεκεμβρίου 2007
39
0
Κάποιο από τα σκυλάκια που φιλοξενώ παρουσίασαν ίκτερο, ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια. Με τη νεφρική ανεπάρκεια έχω πρόσφατη εμπειρία αλλά με ίκτερο και συκώτι καμία. Ο κτηνίατρος πρότεινε την γνωστή σε μένα θεραπεία για τη νεφρική ανεπάρκεια και διατροφή (θα μαγειρεύω εγώ στο σκυλάκι γιατί την φαρμακευτική κονσέρβα που πρότεινε ούτε να την μυρίσει δε θέλει).

Υπάρχει κανείς εδώ με παρόμοια εμπειρία?
Ευχαριστώ

giulia

Active Member
3 Δεκεμβρίου 2007
39
0
denis said:
Δύσκολα .... καλό κουράγιο, μόνο κάνε συχνές εξετάσεις, αν το σκυλί πονάει πολύ και τα νεφρά είναι χάλια, κοίμισέ το...
το καλό είναι πως το πρόλαβα αμέσως και τα ποσοστά είναι μικρά. ήδη με το προήγουμενο περιστατικό είδα αποτελέσματα. Δεν πονάει και τα νεφρά είναι σε κατάσταση που διορθώνεται η βλάβη. με τρομάζει το θέμα του συκωτιού (λόγω άγνοιας)

giulia

Active Member
3 Δεκεμβρίου 2007
39
0
denis said:
To σκυλί όταν έχει πρόβλημα στο συκώτι δεν πονάει. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν ποναει το συκώτι. :D Τα νεφρά είναι το χειρότερο.
γράψε λάθος. το'πιασα.... :oops:

KAITHP

New Member
7 Οκτωβρίου 2013
1
0
βοήθεια νεφρική ανεπάρκεια

Κάποιο από τα σκυλάκια που φιλοξενώ παρουσίασαν ίκτερο, ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια. Με τη νεφρική ανεπάρκεια έχω πρόσφατη εμπειρία αλλά με ίκτερο και συκώτι καμία. Ο κτηνίατρος πρότεινε την γνωστή σε μένα θεραπεία για τη νεφρική ανεπάρκεια και διατροφή (θα μαγειρεύω εγώ στο σκυλάκι γιατί την φαρμακευτική κονσέρβα που πρότεινε ούτε να την μυρίσει δε θέλει).

Υπάρχει κανείς εδώ με παρόμοια εμπειρία?
Ευχαριστώ

Γεια σας , σήμερα μετά τις εξετάσεις σε ένα από τα σκυλάκια μου είδαμε ότι πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια. η κτηνίατρος μου είπε ότι δεν υπάρχει θεραπεία και το γνωστό ¨"να του κάνουμε ένεση" εγώ όμως δεν θέλω να το σκοτώσω \
ξερει κάποιος αν υπάρχει κάτι να κάνω για να το βοηθήσω ;
ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΤΙΠΟΤΕ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.959
7.535
KAITHΡ, λυπάμαι πολύ. Από όσο ξέρω και έχω ζήσει αν έχει φτάσει στην νεφρική ανεπάρκεια όντως δε γίνεται τίποτα.

Πάντως στη δικιά μας περίπτωση όταν είχε φτάσει στο σημείο αυτό (γάτος, δεν ξέρω αν έχει διαφορά) είχαμε μόλις αλλάξει κτηνιάτρους και η νέα κτηνίατρος μας είπε ότι "έπρεπε" να είχε δει (φαίνεται και στα μάτια μας λέει αυτή πριν καν μια εξέταση) ο προηγούμενος κτηνίατρος ότι είχε πρόβλημα με τα νεφρά και ότι μπορεί και να το προλαβαίναμε (δεν ξέρω για πόσο καιρό βέβαια) αν το χε αναγνωρίσει πριν φτάσει στην ανεπάρκεια. Οπότε πάρε και μια δεύτερη γνώμη.

Αν όμως έχει φτάσει όντως στο σημείο της νεφρικής ανεπάρκειας και αφού δε θέλεις να το κοιμήσεις (πολύ κατανοητό, όπως θα ταν και το αντίστροφο) το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να φροντίσεις να περάσει τις τελευταίες του μέρες όσο πιο άνετα γίνεται μαζί με την οικογένειά του. Και πάλι λυπάμαι αν για αυτή την περίπτωση όντως πρόκειται.