Αυτή είναι η Ήρα...
Ένα Rottweiler 7 χρονών και η καλύτερη μου φίλη. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Επτά χρόνια πριν μετά από παρακάλια πολλών χρόνων ο μπαμπάς μου υπέκυψε στην αγορά ενός σκύλου. Αυτή ήταν η Ήρα. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για την αγορά της μιας και δεν ρωτήθηκα ούτε για τη ράτσα ούτε για το φύλο. Το μόνο που θυμάμαι να ζητάω είναι να μην είναι μικρόσωμο. Από ότι μου είπαν αγοράστηκε από έναν εκτροφέα μέσο ενός φύλλου του μπαμπά μου που διατηρεί τοπικό πετ-σοπ. Με λίγα λόγια γουρούνι στο σακί.
Για τους πρώτους μήνες της ζωής της παρακολούθησε μαθήματα κοινωνικοποίησης από εκπαιδεύτρια που ειδικεύεται στην ράτσα όπου κι ήταν τα μόνα "μαθήματα" που έλαβε από επαγγελματία. Το υπόλοιπο κομμάτι της εκπαίδευσης ανέλαβα εγώ. Σήμερα η Ήρα υπακούει σε βασικές εντολές όπως: κάτσε, κάτω, μείνε, μέσα και δίπλα καθώς έχει μάθει και μερικά κόλπα όπως: κόλλα το και γύρνα. Ωστόσο το κρύψου δεν ήταν μεγάλη επιτυχία.
Κάπου εδώ θα ήθελα να αναφέρω πώς οι γονείς μου δεν έχουν ιδιαίτερες συναναστροφές με τον σκύλο και ειδικά η μαμά μου που ήταν ιδιαίτερα αρνητική σχετικά με την αγορά του σκύλου από την πρώτη στιγμή. Έτσι τα πρώτα έξοδα για το κουτάβι έγιναν από τον μπαμπά μου. Αργότερα όμως που βρήκα δουλειά ανέλαβα όλη τη ευθύνη μόνη μου συμπεριλαμβανομένη την ιατρική φροντίδα (στείρωση εμβόλια και ότι άλλο προκύψει) αλλά και τα λοιπά έξοδα συντήρησης με ότι αυτό περιλαμβάνει και με ελάχιστη οικονομική βοήθεια κατά καιρούς.
Δεν μπορώ να πω πως είχε η έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας εκτός από μικροτραυματισμούς και ομφαλοκήλη από τότε που την πήραμε. Έχει κάνει μια γέννα λόγω καθυστέρησης να στειρωθεί αλλά και κατά συμβουλή κτηνιάτρου η οποία δεν είμαι σίγουρη για την εγκυρότητα της. Επίσεις λόγω της ηλικίας έχει κάποια αρθριτικά προβλήματα κατά τους υγρούς μήνες αλλά τίποτα σοβαρό. Σήμερα είναι στειρωμένη η ομφαλοκήλη της έχει αφαιρεθεί και ζει μια χαρούμενη σκυλίσια ζωή.
Εν τέλει είναι αγαπητή από όλους παρόλο που καμιά φορά αποφασίζει να σκάψει το κήπο και να κυλιστεί στην λάσπη!
Bonus pic: