Η Δάφνη μου δεν είναι καλά.

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
54
Β.Α Αττική
Προχθές ο Πάρης μπήκε χειρουργείο και έκανε ράμματα, εσωτερικά και εξωτερικά μετά από ένα ατύχημα που είχε.
Σκαρφάλωσε στη καγκελόπορτα και καρφώθηκε κάτω από τη μασχάλη σε μια λόγχη. Μόνο αυτό μπορώ να σκεφτώ γιατί πραγματικά έχω γυρίσει όλο τον εξωτερικό χώρο και δεν μπορώ να βρω άλλο σημείο που θα του δημιουργούσε τέτοιο τραύμα.
Σήμερα η Δάφνη το άλλο μου σκυλάκι ( ένα γερμανικό ποιμενικό έπαθε τα εξής.
Την είδα και δεν γαύγιζε όπως συνήθως στα πιτσιρίκια και στα σκυλιά που περνούσαν και δεν έδωσα σημασία. Αργότερα έκανε έναν καλό εμετό βγάζοντας ότι έφαγε άθικτο. Μετά άρχισε να ξύνει τη μουσούδα και το μάτι της πολύ έντονα και παρατήρησα πως σαν να είχε πρηστεί κάπως στο πρόσωπο. Τώρα είναι με τα αυτιά συνέχεια πεσμένα και τινάζει συνέχεια το κεφάλι της. Μα συνέχεια λέμε. Έψαξα τα αυτιά δεν βρήκα κάτι. Και ως συνήθως όλα συμβαίνουν Σάββατο.
Τη Δευτέρα έκανε το Canileish για Τρίτη χρονιά χωρίς πρόβλημα.
Τα σκυλιά μένουν μέσα στο σπίτι αλλά βγαίνουν και στο κήπο. Κυρίως όταν λείπουμε. Έξω έχουν ανθήσει τα πάντα και έχει και σε πολλά σημεία χορτάρι ( βλ. Άνοιξη)
Κάναμε μια μεγάλη βόλτα εχθές χωρίς πρόβλημα στο βουνό εκτός του ότι μου φάνηκε πως λαχάνιασε λίγο πιο πολύ από τα συνηθισμένα.
Έχετε μήπως κάποια ιδέα τη μπορεί να έχει μέχρι να έρθει η Δευτέρα να πάμε στη γιατρό;
Ευχαριστώ έκ των προτέρων.

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Περαστικά στον Πάρη.
Όσον αφορά τη Δάφνη, το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι τσίμπημα από σφήκα ή μέλισσα. Στην περίπτωση που το τσίμπησε μέλισσα, θα έχει αφήσει και το κεντρί, αλλά είναι λίγο δύσκολο να το βρεις. Το δικό μου σκυλάκι το είχε τσιμπήσει μέλισσα στη γλώσσα, αλλά ευτυχώς δεν παρουσίασε σοβαρή αλλεργική αντίδραση.

• Like
Reactions: panagiotisgp

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Πάρε ένα τηλέφωνο το γιατρό, δε μπορείς; Είναι κ αργά τώρα ρε γμτ... Αν είναι αλλεργική αντίδραση σε οτιδήποτε, μήπως είναι ισχυρή και χρειάζεται (ευσπεσμένα) ένεση κορτιζόνης... Αλλά μόνο ο γιατρός μπορεί να κρίνει, έστω από την περιγραφή, εμείς εδώ ότι κ να πούμε, δε μπορούμε παρά να είμαστε λάθος... Περαστικά!

• Like

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Τηλέφωνο στο γιατρό σας και ας είναι αργά. Μπορεί να χρειάζεται κορτιζόνη όπως είπε και η @Estranged. Eιδικά αν είναι κάποιο τσίμπημα κοντά στην αναπνευστική οδό, πρέπει να το δει γιατρός αμέσως.
Μη περιμένεις.
Και αν δε μπορεί ο δικός σου γιατρός, πάρε τηλέφωνα μέχρι να βρεις κάποιον. Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό.

• Like

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
54
Β.Α Αττική
Πήρα τηλέφωνο και μου είπε να ψάξω για prezolon και να της δώσω δυο χάπια. Μόλις γύρισα από το φαρμακείο και της τα έδωσα. Αν συνεχιστεί μου είπε να την πάρω να πάω από εκεί.
Σας ευχαριστώ πολύ. Αναμένω τώρα και βλέπουμε.

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Ευχάριστα νέα. Όπως φαίνεται, θα κοιμηθείς κι εσύ ήσυχα σήμερα. :)

• Like

Renesme

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2015
75
161
Χαλκιδα
Να προσέχεις και τις κάμπιες των πεύκων. Δημιουργούν αλλεργική αντίδραση στα σκυλιά με πρήξιμο στο πρόσωπο,στα πόδια και στην γλώσσα (με κίνδυνο να την χάσουν ή και να μην μπορούν να αναπνεύσουν) ακόμα κι αν την μυρίζουν.
Εμείς την πατήσαμε από κάμπια στις 25 Μαρτίου αλλά ευτυχώς το προλάβαμε άμεσα με θεράπεια κορτιζόνης και αντιβίωση.
Περαστικά στο κορίτσι σου και να`ναι πάντα καλά!

• Like

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Περαστικά και στους δυό τους, Παναγιώτη.
Ελπίζω το Δαφνάκι να είναι εντελώς καλά σήμερα και του άλλου να του πεις, ότι είναι μπουμπούνας. Τι το θέλει το σκαρφάλωμα, άμα δεν το'χει;;; Να'ρθει να του κάνουμε μαθήματα τουλάχιστον, να μην σακατεύεται έτσι (y)

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
54
Β.Α Αττική
Περαστικά και στους δυό τους, Παναγιώτη.
Ελπίζω το Δαφνάκι να είναι εντελώς καλά σήμερα και του άλλου να του πεις, ότι είναι μπουμπούνας. Τι το θέλει το σκαρφάλωμα, άμα δεν το'χει;;; Να'ρθει να του κάνουμε μαθήματα τουλάχιστον, να μην σακατεύεται έτσι (y)
Ευχαριστώ Πολύ!
Η Δάφνη σήμερα ήταν μια χαρά!
Ο Πάρης το έχει και το παραέχει στις αποδράσεις και τα σκαρφαλωματα.
Free Spirit τον λέει μια ψυχή. Είναι απίστευτος. Θα με πιστέψετε αν σας δείξω από που την κοπανουσε μετά την ανάρρωση πριν ένα χρόνο. Με τρία λειτουργικά πόδια παρακαλώ τότε και από ηλεκτροπληξία από ρεύμα έλξης στις εγκαταστάσεις του ΗΣΑΠ.
Είναι Θεός.
Για τα μαθήματα δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να κάνει agility. Όχι μόνο αυτός αλλά και εγώ. Είμαστε λίγο μπουνταλάδες.

• Like
Reactions: mareco

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Πλάκα-πλάκα, αν το συνηθίζει να την κοπανάει από περίφραξη και σου δημιουργεί πρόβλημα, θα σου πω μία κολπατζίδικη κατασκευή, που είχε πάρει κάποτε το μάτι μου.

• Like