Η Λέρα που δεν λερώνει!!

Marilen

Active Member
25 Φεβρουαρίου 2014
35
0
Περισσότερο ρώτησα γιατί μια φίλη μου μου είπε ότι πρέπει να περιμένω να κάνει δυο τρεις οίστρους κ μετά. Και μου έκανε εντύπωση γιατί κι εγώ απ'τη γάτα μου ήξερα ότι μετά τον πρώτο οίστρο στειρώνεις.
Υπό την επίβλεψή μου θα είναι, εννοείται αυτό. Σκέφτομαι μήπως εκείνες τις μέρες πρέπει να περιορίσω και τις βόλτες, την ανάγκη της και σπίτι, είναι σωστό αυτό;;
Παρεπιπτόντως, ευχαριστώ πολύ που μου λύνεις τις απορίες...

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Δεν ειναι ιδια σκυλοι και γατες σε αυτο το θεμα. Αποσο εχω διαβασει στα σκυλια καλο ειναι, εφοσον αυτο ειναι εφικτο να στειρωνονται μετα τον πρωτο οιστρο. Στις γατες δεν τιθεται θεμα.
Εγω παντως θα περιμενα, απλα να εισαι πολυ προσεκτικη μη ζευγαρωσει.

Κουκλα ειναι, να τη χαιρεσαι!

Marilen

Active Member
25 Φεβρουαρίου 2014
35
0
Και στις γάτες τίθεται θέμα. Δεν είναι καλό να κάνει οίστρους χωρίς να ζευγαρώνει, οπότε όσο νωρίτερα το κάνεις τόσο καλύτερα. Τέλος πάντων, δεν είναι οι γάτες το θέμα.
Εννοείς θα περίμενες να κάνει έναν και μετά, σωστά;
Επίσης, πόσο εύκολα θα κάτσει να ζευγαρώσει, ειδικά τον πρώτο οίστρο; Έχω ακούσει ότι νιώθουν λίγο περίεργα με την καινούρια κατάσταση και δε θέλουν πολλά πολλά.

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
Οχι δεν ειναι αναγκη να περιμενεις 2-3 οιστρους
μετα τον πρωτο κανε της
μια χαρα ζευγαρωνει κ απ τον πρωτο οιστρο.
Φιλους γενικα μην πολυακους, γιατι ακομα κ αν εχουν σκυλια χρονια δεν σου εγγυαται κανεις οτι δεν εχουν τις παγιες αποψεις των γιαγιαδων απ το χωριο.
Θα ακους τον γιατρο σου. (και αν δεν εισαι σιγουρη για καποιον γιατρο θα ρωτας και αλλους)

Marilen

Active Member
25 Φεβρουαρίου 2014
35
0
Οπότε θέλει πολύ προσοχή.
Ακόμα δεν έχουμε σημάδια πάντως, ελπίζω να μας αργήσει λίγο ακόμα ;)
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!!

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Και στις γάτες τίθεται θέμα. Δεν είναι καλό να κάνει οίστρους χωρίς να ζευγαρώνει, οπότε όσο νωρίτερα το κάνεις τόσο καλύτερα. Τέλος πάντων, δεν είναι οι γάτες το θέμα.
Εννοείς θα περίμενες να κάνει έναν και μετά, σωστά;
Επίσης, πόσο εύκολα θα κάτσει να ζευγαρώσει, ειδικά τον πρώτο οίστρο; Έχω ακούσει ότι νιώθουν λίγο περίεργα με την καινούρια κατάσταση και δε θέλουν πολλά πολλά.
Μarilen εννοουσα οτι στις γατες και να μην περιμενεις τον πρωτο οιστρο δεν τιθεται θεμα, βασικα ειναι καλυτερο να στειρωθει πριν της ερθει οιστρος. Ναι, εννοω οτι εφοσον το σκυλι ελεγχεται κι εσυ θα το προσεχεις μπορεις να περιμενεις να τελειωσει τον οιστρο και να την πας.
Οπως ειπε και η Aunt Mary μια χαρα γινεται η στραβη ακομα και στο πρωτο οιστρο, γι αυτο οταν της ερθει ποτε χωρις λουρι και γενικα πολυ προσοχη.

Marilen

Active Member
25 Φεβρουαρίου 2014
35
0
Μπορεί να είμαι και λίγο υπερβολική αλλά καλύτερα να ρωτήσω.
Είναι κάποιες φορές που η Λέρα βήχει λίγο περίεργα, σαν να προσπαθεί να κάνει εμετό, σαν να πνίγηκε από κάτι, δεν μπορώ να καταλάβω.
Είναι κάτι φυσιολογικό αυτό ή να αρχίσω να ανησυχώ;