επικοινωνισα απο το facebook αλλα δεν μου απαντησε και θα παω και στην εκθεση εννοειτε απλα ειχα περιέργεια απο που ήρθε η ρενέ. δεν ειναι κακο να μαζεψ πληροφορίες για 2-3 εκτροφεις και να διαλέξω τον κατάληλο για μένα νομιζω.
Μαρία, η απόκτηση καθαρόαιμου σκύλου, είναι ένα δύσκολο σπορ, το οποίο προϋποθέτει χρόνο ψαξίματος, χρήματα και μπόλικη, μπόλικη υπομονή. Εκτροφείς της ράτσας που έχεις επιλέξει δεν είναι πάρα πολλοί, και μόνη σου είπες πως είσαι απρόθυμη να ταξιδέψεις έστω ως την Αθήνα για να δεις εκτροφείο. Άλλα μέλη αυτού του φόρουμ έχουν πάει εξωτερικό για να πάρουν σκύλο, και έχει τύχει να περιμένουν μήνες για ένα ζευγάρωμα.
Πιστεύω πως η έκθεση είναι η καλύτερη σου επιλογή για να ενημερωθείς λίγο για τη ράτσα, γιατί ένας σκύλος είναι πολύ παραπάνω από μία μπεζ γλυκιά χνουδόμπαλα: θα σε συνοδεύει για τον επόμενο διψήφιο αριθμό χρόνων και θα πρέπει να μάθεις να κάνεις και τις σωστές ερωτήσεις, στον εαυτό σου πρώτα και σε οποιονδήποτε άλλον εκτροφέα / λάτρη της φυλής, λ.χ:
- Είναι αυτή η φυλή, κατάλληλη για εμένα? Θα αποδώσει καρπούς όλο αυτό το ψάξιμο, και τα χρήματα τα οποία θα επενδύσω?
- Τι προϋποθέτει η φροντίδα ενός πομεράνιαν? Έχω ενημερωθεί σωστά για τις ανάγκες της σε εκτόνωση / γκρουμάρισμα / κλπ?
- Ποιος είναι ο τυπικός χαρακτήρας ενός πομεράνιαν? Ταιριάζει με τον δικό μου τρόπο ζωής? Τι πρέπει να προσέξω στην ανατροφή του για να "αναδείξω" αυτόν τον χαρακτήρα?
- Υπάρχουν κληρονομικές ασθένειες που μαστίζουν τη φυλή? Τι κάνει ένας εκτροφέας για αυτές? Τι πρέπει να κάνω εγώ για να διαφυλάξω την καλή του υγεία?
Αυτά, και άλλα πολλά, που δεν μου έρχονται τώρα, καθώς είμαι απόλυτα πεπεισμένη πως τις ανάγκες ενός μέσου ανθρώπου για σκυλοσυντροφιά μπορούν να καλυφθούν επάξια από κάποιο αδεσποτάκι από φιλοζωική...