Η Ρενέ μας (pomeranian)

basilisdion

Member
9 Φεβρουαρίου 2013
14
1
καλαματα
Γεια σας. Εχω ενα πομερανιαν εκρου θηλυκο με το ονομα ρενε. Ειναι 4 μηνων πολυ εξυπνη τα παμε αρκετα καλα για αρχη. Εχει μαθει και κοιμαται στο παρκο της. Μεσα στις επομενες μερες θα βγει και την πρωτη της βολτα εξω περπατωντας.

Attachments

• Like
Reactions: mariadim

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Να την χαίρεσαι την μικρή σου.
Με αφορμή το άλλο σου θέμα για το χτένισμα, μπορώ να υποθέσω ότι δεν την πήρες από εκτροφέα έτσι;

Γιατί τότε, θα ήξερες εκ των προταίρων, ότι αφορά το γκρουμάρισμά της.

Γενικά...ξέρεις, από που παίρνουμε και από που δεν παίρνουμε σκύλο; Για την Ρενέ σου, μπορεί να είναι αργά, αλλά για ένα δεύτερο σκυλάκι ίσως κάποτε, και για συμβουλές σε όσους γνωστούς και φίλους σου, πιθανόν να ενδιαφέρονται, ελπίζω πως όχι.

basilisdion

Member
9 Φεβρουαρίου 2013
14
1
καλαματα
Καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Να την χαίρεσαι την μικρή σου.
Με αφορμή το άλλο σου θέμα για το χτένισμα, μπορώ να υποθέσω ότι δεν την πήρες από εκτροφέα έτσι;

Γιατί τότε, θα ήξερες εκ των προταίρων, ότι αφορά το γκρουμάρισμά της.

Γενικά...ξέρεις, από που παίρνουμε και από που δεν παίρνουμε σκύλο; Για την Ρενέ σου, μπορεί να είναι αργά, αλλά για ένα δεύτερο σκυλάκι ίσως κάποτε, και για συμβουλές σε όσους γνωστούς και φίλους σου, πιθανόν να ενδιαφέρονται, ελπίζω πως όχι.
Ευχαριστω. Εχω διαβασει και εχω μαθει πλεον οτι πρεπει να παιρνουμε μονο απο εκτροφεις οποτε το επομενο θα ειναι απο εκει. Αυτο μου το χαρισανε καποιοι πολυ καλοι μου φιλοι που εχουν τον πατερα της. Μεχρι στιγμης ολα πηγαινουν πολυ καλα ειναι υπακουη κ εχει μαθει αρκετες εντολες. Οχι δεν ξερω για το γκρουμαρισμα της γι αυτο και ρωτησα για να μαθω πληροφοριες.

mariadim

Active Member
6 Απριλίου 2016
27
5
γεια σας γνωριζω οτι περασαν 3 χρόινια βεβαια αλλα μήπως θυμάστε απο που πήρατε την μικρή σας γιατι θέλω μια ίδια ακριβως μ αυτην την γλυκούλα.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
γεια σας γνωριζω οτι περασαν 3 χρόινια βεβαια αλλα μήπως θυμάστε απο που πήρατε την μικρή σας γιατι θέλω μια ίδια ακριβως μ αυτην την γλυκούλα.
Ευχαριστω. Εχω διαβασει και εχω μαθει πλεον οτι πρεπει να παιρνουμε μονο απο εκτροφεις οποτε το επομενο θα ειναι απο εκει. Αυτο μου το χαρισανε καποιοι πολυ καλοι μου φιλοι που εχουν τον πατερα της. Μεχρι στιγμης ολα πηγαινουν πολυ καλα ειναι υπακουη κ εχει μαθει αρκετες εντολες.
Πόσο πιο ξεκάθαρα, δηλαδή;

Edit: το εκτροφείο που σου πρότεινε μέλος στη Θεσσαλονίκη το απερριψες;

• Like
Reactions: Beyond Wonderland

Kanga

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2016
150
221
Πόσο πιο ξεκάθαρα, δηλαδή;

Edit: το εκτροφείο που σου πρότεινε μέλος στη Θεσσαλονίκη το απερριψες;
Αλλο μελος ειναι αυτο που το πρότειναν για Θεσσαλονίκη...

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Το ιδιο μελος ειναι.Κανενα σκυλι δεν ειναι με καποιο αλλο,οποτε το "θελω μια ιδια ακριβως" μου κανει λιγο "ειδα το Χατσικο και θελω ενα ολοιδιο,πορτοκαλι με ασπρο".

• Like
Reactions: ioanna a and vas

mariadim

Active Member
6 Απριλίου 2016
27
5
δεν μου προτειναν καποιο εκτροφειο. και δεν ξερω τι ειναι αυτο που λες το χαστικο. ηθελα απο μικρη ενα πομερανια θυμλικο μικροσωμο σε μπεζ και ειδα τωρα σε φωτογραφια αυτο που ειχα στο μιαλο μου δεν καταλαβαινω που ειναι το προβλημα σας και γιατι ειστε τοσο επιθετικοι μαζι μου απο την αρχη ερωτησεις απλα κανω δεν βλαπτω κανεναν αν δεν εχετε απαντησει στην ερωτηση μου απλα μην απαντατε παρακαλω και κρατηστε την αποψη σας για τον εαυτο σας. ευχαριστώ. περιμένω απαντηση μονο απο την θεσμοθετρια.

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Καλη τυχη.Στο σκυλι που θα παρεις απευθυνομαι.Επισης θα προτεινα να μην προβεις σε αποκτηση σκυλου προτου παρεις απαντηση απο την θεσμοθετρια(η οποια μπορει να ξαναονομαστει Τροικα σε επερχομενες εκλογες).

• Like
Reactions: SofiaEve

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
δεν μου προτειναν καποιο εκτροφειο
Μαρία, στο θέμα που άνοιξες με τίτλο "αγορά pomeranian" σου έδωσα το link του εκτροφείου της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη. Γιατί λες ότι δεν σου προτείναμε τίποτα?
Δεν επικοινώνησες μαζί της. Είσαι στην ίδια πόλη και μπορείς να πας να δεις τα σκυλιά της ή θα τα δεις στις εκθέσεις που θα γίνουν 9-10 Απριλίου στο Helexpo.

mariadim

Active Member
6 Απριλίου 2016
27
5
Καλη τυχη.Στο σκυλι που θα παρεις απευθυνομαι.Επισης θα προτεινα να μην προβεις σε αποκτηση σκυλου προτου παρεις απαντηση απο την θεσμοθετρια(η οποια μπορει να ξαναονομαστει Τροικα σε επερχομενες εκλογες).
αυτο ήταν σε ενα σικο μου ποστ που έκανα και επισεις αν θελετε να ξερετε εστειλα μυνημα στην κοπελα αυτη αλλα δεν απαντησε και δεν μπορω να βρω τηλεφωνο της. επισης ολοι μου ειπαν να ΨΑΞΩ, ψαχνω δεν συμαινει παιρνω σκυλο απο τον πρωτο εκτοφέα που βρω. Επισης δεν βρήσκω τον λογο της τόσης ειρωνίας σας μαζι μου απο την αρχη. ΟΚ δεν ειμαι τοσο εξυπνη οσο εσεις αλλα αυτο δεν συμαινει οτι δεν ειμαι ικανηνα φροντισω και οτι δεν μπορω να δωσω οση αγαπη εχω σε ενα σκυλακι. το να με αποτρεπετε απο οτι ρωταω απο την αρχη δεν κερδιετε κατι , ενα σπιτι και αγαπη θελω να δωσω σε εναν νεο φιλο που ειναι το τοοοοσο κακο πια ?

mariadim

Active Member
6 Απριλίου 2016
27
5
Μαρία, στο θέμα που άνοιξες με τίτλο "αγορά pomeranian" σου έδωσα το link του εκτροφείου της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη. Γιατί λες ότι δεν σου προτείναμε τίποτα?
Δεν επικοινώνησες μαζί της. Είσαι στην ίδια πόλη και μπορείς να πας να δεις τα σκυλιά της ή θα τα δεις στις εκθέσεις που θα γίνουν 9-10 Απριλίου στο Helexpo.
επικοινωνισα απο το facebook αλλα δεν μου απαντησε και θα παω και στην εκθεση εννοειτε απλα ειχα περιέργεια απο που ήρθε η ρενέ. δεν ειναι κακο να μαζεψ πληροφορίες για 2-3 εκτροφεις και να διαλέξω τον κατάληλο για μένα νομιζω.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
επικοινωνισα απο το facebook αλλα δεν μου απαντησε και θα παω και στην εκθεση εννοειτε απλα ειχα περιέργεια απο που ήρθε η ρενέ. δεν ειναι κακο να μαζεψ πληροφορίες για 2-3 εκτροφεις και να διαλέξω τον κατάληλο για μένα νομιζω.
Μαρία, μεγάλοι άνθρωποι είμαστε και ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Απλά κάτσε να δες τι χάνεις και το κερδίζεις με την αγορά από εκτροφέα. Το λέω αυτό χωρίς περαιτέρω επεξήγηση και ο νοών νοείτο.
Σορρυ νομιζα οτι απευθυνόταν στον badilisdion..
Κανένα πρόβλημα :)

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Μαρία, η απόκτηση καθαρόαιμου σκύλου, είναι ένα δύσκολο σπορ, το οποίο προϋποθέτει χρόνο ψαξίματος, χρήματα και μπόλικη, μπόλικη υπομονή. Εκτροφείς της ράτσας που έχεις επιλέξει δεν είναι πάρα πολλοί, και μόνη σου είπες πως είσαι απρόθυμη να ταξιδέψεις έστω ως την Αθήνα για να δεις εκτροφείο. Άλλα μέλη αυτού του φόρουμ έχουν πάει εξωτερικό για να πάρουν σκύλο, και έχει τύχει να περιμένουν μήνες για ένα ζευγάρωμα.

Πιστεύω πως η έκθεση είναι η καλύτερη σου επιλογή για να ενημερωθείς λίγο για τη ράτσα, γιατί ένας σκύλος είναι πολύ παραπάνω από μία μπεζ γλυκιά χνουδόμπαλα: θα σε συνοδεύει για τον επόμενο διψήφιο αριθμό χρόνων και θα πρέπει να μάθεις να κάνεις και τις σωστές ερωτήσεις, στον εαυτό σου πρώτα και σε οποιονδήποτε άλλον εκτροφέα / λάτρη της φυλής, λ.χ:
- Είναι αυτή η φυλή, κατάλληλη για εμένα? Θα αποδώσει καρπούς όλο αυτό το ψάξιμο, και τα χρήματα τα οποία θα επενδύσω?
- Τι προϋποθέτει η φροντίδα ενός πομεράνιαν? Έχω ενημερωθεί σωστά για τις ανάγκες της σε εκτόνωση / γκρουμάρισμα / κλπ?
- Ποιος είναι ο τυπικός χαρακτήρας ενός πομεράνιαν? Ταιριάζει με τον δικό μου τρόπο ζωής? Τι πρέπει να προσέξω στην ανατροφή του για να "αναδείξω" αυτόν τον χαρακτήρα?
- Υπάρχουν κληρονομικές ασθένειες που μαστίζουν τη φυλή? Τι κάνει ένας εκτροφέας για αυτές? Τι πρέπει να κάνω εγώ για να διαφυλάξω την καλή του υγεία?

Αυτά, και άλλα πολλά, που δεν μου έρχονται τώρα, καθώς είμαι απόλυτα πεπεισμένη πως τις ανάγκες ενός μέσου ανθρώπου για σκυλοσυντροφιά μπορούν να καλυφθούν επάξια από κάποιο αδεσποτάκι από φιλοζωική...

mariadim

Active Member
6 Απριλίου 2016
27
5
Μαρία, η απόκτηση καθαρόαιμου σκύλου, είναι ένα δύσκολο σπορ, το οποίο προϋποθέτει χρόνο ψαξίματος, χρήματα και μπόλικη, μπόλικη υπομονή. Εκτροφείς της ράτσας που έχεις επιλέξει δεν είναι πάρα πολλοί, και μόνη σου είπες πως είσαι απρόθυμη να ταξιδέψεις έστω ως την Αθήνα για να δεις εκτροφείο. Άλλα μέλη αυτού του φόρουμ έχουν πάει εξωτερικό για να πάρουν σκύλο, και έχει τύχει να περιμένουν μήνες για ένα ζευγάρωμα.

Πιστεύω πως η έκθεση είναι η καλύτερη σου επιλογή για να ενημερωθείς λίγο για τη ράτσα, γιατί ένας σκύλος είναι πολύ παραπάνω από μία μπεζ γλυκιά χνουδόμπαλα: θα σε συνοδεύει για τον επόμενο διψήφιο αριθμό χρόνων και θα πρέπει να μάθεις να κάνεις και τις σωστές ερωτήσεις, στον εαυτό σου πρώτα και σε οποιονδήποτε άλλον εκτροφέα / λάτρη της φυλής, λ.χ:
- Είναι αυτή η φυλή, κατάλληλη για εμένα? Θα αποδώσει καρπούς όλο αυτό το ψάξιμο, και τα χρήματα τα οποία θα επενδύσω?
- Τι προϋποθέτει η φροντίδα ενός πομεράνιαν? Έχω ενημερωθεί σωστά για τις ανάγκες της σε εκτόνωση / γκρουμάρισμα / κλπ?
- Ποιος είναι ο τυπικός χαρακτήρας ενός πομεράνιαν? Ταιριάζει με τον δικό μου τρόπο ζωής? Τι πρέπει να προσέξω στην ανατροφή του για να "αναδείξω" αυτόν τον χαρακτήρα?
- Υπάρχουν κληρονομικές ασθένειες που μαστίζουν τη φυλή? Τι κάνει ένας εκτροφέας για αυτές? Τι πρέπει να κάνω εγώ για να διαφυλάξω την καλή του υγεία?

Αυτά, και άλλα πολλά, που δεν μου έρχονται τώρα, καθώς είμαι απόλυτα πεπεισμένη πως τις ανάγκες ενός μέσου ανθρώπου για σκυλοσυντροφιά μπορούν να καλυφθούν επάξια από κάποιο αδεσποτάκι από φιλοζωική...
Τα γνωρίζω όλα αυτά που μου είπες και σ ευχαριστώ, έχω ρωτήσει για όλα αυτά και έχω πάρει τις απαντήσεις. Όσο για την Αθήνα αν δεν καταφέρω να βρω στη Θεσσαλονίκη θα πάω ή θα περιμένω κάποια γέννα όσο χρειαστεί

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
το μέλος που άνοιξε το θέμα πήρε το σκυλο απο ιδιώτη οχι απο εκτροφέα. Τελείως ακατάλληλη πηγή απόκτησης....