Η γνώμη σας για την ευθανασία...

terez

Member
1 Νοεμβρίου 2010
13
0
:( Καλησπέρα, εδώ και 4 μέρες η τερέζ μου 16-17 χρόνων δεν έχει όρεξη για φαγητό και πίνει λίγο νεράκι. Επίσης δεν έχει κέφι και κοιμάται πολύ.
Ο γιατρός μου είπε να κάνουμε εξετάσεις αίματος κ.λ.π. να δούμε τα νεφρά και το συκώτι.Αν είναι σε ήπιο στάδιο θα κερδίσει μερικούς μήνες γιατί είναι ήδη επιβαρυμένη η υγεία της με καρδιά και cushing. Το δίλλημα είναι να την στρεσάρω με εξετάσεις ή να την αφήσω στην ησυχία της?
Ο τίτλος είναι σε περίπτωση που δεν πάει καλά η υγεία της έχει κανείς εμπειρία?

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καταρχήν λυπάμαι πολύ για το σκυλάκι σου και εύχομαι περαστικά. Η ευθανασία είναι φοβερή απόφαση και ελπίζω να μην πρέπει ποτέ μου να την πάρω. Ωστόσο είναι η μόνη λύση αν ο σκύλος πραγματικά υποφέρει πάρα πολύ και δεν γίνεται απολύτως τίποτα για την καλυτέρευση της υγείας του. Τώρα αν οι εξετάσεις είναι απλές εξετάσεις στην περίπτωσή σου, θα έλεγα να τις κάνετε. Αν σου βγάλουν άσχημα αποτελέσματα, πράγμα που απεύχομαι, θα έλεγα να ζυγίσετε πάρα πολύ καλά τα υπέρ και τα κατά. Αν πραγματικά η Τερέζ υποφέρει και δεν γίνεται απολύτως τίποτα, όπως είπα και παραπάνω, είναι μια δύσκολη απόφαση και το θέμα είναι να μην πονάει το σκυλάκι... :(

rozeum

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
601
3
να της κανεις εξετασεις αιματος πρωτα, με αυτα που εχει μεχρι τωρα δεν χρειαζεται ευθανασια

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Πολυ δυσκολη αποφαση, την οποια ευχομαι να μην χρειαστω να παρω ποτε στην ζωη μου.
Αλλα επειδη δεν ξερεις πως τα φερνει εχω πεισει τον εαυτο μου οτι αν κατι παθει καποιο
απο τα δυο σκυλια μου και ειναι μη αναστρεψιμο και υποφερει με αυτο το καλυτερο που θα
κανω ειναι να το λυτρωσω. Θα πονεσω, θα χτυπηθω αλλα θα ξερω οτι εκανα το σωστο.

Κανε τις εξετασεις που απαιτουνται κ αν ειναι μονοδρομος η κατασταση σκεψου το.
Περασατε 16 με 17 υπεροχα χρονια καλο θα ηταν να φυγει με ηρεμια και αξιοπρεπεια και
οχι να ταλαιπωρειται.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Δυστυχώς έχω σχετική εμπειρία από τον προηγούμενο σκύλο μας. :( Η απόφαση είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Κατά την προσωπική μου άποψη πρέπει να γίνεται όταν ο σκύλος πραγματικά υποφέρει. Τον τελευταίο χρόνο της ζωής του ο δικός μας είχε αλτσχαΐμερ, δεν μας αναγνώριζε, και δεν μπορώ να πώ ότι είχε ιδιαίτερη ποιότητα ζωής. Εντούτοις δεν υπέφερε, και δεν σκεφτήκαμε ποτέ την ευθανασία. Μέχρι την στιγμή που το πρόβλημα με την καρδιά του έγινε τόσο έντονο, ώστε δεν μπορούσε πλέον να αναπνεύσει. Κατέρρεε, πονούσε, ήταν πανικόβλητος, και άρχισε να παθαίνει εγκεφαλικά και απανωτές επιληπτικές κρίσεις. Την απόφαση την πήραμε όταν τον είδαμε να προσπαθεί (μάταια) να περάσει μέσα από τα πολύ στενά κάγκελα του μπαλκονιού για να πηδήσει στο κενό. Αυτό που γίνεται ουσιαστικά στην ευθανασία είναι νάρκωση. Σαν να πρόκειται να του κάνει εγχείρηση, ή εμβόλιο. Μία ένεση, η οποία έχει μεγαλύτερη δόση υπνωτικού από όση χρειάζεται ο σκύλος για να ναρκωθεί και να ξυπνήσει ξανά. Αυτή η μεγάλη δόση σταματάει την καρδιά. Ουσιαστικά ο σκύλος ναρκώνεται, τον βλέπεις να κοιμάται, και σιγά σιγά ο κτηνίατρος του χορηγεί την επιπρόσθετη δόση του ναρκωτικού και τον ακροάζεται μέχρι η καρδιά του να σταματήσει. Προσωπικά δεν άντεξα να είμαι μπροστά, και ήταν μαζί του η μητέρα μου. Η οποία έκτοτε δεν μπορεί να ξαναπατήσει το πόδι της στον κτηνίατρο. Είναι ιδιαίτερα επώδυνο για εμάς, αλλά για έναν σκύλο που πραγματικά υποφέρει είναι η καλύτερη λύση. Εύχομαι να μην χρειαστεί να πάρετε μία τέτοια απόφαση, και να σβήσει ήρεμα μόνη της, χωρίς πόνο, στο σπίτι που έζησε ευτυχισμένη όλα αυτά τα χρόνια ...

terez

Member
1 Νοεμβρίου 2010
13
0
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας, θα προσπαθήσω να την πάω για εξετάσεις (την τελευταία φορά που την σήκωσα απο το κρεβάτι της με δάγκωσε) ..μάλλον δεν θέλει να την ενοχλώ και ποπλύ.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Η ευθανασια, κατα τη γνώμη μου, είναι μια πολυ δύσκολη αποφαση.
Οι λογοι που θα πρεπει να γίνεται ή να μην γίνεται
δεν θα πρεπει σε καμια περιπτωση να ειναι εις βαρος του
ζωου.
Λυπαμαι όταν βλεπω σκυλια να ταλαιπωρουνται παντελως,
να μην μπορουν να τραφουν, να είναι
ακινητοποιημενα και οι ιδιοκτητες να μην μπορουν να "παρουν"
τη δύσκολη αυτη αποφαση, ικανοποιοντας μια δικη τους αναγκη ή τη δικη τους ματαιοδοξία,
ταλαιπωροντας το ζωο αλλα και τον εαυτό τους.

Απο τη αλλη με λυπει να βλεπω ζωα τα οπόια παρολο που έχουν σοβαρα προβληματα υγείας μπορουν
να ζησουν, να τραφουν, να κινηθουν αλλα οι ιδικοκτητες αρνουνται να ασχοληθουν
και να τα βοηθησουν και βρισκουν την ευθανασια σαν την έυκολη (για αυτους) λύση.
Οπως και να χει, εφοσον μπορεις να κανεις τις εξετάσεις
φώναξε έναν γιατρο να έρθει στο σπιτι να της παρει αίμα.

Ειναι δυσκολη η περιπτωση αλλα θα πρεπει να κανεις ότι είναι καλυτερο για το σκυλο σου.
Ευχομαι να πανε όλα καλα. :)

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Εχει ηθικη υποχρεωση να ερθει ο κτηνιατρος αν το σκυλακι δεν μπορει να μετακινηθει.
Αν παλι χρειαστει να παρεις την δυσκολη αποφαση παλι θα πρεπει να ερθει γιατι τα σκυλακια θα πρεπει να φευγουν στο σπιτι τους.
Ευχομαι τα καλυτερα.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.700
319
Lund, SE
Πρώτα απ' όλα να πάτε για εξετάσεις.

Δεύτερον, επειδή δεν κατάλαβα, ο κτηνίατρος κάνει το δύσκολο για να έρθει σπίτι σου; Με συγχωρείς πολύ αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν ένα κάρο κτηνίατροι στο ταμείο ανεργίας. Αν δε μπορέσει αυτός, θα μπορέσει κάποιος άλλος, δεν είναι ο μόνος καλός.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
terez, αν συναντησεις δυσκολια στο να βρεις κτηνιατρο, πες μας σε ποια περιοχη είσαι
όποιος μπορει να σου προτεινει καποιον κτηνιατρο.

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Δυσκολη αποφαση,οποιος την εχει παρει ξερει...εγω δυστυχως ξερω...
Η αληθεια ειναι οτι οταν το σκυλι μας υποφερει,κυριως εννοω να ποναει και να μην υπαρχει γυρισμος,τοτε πρεπει να το αποφασισεις.
Πολλοι δεν αντεχουν να παρουν το βαρος αυτο και αφηνουν το σκυλι να πεθαινα μονο του,που το θεωρω βασανιστικο.

terez

Member
1 Νοεμβρίου 2010
13
0
Καλημέρα και σας ευχαριστώ όλους, κάναμε εξετάσεις εχθές και περιμένω σήμερα τα αποτελέσματα... ήρθε σπίτι ο γιατρός ευτυχώς. Ταλαιπωρήθηκε λίγο η μικρή αλλά όπως λέτε ήταν και είναι αναγκαίο. Τώρα που είμαι πιό ήρεμη καταλαβαίνω ότι οι εξετάσεις είναι αναγκαίες σε κάθε περίπτωση άσχετα αν ταλαιπωρούμε τα ζωάκια μας γιατί μετά θα κατηγορώ τον εαυτό μου για όλη μου τη ζωή ότι δεν έκανα όσα θα μπορούσα να κάνω.

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Σημασια εχει οτι τωρα κανεις ο,τι περναει απ το χερι σου για να ειναι η terez καλυτερα!Ζησε το τωρα...οταν δεις οτι τα πραγματα για την τερεζε γινονται δυσκολα με ηρεμια, οσο γινεται, κ με τη βοηθεια του γιατρου σου θα δειτε πως θα κινηθειτε!