Η διάρροια πάει σύννεφο!!

antonio-margie

Active Member
11 Ιανουαρίου 2011
29
0
Σπάρτη
Hello!!!Λοιπόν, παιδιά έχω ένα μαλτέζ, 1,5 μηνών, και μέρα παραμέρα τον πιάνει διάρροια..του δίνω κοτόπουλο με ρύζι (ρύζι>κοτόπουλο), και ξηρά τροφή η οποία υπάρχει πάντα στο μπολάκι του (αν κ δεν την πλησιάζει και πολύ) όπως μου υπέδειξαν ο γιατρός και ο εκτροφέας..Μου είπαν οτι μπορει να τον πιάνει λογώ του χαπιού αποπαρασίτωσης και του εμβολίου...Δεν μπορώ να τον βλέπω έτσι αδιάθετο, τι να κάνω;;;;;;

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Ο γιατρος σου είπε να δινεις κοτοπουλο με ρύζι ταυτοχρονα με ξηρα τροφη για να του περάσει η διαρροια;
Μήπως κατι δεν καταλαβες καλα;

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Όντως μπορεί να οφείλεται στον εμβολιασμό. Συμβαίνει κάποιες φορές. Αν συνεχίσει η διάρροια πήγαινε οπωσδήποτε το κουτάβι για κοπρανολογικη εξέταση. :)

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Όχι, τη διατροφή αυτή μου είπε να την ακολουθώ καθημερινά, στον γιατρό δεν έχω πάει για την διάρροια....
Τοτε πρεπει να μιλησεις με το γιατρο σου για τη διαρροια.
Απ όσο ξέρω, για να "στρώσει" το στομαχι θα πρεπει να φαει καποια γευματα μονο κοτοπουλο με ρυζι κι όχι και ξηρα τροφη μαζι.
Βεβαια αρμοδιος για να σου συστησει κατι τετοιο ειναι ο κτηνιατρος.

Αν η διαρροια επιμένει, τοτε μια κοπρανολογικη εξεταση που σου έγραψε και η Rottie, θα σε "διαφωτισει" :)

antonio-margie

Active Member
11 Ιανουαρίου 2011
29
0
Σπάρτη
Ωραία...Θα περιμένω να δω πως θα πάει και ελπίζω να είναι μονο απο το εμβολιο!

Να ρωτήσω κατι αλλο..όταν τρωει χώνει τη μουρίτσα του στο φαγητο και γίνεται χάλια, έχει ξεραθεί όλη η βρωμιά στο πρόσωπό του και σε λίγο δεν θα μπορεί να ανοίξει τα μάτια του.. Επίσης οταν κάνει την ανάγκη του λογω της διάρροια γίνεται χάλια και μετα σέρνετε κάτω γιατι τον ενοχλεί..ο γιατρός μου ειπε να μην τον κανω μπανιο ακομα, αλλα σε λιγο θα πνιγει στη βρωμια...τι να κανω;

antonio-margie

Active Member
11 Ιανουαρίου 2011
29
0
Σπάρτη
Οχι καθόλου, μόνο που μερικές φορές είναι λίγο πράσινα..και σε αυτο στάθηκαν οσοι ρωτήσαμε και μας ειπαν οτι ειναι απο το εμβόλιο ή το χαπι

Να προσθέσω κατι...βλέννα έχει και μερικές φορές βγάζει μονο βλεννα...

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Για να τον καθαρισεις, χρησιμοποιησε μια νοτισμένη πετσέτα κι αν θες μπορεις να προσθεσεις λίγο μυλοξυδο για τη μυρωδια.
Παντως για τη διαρροια μιλησε με τον κτηνιατρο το συντομοτερο για να σου πει τι θα κανεις με τη διατροφη του.

Να προσθέσω κατι...βλέννα έχει και μερικές φορές βγάζει μονο βλεννα...
Αν ειναι έτσι τοτε μιλησε το συντομοτερο με το γιατρο.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
ΑΠΛΟ ρυζι ΚΑΛΑ βρασμενο το τρωει και εχει διαροια???
Τι ρυζι βαζεις και ποσο το βραζεις?

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Δωστε του γαλα για μπεμπε σκυλακια!!
Κυκλοφορει ενα γαλα daily με 70% λιγοτερη λακτοζη . Αυτο το δινω στη δικια μου,ετσι γιατι της αρεσει ,κ δε τη πιανει διαρροια. Λετε κανει τετοιο γαλα για μικρα κουταβακια; Γενικα οχι για τωρα που εχει διαρροιες.
Εγω οταν ειχε διαρροια σαν μικρο που ηταν, της εδινα ρυζι με κοτοπουλο βραστο σκετο ή ρυζι με λιγο κιμα βραστο παλι.Και νερο βεβαια να μην αφυδατωθει. Θα δεις κ τη συμπεριφορα του,αν δε περασει σημερα-αυριο πανε στο γιατρο μην ειναι τιποτα πιο σοβαρο .

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Κυκλοφορει ενα γαλα daily με 70% λιγοτερη λακτοζη . Αυτο το δινω στη δικια μου,ετσι γιατι της αρεσει ,κ δε τη πιανει διαρροια. Λετε κανει τετοιο γαλα για μικρα κουταβακια; Γενικα οχι για τωρα που εχει διαρροιες.
Όχι. Υπάρχουν συγκεκριμένα προϊόντα στο εμπόριο για κουτάβια που για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούν να θηλάσουν. Αν έχουν απογαλακτιστεί και μπορούν να τραφούν με στερεά τροφή, τέλος το γάλα γενικως.

antonio-margie

Active Member
11 Ιανουαρίου 2011
29
0
Σπάρτη
Ναι όντως και ο γιατρος και ο εκτροφέας μου ειπανε να μη δώσω καθολου γάλα...οποιασδήποτε μορφής και περιεκτικότητας σε λακτόζη..θα παρουσιάση διάρροια μου είπανε..