Η επιλογη του σκυλου μου

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
855
Ξεσσαλονικη!!!
το οτι δεν προερχεται λοιπον απο εργοστασιο,δεν σημαινει οτι θα ειναι ενταξη.οι ζευγαρωτες της πισω αυλης,κατα βαση βγαζουν σκυλια που δεν εχουν κανει ουτε μια εξεταση,τοσο υγειας οσο κ συμπεριφορας.η θυληκια πχ...εχει εξετασεις δυσπλασιας?ξερεις τι ειναι η δυσπλασια?τα ριμαζει τα τσοου το προβλημα αυτο...μπορει τα χρηματα να σου ακουγονται λιγα,αλλα στην ουσια θα πληρωσεις πολλα παραπανω αν το κουταβι εμφανησει καποιο προβλημα.

επισης σκεψου για ποιο λογο επιλεγεις αυτο το σκυλι...εχει καποιον χαρακτηρα θα σκεφτεσαι κ αυτος σου αρεσει.τους ξερεις του γονεις?εχουν τυπικη συμπεριφορα τσοου ?εισαι σιγουρος οτι τα κουταβια θα εχουν?κ πως διαλλεγεις σκυλι?μεσω φωτογραφιας?
σκεψου καλα τι θα κανεις.ο φιλος φιλης κ ο κουμπαρους του ανηψιου,αν το σκυλι παρουσιασει προβλημα,δα βγαλουν την ουρα τους απο εξω.μην παρεις σκυλο τωρα αν δεν εχεις χρηματα.περιμενε λιγο κ παρε ενα σκυλι απο σωστο εκτροφεα.μαθαμε να μας αρεσει το τζαμπα κ το φτηνο,χωρις να σκεφτομαστε συνεπειες...

διαβασες καθολου τα λινκς που σου στειλαμε?

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Αγπητέ φίλε, όπως σου είπαν και άλλα παιδιά στο άλλο σου το θέμα, το να πάρεις ένα σκυλί απο κάποιον που κάνει εκτροφή είτε για το καλμπούρι τους, είτε για λευτά είτε για οποιοδήποτε λόγο όπου δεν είναι εγγεγραμένοι εκτροφείς και δεν δίνουν Pedigree δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Πρότων, που ξέρεις ότι έχει κάνει όλες τις κατάληλες εξετάσεις για να δεί ότι τα σκυλιά του που ζευγαρώνει δεν έχουν κάτι που θα μεταδώσουν και στα κουτάβια, πως ξέρεις ότι τα σκυλιά του είναι όντως εκτροφικά Chow Chow την στιγμή που δεν πρόκειτε να σου δώσει Pedigree, το βιβλιάριο του γιατρού και το passport δεν πιστοποιούν με τίποτα οτι όντος το σκυλί είναι 100% Chow Chow. Το ένα χρησιμοποιείτε για να σου πει τι εμβόλια έχουν γίνει και το δευτερο είναι για να μπορεί να μετακινείτε απο χώρα σε χώρα. Ξέρεις ποσα σκυλάκια σε φωτογραφίες και απο κοντά φαίνονται μια χαρα και μετά όταν το πάρεις σπίτι πολλές φορες παρουσιάζουν χιλιάδες προβλήματα όπου μετά σπαταλάς μια περιουσία σε κτηνίατρους για να γίνει καλά? Αν η σκέψη σου είναι να βρείς φτηνό σκυλί τότε συγνώμη που θα στο πώ αλλά δυστηχός λάθος κρητίριο έχεις βάλει για να βρείς σκυλί.

Εν τέλει γιατί δεν σκέφτεσε να υιοθετήσεις ένα Chow Chow απο φιλοζωική? Και τσάμπα θα σου έρθει και θα σώσεις και μια ψυχούλα. Αν θυμάμαι καλά υπάρχουν 2-3 Chow Chow σε φιλοζωικές που αναζητάνε οικογένεια.

Last edited:

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Ααααα φίλε μου αν δεν έχεις κάνει την αγορά ακόμη θα σου πρότεινα να βρείς κάποιο απο κανέναν σωστό εκτροφέα,ρώτησε εδώ ΚΟΕ και μάθε πληροφορίες!!Όσα αναφέρονται πιο πάνω περι δυσπλασίας ισχύουν και με το παραπάνω ειδικά για αυτή την φυλή!
Ουσιαστικά κοίτα πως θα γίνει,θα αγοράσεις ένα σκυλί που κοστίζει μεν 320 ευρώ όπως λές αλλά σε ένα χρόνο ενδεχομένως να σου κοστίσει για ιατρικές εξετάσεις,φάρμακα,ιδιαίτερη διατροφή κτλ.,πολλάααα περισσότερα!
Γνώμη μου είναι αυτή και μάλλον και των παιδιών εδω μέσα!!

Sodas

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
73
0
36
Kalamaria thessaloniki
andronikosbatteries.blogspot.com
Ναι τα Διαβασα και σε ευχαριστω πραγματικα... οσο για το σκυλο γνωριζω τους γονεις του και ειναι απο 2 γεννα.. οσο για τις εξετασεις εχω διαβασει ολες τισ αρρωστιες.... και για τα κοκκαλα και για τα ματια... το σκυλι πανω σε αυτα ειναι ενταξει... εμπιστευτηκα... και κτηνιατρικα...δεν διαλεγω σκυλο απο φωτογραφια.... απλα φροντιζω να βρω ενα καλο ζωντανο και να ειναι ενταξει στην υγεια του...καθε μερα διαβαζω σχετικα με αυτα τα σκυλια... μου αρεσε πολυ ο χαρακτηρας τους.... το σκυλι φυσικα οταν ερθει θα το ξανα παω στην κτηνιατρο που εχω εδω και 7 χρονια...

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
@Sodas θελω μια μεγαλη χαρη απο εσενα: μην παρεξηγησεις αυτα που διαβαζεις που ισως σου φαινονται αυστηρα, ή τραβηγμενα, ή κατευθυνομενα...Πιστεψε με ειναι για το καλο το δικο σου και του συντροφου σου, αλλα και γενικοτερα για ολο το θεμα που λεγεται ''αναπαραγωγη''...
Προσπαθησε να καταλαβεις ολα αυτα που σου γραφουν, γιατι στα γραφουν....

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Αγπητέ φίλε, όπως σου είπαν και άλλα παιδιά στο άλλο σου το θέμα, το να πάρεις ένα σκυλί απο κάποιον που κάνει εκτροφή είτε για χόμπι είτε για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι η καλύτερη επιλογή.
Διόρθωσέ το αυτό γιατί είμαι σίγουρος οτι δεν είναι αυτό που θες να πείς.
Όλοι οι εκτροφείς χομπιστες είναι και όλοι κάποιο λόγο έχουν που ασχολούνται με την εκτροφή.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Διόρθωσέ το αυτό γιατί είμαι σίγουρος οτι δεν είναι αυτό που θες να πείς.
Όλοι οι εκτροφείς χομπιστες είναι και όλοι κάποιο λόγο έχουν που ασχολούνται με την εκτροφή.
OK το διόρθωσα, αν και δεν είναι αποκλειστικά χόμπι η εκτροφή κατα την γνώμη μου.

Κάτι που είναι απλά "χόμπι" κατα την γνώμη μου δεν αποφέρει κανένα κέρδος, αντιθέτος σε κάνει να χαλάς πολλά λευτά. Όπως ο μοντελισμός, χόμπι είναι αλλά λευτά δεν βγαίνουν, μόνο χαλιούνται. :( :)

nightmare

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2010
213
0
61
Hrάκλειο
Τα σκυλια του τα εχει παει σε εκθεσεις; Εχουν παρει καποιο βραβειο;
To σκυλι σου θα εχει ΓΝΗΣΙΟ pedigree (πιστοποιητικο καθαροαιμιας)

Παντως πρεπει να γινεις λιγο πιο καχυποπτος.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
855
Ξεσσαλονικη!!!
επισης να ξερεις,οτι ο γιατρος σου ,δεν μπορει να σε βοηθησει ως προς την δυσπλασια προς το παρων.ειναι μικρο για να καταλαβει ο γιατρος κατι τετοιο.τελος παντων...ο θεος βοηθος.ευχομαι να μην ταλαιπωρηθεις ουτε με προβληματα υγειας ,ουτε συμπεριφορας..πας με τον σταυρο στο χερι παντως κ εθελοτυφλεις.ποσων μηνων ειναι ο κουταβος?

επισης ,να σε ρωτησω κ κατι αλλο.πες οτι εβρισκες εναν εκτροφεα κ σου εδινε το σκυλι...320 οπως κ αυτος.τι θα εκανες?απο που θα επαιρνες?

Last edited:

Sodas

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
73
0
36
Kalamaria thessaloniki
andronikosbatteries.blogspot.com
ειναι 1,5 μηνών... αν έβρισκα εκτροφεα και ηταν απο θεσσαλονίκη θα πήγενα και θα έβλεπα το Κουταβι απο κοντα... θα ρωτουσα να μαθω για τον εκτροφεα και θα το επαιρνα απο εκει.... πιστευω πως θα ηταν πολυ καλητερα... ε?

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
855
Ξεσσαλονικη!!!
καλυτερα σιγουρα θα ειναι...απλα με την απαντηση σου διαπυστωνω οτι υπαρχει κατι που κλωνιζει την εμπιστοσυνη σου στον ανθρωπο που λες...προφανως κ δεν ειναι λοιπον θεμα εμπιστοσυνης αλλα χρηματικο το οτι επιλεγεις να παρεις σκυλι απο αυτον.για ακομη μια φορα σκεψου το...

kat

Active Member
21 Μαρτίου 2010
26
0
Λυθροδόντας , Κύπρος
Chow Chow γνησιο σε τέτοια τιμή δεν πρόκειται να βρείς ότι και αν σου λένε. Θα σου δώσουν pedigree ή οχι? Και αν σου δώσουν θα είναι γνήσιο? Μπες στο www.netchows.com και θα βρείς δεκάδες εκτροφεία Chow Chow σε ολη την Ευρωπη. Δες ποιοί εχουν κουτάβια και ρωτα πόσα θέλουν για ´ενα κουτάβι. Τοτε ισως το σκεφτείς και προβληματιστείς περισσότερο

kat

Active Member
21 Μαρτίου 2010
26
0
Λυθροδόντας , Κύπρος
Εξαρτάται απο το πως ερμηνεύει κάποιος την γνησιότητα.Εαν ο σκύλος δεν έχει pedigree δεν μπορει κατ ουδενα λογο να θεωρηθει γνήσιος. Και δυσκολευομαι παρα πολυ να πιστεψω οτι σε τετοια τιμη θα παρει κουταβι με αληθινο pedigree

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
855
Ξεσσαλονικη!!!
α δλδ σκυλι χωρις πεντιγκρι δεν μπορει να ειναι γνησιο...δεν θα με ενοιαζε η γνησιοτητα οσο η υγεια.για την γνησιοτητα μονο μια εννοια υπαρχει.δεν μπορω να το δω λιγο αλλιως απο αυτο που σημαινει η λεξη.κ ενα πεντιγκρι δυστυχως πολλες φορες δεν πιστοποιει τιποτα,πιστευω θα συμφωνησεις.απο εκει κ μετα ομως διαφωνω οτι χωρις το χαρτι εχεις μια μαιμου κ οχι ενα γνησιο σκυλι.

kat

Active Member
21 Μαρτίου 2010
26
0
Λυθροδόντας , Κύπρος
Δεν εγραψα οτι δεν ειναι γνησιο.Εγραψα πως δεν μπορει να θεωρηθει γνησιο. Το μονο χαρτι που πιστοποια την γνησιοτητα ενος σκυλου ειναι το πεντιγκρι.Επιπροσθετα πιστοποια οτι αυτο το σκυλι γεννηθηκε απο γονεις που εχουν κριθει καταλληλοι για αναπαραγωγη, εχουν τηρηθει οι κανονες της εκτροφης που εχουν σχεση με αποφυγη αιμομιξιας και οι υπολοιπο κανονες που διεπουν την ηλικια των γονεων και τον μεγιστο αριθμο γεννων που μπορει να κανει μια σκυλιτσα.Περιττο να αναφερω ολα τα υπολοιπα που εχουν σχεση με τα διαφορα βραβεια που εχουν παρει οι γονεις μεχρι τρεις γενιες πισω και πολλα αλλα στοιχεια που αναγραφονται σ ενα πεντιγκρι που ειναι πολυ χρησιμα για ενα που θελει να παρει κουταβι

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
855
Ξεσσαλονικη!!!
εισαι λιιιιιγο λαθος.συμφωνω μαζι σου,αλλα δεν ειναι παντα ετσι.μπορει να μην πιστοποιει κ τιποτα απο αυτα που θα πρεπει.πες οτι παιρνω εγω δυο τσοου με χαρτια κτλ,κ κρινω απο μονος μου οτι ειναι ικανα αναπαραγωγης κ τα ζευγαρωνω,χωρις εξετασεις χωρις τιποτα..βγαζω κ χαρτια κανονικα για τα κουταβια...σου πιστοποιει εσενα τιποτα το πεντιγκρι?