Η ζωή με την Ήρα

rania8

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2013
59
25
Αθήνα
Καλημέρα!
Πριν λίγους μήνες, απαντώντας σε αγγελία έβαλα στη ζωή μου την Ήρα, μια πανέξυπνη και τσαχπίνα ημίαιμη μαλινουά κουταβίτσα. Η Ήρα, δέκα μηνών σήμερα, κοινωνική και ανεξάρτητη, εκτός από τα απολύτως βασικά έπρεπε να προχωρήσει παραπέρα, να εξοικειωθεί με το καινούριο περιβάλλον και το βασικότερο να μάθει να διαχειρίζεται το εκρηκτικό ταπεραμέντο της.
Παρ' όλο που ξέρω την αναγκαιότητα της επαγγελματικής εκπαίδευσης, τα οικονομικά μου δεν μου επιτρέπουν κάτι τέτοιο ούτε κατα διάνοια, κι έτσι αποφάσισα να την εκπαιδεύσω μόνη μου διαβάζοντας πολύ και φυσικά με γνώμονα την αγάπη μου γι' αυτή.
Σήμερα ξέρει να περπατάει αρκετά ήρεμα στο δρόμο (με μπόλικα "μπράβο" και...τυράκια ;) μια και το καμάρι μου ζωή να ΄χει είναι ήδη 26 κιλά), ακούει στις βασικές εντολές και σιγά σιγά τις εκτελούμε και σε εξωτερικούς χώρους.
Παρακολουθώ τα θέματα που συζητιούνται εδώ με μεγάλο ενδιαφέρον, κι ελπίζω να τα λέμε συχνα :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.412
Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Να την χαίρεσαι την μικρή σου και να σου ζήσει με υγεία, ως τα βαθιά της γεράματα.

Ελπίζω, η αγγελία που απάντησες, να ήταν υιοθεσίας για κουτάβι που βρέθηκε αδέσποτο και όχι από κάποια προγραμματισμένη γέννα.

rania8

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2013
59
25
Αθήνα
Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Να την χαίρεσαι την μικρή σου και να σου ζήσει με υγεία, ως τα βαθιά της γεράματα.

Ελπίζω, η αγγελία που απάντησες, να ήταν υιοθεσίας για κουτάβι που βρέθηκε αδέσποτο και όχι από κάποια προγραμματισμένη γέννα.
ναι, ήταν αγγελία από ένα παλληκάρι που λόγω έλειψης χωροχρόνου δεν μπορούσε να την κρατήσει :) ποτέ δεν θα αγόραζα κουτάβι τη στιγμή που υπάρχουν τόσα και τόσα που πρέπει να βρούν ή να αλλάξουν σπίτι.. Κι ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
καλως ηρθατε και εσυ και η μικρη σου! Να χετε πολλα πολλα υπεροχα χρονια παρεουλα! Φαινεσαι αρκετα ενημερωμενη για το σκυλακι και το ταπεραμεντο του..και αυτο ειναι πολυ τιμητικο για σενα. Καλη συμβιωση να χετε και αναμενουμε και φωτο της μικρης!

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Ομορφουλα ειναι ! Αλλά πολύ θλίψη εκπέμπει βρε παιδί , και στις 2 φωτ. Γιατί τόση μελαγχολια ;

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Καλως ηρθες.
Πολυ ομορφη η μικρη και μπραβο για την κινηση σου.
Απο οτι φαινεται ο αλλος ηθελε να εχει πανω τα αφτια αλλα καταλαβε οτι δεν θα σηκωνοντουσσαν οποτε τι να το κανει το σκυλι, δεν θα μπορει να λεει οτι εχει μαλινουα.
Τεσπα...να την χαιρεσαι εσυ και μπραβο που ασχολησε.
Εχει πολυ ενεργεια? Ποση ωρα χαλας για παινχιδι? και τι παιζεται κυριως?
Περιμενουμε νεα και αλλες φωτο συντομα :)

rania8

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2013
59
25
Αθήνα
Καλως ηρθες.
Πολυ ομορφη η μικρη και μπραβο για την κινηση σου.
Απο οτι φαινεται ο αλλος ηθελε να εχει πανω τα αφτια αλλα καταλαβε οτι δεν θα σηκωνοντουσσαν οποτε τι να το κανει το σκυλι, δεν θα μπορει να λεει οτι εχει μαλινουα.
Τεσπα...να την χαιρεσαι εσυ και μπραβο που ασχολησε.
Εχει πολυ ενεργεια? Ποση ωρα χαλας για παινχιδι? και τι παιζεται κυριως?
Περιμενουμε νεα και αλλες φωτο συντομα :)

Από ενέργεια μόλικη, αν και γενικά είναι ήρεμο σκυλί. Την εκτονώνουμε όμως με 2-3 ώρες βόλτα τη μέρα, πάμε στο πάρκο κι όποτε έχουμε την ευκαιρία τρέχει ελεύθερη σε περιφραγμένο γηπεδάκι. Είναι πολύ κοινωνική, το καλύτερό της είναι όταν είναι μαζί με τα άλλα σκυλιά της οικογένειας (4 θυλικιές, ευτυχώς όχι όλες μαζί στο ίδιο σπίτι :p) Παιχνίδια στην αυλή ή και στο σπίτι μέσα. Τρελαίνεται κλασσικά για το μπαλάκι, να το ψάχνει, να της το πετάς ή να το κλωτσάς (είναι άριστη "τερματοφύλακας" χαχχαχαχαχα). Μαθαίνουμε τη βασική υπακοή κι ελπίζω μεε τον καιρό να καταφέρω να της μάθω κι άλλα πράγματα.

rania8

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2013
59
25
Αθήνα
Διαμαντι φαινεται η μικρη σου :D
Ζηλευω που εχετε αυλη :p Πως τα πανε τα 4 θηλυκα μαζι?

και τις τέσσερις μαζί δεν το έχουμε τολμήσει ακόμα χαχα! ανά δύο, γίνεται τρελό παιχνίδι

rania8

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2013
59
25
Αθήνα
ΤΟ απίστευτο!!!! Πρωΐ, βόλτα στα στενά, η μαντάμ κιαλάρει δυό γατούλες καθισμένες αμέριμνα σε μάντρα. Σταματάει, κοιτάει (σηκώνει και λίγο ράχη είναι η αλήθεια) και τίποτε αλλο!!!!! Της λέω πάμε και φύγαμε! Κανένας χαμός :eek:. Λετε να έπιασαν τα βιντεάκια με γατόσκυλα που της δείχναμε στο youtube; αν είναι έτσι ανακαλύψαμε νέα μέθοδο εκπαίδευσης :p:p